Editörler : cihan27E.Kayı Han
25 Mart 2023 10:19

Memur figürü toplumda nasıl

Oturan, kaba saba, hantal, rüşvetçi

Buna kim hayır diyebilir.

Doktor, hemşire, avukat, savcı falan zaten iyi şartları eline geçirmiş durumda

Ama işte bu yük olarak görülen

Niteliksiz, gih sınıfına mensup belediyelerde, kaymakamlıklarda falan çalışan insanlar aldıkları maaştan şikayetçi ise istifa edebilirler.

Üstte saydığım hantal yapı mensupları doktor kadar avukat kadar maaş almak istiyor.

Bunu hepsi biliyor ama işlerine gelmiyor.

samet.by
Daire Başkanı
25 Mart 2023 10:43

madem bizler hantal yapı mensuplarıyız. 20-30k maaş ve torpille kadro alan işçiler hangi yapının mensubu oluyorlar!

Mavigömlekliadam, 6 ay önce

Niteliksiz, gih sınıfına mensup belediyelerde, kaymakamlıklarda falan çalışan insanlar aldıkları maaştan şikayetçi ise istifa edebilirler.

Üstte saydığım hantal yapı mensupları doktor kadar avukat kadar maaş almak istiyor.

25 Mart 2023 14:17

O kadar haklısın ki. Burda adam büro memuru olmuş sabahtan akşama kadar büroda lak lak yapıyor. Vay efendim biz okuduk ettik kpss ye girdik. Niteliğin ne vasfın ne senin derler adama. Cevap veremiyorlar

vdtmlr
Genel Müdür
25 Mart 2023 14:27

Bu sorgulamaları yapman için senin en az aynı nitelikte/vasıfta olman lazım, sen necisin bir defa!?

Memlekette sanki herşey niteliğe/vasfa gmiöre belirleniyor gibi... Şu memlekette yaşam koşullarıba göre bakıldığında memurdan daha nitelikli, vasıflı hangi meslek grubu var, 2 kelimeyi biraraya getiremeyen yüzbinler kazanan galericiler mi, emlakçılar mı, torpille iş güç sahibi olanlar mı, ihaleyle zengin ola müteahhitler mi, kasaba siyasetçileri mi!?

O yüzden bırakın bu boş muhabbetleri..

yinehüsranyinedert, 6 ay önce

O kadar haklısın ki. Burda adam büro memuru olmuş sabahtan akşama kadar büroda lak lak yapıyor. Vay efendim biz okuduk ettik kpss ye girdik. Niteliğin ne vasfın ne senin derler adama. Cevap veremiyorlar

25 Mart 2023 15:38

Emek harcayan ya da zeka harcayan sınıf para kazanır bu her yerde boyledir ne zeka ne de emek harcayan tek iş grubu zam istiyor. He, kurumlarda işçiler emek harcamıyorsa o da kurumun sorunudur

samet.by, 6 ay önce

madem bizler hantal yapı mensuplarıyız. 20-30k maaş ve torpille kadro alan işçiler hangi yapının mensubu oluyorlar!

samet.by
Daire Başkanı
25 Mart 2023 15:49

emek ve zekadan bahsediyorsun da bir şeyi atlamıyor musun? bizler bu kadrolara atanırken harcadığımız emek ve zeka değil mi? yoksa işçi arkadaşların eş-dost sayesinde torpille atandıkları kadrolar mı emek ve zeka oluyor?

Emek harcayan ya da zeka harcayan sınıf para kazanır bu her yerde boyledir ne zeka ne de emek harcayan tek iş grubu zam istiyor. He, kurumlarda işçiler emek harcamıyorsa o da kurumun sorunudur

25 Mart 2023 15:58

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Simdi, vasıf sahibi misin?

Mimar mısın, avukat mısın, elektrikçi misin yetismiş bireysindir amenna.

Emek mi harcıyorsun kurumda toprak mı çapalıyorsun, dosya mı götürüp getiriyorsun emekçi misin amenna..

Ama

Oturduğun yerden memur statüsü ile hic bir vasfın olmadan calışıyorsan vasıflı ve emekçi kişilerden daha az maaş alırsın.

Bir insan mimar olsun ama belediyede çalışsın sadece imza atsın bu kişi memurdur ve en alt tabaka olmalıdır.

Mesele toplumu vasıflı hale getirip, hantallıgı yok etmektir.

Memurluk hantallığı temsil eder ve bir insan memurluğu kabul ettiyse en alt tabaka olduğun bilincinde olmalıdır

samet.by, 6 ay önce

emek ve zekadan bahsediyorsun da bir şeyi atlamıyor musun? bizler bu kadrolara atanırken harcadığımız emek ve zeka değil mi? yoksa işçi arkadaşların eş-dost sayesinde torpille atandıkları kadrolar mı emek ve zeka oluyor?

samet.by
Daire Başkanı
25 Mart 2023 16:18

ilginç bir düşünce yapısı. memurluğu oturmak zanneden, çapa yapan adamın daha fazla maaş alması gerektiğini savunan bir yapı. müdürler vs, onlarda oturuyor, bunlara ne dersin.

Simdi, vasıf sahibi misin?

Mimar mısın, avukat mısın, elektrikçi misin yetismiş bireysindir amenna.

Emek mi harcıyorsun kurumda toprak mı çapalıyorsun, dosya mı götürüp getiriyorsun emekçi misin amenna..

Ama

Oturduğun yerden memur statüsü ile hic bir vasfın olmadan calışıyorsan vasıflı ve emekçi kişilerden daha az maaş alırsın.

Bir insan mimar olsun ama belediyede çalışsın sadece imza atsın bu kişi memurdur ve en alt tabaka olmalıdır.

Mesele toplumu vasıflı hale getirip, hantallıgı yok etmektir.

Memurluk hantallığı temsil eder ve bir insan memurluğu kabul ettiyse en alt tabaka olduğun bilincinde olmalıdır

vdtmlr
Genel Müdür
25 Mart 2023 17:05

Sen hangi tedrisattan geçtin hayatta neyi başardın da bu "vasıf" konusunda bu denli otorite olup ahkam kesebiliyorsun!?

Ben bu konularda ahkam kesip de bir ezikliği olmayan birine rastlamadım hayatım boyunca..

25 Mart 2023 19:04

Mudurluk vasıf degil mi insan idare etmek kolay mı?

Vasıfsız emek harcamayan insanların ovulmesini anlamıyorum. Yaptığınız kıyas bile ne kadar vasıfsız olduğunuzun zaten delili. Bu arada kpssde 95 aldım isteyene ozelde gösteririm.

Boş, vasıfsız kitlenin bu ülkeye zararı vardır

Mesele bu

samet.by, 6 ay önce

ilginç bir düşünce yapısı. memurluğu oturmak zanneden, çapa yapan adamın daha fazla maaş alması gerektiğini savunan bir yapı. müdürler vs, onlarda oturuyor, bunlara ne dersin.

asillord
Genel Müdür
25 Mart 2023 23:34

Kpss de 95 alan çocuk, bir hastanede hastanın altını alan kpss ile 99 puanla giren memur 12.500 alıyorsa, taşerondan geçen ilk okul mezunu ikramiye + tediye (yeni zamsiz) 30.000 alıyorsa, 12.500 alan memur 15.000 istiyorsa bunun neresi sana deve dikeni gibi batıyor?

Kpss ile 95 ile atanmış hizmetli memur MEB de her işi yaparken 12.500 alıyorsa, taşerondan geçen hizmetli işçi 30.000 alıp mesaiye bile işçiyi koyamayip her işi memurlara kitliyorlarsa bu memur "ben hakkmla girdim, bedava kadro alan benim 2.5 katim maaş alıyor, haksızlık var" deyip zam ve hak istiyorsa kuyruk acın nedir, seni ne rahatsız ediyor? Önce devletde kimler çalışır bir öğren 95 lik bebe. Birsey bildiğin yok. Senin memur sandıkların memur değiller git sor.

Vasıfsız emek harcamayan insanların ovulmesini anlamıyorum. Yaptığınız kıyas bile ne kadar vasıfsız olduğunuzun zaten delili. Bu arada kpssde 95 aldım isteyene ozelde gösteririm.

Mesele bu

Yazar64
Yasaklı
26 Mart 2023 02:56

Mavi gömlekli adam bak aabimi bozma. Her yere laf yetiştiriyorsun. Sen kimsin ki GİH sınıfını asagiliyorsun. GİH dediğin kadroların çoğu 4 yıllık mezunu kanunu mevzuatı şu gibi yutmuş çalışandır. Yönetici dediğin de GİH sinifi.... Bir çoğu 90 ve üzeri puan alıp atanan çalışanlardandır.Haddini bil. Çok şu forumdan. Ağzımı açtırma defol git şurdan.

Aslanbrn33
Aday Memur
26 Mart 2023 03:20

Senin alnından öpmek lazım abi. Acil tıp teknisyeniyim. Aİle ve sosyal hizmetlerde 4b li hasta bakıcı olarak calısıyorum maasım 10.500 dolaylarında. Hadi zam hakkı değil bu arkaşın ne yapıyor ki işçi olarak çalışan vatandaştan farklı desinde alnını bi karışlayayım.Akıl tutulması yaşıyor insanlar. Arkadaşlar asgari ücrele aramda 2000 bin tl fark var.Tek yaşayan bir bireyim ay sonunu toparlamada güçlük çekiyorum. Kamu işçisi arkadaşım senin durumun benden iyi olsada seninde benden kalır bir yanın yok aklınızı başınıza toplayın.

Seninde ağzına sağlık abi.

asillord, 6 ay önce

Kpss de 95 alan çocuk, bir hastanede hastanın altını alan kpss ile 99 puanla giren memur 12.500 alıyorsa, taşerondan geçen ilk okul mezunu ikramiye + tediye (yeni zamsiz) 30.000 alıyorsa, 12.500 alan memur 15.000 istiyorsa bunun neresi sana deve dikeni gibi batıyor?

Kpss ile 95 ile atanmış hizmetli memur MEB de her işi yaparken 12.500 alıyorsa, taşerondan geçen hizmetli işçi 30.000 alıp mesaiye bile işçiyi koyamayip her işi memurlara kitliyorlarsa bu memur "ben hakkmla girdim, bedava kadro alan benim 2.5 katim maaş alıyor, haksızlık var" deyip zam ve hak istiyorsa kuyruk acın nedir, seni ne rahatsız ediyor? Önce devletde kimler çalışır bir öğren 95 lik bebe. Birsey bildiğin yok. Senin memur sandıkların memur değiller git sor.

xrainmannnx
Yasaklı
26 Mart 2023 05:02

Lan sen kim oluyorsun da gih sınıfını asagiliyorsun adi herif.. vasıflı vasıfsız ne demektir. O zaman git bir çoğu torpille millet vekili olmuş ve birçoğu meclise bile uğramayan 73 bin maaş alan oy verdiğin vekillere laf soyle sonra da emekli olup boş boş gezen 53 bin maaş alan emekli vekil maaşına laf soyle adamın asabini bozma.. her meslek değerlidir.. biri alacaksa zam diğeri de alacak.. bu kadar

Uhkjjbgf
Kapalı
26 Mart 2023 05:41

Rüşvetçi,hantal kelimelerine katılmamakla birlikte bir konuda yetişmiş ve uzman olmuş kişilerle aynı maaşı istemelerinin doğru olmadığına katılıyorum.sistemlerin değişmesi ile birlikte zaten ben memurluğun kalkacağını düşünüyorum.nasıl eskiden hattatlar vardı matbaa ile gittiler durum aynı olacak.Belki de bu yüzden bu durum bilemem hükümet bu kadar analitik bakmıyodur gerçi de olabilir de yani.dünyada sistemler değişiyor.

Kendim de dahilim yeni bir iş öğrenmeye çalışıyorum açıkçası.gerçi bizim nesil göremeyebilir ama bir zaman gelecek.

Yani en basiti meb de ek dersi hala elden isteyen birim var.kağıt israfı,zaman israfı,emek israfı. Nereden baksak işleyiş modernleştiğinde bu kadar memura ihtiyaç olmayack gerçekçi bakımhemen saydırmayın. Hayat ne getirir bilinmez ama benimki yorum

Uhkjjbgf
Kapalı
26 Mart 2023 05:50

Çalışmıyorsunuz demiyorum elbette çalışıyorsunuz ama o işteninsan gücüne ihtiyaç olmayacak.en basiti meb de ek ders.okullarda kullanılan özel yazılımlar bile var.tüm okllarım ders programını yükleyip aylık girilen girilmeyen dersleri işaretleyip arada memur olmadan sisteme yükleyip sistemden bankaya aktaracak bir program zor değil.yüklensin hatta raporlar izin belgelerivs hata bile olmaz.yani her ay sonu bu işle uğraşan sürüyle insan var.topla vs gereksiz iş yükü. Bunu bi yazılım çözer.

Uhkjjbgf, 6 ay önce

Rüşvetçi,hantal kelimelerine katılmamakla birlikte bir konuda yetişmiş ve uzman olmuş kişilerle aynı maaşı istemelerinin doğru olmadığına katılıyorum.sistemlerin değişmesi ile birlikte zaten ben memurluğun kalkacağını düşünüyorum.nasıl eskiden hattatlar vardı matbaa ile gittiler durum aynı olacak.Belki de bu yüzden bu durum bilemem hükümet bu kadar analitik bakmıyodur gerçi de olabilir de yani.dünyada sistemler değişiyor.

Kendim de dahilim yeni bir iş öğrenmeye çalışıyorum açıkçası.gerçi bizim nesil göremeyebilir ama bir zaman gelecek.

Yani en basiti meb de ek dersi hala elden isteyen birim var.kağıt israfı,zaman israfı,emek israfı. Nereden baksak işleyiş modernleştiğinde bu kadar memura ihtiyaç olmayack gerçekçi bakımhemen saydırmayın. Hayat ne getirir bilinmez ama benimki yorum

Uhkjjbgf
Kapalı
26 Mart 2023 08:21

Ama elbette herkes insanca bir maaşı hakediyor buna lafım yok.memurun doktor maasınistemesine istinaden söyledim.

Uhkjjbgf, 6 ay önce

Çalışmıyorsunuz demiyorum elbette çalışıyorsunuz ama o işteninsan gücüne ihtiyaç olmayacak.en basiti meb de ek ders.okullarda kullanılan özel yazılımlar bile var.tüm okllarım ders programını yükleyip aylık girilen girilmeyen dersleri işaretleyip arada memur olmadan sisteme yükleyip sistemden bankaya aktaracak bir program zor değil.yüklensin hatta raporlar izin belgelerivs hata bile olmaz.yani her ay sonu bu işle uğraşan sürüyle insan var.topla vs gereksiz iş yükü. Bunu bi yazılım çözer.

samet.by
Daire Başkanı
26 Mart 2023 09:50

müdürlük madem vasıf olduğunu kabul ediyorsun da, o müdürün müdür olduğu kurumdaki iş ve işlemleri yaparak kurumun işleyişini sağlayanları neden kabul etmiyorsun. kendinizle çelişiyorsunuz farkında mısınız? vasıfsız memur ileride o kuruma müdür olarak atanınca vasıflı mı oluyor?

Vasıfsız Eleman Ne Demek?

Vasıfsız eleman kime denir sorusunun çeşitli cevapları vardır. Bu soruya şöyle yanıt verilebilir; çalışma hayatında herhangi bir vasfı bulunmadan çalışan kişiler, vasıfsız elemanlardır. Ancak bu yeterli bir cevap değildir. Vasıfsız eleman nedir veya vasıfsız eleman ne iş yapar gibi soruların cevaplarını biraz daha açmak gerekir. Bir alanda herhangi bir uzmanlık eğitimi olmayan, bir konuda deneyimi, yeterliliği bulunmayan, kısacası bir uzmanlık alanı bulunmayan kişiler için vasıfsız eleman tabiri kullanılır. Herhangi bir eğitim almamış, okuryazar olmayan kişiler için de bu tabir kullanılabilir. Bazense temel eğitime sahip, ilköğretim veya ortaöğretim düzeyinde diploma sahibi olan ama herhangi bir iş deneyimi olmayan, herhangi bir işte uzmanlaşmamış kişiler için de vasıfsız eleman tanımı kullanılabilir. Vasıfsız eleman pozisyonu, özel bir yetenek ve uzmanlık gerektirmeyen bir pozisyondur. Herhangi bir kişi çok kısa bir eğitimle veya hiç bir eğitim almadan bu pozisyonda çalışabilir, farklı pozisyonlarda görevlendirilebilir ve ara eleman olarak değerlendirilebilir. Kişilere farklı işler, değişken sorumluluklar verilebilir. Bu pozisyonun en temel özelliği; işin gerektirdiği ölçüde bedensel ve zihinsel yeterliliğe sahip olunmasıdır.

Mesele bu

samet.by
Daire Başkanı
26 Mart 2023 09:58

tabi ki de doktor maaşı isteyen yok. insanca yaşamak için normal düzeyde bir maaş istiyoruz. istifa et diyenleri de anlamıyorum. istifa etmemle sorun çözülecek mi? hayır. benim yerime atanan elemanda benim dediğimi diyecek bir müddet sonra.

Allah aşkına 12 bin tl alan kamu görevlisi istanbulda yaşıyor en az 5 bin kira verse nasıl geçinecek. gitsin daha ucuz yerlerde yaşasın diyebilirsin. tamam o gidince onun yerine gelen elemana da aynısı olacak...

Uhkjjbgf, 6 ay önce

Ama elbette herkes insanca bir maaşı hakediyor buna lafım yok.memurun doktor maasınistemesine istinaden söyledim.

hebelebelup
Şube Müdürü
26 Mart 2023 11:27

bu hukumetin verdigi para ile aile ve cocuk bakılamayacagına gore arapcı hukumetimiz turk nufusunun anadoludan silinerek arap ve diger kavimlerin cogalarak demogojinin degismesini istiyor olabilir. bu dusunce komplo teorisinden cok hayat sartlarının gercekligidir.turklerin urememesi icin az maas veriyor olay bu bu maasl niyet bile cekilmez

Toplam 60 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi