Editörler : E.Kayı Han
02 Mart 2023 02:06   

Asalet tasdik'i

Biraz içim dökmek için yazıyorum. 2017 yılında polis memuru adayı olarak işe başladım. Mesleğimin 8.ayında bir iftira ile(bir karton sigaramı çaldı) iddiası ile adli ve idari soruşturma geçirdim. Bu süre zarfında görevden uzaklaştırılmıştım(26 ay) adlı olarak hagb almıştım ve idari olarakta içişleri bakanlık yüksek disiplin kurulu tarafından görev dışında yasaklanan hal ve hareketlerden kınama cezası almıştım. 2019 kasım ayında mesleğe tekrar döndüm. Oh kurtuldum sonunda derken 2021 Ocak 30 da memuriyetle bağdaşmayacak hal ve hareketlerden dmk56 gereğince ilişiğim kesildi. 8 ay ilk zaman calistim. Döndüm 15 ay çalıştım . 2 yılın dolmasına 1 ay kala ilişigim kesildi. Not göreve döndükten sonra hiçbir idari cezam ya da soruşturmam olmadı. Şu an davam mahkeme aşamasında devam ediyor. Dosya bölge idare mahkemesi istinafta

02 Mart 2023 12:01

Kenzo123
Aday Memur

İlk derece mahkemesi davayı red mi etti

02 Mart 2023 12:41

Punisher0606
Aday Memur

İlk derece red verdi

02 Mart 2023 14:42

Kenzo123
Aday Memur

Gerekçeli kararda mahkeme ne dedi. Benimde dmkmadde 56 gereği ilişiğim kesildi mahkemem davam ediyor. Avukatım bana memuriyetle bağdaşmayan gareketin aday memurken herhangi bir suçtan hükümgiymek olduğunu söyledi. Benim değil hüküm adli bir soruşturmam bile yok. Sizinde hagb ye dayanarak işlem yapılmış ama hagb bir hüküm değil aym hagb ye direk masumiyet karinesi deyip geçiyor

02 Mart 2023 14:58

Punisher0606
Aday Memur

Gerekçeli kararda detaya girmemiş. Hagb ve kınama cezamı tekrar belirtmiş. İlginç olan şu hagb ve kınama varken yani ben görevden uzaklaştirma aldığımda bakanlık yüksek disiplin kurulu tarafından göreve iade edildim. Eksik maaşlarimi faizi ile aldım. Asalet tasdik olmadı. İnşallah döneriz ne deyim

Toplam 4 mesaj