Editörler : E.Kayı Han
12 Mart 2023 23:22

Bu Maaşlarla Yaşanmaz nokta

Bekar aile evinde kalan kira fatura ödemeyen memurum ekstra harcamam yok gezmem tozmam yok asgari ücreti 8500 olduğu yerde memura 11700 vermek nedir ya? Bunalıma giriyor insan bende mi sıkıntı var diye. Vallahi her ay eksideyim işin stresi bürokrasisi zaten ayrı. 15gün sonra ay sonunda eksiye giriyoruz. 3 aydır ses çıkarmayan sendikalara yazıklar olsun. Özel sektörde asgari ücretle çalışırken para biriktirebiliyordum memur oldum para birikmiyor. Ev geçindirenlerin hali zaten yaman. Herkes ya ek iş ya da istifa düşünüyor. Yol yok yemek yok zaten asgari ücret alıyoruz nerdeyse. Uyanın artık ne çabuk alışıyorsunuz her şeye. İlla istifa mı edelim yani

12 Mart 2023 23:35

Maalesef çok acı bir durum bunun 1 sene sonrası alacağın maaş 20.000 bile olsa ödeyeceğin kira 15.000 olacak maaş adaletsizliğine hiç girmiyorum bile

tarik82
Aday Memur
12 Mart 2023 23:37

Aynen öyle. Yav öğle arası yemek yemeyip diyet yapıyorum diye kendini avutanlarla doldu çevrem. Millet yemek yemiyor artık öğle arası ya da yarım tostla geçiştiriyorlar ne hale geldik.

aglayanicramemuru
Aday Memur
13 Mart 2023 08:32

kimse kolay kolay istifa edemez çalışacak bir sürü amele zaten var asgariyle aynı versin yine kimse

Gizlişsiz55
Aday Memur
13 Mart 2023 08:59

biz türk milleti olarak sindirilmeye alışmışız. buna da çok çabuk alışıyoruz. bu gidişle bizi daha çookk düküklerler. Maaşların iyileştirilmesi adı altında etkinlik yapalım dersiniz, sonrasında sizle aynı tarafta olanlar bir anda karşınıza geçer. Bu topluma bu çaba bile fazla. Diyecek hiç bir şeyim yok.

13 Mart 2023 10:11

Ekonomi bitik, TL bitik, maaş kaç olursa olsun alım gücü yok.

Xiaomi
Aday Memur
13 Mart 2023 11:09

Memur ay sonunu getiremiyor

tarik82
Aday Memur
13 Mart 2023 15:15

Mesele demogojiyi geçti ay sonunu bırakın öğle arası yemek yiyemiyor memur.

System20
Şube Müdürü
13 Mart 2023 15:29

benim çalıştığım adl

System20
Şube Müdürü
13 Mart 2023 15:31

Benim çalıştığım adliyede çoğu memur öğlen yemeği yiyemiyor...

System20
Şube Müdürü
13 Mart 2023 15:57

Burada "beğenmiyorsan istifa et" diyen şükürcü memurlar vardı bi zamanlar. Şimdi yoklar. Çünkü onlar da aç şuan. Şükür ede ede aç kaldılar. Ve bize de sebep oldular.

ikm10
Aday Memur
13 Mart 2023 16:43

twitter etkinliklerine katılalım arkadaşlar düzelir bir ihtimal elimizden gelen gayreti sarfedelim

cevherdudayev1
Daire Başkanı
13 Mart 2023 16:58

tarık82 kardeş kira elektrik su doğalgaz vermiyosun nasıl eksiye düşüyosun hayret ettim

Skylan
Kapalı
13 Mart 2023 17:33

Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki çok kötü durumdayız meslekte 6. Yılım hiç bu kadar kötü olmamıştım, gerçek anlamda bunaldım artık kredi kartı ek hesap borçları üstüme geliyor adliyede bitmeyen isler çıldırtıyor, öğlen yemek konusuna gelince vallahi en son yemeğe4-5 ay önce gitmisimdir. Kantinden kurabiye alıyorum 13 TL ye oda iki gün öğle arası cayla gidiyor vaziyet bu her seyi bi kenara atmama çok çok az kaldı biliyorum...

Skylan
Kapalı
13 Mart 2023 17:36

Hocam neye şaşırıyorsun ki senin nasıl bir hayat tarzın.var veya insanlar nasıl yaşamalı bugün esini çocuğunu yemeğe götüreyim desen, o ayki bütçen sarsılıyor kocaman bir gerçek bu su şaşırmalarınız öldürüyor beni ya sizle biz aynı yerde yaşamıyoruz herhalde

cevherdudayev1, 3 ay önce

tarık82 kardeş kira elektrik su doğalgaz vermiyosun nasıl eksiye düşüyosun hayret ettim

cevherdudayev1
Daire Başkanı
13 Mart 2023 18:01

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

ben istanbuldayım kiradayım bu güne kadar hiç eksiye düşmedi maaşım dışarda yemek içmek nedir anlamam paran varsa yersin yoksa yemez eksiye düşmezsin bu kadar basit babamın bizi lokantaya yemeğe götürdüğünü hatırlamam hafta sonu mangal yakmaya giderdik biz de ekonomi çok iyi demedik ama abartıyı bırakın arkadaş biri gider 40 bine telefon alır ondan sonra açım diye ağlar insan kendi kendine yapıyor napıyorsa yok yok dedikçe yok oluyor işte bu işin şükürcülükle alakası yok ama şükretmessen elindekinden de olacağından emin olman lazım

Skylan, 3 ay önce

Hocam neye şaşırıyorsun ki senin nasıl bir hayat tarzın.var veya insanlar nasıl yaşamalı bugün esini çocuğunu yemeğe götüreyim desen, o ayki bütçen sarsılıyor kocaman bir gerçek bu su şaşırmalarınız öldürüyor beni ya sizle biz aynı yerde yaşamıyoruz herhalde

tarik82
Aday Memur
13 Mart 2023 18:04

Yol yemek poğaça çay bile aylık 4 bin tlyi geçiyor. Geriden gelen kredi kartı ödemesi varsa tamamdır zaten. Ayda bikaç kez sadece çarşıda dolaşmaya çıkıp arada bir yemek yiyince - ki o da gitgide bitti lüks oldu benim için- geriye para kalmıyor. Gezmek kıyafet almak henüz yapamadığım şeyler.

tarik82
Aday Memur
13 Mart 2023 18:06

Dışarda yemek yememek için 2 3 saatten fazla dışarıda kalmaman haliyle hayatını evde geçirmen lazım zaten insanlar dışarda kebap falan yemiyor sürekli. Yenilen şeyler zaten en ucuz olan aperatif şeyler bunlara bile göz diktiyseniz ne esnafın yüzü güler ne bu ülkeden gelişim bekleyebilirsiniz. Minimalist hayatınızda mutluluklar.

ben istanbuldayım kiradayım bu güne kadar hiç eksiye düşmedi maaşım dışarda yemek içmek nedir anlamam paran varsa yersin yoksa yemez eksiye düşmezsin bu kadar basit babamın bizi lokantaya yemeğe götürdüğünü hatırlamam hafta sonu mangal yakmaya giderdik biz de ekonomi çok iyi demedik ama abartıyı bırakın arkadaş biri gider 40 bine telefon alır ondan sonra açım diye ağlar insan kendi kendine yapıyor napıyorsa yok yok dedikçe yok oluyor işte bu işin şükürcülükle alakası yok ama şükretmessen elindekinden de olacağından emin olman lazım

cevherdudayev1
Daire Başkanı
13 Mart 2023 18:13

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

4 binliraya ne yolu yemeği çayı poğçası hiç anlayamadım anlamakta mümkün değil bak hergün 250 gr zeytin alırım simit alırım cuma günleri meyve alırım yemek yerim bu dediklerimi ayın her günü yapsam 1500 lira tutuyor 2500 liraya nerden nereye yol tutuyor böyle hesap olmaz başka bişeyler var ben ailemin evinde kalacam kira fatura masrafım olmayacak taş çatlasın 3 veya 4 binlira yerim elbise de almıyorum diyorsun en az 30 tane gömleğim var 10 tane takım elbisem var ekonominin iyi veya kötü olmasından bahsetmiyorum senin mali durumun daki tutarsızlık pek gerçekci gelmiyor bana

tarik82, 3 ay önce

Yol yemek poğaça çay bile aylık 4 bin tlyi geçiyor. Geriden gelen kredi kartı ödemesi varsa tamamdır zaten. Ayda bikaç kez sadece çarşıda dolaşmaya çıkıp arada bir yemek yiyince - ki o da gitgide bitti lüks oldu benim için- geriye para kalmıyor. Gezmek kıyafet almak henüz yapamadığım şeyler.

tarik82
Aday Memur
13 Mart 2023 18:46

Sen neyin derdindesin bütçe yapıp bin lira artıya çıkarınca çözecek misin her şeyi? :D Tam eski memur kafası asıl problem yerine mağduriyete uğrayanları sorgulamaya çalışırsınız şükürmüş müş te başlarım şükürünüze. Zamanında alacağınızı aldınız yeter tabi şimdi o maaşlar. Genç olarak sosyal hayatımız yok evlensek evlenemeyiz ev araba zaten hak getire bir de sorguluyosun hesapta yanlışlık var diye. Ulan siz eyyamcılar yok musunuz siz

4 binliraya ne yolu yemeği çayı poğçası hiç anlayamadım anlamakta mümkün değil bak hergün 250 gr zeytin alırım simit alırım cuma günleri meyve alırım yemek yerim bu dediklerimi ayın her günü yapsam 1500 lira tutuyor 2500 liraya nerden nereye yol tutuyor böyle hesap olmaz başka bişeyler var ben ailemin evinde kalacam kira fatura masrafım olmayacak taş çatlasın 3 veya 4 binlira yerim elbise de almıyorum diyorsun en az 30 tane gömleğim var 10 tane takım elbisem var ekonominin iyi veya kötü olmasından bahsetmiyorum senin mali durumun daki tutarsızlık pek gerçekci gelmiyor bana

Skylan
Kapalı
13 Mart 2023 19:13

Birader hadi git öteye bak zaten millet gergin yazmış irde istanbulda yaşıyorum Forum kuralları olmasa sana şöyle okkalı bi küfür ederim de istanbulda yasican kirada bide su maas yeticek ha ha hadi kardes hafi git otede.oyna milllet ne yaşadığını iliklerine kadar hissediyor sen merak etme

Toplam 94 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi