Editörler : gubaz"eskiyara"

melcea
Genel Müdür
13 Mart 2023 10:57

Zorunlu hizmetinizi bitirdiginiz okulda 3 yili tamamlamasaniz bile 1,2 ve 3. hizmet alanlarina tayin istersiniz. Ya da standart 3 yili tamamlayinca istersiniz.

DURMUŞ Ünal, 7 ay önce
İyi akşamlar hocam ben de es durumu yaptım geçen snee eşimin yanına. Zorunlu hizmetimin bitmesine yaklaşık 1 yıl vardı.Simdiki okuluma göre zorunlu hizmet bitiş yılı mebbiste 2024 kasim.Ben bu tarihe kadar il disi yapamaz miyim, yoksa sizin dediğinizde şunu cikardim zorunlu hizmet bolgesi olmayan yerleri tercih verebiliyorum .doğru mu anladım hocam
17 Mart 2023 12:02

Hocam 1. 2. ve 3. Hizmet bölgesindeki okullar sadece Anadolu liseleri mi oluyor. Bir de 200 puan nasıl sizce il dışı için
melcea, 7 ay önce

Es durumu tayini sartlarini tasiyorsaniz, gidersiniz hocam. Tabi ben tum bunlari kadrolu oldugunuzu var sayarak soyluyorum. Sozlesmeli ogretmenlerin durumlarina hakim degilim.

melcea
Genel Müdür
17 Mart 2023 12:54

Hocam okul turu ayrimindan ziyade, bolge ayrimi var. Puaninizi da bransa gore ve gitmek istediginiz yere gore degerlendirmek lazim.

aa.muallime, 7 ay önce
Hocam 1. 2. ve 3. Hizmet bölgesindeki okullar sadece Anadolu liseleri mi oluyor. Bir de 200 puan nasıl sizce il dışı için
17 Mart 2023 13:36

Antalya-edebiyat düşük mü kalır sizce hocam
melcea, 7 ay önce

Hocam okul turu ayrimindan ziyade, bolge ayrimi var. Puaninizi da bransa gore ve gitmek istediginiz yere gore degerlendirmek lazim.

Aybest7774
Aday Memur
17 Mart 2023 22:30

Üç yıl şartı aranmayan haller başlığında beşinci maddede böyle bir açıklama var. Ama farklı yorumlanıyor. Bu madde şu şekilde olabilir mi? a) Öğretmen zorunlu çalışma yükümlüsü ancak zorunlu çalışma sayılmayan bir okulda çalışıyor. Başvuru yapıp ben zorunlu çalışma görevimi bitirmek istiyorum diye 4,5,6 hizmet bölgesine gidiyor. Orada üç yıl dolmadan tamamlıyor. Devlette o kişiye üç yıl şartı aramadan 1,2,3 hizmet bölgesine geçebilirsin diyor. Ya da B) Hangi sebeple geldiğine bakılmaksızın (eş durumu, can güvenliği .) geldiği okulda zorunlu çalışma yükümlülüğünü biteren öğretmen üç yıl şartı aranmadan 1,2,3 hizmet bölgesine geçebilir. Hangi yorumum doğrudur acaba? Ben tam emin olamadım. Net bilen birine ihtiyacım var.

melcea
Genel Müdür
17 Mart 2023 23:00

B hocam.

Aybest7774, 7 ay önce
Üç yıl şartı aranmayan haller başlığında beşinci maddede böyle bir açıklama var. Ama farklı yorumlanıyor. Bu madde şu şekilde olabilir mi? a) Öğretmen zorunlu çalışma yükümlüsü ancak zorunlu çalışma sayılmayan bir okulda çalışıyor. Başvuru yapıp ben zorunlu çalışma görevimi bitirmek istiyorum diye 4,5,6 hizmet bölgesine gidiyor. Orada üç yıl dolmadan tamamlıyor. Devlette o kişiye üç yıl şartı aramadan 1,2,3 hizmet bölgesine geçebilirsin diyor. Ya da B) Hangi sebeple geldiğine bakılmaksızın (eş durumu, can güvenliği .) geldiği okulda zorunlu çalışma yükümlülüğünü biteren öğretmen üç yıl şartı aranmadan 1,2,3 hizmet bölgesine geçebilir. Hangi yorumum doğrudur acaba? Ben tam emin olamadım. Net bilen birine ihtiyacım var.

melcea
Genel Müdür
17 Mart 2023 23:01

Hocam alanim degil, Edebiyat ogretmenleri yorum yapabilir.

aa.muallime, 7 ay önce
Antalya-edebiyat düşük mü kalır sizce hocam
11 Mayıs 2023 15:28

Bakanlığa tayin dilekçesi gönderdim ama cevabı ne zaman gelir bilgisi olan var mı teşekkürler

xyzaxyz
Aday Memur
11 Mayıs 2023 16:44

Zorunlu hizmet bölgesinde 1/4 bir okuldayım . 1.5 senedir okulda çalışıyorum . Kadroya yeni kanun kapsamında nisanda geçtim . Yazın il dışı tayin hakkımız oluyor mu ?

Schukeh
Aday Memur
31 Temmuz 2023 19:26

Hocalarım. Bugün bakanlığa ulaşabildim. Eğer kendi isteğinle doğu görevi olan bir yere tayin olup orada doğu görevini bitirdiysen 3 yılı tamamlamadan il dışı tayin yapabiliyormuşsun. Özür grubuyla gelip doğu görevini bitirenler başvuramıyormuş. Ama bu bana eksik geldi çünkü kılavuz diyor ki görev yaptıkları eğitim kurumuna zorunlu çalışma yükünlülüğünü yerine getirmek üzere atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğünü bulundukları eğitim kurumunda tamamlamış olanlar diyor. Ben 1/4 olan bir doğu görevinden 2/5 olan bir yere tayin oldum. Sonuçta doğu görevimi yapıyorum ve eğer 1/4 te kalsam 7 yılda bitirecekken 2/5 te 5 yılda bitirebiliyorum. İl içinde eş özrüyle gelenler bu beyana istinaden tayin olabiliyorken, il dışından neden olmuyor anlamış değilim. Aklında soru işareti olan arkadaşlar varsa ben şu numaradan ulaştım bilgiye. 03124133500

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi