Editörler : E.Kayı Han
«343536373839404142434445»

Afrabu
Aday Memur
10 Mart 2024 13:35

Biz hem 2023 hem 2024 koruyucu giyim yardımını bekliyoruz ama iptal diyorlar. Doğru düzgün bir açıklama bile yapılmadan iptal mi edildi??

bravebey
Kapalı
16 Mart 2024 22:01

koruyucu giyim arazide çalışanlara daha fazla verilmesi lazım. adı üstünde koruyucu giyim ve donanım. yönergeye göre ünvana göre değil büro ya da arazi çalışmalarına göre verilmesi lazım. veteriner olup araziye çıkmayanlar var.

misal büroda çalışan 15 binlik alırken arazide çalışan 25 binlik giyim alabilmeli.

elektronik49
Kapalı
17 Mart 2024 21:19

Bu ekonomik sıkıntıda koruyucu giyimi almayı bir tek sen istiyorsun galiba.

bravebey, 1 yıl önce

koruyucu giyim arazide çalışanlara daha fazla verilmesi lazım. adı üstünde koruyucu giyim ve donanım. yönergeye göre ünvana göre değil büro ya da arazi çalışmalarına göre verilmesi lazım. veteriner olup araziye çıkmayanlar var.

misal büroda çalışan 15 binlik alırken arazide çalışan 25 binlik giyim alabilmeli.

elektronik49
Kapalı
17 Mart 2024 21:40

Arazide derken tarlada baret takani görmedim.maske Çelik burunlu ayakkabı tabanına gormedim

Ziraatcikiz25
Aday Memur
17 Mart 2024 23:59

kac çift ayakkabı pantolon yırtıyoruz o tarlalarda önlük kullanıyoruz şapka kac çift çorap kiyafet yırttık kimse çalışmadığı alanı küçümsemeyin ziraat mühendisleri kimi zaman tarlada Bi işçi gibi çalışıyor ve ekonomik kriz bir tek bizim kazanimimiza mi var
elektronik49, 1 yıl önce

Arazide derken tarlada baret takani görmedim.maske Çelik burunlu ayakkabı tabanına gormedim

Zir.mühg
Aday Memur
18 Mart 2024 08:50

Size katılıyorum hatrı sayılır pahada bir sürü kıyafet ve ayakkabım mahvoldu. Bu ekonomik krizde koruyucu giyim desteğini almak istemeyenler hakkından feragat edebilir...

Ziraatcikiz25, 1 yıl önce
kac çift ayakkabı pantolon yırtıyoruz o tarlalarda önlük kullanıyoruz şapka kac çift çorap kiyafet yırttık kimse çalışmadığı alanı küçümsemeyin ziraat mühendisleri kimi zaman tarlada Bi işçi gibi çalışıyor ve ekonomik kriz bir tek bizim kazanimimiza mi var

Katre52
Kapalı
18 Mart 2024 08:51

ekapta ihaleye çıkmış bakanlık koruyucu giyim yardımı için

Rasti Raste
Kapalı
18 Mart 2024 09:00

Devlet zaten ziraat mühendisisin diye sana yüksek maaş veriyor, bir de tarlada işini yapıyorsun diye sana niye fazladan para versin? Ben de masa başı memurum, her gün işe git gel ne ayakkabı kalıyor ne de kıyafet. Sürekli oturmaktan pantolonlarımız şekil değiştiriyor, hep yenisini almak zorunda kalıyoruz. Hem devlet siz tarlaya gidiyorsunuz diye ek ücret veriyor ama biz işe geliyoruz diye bize bir şey vermiyor. Halbuki sen de işe gitmiş oluyorsun, ben de... Veteriner hekimin de ziraat mühendisinin de işi doğal olarak tarlada ve işine gidiyor ve buna göre zaten yüksek maaş alıyor. EE bizim düz memurun da işi doğal olarak dairededir, bizde onlar gibi işe gidiyoruz ama ek ücret almıyoruz neden? Bence devlet işe geliyoruz diye bize de ek ücret vermeli.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
18 Mart 2024 09:45

Tarım Bakanlığında ve diğer bakanlıklarda koruyucu giyim yardımından yararlanan büro personelleri de bu ödemeden yararlandılar. Büro personeline verilmez diye bir şey yok. Eğer sizin kurumda uygulanmıyorsa sendikanızda toplu sözleşmede bu kazanım için uğraşmasını isteyebilirsiniz. Tapu Müdürlüğü personelleri de büroda çalışıyorlar ve bu yardımdan yararlanıyorlar.

Rasti Raste, 1 yıl önce

Devlet zaten ziraat mühendisisin diye sana yüksek maaş veriyor, bir de tarlada işini yapıyorsun diye sana niye fazladan para versin? Ben de masa başı memurum, her gün işe git gel ne ayakkabı kalıyor ne de kıyafet. Sürekli oturmaktan pantolonlarımız şekil değiştiriyor, hep yenisini almak zorunda kalıyoruz. Hem devlet siz tarlaya gidiyorsunuz diye ek ücret veriyor ama biz işe geliyoruz diye bize bir şey vermiyor. Halbuki sen de işe gitmiş oluyorsun, ben de... Veteriner hekimin de ziraat mühendisinin de işi doğal olarak tarlada ve işine gidiyor ve buna göre zaten yüksek maaş alıyor. EE bizim düz memurun da işi doğal olarak dairededir, bizde onlar gibi işe gidiyoruz ama ek ücret almıyoruz neden? Bence devlet işe geliyoruz diye bize de ek ücret vermeli.

Ziraatcikiz25
Aday Memur
18 Mart 2024 09:47

bunun tartışmasını yapmayacak olgunlukla olduğumuzu düşünüyorum fakat arazi sartlari ağır bunun bilincinde olmak gerek
Rasti Raste, 1 yıl önce

memur rich44
Memur
18 Mart 2024 10:30

2023 yılında yapılan ihale deki birim fiyatlar ile şimdiki yapılan ihaledeki ürün birim fiyatları değişmemiş yine aynı parayı alacağız sanırım

Katre52, 1 yıl önce

Simurg3434
Aday Memur
18 Mart 2024 10:50

Muhtemelen bu ihale, 2022 de alamayanlar için yapılmış olabilir. çünkü daha önce istediler 20022 de alamayanların isimlerini...

Katre52, 1 yıl önce

santana10
Daire Başkanı
18 Mart 2024 11:29

Bakanlık taşra teşkilatında istihdam edilen personelden; yapmış olduğu

hizmetin gereği olarak, veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda, yem ve su ürünleri kontrol

hizmetleri ile insan, hayvan ve bitki sağlığı ile av ve yaban hayatının korunması, biyolojik

kaçakçılık ve kaçak avcılıkla mücadele işlerinin yürütüldüğü birimlerde görev yapanlardan,

yalnızca büro işlerini yürüten personele E k -l?de yer alan (I) Nolu Cetvelde cinsi, miktarı ve

kullanma süresi belirtilen koruyucu giyim ve donanım malzemesi verilir. Hem büro hem de

uygulama alanlarında bilfiil görev yapan personele E k -l?de yer alan (I) Nolu Cetvelde

belirtilenler ile birlikte Ek-2?de yer alan (II) Nolu Cetvelde cinsi, miktarı ve kullanma süresi

belirtilen koruyucu giyim ve donanım malzemeleri de ayrıca verilir. Yönergenin bu maddesi gayet açık Tarım ve Hayvancılık ve Gıda alanında eğitim almış Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi Gıda Mühendisi benzeri mühendislikler ile bu alanlarda eğitim almış yardımcı sağlık ve teknik personel (Vet.Sağ.Tek , Ziraat Teknikeri gibi) bunu alabilir bu personelden araziye çıkanları hem büro hemde arazi için olan donanımı alır.Araziye çıkmayan ilgili personel ise sadece büro için olanı alır.Açık ve net yani düz memurun şöförün muhasebe personeli Veri Hazırlama gibi Genel idare personeli bunu alamaz.teknik ve Sağlık Hizmetleri personelinden tarım hayvancılık ve Gıda üzerine eğitim almış personel yararlanır.Kontrol Hizmeti tazminatı almayan personelin koruyucu Giyim yardımı alması imkansız.baştan verilmesi yanlıştı.koruyucu gıda yardımı herkes alabiliyormu alamıyor

Ziraatcikiz25
Aday Memur
18 Mart 2024 12:47

evet sayılara bakınca 2022 için olduğu anlaşılıyor 2023 degil
Simurg3434, 1 yıl önce

Muhtemelen bu ihale, 2022 de alamayanlar için yapılmış olabilir. çünkü daha önce istediler 20022 de alamayanların isimlerini...

Ryox
Şef
18 Mart 2024 13:09

Biz, destek personeli ( temizlik) olarak atandık ,giyim parası alamayacak mıyız yani ? İşe kendi kıyafetlerimizle gidip temizlik vb işler yapacağız haliyle deforme olacak.

santana10, 1 yıl önce

hizmetin gereği olarak, veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda, yem ve su ürünleri kontrol

hizmetleri ile insan, hayvan ve bitki sağlığı ile av ve yaban hayatının korunması, biyolojik

kaçakçılık ve kaçak avcılıkla mücadele işlerinin yürütüldüğü birimlerde görev yapanlardan,

yalnızca büro işlerini yürüten personele E k -l?de yer alan (I) Nolu Cetvelde cinsi, miktarı ve

kullanma süresi belirtilen koruyucu giyim ve donanım malzemesi verilir. Hem büro hem de

uygulama alanlarında bilfiil görev yapan personele E k -l?de yer alan (I) Nolu Cetvelde

belirtilenler ile birlikte Ek-2?de yer alan (II) Nolu Cetvelde cinsi, miktarı ve kullanma süresi

belirtilen koruyucu giyim ve donanım malzemeleri de ayrıca verilir. Yönergenin bu maddesi gayet açık Tarım ve Hayvancılık ve Gıda alanında eğitim almış Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi Gıda Mühendisi benzeri mühendislikler ile bu alanlarda eğitim almış yardımcı sağlık ve teknik personel (Vet.Sağ.Tek , Ziraat Teknikeri gibi) bunu alabilir bu personelden araziye çıkanları hem büro hemde arazi için olan donanımı alır.Araziye çıkmayan ilgili personel ise sadece büro için olanı alır.Açık ve net yani düz memurun şöförün muhasebe personeli Veri Hazırlama gibi Genel idare personeli bunu alamaz.teknik ve Sağlık Hizmetleri personelinden tarım hayvancılık ve Gıda üzerine eğitim almış personel yararlanır.Kontrol Hizmeti tazminatı almayan personelin koruyucu Giyim yardımı alması imkansız.baştan verilmesi yanlıştı.koruyucu gıda yardımı herkes alabiliyormu alamıyor

elektronik49
Kapalı
18 Mart 2024 14:32

Masa basindaki Ziraat Mühendisi alacak, ama büro memuru alamayacak.

Ziraatcikiz25
Aday Memur
18 Mart 2024 14:33

masa başındaki muh arkadsdlar eksik aldı zaten 2 bin küsür lira
elektronik49, 1 yıl önce

Masa basindaki Ziraat Mühendisi alacak, ama büro memuru alamayacak.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
18 Mart 2024 20:11

Maalesef yanlış yorumluyorsunuz. Birimde görev yapmaktan bahsediyor. Şoför de araziye çıkıyor, vhki de mühendisin büroda yaptığı işe yardım ediyor.

santana10, 1 yıl önce

Rasti Raste
Kapalı
19 Mart 2024 10:11

O zaman sorununuz nedir? 2 bin değil de 20 bin mi eksik alması lazım?

Araziye gidiyorsunuz diye kendi paranızla ne aldınız mesela bu güne kadar?

Koruyucu giyim zaten size verilmiyor mu daire tarafından?

Bu yardımın aslında bir nevi sosyal yardım olduğunu bilmiyor musunuz yani?

Şimdi ben genel evrak kayıtçıyım, ildeki tüm müdür, personel ve tarıma işi düşen tüm vatandaşlarla gerek yüzyüze gerekse telefonda konuşurum, işimi yaparım akşama kadar. Bunun bir de şube evrak kaydı var ve haliyle işi daha az. Ne yani şimdi o daha az çalışıyor ben akşama kadar yıpranıyorum falan diye ona az verin mi dememe lazım?

Kimin işi neyi gerektiriyorsa onu yapar. İyi ya da kötü bu biraz da şans... Bundan yola çıkarak sosyal yardımları konu etmek hiç etik değil. Masabaşında çalışan mühendis de sizin gibi ek ödeme almıyor, farkınız burda var zaten. Sosyal yardımı buna konu etmek de neyin nesidir?

masa başındaki muh arkadsdlar eksik aldı zaten 2 bin küsür lira

Ziraatcikiz25
Aday Memur
19 Mart 2024 10:18

koruyucu giyim yardımı tarim baksnligina ilk kez 2022 yili için verildi ve yıllardır araziye gidiyoruz bilmem kaç çift ayakkabı arazi pantolonu onluk ve sayisi yok bunun çünkü 5 ay net arazidesin her gun ben is yaristirmiyorum onceki kisiye cebap yazmisim ve etiklik teknik personel olmayan kisilerin korunacak birsey olmamasina ragmen koruyucu giyim yardimi almasıdır. siz bilmezsiniz ama arazide çalışmanın ve gösterdiğimiz feraseti bir karşılığı yok biz işimizi sevdiğimiz için yapıyoruz tek derdimiz yırtılan üstümüz başımız bizim cebimizden çıkmasın hiç degilse
Rasti Raste, 1 yıl önce

O zaman sorununuz nedir? 2 bin değil de 20 bin mi eksik alması lazım?

Araziye gidiyorsunuz diye kendi paranızla ne aldınız mesela bu güne kadar?

Koruyucu giyim zaten size verilmiyor mu daire tarafından?

Bu yardımın aslında bir nevi sosyal yardım olduğunu bilmiyor musunuz yani?

Şimdi ben genel evrak kayıtçıyım, ildeki tüm müdür, personel ve tarıma işi düşen tüm vatandaşlarla gerek yüzyüze gerekse telefonda konuşurum, işimi yaparım akşama kadar. Bunun bir de şube evrak kaydı var ve haliyle işi daha az. Ne yani şimdi o daha az çalışıyor ben akşama kadar yıpranıyorum falan diye ona az verin mi dememe lazım?

Kimin işi neyi gerektiriyorsa onu yapar. İyi ya da kötü bu biraz da şans... Bundan yola çıkarak sosyal yardımları konu etmek hiç etik değil. Masabaşında çalışan mühendis de sizin gibi ek ödeme almıyor, farkınız burda var zaten. Sosyal yardımı buna konu etmek de neyin nesidir?

Toplam 2478 mesaj
«343536373839404142434445»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi