Editörler : E.Kayı Han

cevherdudayev1
Daire Başkanı
13 Mart 2023 19:56

sen böyle dini terimleri hafife al paran daha çok yeter istanbul da kirada oturuyorum isteyene adres vereyim gelsin zamanında alsaydım ev alırdım almadım

tarik82, 7 ay önce

Sen neyin derdindesin bütçe yapıp bin lira artıya çıkarınca çözecek misin her şeyi? :D Tam eski memur kafası asıl problem yerine mağduriyete uğrayanları sorgulamaya çalışırsınız şükürmüş müş te başlarım şükürünüze. Zamanında alacağınızı aldınız yeter tabi şimdi o maaşlar. Genç olarak sosyal hayatımız yok evlensek evlenemeyiz ev araba zaten hak getire bir de sorguluyosun hesapta yanlışlık var diye. Ulan siz eyyamcılar yok musunuz siz

Ruili
Şef
13 Mart 2023 20:45

Ne geliyorsa başımıza sizin gibiler yüzünden geliyor. Şükretmek ayrı hakkını aramak, gerçekleri konuşmak apayrı. Bugün bekar birisi nasıl evlenecek, nasıl kirada oturabilecek, nasıl geçinebilecek soruyorum samimi olarak
cevherdudayev1, 7 ay önce

4 binliraya ne yolu yemeği çayı poğçası hiç anlayamadım anlamakta mümkün değil bak hergün 250 gr zeytin alırım simit alırım cuma günleri meyve alırım yemek yerim bu dediklerimi ayın her günü yapsam 1500 lira tutuyor 2500 liraya nerden nereye yol tutuyor böyle hesap olmaz başka bişeyler var ben ailemin evinde kalacam kira fatura masrafım olmayacak taş çatlasın 3 veya 4 binlira yerim elbise de almıyorum diyorsun en az 30 tane gömleğim var 10 tane takım elbisem var ekonominin iyi veya kötü olmasından bahsetmiyorum senin mali durumun daki tutarsızlık pek gerçekci gelmiyor bana

siyahbeyaz88
Daire Başkanı
13 Mart 2023 21:02

Evleneceğin kişi de çalışacak hayat müşterek oldu evde oturmak yok:) ev hanımlığı kalmadı artık herkes kasiyer muhasebeci konfeksiyoncu ya da tiktokçu ve youtuber:)
Ruili, 7 ay önce
Ne geliyorsa başımıza sizin gibiler yüzünden geliyor. Şükretmek ayrı hakkını aramak, gerçekleri konuşmak apayrı. Bugün bekar birisi nasıl evlenecek, nasıl kirada oturabilecek, nasıl geçinebilecek soruyorum samimi olarak

cevherdudayev1
Daire Başkanı
13 Mart 2023 21:38

kardeşim ben hakkını arama demiyorum sorduğum sorulara cevap versin arkadaş adliye yemek kaç para sen söyle 25 hadi sana 30 olsun diyorumki her gün 250 gr zeytin alıyorum aç 101 i 15,90 simitle beraber 25 de kaleminde müdürlüğünde çay demleyen birim varmı yok 30 gün çalışmıyoruz ben çalıştık diyorum 1500 lira yapıyor 2500 lira ya nerden nereye geliyorsun böyle saçma hesap mı olur yoksa şuanda ev sahibi çık dese 7-8 bin liraya istanbulda kiralık ev yok ben alıyorum 11533 8 bin kira versem istanbulda yaşıyabilirmiyim bende biliyorum ama böyle kira yok fatura yok eksideyim bunlar saçma sen hesabını bilmeden paranı harcarsan böyle eksiyede düşersin icrayada düşersin

Ruili, 7 ay önce

bencedeboyle
Kapalı
14 Mart 2023 10:28

Sen acıkmayım diye neyse

Minsk1
Kapalı
14 Mart 2023 12:00

Seninki yaşamak değil başka bir şey

ben istanbuldayım kiradayım bu güne kadar hiç eksiye düşmedi maaşım dışarda yemek içmek nedir anlamam paran varsa yersin yoksa yemez eksiye düşmezsin bu kadar basit babamın bizi lokantaya yemeğe götürdüğünü hatırlamam hafta sonu mangal yakmaya giderdik biz de ekonomi çok iyi demedik ama abartıyı bırakın arkadaş biri gider 40 bine telefon alır ondan sonra açım diye ağlar insan kendi kendine yapıyor napıyorsa yok yok dedikçe yok oluyor işte bu işin şükürcülükle alakası yok ama şükretmessen elindekinden de olacağından emin olman lazım

Skylan
Kapalı
14 Mart 2023 12:00

Kurduğun cümlede kendi içinde celisiyorsun sadece insanları sinir ediyorsun birader sana tek diyeceğim emin emin büyük konuşuyorsun, Allah sanada yaşatır görürsün ne diyim sana diyecek laf yok

3 gr zeytin hesabı yapıp bunda yanlış görmüyorsun Allah seni bildiği gibi yapsın..

kardeşim ben hakkını arama demiyorum sorduğum sorulara cevap versin arkadaş adliye yemek kaç para sen söyle 25 hadi sana 30 olsun diyorumki her gün 250 gr zeytin alıyorum aç 101 i 15,90 simitle beraber 25 de kaleminde müdürlüğünde çay demleyen birim varmı yok 30 gün çalışmıyoruz ben çalıştık diyorum 1500 lira yapıyor 2500 lira ya nerden nereye geliyorsun böyle saçma hesap mı olur yoksa şuanda ev sahibi çık dese 7-8 bin liraya istanbulda kiralık ev yok ben alıyorum 11533 8 bin kira versem istanbulda yaşıyabilirmiyim bende biliyorum ama böyle kira yok fatura yok eksideyim bunlar saçma sen hesabını bilmeden paranı harcarsan böyle eksiyede düşersin icrayada düşersin

marco-77
Kapalı
14 Mart 2023 12:31

Arkadaş büyük ihtimal maaşının büyük bölümünü alkol sigara ve gezmeye ayırmış durumda. İstediğini yapabilir kimse karışamaz ama para bitince de ağlamanın kimseye faydası yok. Evim var eşim çalışmıyor, çocuğum var ve çocuktan da masraflı olan arabam var( kasko, sigorta, yakıt, bakim vs.). Evet hayat pahalı ama bu sekilde bile güzelce yaşayıp birikim yapabiliyorum. Bütçenizi kontrol etmeyi bilmezseniz 20 bin lira da alsanız eksiye gidersiniz.

Barnetta42
Aday Memur
14 Mart 2023 12:51

Hakkimizia giriyorsunuz baska bisey degil bizim sucumuz sizden gec ise baslamak oldu zamaninda ucuzken alinabiliyorken evinizi almissiniz burda rahat rahat konusuyorsunuz hadi suanki maasla evinizi arabanizi alinda göriyim sizi
marco-77, 7 ay önce

Arkadaş büyük ihtimal maaşının büyük bölümünü alkol sigara ve gezmeye ayırmış durumda. İstediğini yapabilir kimse karışamaz ama para bitince de ağlamanın kimseye faydası yok. Evim var eşim çalışmıyor, çocuğum var ve çocuktan da masraflı olan arabam var( kasko, sigorta, yakıt, bakim vs.). Evet hayat pahalı ama bu sekilde bile güzelce yaşayıp birikim yapabiliyorum. Bütçenizi kontrol etmeyi bilmezseniz 20 bin lira da alsanız eksiye gidersiniz.

marco-77
Kapalı
14 Mart 2023 13:01

Bakış açın çok yanlış kira vermiyorsam eşim de çalışmıyor. Eşim çalışıyor olsa ortalama 10 bin alsa ve kirada oturuyor olsam ortalama 8 bin, emin ol daha fazla birikim yaparım. Elektrik, su, kira, çocuk masrafı, araç masrafı olmayıp para yetmiyor diyen şapkasını önüne koyup neyi yanlış yapıyorum diye düşünmeli.

Barnetta42, 7 ay önce
Hakkimizia giriyorsunuz baska bisey degil bizim sucumuz sizden gec ise baslamak oldu zamaninda ucuzken alinabiliyorken evinizi almissiniz burda rahat rahat konusuyorsunuz hadi suanki maasla evinizi arabanizi alinda göriyim sizi

Skylan
Kapalı
14 Mart 2023 13:14

Bak eşi çalışmayan ve evi olan hatta arabası olan mubtemelen yaşı 40 ın uzerinde yada ana baba destegi ile biseyler sahibi olan kardeş senle tartışmam, su hesabı ilk okula giden çocuğa yaptırsam çok değil 4 islem bilen biri bile anlar artık ev almanın hayal arabanın imkansız olduğunu hele bide büyüksehirde yaşayıp kira veriyorsan olmuşsun demektir. Kalkmışsin alkol sigara yazmışsın senin gibi zihniyetler çok yanlış yapıyorsunuz birader herkesin hakkına giriyorsun bu vebalin altında kalırsın..

marco-77, 7 ay önce

kamuz01
Memur
14 Mart 2023 13:15

kendine güveniyorsa hadi bu zamanda 2. evini al bakim alabiliyorsan boş boş konuşma

marco-77, 7 ay önce

swarthyy
Aday Memur
14 Mart 2023 13:20

bu maaşla yaşanmaz dediklerini görünce hemen atladım. ben bu maaşı hakedecek ne yaptım?

okuduğum lise gayet iyiydi halbuki. üniversite sınavlarına hazırlanırken çok rahat tıp kazanırsın diyenlere aldırmadım. internet kafeler daha tatlı geldi derslerden kaytardım. şimdi 6 haneli maaş alan uzman doktorlara özeniyorum tabii.

işçi olmayı da göze alamadım. sıcak olur soğuk olur nasıl el emeği bilek gücüyle çalışılır açık havalarda.

sanayide usta günlük maaşım kadar kazandığı oluyor ama yağın kirin içinde de nasıl çırak kalfa olup sabredecektim ki?

yahu kendi işimi kurup bir de iş verseydim çevremdekilere olmaz mıydı? harç borç hibe vs risk alsaydım, üreten olsaydım katma değer oluştursaydım ülkeme? amaann kim uğraşacak ki yeni bir iş kur marka oluştur geceni gündüzüne kat..

halkı ve devleti kandırarak kısa yolda cebimi doldurmaya da vicdanım ve değerlerim izin vermedi.

vs

vs

vs

yapacak çok şey vardı ben şahsen en kolay olanını kpss ile atanıp masa başında çalışmayı seçtim. daha kolay olanların kimine gururum elvermedi kimine nasibim yetmedi. şimdi yıllar geçti kimisi programlama kimisi tıp kimisi üretim anlamında kendi hikayelerini yazan arkadaşlarıma helal olsun diyorum. helal olsun size ne uzayıp ne kısalan bir memur olmayı seçmeyip mücadele verdiniz. ben uyurken siz çalıştınız. ben gezerken siz kendinizi geliştirdiniz. yoksa benim gibi maaşım neden böyle, tayin hakkım ne zaman, özlük hakkım nerede kaldı, amirim bana yine ters davrandı diyerek ömrüm geçecekti. bile isteye girdiğim bu cendereye başkaları atmış gibi öfkelenip duracaktım.

cevherdudayev1
Daire Başkanı
14 Mart 2023 14:44

zeytinin gram hesabıyla almıyorum günde bi insan ne kadar zeytin yiyebilir en küçük kavanoz o var siz ne yiyosunuz günlük 1 kilo zeytinmi yiyosunuz

Skylan, 7 ay önce

Kurduğun cümlede kendi içinde celisiyorsun sadece insanları sinir ediyorsun birader sana tek diyeceğim emin emin büyük konuşuyorsun, Allah sanada yaşatır görürsün ne diyim sana diyecek laf yok

3 gr zeytin hesabı yapıp bunda yanlış görmüyorsun Allah seni bildiği gibi yapsın..

infazcı59
Aday Memur
14 Mart 2023 15:03

sen her kpss'ye gireni lise mezunu falan mı sanıyorsun? 2010'dan sonra göreve başlayan memurların %80'i lisans mezunu. Kelime oyunlarını bırakın artık

swarthyy, 7 ay önce

bu maaşla yaşanmaz dediklerini görünce hemen atladım. ben bu maaşı hakedecek ne yaptım?

okuduğum lise gayet iyiydi halbuki. üniversite sınavlarına hazırlanırken çok rahat tıp kazanırsın diyenlere aldırmadım. internet kafeler daha tatlı geldi derslerden kaytardım. şimdi 6 haneli maaş alan uzman doktorlara özeniyorum tabii.

işçi olmayı da göze alamadım. sıcak olur soğuk olur nasıl el emeği bilek gücüyle çalışılır açık havalarda.

sanayide usta günlük maaşım kadar kazandığı oluyor ama yağın kirin içinde de nasıl çırak kalfa olup sabredecektim ki?

yahu kendi işimi kurup bir de iş verseydim çevremdekilere olmaz mıydı? harç borç hibe vs risk alsaydım, üreten olsaydım katma değer oluştursaydım ülkeme? amaann kim uğraşacak ki yeni bir iş kur marka oluştur geceni gündüzüne kat..

halkı ve devleti kandırarak kısa yolda cebimi doldurmaya da vicdanım ve değerlerim izin vermedi.

vs

vs

vs

yapacak çok şey vardı ben şahsen en kolay olanını kpss ile atanıp masa başında çalışmayı seçtim. daha kolay olanların kimine gururum elvermedi kimine nasibim yetmedi. şimdi yıllar geçti kimisi programlama kimisi tıp kimisi üretim anlamında kendi hikayelerini yazan arkadaşlarıma helal olsun diyorum. helal olsun size ne uzayıp ne kısalan bir memur olmayı seçmeyip mücadele verdiniz. ben uyurken siz çalıştınız. ben gezerken siz kendinizi geliştirdiniz. yoksa benim gibi maaşım neden böyle, tayin hakkım ne zaman, özlük hakkım nerede kaldı, amirim bana yine ters davrandı diyerek ömrüm geçecekti. bile isteye girdiğim bu cendereye başkaları atmış gibi öfkelenip duracaktım.

Teosel
Aday Memur
14 Mart 2023 15:19

Köyde inek var önüne konulanı yer başka bi şey istemez. Üstünü örtecek ahırı var kalacak yeri dert etmez. Arada çayıra çıkar ooh gezdim der.

İnsan gibi yaşamaktan bahsediyor arkadaş. Köydeki ineğin hayatını yaşayacaksak fazla bile bu maaş.

ben istanbuldayım kiradayım bu güne kadar hiç eksiye düşmedi maaşım dışarda yemek içmek nedir anlamam paran varsa yersin yoksa yemez eksiye düşmezsin bu kadar basit babamın bizi lokantaya yemeğe götürdüğünü hatırlamam hafta sonu mangal yakmaya giderdik biz de ekonomi çok iyi demedik ama abartıyı bırakın arkadaş biri gider 40 bine telefon alır ondan sonra açım diye ağlar insan kendi kendine yapıyor napıyorsa yok yok dedikçe yok oluyor işte bu işin şükürcülükle alakası yok ama şükretmessen elindekinden de olacağından emin olman lazım

İnfaz34
Aday Memur
14 Mart 2023 15:39

Çoğu arkadaşlar iddia ve kumara para yatırıyor o yüzden geçiremiyorum dior mesela benim çevrende çok var öyle

cevherdudayev1
Daire Başkanı
14 Mart 2023 16:39

bu arkadaşın niye fazla harcama yaptığından bir iki kişi dışında bahseden yok kira ödemiyorum fatura ödemiyorum eksideyim diyor kira ve fatura ödeyen ben nasıl geçiniyorum diye soruyorum daha başka bişey demiyeceğim Allah veriyor işte otur Taha suresinin 124. ve sonraki ayetlerin meailne bak durumunu kendin değerlendir

Teosel, 7 ay önce

Köyde inek var önüne konulanı yer başka bi şey istemez. Üstünü örtecek ahırı var kalacak yeri dert etmez. Arada çayıra çıkar ooh gezdim der.

İnsan gibi yaşamaktan bahsediyor arkadaş. Köydeki ineğin hayatını yaşayacaksak fazla bile bu maaş.

Teosel
Aday Memur
14 Mart 2023 16:53

O ayeti çok iyi biliyorum ve elimden geldiğince uyguluyorum da Allah aşkına ne alaka şimdi. Allah inancı olmayıp hiçbir geçim sıkıntısı çekmeyen insan yok ? Binlerce var. Onlar da sıkıntısını öbür tarafta çekerler. Konu verilen maaşın azlığı sen olayı başka yöne çekiyosun

bu arkadaşın niye fazla harcama yaptığından bir iki kişi dışında bahseden yok kira ödemiyorum fatura ödemiyorum eksideyim diyor kira ve fatura ödeyen ben nasıl geçiniyorum diye soruyorum daha başka bişey demiyeceğim Allah veriyor işte otur Taha suresinin 124. ve sonraki ayetlerin meailne bak durumunu kendin değerlendir

Skylan
Kapalı
14 Mart 2023 17:21

Çok boş konusan var hepsine genel cevap olsun hatta özellikle bu vs vs satır satır yazan arkadaş sana

Çok uzatma kafanıda yorma ben mesleğe başladığımda asgarî ucretin iki katından fazla alıyordum. Kimse burda dovlet bize milyonlar versin demiyor kendini akıllı zannedip insanları küçümseme o küçük beyninle ben okulumu 1. Bitirdim yüksek onurla mezun oldum sağda solda yatmadım kardeş, asıl mesele şu hakkımız olan yıllar içinde asgarî ucrete esitlendi neredeyse, hayat pahalılığı her yıl daha da artarkan gelir düzeyinin düşmesinin bi açıklaması olamaz bosuna klavye şovu yapma burda, bu arada bu ayet vs yazan arkadaşlar burası diyanet forumu değil hadi oraya gidin ne yazıyorsaniz yazın.

swarthyy, 7 ay önce

vs

vs

vs

Toplam 94 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi