Editörler : E.Kayı Han
«414243444546474849505152»

Katre52
Şube Müdürü
06 Mayıs 2024 14:50

masa başında olana mdf yada suntalam tazminatımı versinler? madem ek ödemelerin yok baştan neden memurluk tercih ettin hadi ettin sonradan gidip okuyabilirsin. veteriner kazandığı aşı parasını koruyucu giyimine neden ödesin? sana bir çorap parası eden giyim yardımını bile artıramayanlara laf edeceksin toplu sözleşme kazanımlarına değil. git sendikana söyle teknik personelin 5996 sı arazisi seyyarı aşı parası vb. var ben düz memurun neden ek birşeyim yok diyeceksin sendikana. ve şuda bir gerçek koruyucu giyim yardımı normalde teknik personel için çıktı ama bakanlık insaflı davranıp memurlarada veriyor ve bence vermesi gerekli. inşallah ilerde düzeltilirde gerçek koruyucu giyimleri bakanlık alır kendi dağıtır böyle ikilikler ortadan kalkar gerçek ihtiyacı olan personel yararlanır.

Rasti Raste, 12 ay önce

Öncelikle mantıklı gerekçeleriniz için teşekkür ederim, gerçekten hasret kaldım bu mantıklı cevaplara. Bana diyorlar git oku mühendis ol, veteriner ol :)

Araziye çıktığınız için zaten para alıyorsunuz, keşke 1100 aşı için ne kadar para aldığınızı da yazsanız, gerçeği öğrensek. Araziye giden için mantıklı, haklı gerekçeleriniz olsa da masa başında olan için ne diyeceksiniz peki?

Katre52
Şube Müdürü
06 Mayıs 2024 14:55

statü farkı oluşturmak zorundalar demişsiniz sizce statü farkı mevcutta yokmu? yani düz memurla bir mühendisi aynı statüdemi görüyorsunuz? mesela ben mühendisi bir hakimle aynı statüde görmüyorum. sizin mantığınızla düz memurla hakim arasında da bir statü farkı yok :)

arif00625, 12 ay önce

yok hocam aldıkları ek ücreti yazarlarmı illaki normal memur ile arada bir statü farkı oluşturmak zorundalar zaten araziye çıkmak için ayni olarak kıyafet alıyorlar üstelik koruyucu giyimdede yüksek almaları gerekliki normal memurlar ile aralarında bir fark olsun.

Rasti Raste
Kapalı
06 Mayıs 2024 15:07

Bu kazanımları da beğenmediğiniz sendika kazandı, bir gün olsun dürüstçe itiraf edebilir misiniz bunu?

Sigarasından, ilacından, tütününden, deterjanına vs hepsine biz de dokunuyoruz? Niye koruyucu giyim yardımı bize de verilmiyor? Evrak kayıt olsun, ambar olsun bütün bunlar memurun elinden geçmiyor mu?

Araziye çıkanlar haklarını fazlasıyla alıyor araziye çıktıkları için. Giyim yardımı, yemek yardımı gibidir, bunun ünvan ayırımı olması çok saçma. Bakanlığın bunu gözden geçirmesi lazım bence.

Katre52, 12 ay önce

masa başında olana mdf yada suntalam tazminatımı versinler? madem ek ödemelerin yok baştan neden memurluk tercih ettin hadi ettin sonradan gidip okuyabilirsin. veteriner kazandığı aşı parasını koruyucu giyimine neden ödesin? sana bir çorap parası eden giyim yardımını bile artıramayanlara laf edeceksin toplu sözleşme kazanımlarına değil. git sendikana söyle teknik personelin 5996 sı arazisi seyyarı aşı parası vb. var ben düz memurun neden ek birşeyim yok diyeceksin sendikana. ve şuda bir gerçek koruyucu giyim yardımı normalde teknik personel için çıktı ama bakanlık insaflı davranıp memurlarada veriyor ve bence vermesi gerekli. inşallah ilerde düzeltilirde gerçek koruyucu giyimleri bakanlık alır kendi dağıtır böyle ikilikler ortadan kalkar gerçek ihtiyacı olan personel yararlanır.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
06 Mayıs 2024 15:33

Bu yardımın adı "koruyucu giyim yardımı" ve doğası gereği yapılan işe göre farklı malzemeler verilmek zorunda. Bildiğim kadarıyla büroda çalışan personel de bu yardımdan yararlandı. Sizin istediğiniz nedir?

Rasti Raste, 12 ay önce

Bu kazanımları da beğenmediğiniz sendika kazandı, bir gün olsun dürüstçe itiraf edebilir misiniz bunu?

Sigarasından, ilacından, tütününden, deterjanına vs hepsine biz de dokunuyoruz? Niye koruyucu giyim yardımı bize de verilmiyor? Evrak kayıt olsun, ambar olsun bütün bunlar memurun elinden geçmiyor mu?

Araziye çıkanlar haklarını fazlasıyla alıyor araziye çıktıkları için. Giyim yardımı, yemek yardımı gibidir, bunun ünvan ayırımı olması çok saçma. Bakanlığın bunu gözden geçirmesi lazım bence.

Rasti Raste
Kapalı
06 Mayıs 2024 15:36

Cevap verdiğim kişi normalde memura verilmemeli dediği için böyle yazdım. Kendisi mühendis veya veteriner ya ne var ne yok hepsini onlara vermek lazım galiba.

YUSUF YILDIRIM, 12 ay önce

Bu yardımın adı "koruyucu giyim yardımı" ve doğası gereği yapılan işe göre farklı malzemeler verilmek zorunda. Bildiğim kadarıyla büroda çalışan personel de bu yardımdan yararlandı. Sizin istediğiniz nedir?

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
06 Mayıs 2024 15:51

Bu tartışmayı bu mesajınızla siz başlattınız. Ondan önce birileri "mühendisten başkasına verilmesin" demiş miydi?

Rasti Raste, 12 ay önce

Dün biri de burada 15 bin dedi.

Şey yapmışlardır; Şunun ünvanı mühendis ama bununki memur. Mühendis dediğin fiyakalı giyinmeli, düz memur gibi giyinecek hali yok ya. Anlayacağın bizim gibi düz memura vermeyip mühendise, veteriner hekime vermişler. Gerçeği söyleyince de kıskanıyorsunuz diyorlar. Sırf susalım diye ezmeye çalışıyorlar. Yahu ben memurum, bir mühendisten, veterinerden kıyafet olarak farkım neymiş?

Bu da yetmedi tabi bir de bunların araziye gideni varmış, araziye gidince üstü başı perişan oluyormuş, eve varmadan kıyafet mağazına varmak zorunda kalıyorlarmış.

Rasti Raste
Kapalı
06 Mayıs 2024 15:59

Bu mesajımla, sizin dediğinizin alakası nedir?

Katre52 ne zaman onu dediyse ben de o zaman ona cevap verdim. Tartışmayı başlatmış olduğum mesajın, memurlara giyim yardımı verilmesin fikriyle alakası nedir?

Bu tartışmayı bu mesajınızla siz başlattınız. Ondan önce birileri "mühendisten başkasına verilmesin" demiş miydi?

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
06 Mayıs 2024 16:03

Sayın Katre52 sizin belirttiğim mesajınızdan sonra bu yönde bir ifade kullanmıştı. Siz ise o alaycı mesajınızı göndererek mühendislerin daha fazla koruyucu giyim yardımı almasına itiraz etmiştiniz.

Rasti Raste, 12 ay önce

Bu mesajımla, sizin dediğinizin alakası nedir?

Katre52 ne zaman onu dediyse ben de o zaman ona cevap verdim. Tartışmayı başlatmış olduğum mesajın, memurlara giyim yardımı verilmesin fikriyle alakası nedir?

Rasti Raste
Kapalı
06 Mayıs 2024 16:04

Evet ben memurla eşit alması gerektiğini belirtmiştim. O ise aslında memur almamalı ama bakanlık vicdanlı davrandığını vs belirtmişti. Yani şimdi siz ne demek istediniz peki?

Sayın Katre52 sizin belirttiğim mesajınızdan sonra bu yönde bir ifade kullanmıştı. Siz ise o alaycı mesajınızı göndererek mühendislerin daha fazla koruyucu giyim yardımı almasına itiraz etmiştiniz.

Katre52
Şube Müdürü
06 Mayıs 2024 16:08

kardeşim mevcut haliyle almalı dedim eğer gerçek manada koruyucu giyim yardımı verilecekse almama lı dedim okuduğunuda anlamıyorsun.

Rasti Raste, 12 ay önce

Evet ben memurla eşit alması gerektiğini belirtmiştim. O ise aslında memur almamalı ama bakanlık vicdanlı davrandığını vs belirtmişti. Yani şimdi siz ne demek istediniz peki?

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
06 Mayıs 2024 16:09

Ben başta da belirttim, isteyen gerekli yollara başvurarak mühendis olup o yardımdan eksiksiz yararlanabilir. Yapılan işe göre farklı giyecek verilmesinde, yardımın mantığı açısından bir sorun görmüyorum.

Rasti Raste, 12 ay önce

Rasti Raste
Kapalı
06 Mayıs 2024 16:12

Ben de gerçek manada koruyucu giyim yardımı da olsa memurlar almalı dedim. Koruyucu giyimi gerektiren malzemeler kendileri yürüyüp ambara girmiyor, memur teslim alıyor, oraya bırakıyor. Koruyucu giyim değil zaten bakanlık da farkında, bu bir giyim yardımıdır ve mühendis ile memur eşit olmalıdır.

Yemek yardımı gibi düşünün, çocuk yardımı, aile yardımı vs. Bu bir sosyal yardım ve bunun ünvan farkı olması çok saçma. Herkes eşit almalı.

Katre52, 12 ay önce

kardeşim mevcut haliyle almalı dedim eğer gerçek manada koruyucu giyim yardımı verilecekse almama lı dedim okuduğunuda anlamıyorsun.

Katre52
Şube Müdürü
06 Mayıs 2024 16:13

sen statü olarakta mühendisle kendini bir tuttuğundan sorun yok bu kafada düz memurluğuna devam edebilirsin

Rasti Raste, 12 ay önce

Ben de gerçek manada koruyucu giyim yardımı da olsa memurlar almalı dedim. Koruyucu giyimi gerektiren malzemeler kendileri yürüyüp ambara girmiyor, memur teslim alıyor, oraya bırakıyor. Koruyucu giyim değil zaten bakanlık da farkında, bu bir giyim yardımıdır ve mühendis ile memur eşit olmalıdır.

Yemek yardımı gibi düşünün, çocuk yardımı, aile yardımı vs. Bu bir sosyal yardım ve bunun ünvan farkı olması çok saçma. Herkes eşit almalı.

Rasti Raste
Kapalı
06 Mayıs 2024 16:14

İsteyen mühendis olduğunda memur bitecek mi?

Bir fikre karşı, bir bireye gidip okuyun mühendis olun diyorsunuz. Hadı diyelim ben okudum, mühendis oldum ee bakanlıkta memur bitmiş mi olacak, bu haksızlık nasıl son bulacak?

Ben başta da belirttim, isteyen gerekli yollara başvurarak mühendis olup o yardımdan eksiksiz yararlanabilir. Yapılan işe göre farklı giyecek verilmesinde, yardımın mantığı açısından bir sorun görmüyorum.

Rasti Raste
Kapalı
06 Mayıs 2024 16:17

Evet ben devletin sosyal yardımlarında kendimi mühendisle bir tutuyorum ve bunu dile getiriyorum. Ego kokan cevaplarınız umrumda değil.

Sadece benim yazmam bir şey değiştirmez tabi. Diğer memurlar susarsa elbette değişen bir şey olmayacak.

Katre52, 12 ay önce

sen statü olarakta mühendisle kendini bir tuttuğundan sorun yok bu kafada düz memurluğuna devam edebilirsin

Katre52
Şube Müdürü
06 Mayıs 2024 16:19

senin alaycı mesajların olmasa böyle bir dil kullanmam ama senin bu dilden anladığını düşünüyorum.

Rasti Raste, 12 ay önce

Evet ben devletin sosyal yardımlarında kendimi mühendisle bir tutuyorum ve bunu dile getiriyorum. Ego kokan cevaplarınız umrumda değil.

Sadece benim yazmam bir şey değiştirmez tabi. Diğer memurlar susarsa elbette değişen bir şey olmayacak.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
06 Mayıs 2024 16:27

Bitmeyecek ve memur olarak farklı özlük haklarının olmasında da bir adaletsizlik yok. Ben de hakimlerin ve doktorların kazançlarına imreniyorum ama "niye onlara fazla veriyorlar" demiyorum. Giyim yardımı çok eskiden beri kadroya, ünvana ve yapılan işe göre farklı miktarlarda ödenmektedir. Koruyucu giyim yardımının da farklı olmasında bir sakınca yok. Herkes çalışma sırasında aynı risklerle karşılaşmıyor.

Rasti Raste, 12 ay önce

İsteyen mühendis olduğunda memur bitecek mi?

Bir fikre karşı, bir bireye gidip okuyun mühendis olun diyorsunuz. Hadı diyelim ben okudum, mühendis oldum ee bakanlıkta memur bitmiş mi olacak, bu haksızlık nasıl son bulacak?

Rasti Raste
Kapalı
06 Mayıs 2024 16:44

Ben artık cevap vermeyeceğim sizlere, benden başka cevap verecek memur yoksa siz haklısınız.

Memur arkadaşlar; devlet yıllarca hizmetliye takım elbise yardımı yapıp, memura yapmadı. Kural olan bir şey "doğrudur" diye bir kaide yoktur. Takım elbise giymenin memura zorunlu olduğu, hizmetliye zorunlu olmadığı zamanlarda takım elbise yardımı hizmetliye yapıldı. Sorunları görün, dile getirin, aksi halde birilerinin vicdanını beklemek zorunda kalırsınız. Artık o vicdan 20 yılda mı 50 yılda mı devreye girer belli değil. Sorunları görmek, dile getirmek ilk harekettir ve her şey böyle başlar. Aksi halde olduğu gibi devam eder.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
06 Mayıs 2024 17:05

Devlet hala hizmetliye takım elbise yardımı yapıyor. Takım elbise ile bu başlığın konusu aynı değil. Takım elbise olan giyim yardımı yönetmeliğinde de hakkaniyetli veya hakkaniyetsiz yapılan iş, ünvan ve hizmet sınıfına göre farklılıklar vardı, hala var.

Rasti Raste, 12 ay önce

Ben artık cevap vermeyeceğim sizlere, benden başka cevap verecek memur yoksa siz haklısınız.

Memur arkadaşlar; devlet yıllarca hizmetliye takım elbise yardımı yapıp, memura yapmadı. Kural olan bir şey "doğrudur" diye bir kaide yoktur. Takım elbise giymenin memura zorunlu olduğu, hizmetliye zorunlu olmadığı zamanlarda takım elbise yardımı hizmetliye yapıldı. Sorunları görün, dile getirin, aksi halde birilerinin vicdanını beklemek zorunda kalırsınız. Artık o vicdan 20 yılda mı 50 yılda mı devreye girer belli değil. Sorunları görmek, dile getirmek ilk harekettir ve her şey böyle başlar. Aksi halde olduğu gibi devam eder.

düzmantik
Aday Memur
06 Mayıs 2024 17:08

bu çok mübarek olan sarı önce eşeğinizi kaybetti sonra bulup getirince yeni bir kazanım olarak millete sunuyor. Başımıza ne geliyorsa hâlâ sarı sendikayı menfaati ! İçin ( iyi okuyun menfaati için diyorum) destekleyenler yüzüne geliyor.

Toplam 2462 mesaj
«414243444546474849505152»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi