Editörler : cihan27E.Kayı Han

Yasaklı
03 Mart 2023 15:17

Memurun Hakkı Neden Bu Kadar Yeniyor?

-En düşük memur maaşı asgari ücrete eşitlendi. Ne hikmetse özel sektör çalışanları kendilerini memur ile kıyaslamaya başladılar.

-Ek gösterge, eşit işe eşit maaş ilkesi uygulanamadı.

-Kamu işçisi emeklilikte 500-700 bin tazminat alıyor; 15-20 bin emekli maaşı.

-Okumuşa değer vermemeyi politika edinmişler.

-Kiralar uçtu gitti, piyasa çok uçuk; sadece zaruri ihtiyaçlara yöneliyoruz.

-Politik enflasyon (ısmarlama) açıklanıyor daha da fakirleşiyoruz.

-Bize şükredin diyorlar. Şükrediyoruz.

-Adalet isterken isyan mı etmiş oluyoruz.

-Gerisini siz doldurun.

-Bu kadar aşağılanmak, hor görülmek canımı sıkıyor.

Yukarıda bahsettiğim sorunlar yanlış anlamayın deprem öncesindeydi.

tnsrkn
Genel Müdür
03 Mart 2023 22:20

Mevcut hükümete ve yetkili sendikaya bir donem daha destek verirsek yukarıda saydığın tüm sorunlar biticek hiç merak etme. Çünkü çok büyük ihtimalle bir dönem daha olursa mumuriyeti kökten kaldiracaklar hepimiz rahatlicaz.

fma1
Yasaklı
03 Mart 2023 22:26

düşman başına
tnsrkn, 7 ay önce
Mevcut hükümete ve yetkili sendikaya bir donem daha destek verirsek yukarıda saydığın tüm sorunlar biticek hiç merak etme. Çünkü çok büyük ihtimalle bir dönem daha olursa mumuriyeti kökten kaldiracaklar hepimiz rahatlicaz.

impostor
Şef
03 Mart 2023 23:32

Son yıllarda atanan memurların Önemli bir kısmı iktidara yakın, iktidarın, ne yapsak oy verirler düşüncesi bir seyler yapmaktan alikoyuyor, ne gerek var çünkü.

iktidara yakın olmayan ya da apolitik kısıma da zaten iyileştirme yapmak istemiyorlar. Doktorlara mecbur kaldılar doktor kalmayınca ülkede haliyle onlara üç beş bir şey verdiler. Genel olarak da memuriyetin cazibesini azaltma çabası var zaten çok hissedilir şekilde, sonuç olarak cazibesi de kalmadı. Yol yemek parası alan asgari ücretlinin eline memur maaşına denk para geçiyor.

Yazar64
Yasaklı
23 Mart 2023 00:08

Tam 20 gün önce sordum. Gene soruyorum. Memur ve aileleri ortalama 3 oy eder. 15 milyon oya ihtiyacım yok diyor. O zaman 14 Mayıs'ta müjdeyi verelim % 25 ile yok yok yanıldım % 30 ile. 😂😂😂

23 Mart 2023 00:11

Memur maaşı kasadan çıkıyor o yüzden. Asgariyi devlet mi ödüyor sanki. Memur maaşı düz memurlar harici o kadar kötü değil. Zabıta bile 17 binden aşağı almıyor. Polis desen öyle. Asker desen öyle. Düz memurların düşük sadece

23 Mart 2023 00:16

Yani düz memur adı üstünde düz memur. Herhangi biri o işi yapabilir. Vhki falan gihmiş neymiş. Herhangi bir vasıf gerektirmiyor. Arz talep ve piyasa belirliyor devlet o yüzden fazla maaş vermiyor

23 Mart 2023 00:19

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Yani büro personeli olup 30 bin 40 bin maaş beklemeyin arkadaşlar. Ben uzman memurlukları kovalıyorum kendinizi geliştirin

Android60
Genel Müdür
23 Mart 2023 00:19

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Ne yapacaktı ya polis asker düz memur ile aynı maaşımı alacaktı. Ozaman niye asgari ücret memur maaşına denk oldu diyonuz. Herkes yaptıgı işe göre maaş alıyor.

yinehüsranyinedert, 6 ay önce

Memur maaşı kasadan çıkıyor o yüzden. Asgariyi devlet mi ödüyor sanki. Memur maaşı düz memurlar harici o kadar kötü değil. Zabıta bile 17 binden aşağı almıyor. Polis desen öyle. Asker desen öyle. Düz memurların düşük sadece

23 Mart 2023 00:23

Ben almasınlar mı dedim bence doğuda polis olanın batıda polis olanla aynı maaşı alması bile saçmalık. Polis doktor asker öğretmen vs isterse 30-40 bin alsın. Ama düz memurlar maaş anlamında birşey beklemesin arz talep piyasa meselesi

Android60, 6 ay önce

Ne yapacaktı ya polis asker düz memur ile aynı maaşımı alacaktı. Ozaman niye asgari ücret memur maaşına denk oldu diyonuz. Herkes yaptıgı işe göre maaş alıyor.

Yazar64
Yasaklı
23 Mart 2023 00:26

Hala anlamadınız düz memuru tartışıyoruz. Ucretlilerin milli gelirdeki payı %33 ten % 26 ya düşmüş. Bu ne demek oluyor ? En düşük memur maaşı 16 bin lira olması gerekiyor. Yani ben ortalama 5-10 bin eksik alıyoruz. TÜİK ve işbirlikçileri sağolsun.

Drej123
Kapalı
23 Mart 2023 00:33

Hangi başlığa girsek iki mesajdan sonra tartışan kavga eden memur arkadaşlar.. Yaw arkadaşım neden böyle oluyor yapmayın. Bakın bitlik olamayıp gündemde kalmayınca seni hatırlayan olmuyor. Odaklanmanız gereken bu birlik olmak. Memur, öğretmen, polis sağlık çalışanı herkes bana diyor. Yapmayın Bize diyelim. Herkes sıkıntıda borcu olan olmayan tüm kamu çalışanları GEÇİNEMİYOR. Zeytin tane 5 TL olmuş halen bu forum da kavga, dertleşme vs. Gerek yok bitlik olup sosyal medyanın en güçlü platformunda sesimizi duyuralım. Tek başına iktidarı belirleyecek sayımız var. Bu hafta çok ama çok önemli.

Ezxelefim
Memur
23 Mart 2023 00:59

Düz memur diye küçümser şeklinde konuştuğunuz insan kpssye girip 90 alıp atanıyor. Polis zabıta gardiyan gibi oran burdan birini araya sokup 60 puan ile atanayım demiyor yani saydığım mesleklerdekiler gibi yalaka değiller

Birgaripmemurrr
Aday Memur
23 Mart 2023 01:02

Aynen öyle kardeşim 60 puan alıp torpille atananlar 90-95 puanla atananları küçümsüyor

Ezxelefim, 6 ay önce

Düz memur diye küçümser şeklinde konuştuğunuz insan kpssye girip 90 alıp atanıyor. Polis zabıta gardiyan gibi oran burdan birini araya sokup 60 puan ile atanayım demiyor yani saydığım mesleklerdekiler gibi yalaka değiller

ekrem1999
Yasaklı
23 Mart 2023 01:14

Biz diyoeuz ki memur maaşları topyekün düşük sen tek bir statüye endekslemeye çalışıyorsun. Genel olarak memur maaşları düşük bu kadar.

Ben almasınlar mı dedim bence doğuda polis olanın batıda polis olanla aynı maaşı alması bile saçmalık. Polis doktor asker öğretmen vs isterse 30-40 bin alsın. Ama düz memurlar maaş anlamında birşey beklemesin arz talep piyasa meselesi

asillord
Genel Müdür
23 Mart 2023 01:15

Peki sence taşerondan geçen TSK da görevli ilk okul mezunu temizlik işçisinin ikramiye, yol, yemek dahil maaşı nedir? Memura ikramiye yol yemek parası yoktur. Sence nedir taşerondan geçen temizlik personeli maaşı?

ekrem1999
Yasaklı
23 Mart 2023 01:15

Düz memur ile alıp veremediğiniz nedir hocam ? Memur maaşları düşük konu bu kadar basit.

Yani düz memur adı üstünde düz memur. Herhangi biri o işi yapabilir. Vhki falan gihmiş neymiş. Herhangi bir vasıf gerektirmiyor. Arz talep ve piyasa belirliyor devlet o yüzden fazla maaş vermiyor

asillord
Genel Müdür
23 Mart 2023 01:22

Genel olarak sorayım, sizce nedir taşerondan geçen TSK da görevli ilk okul mezunu temizlik işçisinin ikramiye, yol, yemek dahil maaşı nedir? Memura ikramiye yol yemek parası yoktur.

Kpps ile 80-90 puanla atanmış lisans mezunu memur maaşı 12500-14500 arasıdır başka ek ödeme falan yoktur.

Peki ya taşerondan geçen işci maaşı nedir? Bilseniz şok olursunuz...

ekrem1999
Yasaklı
23 Mart 2023 01:24

Evet biliyorum o yüzden hep ayrım yapmadan memurların maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi taraftarıyım. Çok geç kalındı... Yoeulduk artık
asillord, 6 ay önce

Genel olarak sorayım, sizce nedir taşerondan geçen TSK da görevli ilk okul mezunu temizlik işçisinin ikramiye, yol, yemek dahil maaşı nedir? Memura ikramiye yol yemek parası yoktur.

Kpps ile 80-90 puanla atanmış lisans mezunu memur maaşı 12500-14500 arasıdır başka ek ödeme falan yoktur.

Peki ya taşerondan geçen işci maaşı nedir? Bilseniz şok olursunuz...

asillord
Genel Müdür
23 Mart 2023 01:29

Nedir kardeşim, vasıfsız taşerondan geçen ilk okul mezunu ikramiye vs dahil TSK da işçi maaşı? Söyle de uçuk kremi göndereyim bu gariplere. Üstelik yakında ort. %50 zam alacaklar.

ekrem1999, 6 ay önce
Evet biliyorum o yüzden hep ayrım yapmadan memurların maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi taraftarıyım. Çok geç kalındı... Yoeulduk artık

ekrem1999
Yasaklı
23 Mart 2023 01:36

Biz memurlar ya birlikte olup kazanacağız ya da kaybetmeye devam edeceğiz ben bunu biliyorum. Artık birlik olma zamanıdır.
asillord, 6 ay önce

Nedir kardeşim, vasıfsız taşerondan geçen ilk okul mezunu ikramiye vs dahil TSK da işçi maaşı? Söyle de uçuk kremi göndereyim bu gariplere. Üstelik yakında ort. %50 zam alacaklar.

Toplam 60 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi