Merhaba idarecisi olduğum kurumda çalışan memur arkadaşla yumruk yumruğa kavga ettik neticesinde muhakik ikimize de kademe ilerlemesi ve yer değişikliği cezası verdi. fakat memur emekli oldu ben ise görevime devam etmekteyim verilen cezasını emekli olan kişi için bir önemi artık olmayacaktır il disiplin kurulana ne gibi bir itiraz edebilirim acil yardımlarınızı bekliyorum
Öncelikle geçmiş olsun. Yardım olarak tam ne istedin. Ceza nın iptali mi ya da yer değişikliğinin iptali mi. Yada her ikisi mi. Öncelikle kesin ve net söyleyeyim ki, kıdem cezası iptal olmaz. Çünkü srnde kendin ifade ediyorsun ki yumruk yumruğa kavga etmişsin. Devlet memurları kavgada edemez. Srn herhangi birisi değilsin, devleti kişiliğinde temsil ediyorsun. Devlet memurları nın kendi aralarında kavgalarının karşılığı ihraç tır. Mahkeme kıdem cezası içşn dana aynen şu cümleyi kuracak " kavga ettikleri kuşkuya yer vermeyecek şekilde gerçek olup, disiplin cezası olarak devlet memurları cezası verilmesi gerekmekte ise de, aleyhte bozma yasağı kapsamında bulunduğundan dava nın REDDİ diyecek. Ama atama işlemine yönelik dava açar isen, her ne kadar atama işlemi bşr ceza olmasa da disiplin soruşturması sonucunda iki ayrı ceza uygulanmış gibi bir durum olacağından bir suç a bşr ceza işlemi gereği kıdem cezası uygulandığından atama işleminin iptali mümkün lakin kesin değil. Hakkında hayırlısı olsun.
Öncelikle geçmiş olsun. Yardım olarak tam ne istedin. Ceza nın iptali mi ya da yer değişikliğinin iptali mi. Yada her ikisi mi. Öncelikle kesin ve net söyleyeyim ki, kıdem cezası iptal olmaz. Çünkü srnde kendin ifade ediyorsun ki yumruk yumruğa kavga etmişsin. Devlet memurları kavgada edemez. Srn herhangi birisi değilsin, devleti kişiliğinde temsil ediyorsun. Devlet memurları nın kendi aralarında kavgalarının karşılığı ihraç tır. Mahkeme kıdem cezası içşn dana aynen şu cümleyi kuracak " kavga ettikleri kuşkuya yer vermeyecek şekilde gerçek olup, disiplin cezası olarak devlet memurları cezası verilmesi gerekmekte ise de, aleyhte bozma yasağı kapsamında bulunduğundan dava nın REDDİ diyecek. Ama atama işlemine yönelik dava açar isen, her ne kadar atama işlemi bşr ceza olmasa da disiplin soruşturması sonucunda iki ayrı ceza uygulanmış gibi bir durum olacağından bir suç a bşr ceza işlemi gereği kıdem cezası uygulandığından atama işleminin iptali mümkün lakin kesin değil. Hakkında hayırlısı olsun. rdemir126.rd, 2 ay önce - Alıntıya git
Devlet memurlarının yumruk yumruğa kavga etmeleri ihraç sebebi değil. Kanun maddesinde iş arkadaşo ibaresi yazmadığı için danıştay bir kararında yumruk yumruğa kavga ettiği gerekçesiyle atılan memurun işlemini iptal etti ve kınama verilmesi gerektiğini söyledi.
Kime sorarsan sor, yumruk yumruğa kavga etmek ihraç tır. İdare seni ihraç eder dsha önce bir ceza yıksa ve haksız tahrik var ise alt ceza verebilir. İdare mahkemesi nde bozdurmak bir mucize olur. Senin iş arkadaşın değil, senin maiyetinde bir kişi ile kavga etmişsin. Senin iş arkadaşın emrin altındaki kişi değildir. Ast üst hiyerarşisi içinde kavga ettiğin kişi senin maiyetindir. İş arkadaşın aynı kurumda çalışmakla birlikte Ast üst ilişkisi içinde bulunmadığın kişidir. Devlet adabına yakışmayacak şekilde Ast üst birbiri ile yumruk yumruğa kavga edemez. Kınama bu fiilin karşılığı asla olamaz. O zaman bütün memurlar yumruk yumruğa kavga etsin. Başına geldiği için yumuşatmak istiyorsun. Olaya dışarıdan bak. Kavga eden sen değilde, senin emrinde başka memurlar olsa ne yapardın
Hocam bunu ben demiyorum danıştay diyor. Kanun maddesinde iş arkadaşı yazmıyor. O yüzden evet iş arkadaşınla yumruk yumruğa kavga edersen sebebiihraç değil. Bu arkadaş nezninde demiyorum onunkimaiyetindeki personel
Hocam bunu ben demiyorum danıştay diyor. Kanun maddesinde iş arkadaşı yazmıyor. O yüzden evet iş arkadaşınla yumruk yumruğa kavga edersen sebebiihraç değil. Bu arkadaş nezninde demiyorum onunkimaiyetindeki personel Kenzo123, 2 ay önce - Alıntıya git
Tamam işte, bende onu diyorum. Maiyetindeki personel. İş arkadaşı ne demek onu da zaten açıkladım. Danıştay kararı nın bu arkadaşın yaşadığı konu ile alakası yok.
Devlet memurlarının yumruk yumruğa kavga etmeleri ihraç sebebi değil. Kanun maddesinde iş arkadaşo ibaresi yazmadığı için danıştay bir kararında yumruk yumruğa kavga ettiği gerekçesiyle atılan memurun işlemini iptal etti ve kınama verilmesi gerektiğini söyledi. Kenzo123, 2 ay önce - Alıntıya git
Danıştay Yargıtay ve üst mahkemeler kararı ya onaylar, ya da iptal eder. Örnek verecek olursam; atıyorum 1 yıl süreyle Kademe İlerleme cezası alan kişi Mahkemeye müracaat ettiğinde, Mahkeme "Bu ceza çok olmuş. Kınama verin." demez. Yanlış maddeden verilen ceza zaten iptal sebebidir. Kararı ya onaylar, ya da iptal eder.
Kime sorarsan sor, yumruk yumruğa kavga etmek ihraç tır. İdare seni ihraç eder dsha önce bir ceza yıksa ve haksız tahrik var ise alt ceza verebilir. İdare mahkemesi nde bozdurmak bir mucize olur. Senin iş arkadaşın değil, senin maiyetinde bir kişi ile kavga etmişsin. Senin iş arkadaşın emrin altındaki kişi değildir. Ast üst hiyerarşisi içinde kavga ettiğin kişi senin maiyetindir. İş arkadaşın aynı kurumda çalışmakla birlikte Ast üst ilişkisi içinde bulunmadığın kişidir. Devlet adabına yakışmayacak şekilde Ast üst birbiri ile yumruk yumruğa kavga edemez. Kınama bu fiilin karşılığı asla olamaz. O zaman bütün memurlar yumruk yumruğa kavga etsin. Başına geldiği için yumuşatmak istiyorsun. Olaya dışarıdan bak. Kavga eden sen değilde, senin emrinde başka memurlar olsa ne yapardın rdemir126.rd, 2 ay önce - Alıntıya git
Müdür benim evimi basıp hakaretler etti. Konu adli makamlara gitti. Ben mağdur sıfatındayım. Müdür sanık sıfatında. Bana MYS şifremi çaldı ve Bana bıçakla saldırdı diye iftira attı. Attığı iftiraları Mahkemede kanıtlayıp İftira davası açtım.
Sonuç ne biliyor musunuz? Hakkımda 3 tane soruşturma açıldı. Birinde ceza veremediler. Birinde Uyarma verdiler. (Uyarmayı Mahkeme iptal etti) Simdi de Üst amire hakaretvari ve tehdit vari söylemler söylediğim için 1 yıl kademe ilerleme durdurma cezası verdiler.
Evimi basıp hakaretler eden 2 tane hayatımı bitirecek iftira atan şahıs 1 tane bile idari soruşturma geçirmedi. Mahkeme Kararları olmasına rağmen...
Ankarada dayın yoktur.
Mamudo gurban niye doğdun. :D
Müdür benim evimi basıp hakaretler etti. Konu adli makamlara gitti. Ben mağdur sıfatındayım. Müdür sanık sıfatında. Bana MYS şifremi çaldı ve Bana bıçakla saldırdı diye iftira attı. Attığı iftiraları Mahkemede kanıtlayıp İftira davası açtım. Sonuç ne biliyor musunuz? Hakkımda 3 tane soruşturma açıldı. Birinde ceza veremediler. Birinde Uyarma verdiler. (Uyarmayı Mahkeme iptal etti) Simdi de Üst amire hakaretvari ve tehdit vari söylemler söylediğim için 1 yıl kademe ilerleme durdurma cezası verdiler. Evimi basıp hakaretler eden 2 tane hayatımı bitirecek iftira atan şahıs 1 tane bile idari soruşturma geçirmedi. Mahkeme Kararları olmasına rağmen... Ankarada dayın yoktur. Mamudo gurban niye doğdun. :D kadir882, 2 ay önce - Alıntıya git
Konuyu daha önce paylaşmıştın. Ama bu sayyfa da paylaşma sebebini anlayamadım. "Üst astı ile yumruk yumruğa kavga etmiş ama halen ihraç olmamış ve üstelik haklıymışım gibi nurada iptal içşn fikir arıyor" eleştirmek için mi yazdın.
Bence yumruk yumruğa kavga eden Ast üst olayında olayın içeriğine göre alt ceza da verilebilir. Kendini korumak amacıyla karşı saldırı yı def etmek için karşılık vermiş olabilir ama şş nasıl kavga kavgaya yumruğa döndü. Onu da irdelemek lazım.
Sizin konuda iftira dan crza aldı ise, otomatik olarak disiplin cezası başlamak zorunda. Siz adli yönden iftira cezası alıp ta disiplin cezası almadığını mı söylüyorsunuz
Konuyu daha önce paylaşmıştın. Ama bu sayyfa da paylaşma sebebini anlayamadım. "Üst astı ile yumruk yumruğa kavga etmiş ama halen ihraç olmamış ve üstelik haklıymışım gibi nurada iptal içşn fikir arıyor" eleştirmek için mi yazdın. Bence yumruk yumruğa kavga eden Ast üst olayında olayın içeriğine göre alt ceza da verilebilir. Kendini korumak amacıyla karşı saldırı yı def etmek için karşılık vermiş olabilir ama şş nasıl kavga kavgaya yumruğa döndü. Onu da irdelemek lazım. Sizin konuda iftira dan crza aldı ise, otomatik olarak disiplin cezası başlamak zorunda. Siz adli yönden iftira cezası alıp ta disiplin cezası almadığını mı söylüyorsunuz rdemir126.rd, 2 ay önce - Alıntıya git
Birak disiplin cezasını. Sorusturma gecirmedi. Bağlamış bir şekilde vali yardımcısını. Dilekcemi hasiralti ettiler. Organize bir şekilde. Ama ben adli olarak peşini bırakmadım. Zaten isin peşini bırakmam için yapıyorlar bunlari. Konu şu. Idari sorusturmalarda sucun var yok. Ona bakmıyorlar. Kimin ankarada dayısı varsa, kim daha yetkiliyse onu sonuna kadar kullanıyor. Eger karşı taraf hak adalet derse kimse zaten itiraz edemez. Bunlar yıpratıcı konular. Biraz gözü karartmak lazim. Onu söylemeye çalıştım. kadir882, 2 ay önce - Alıntıya git
Evet, haklısın. İdari soruşturma ları örtebiliyorlar. Bem de müdür ile sorun yaşamıştım. Soruşturma geçirmekten kurtulamadı ama crza almaktan kurtuldu
Bwnim konuda iftiradan dava açıldı. Suç zaten sabit. DMK 25 Son derece açık. Valilik hem soruşturma açmak zorunda, hem de memuru iftiraya uğradığı için savcılığa yine suc duyurusunda bulunmak zorunda. Kanun bu. Bu vali yardımcısı diyor ki ben kanunu uygulamiyorum. Sen git şikayet et diyo. Adam vali yardımcısı. Yaptığı görevi kötüye kullanma sucu. Savciliga vali yardımcısını DMK 25 i uygulamamaktan şikayetçi oldum. Bu sucta sabit. Ama soruşturma izni verilmedi. Keyfi. Yani vali yardımcısının keyfiyle soruşturma yönetiliyor. Gidip öldürecekmiyim adami. Yapacak hiç bisey yok. Ben sistemi eleştiriyorum. Yumruk yumruğa kacga varsa Adli makamların kararı beklenmelidir. Bunu demeye çalışıyorum. kadir882, 2 ay önce - Alıntıya git
Elbette yumruk yumruğa kavga da adli yargı kararı beklemeli dir.
Senin konuda da haklısın. Vali yardımcısı hakkında soruşturma izni verilmemesi kararını üst durumunda olan vali vermez zaten.
Benşm yaşadığım konuda müdüre soruşturma açmışlardı. Ceza almadı ama yine de soruşturma geçirdi.
Elbette yumruk yumruğa kavga da adli yargı kararı beklemeli dir. Senin konuda da haklısın. Vali yardımcısı hakkında soruşturma izni verilmemesi kararını üst durumunda olan vali vermez zaten. Benşm yaşadığım konuda müdüre soruşturma açmışlardı. Ceza almadı ama yine de soruşturma geçirdi. rdemir126.rd, 2 ay önce - Alıntıya git