Editörler : "eskiyara"Pangaea

Kapalı
12 Mart 2023 11:54

İl dışı 3 yıl şartı

Merhaba iyi günler dilerim. Ben şuan bulunduğum okulda 1.5 yıldır çalışıyorum. Zorunlu hizmetimi yine bu okulda 31 Ağustos 2022 tarihinde tamamladım. Bu duruma göre 3 yıl şartı olmadan il dışı zorunlu hizmet sayılmayan okullara tayin isteyebiliyor muyum? Şimdiden teşekkür ederim.

12 Mart 2023 12:50

3 yıl şartı ortadan kalkmıyor hocam zorunlu hizmet bitince. Sadece zorunlu hizmet okulları değil diğer okullar da size tayin zamanında açılacak anlamını taşıyor. Bir de arttırımlı puan alacaksınız bu kadar. Tayin bekleme süresi 3 yıl değişmiyor

E.ozan6223
Kapalı
12 Mart 2023 13:40

Şimdi ben tayin istediğimde hep zorunlu hizmet okulları açıldı mebbis'te. Bu yüzden 26 puan veren okulu tercih ettim ve tayinim bu okula çıktı. Zorunlu hizmetimi de bu okulda tamamladım. Kılavuzdan anladığım kadarıyla zorunlu hizmetimi bu okulda tamamladığım için MEB bana ilk tayin hakkımda sana açmadığım okulları 3 yıl şartı aranmadan sana açacağım demek istiyor.

aa.muallime, 2 yıl önce
3 yıl şartı ortadan kalkmıyor hocam zorunlu hizmet bitince. Sadece zorunlu hizmet okulları değil diğer okullar da size tayin zamanında açılacak anlamını taşıyor. Bir de arttırımlı puan alacaksınız bu kadar. Tayin bekleme süresi 3 yıl değişmiyor

melcea
Genel Müdür
12 Mart 2023 13:53

Birinci, ikinci ve ucuncu hizmet alanina 3 yil sarti aranmadan basvurursunuz hocam.

E.ozan6223
Kapalı
12 Mart 2023 13:57

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Yani kılavuzu doğru anlamışım

melcea, 2 yıl önce

Birinci, ikinci ve ucuncu hizmet alanina 3 yil sarti aranmadan basvurursunuz hocam.

melcea
Genel Müdür
12 Mart 2023 14:04

Rica ederim hocam. Yazacaginiz okullarin hizmet alanlari onemli. Ayni ilcede bir okul 5. hizmet alaniyken, digeri 3 olabiliyor. Size sadece 3 olan acilir vb.Hayirlisi olsun.

E.ozan6223, 2 yıl önce

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Yani kılavuzu doğru anlamışım

12 Mart 2023 14:09

Yanlış biliyormuşum. Doğru mu anladım hocam. Ben de 2022 şubatında zorunlu hizmetimi bitirdim şu an bulunduğum okulda. Toplamda 2 yıldır şu anki okulumdayım. Yani Haziranda il dışına başvurabiliyor muyum
melcea, 2 yıl önce

melcea
Genel Müdür
12 Mart 2023 14:13

1,2 ve 3. hizmet alanlarina basvurursunuz hocam. Digerleri acilmaz. Mesela bazi yerlerde hic 1,2 ve 3. hizmet alani olmuyor. Tayin isteme hakkiniz var ama her okul acilmaz.Kilavuzda 3 yil sarti aranmayan haller maddesinde yazar ayrintilar.

aa.muallime, 2 yıl önce
Yanlış biliyormuşum. Doğru mu anladım hocam. Ben de 2022 şubatında zorunlu hizmetimi bitirdim şu an bulunduğum okulda. Toplamda 2 yıldır şu anki okulumdayım. Yani Haziranda il dışına başvurabiliyor muyum
12 Mart 2023 14:14

Hiç bilmiyordum ben okulda milletten duyduklarımı yazıyordum. Çok teşekkür ederim. Haziran il dışı 2022 kılavuzunda mı bunlar yazıyor hocam bakıcam da şimdi
melcea, 2 yıl önce

1,2 ve 3. hizmet alanlarina basvurursunuz hocam. Digerleri acilmaz. Mesela bazi yerlerde hic 1,2 ve 3. hizmet alani olmuyor. Tayin isteme hakkiniz var ama her okul acilmaz.Kilavuzda 3 yil sarti aranmayan haller maddesinde yazar ayrintilar.

E.ozan6223
Kapalı
12 Mart 2023 14:20

Evet hocam

aa.muallime, 2 yıl önce
Hiç bilmiyordum ben okulda milletten duyduklarımı yazıyordum. Çok teşekkür ederim. Haziran il dışı 2022 kılavuzunda mı bunlar yazıyor hocam bakıcam da şimdi

E.ozan6223
Kapalı
12 Mart 2023 14:22

Siz de benimle aynı durumdasınız

aa.muallime, 2 yıl önce
12 Mart 2023 14:22

Hocam bu başlığı iyi ki açmışsın çok sağ ol. Bilmeyen çok kişi vardır bunu. İstediğin yere tayinin çıkar inş hocam.
E.ozan6223, 2 yıl önce

Evet hocam

E.ozan6223
Kapalı
12 Mart 2023 14:23

Teşekkür ederim sizin de aynı şekilde.

aa.muallime, 2 yıl önce
Hocam bu başlığı iyi ki açmışsın çok sağ ol. Bilmeyen çok kişi vardır bunu. İstediğin yere tayinin çıkar inş hocam.
12 Mart 2023 16:16

Hocam bir sorum daha olacaktı. Diyelim sizin dediğiniz gibi bu haziranda il dışıyla X şehrinin a ilçesine gittim. Evlendim Ağustosta eş tayinine başvurup yine X şehrinin b ilçesine eşimin yanına gelebilirim di mi? Ağustos eş tayininde il içi- il dışı diye bi ayrım yok puan üstünlüğüne göre aynı il ama ayrı ilçede olan eşimin yanına puanıma göre gidebilir miyim
melcea, 2 yıl önce

tonya61
Aday Memur
12 Mart 2023 18:18

Arkadaşlar emin misiniz?Bildiğim kadarıyla 3 yıl dolmadan eş durumu hariç il içi de il dışı da tayin isteyemiyorsunuz.Doğu görevini yapmak için 3 yıl beklemeye gerek yok tabii de.

melcea
Genel Müdür
12 Mart 2023 18:54

Son kilavuzu indirerek 3 yil sarti aranmayan durumlari okuyabilirsiniz.

tonya61, 2 yıl önce
Arkadaşlar emin misiniz?Bildiğim kadarıyla 3 yıl dolmadan eş durumu hariç il içi de il dışı da tayin isteyemiyorsunuz.Doğu görevini yapmak için 3 yıl beklemeye gerek yok tabii de.

melcea
Genel Müdür
12 Mart 2023 18:56

Es durumu tayini sartlarini tasiyorsaniz, gidersiniz hocam. Tabi ben tum bunlari kadrolu oldugunuzu var sayarak soyluyorum. Sozlesmeli ogretmenlerin durumlarina hakim degilim.

aa.muallime, 2 yıl önce
Hocam bir sorum daha olacaktı. Diyelim sizin dediğiniz gibi bu haziranda il dışıyla X şehrinin a ilçesine gittim. Evlendim Ağustosta eş tayinine başvurup yine X şehrinin b ilçesine eşimin yanına gelebilirim di mi? Ağustos eş tayininde il içi- il dışı diye bi ayrım yok puan üstünlüğüne göre aynı il ama ayrı ilçede olan eşimin yanına puanıma göre gidebilir miyim

melcea
Genel Müdür
12 Mart 2023 19:18

Hocam mesela dogu gorevi olmayan bir yerde calisiyorsaniz ancak dogu goreviniz bitmemisse ya da ertelenmisse, dogu gorevi okullarina il icinde de olsa 3 yili doldurmadan tayin isteyebilirsiniz.Yarim donemde bu sekilde yer degistirdim ben il ici ile. Yine dogu gorevinizi bulundugunuz okulda tamamlayip ancak 3 yili tamamlamadiysaniz bile 1,2 ve 3. hizmet alanlarina il ici ya da disi tayin istersiniz.

tonya61, 2 yıl önce

tonya61
Aday Memur
12 Mart 2023 19:23

Hocam,son kılavuz ne zaman yayınlandı,aradım ama bulamadım.Benim her halükarda yıl sorunum yok zaten bu arada.Kılavuza göre il içi atama tarihleri belli oldu mu?
melcea, 2 yıl önce

Hocam mesela dogu gorevi olmayan bir yerde calisiyorsaniz ancak dogu goreviniz bitmemisse ya da ertelenmisse, dogu gorevi okullarina il icinde de olsa 3 yili doldurmadan tayin isteyebilirsiniz.Yarim donemde bu sekilde yer degistirdim ben il ici ile. Yine dogu gorevinizi bulundugunuz okulda tamamlayip ancak 3 yili tamamlamadiysaniz bile 1,2 ve 3. hizmet alanlarina il ici ya da disi tayin istersiniz.

melcea
Genel Müdür
12 Mart 2023 21:30

Hocam yenisi yayinlanmadi, 2022 yaz donemi kilavuzunda bulunan bir madde. Her sene de oluyor eger o manada sorduysaniz. Sadece tarihler degisiyor.

tonya61, 2 yıl önce
Hocam,son kılavuz ne zaman yayınlandı,aradım ama bulamadım.Benim her halükarda yıl sorunum yok zaten bu arada.Kılavuza göre il içi atama tarihleri belli oldu mu?
12 Mart 2023 22:12

İyi akşamlar hocam ben de es durumu yaptım geçen snee eşimin yanına. Zorunlu hizmetimin bitmesine yaklaşık 1 yıl vardı.Simdiki okuluma göre zorunlu hizmet bitiş yılı mebbiste 2024 kasim.Ben bu tarihe kadar il disi yapamaz miyim, yoksa sizin dediğinizde şunu cikardim zorunlu hizmet bolgesi olmayan yerleri tercih verebiliyorum .doğru mu anladım hocam
melcea, 2 yıl önce

Hocam yenisi yayinlanmadi, 2022 yaz donemi kilavuzunda bulunan bir madde. Her sene de oluyor eger o manada sorduysaniz. Sadece tarihler degisiyor.

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi