Editörler : E.Kayı Han

Skylan
Kapalı
15 Mart 2023 23:24

Çok sağolun bizim kurumda tayin yazanlar mobing yer değiştirmeye magruz kalıyor personel kalemine bildirmek zorunlu diye söylediler ama doğru degilmis sagolun

Bunu 11 ay önce sen yazmisin birader olduğu gibi kopyaladım, böyle bir kurumda çalıştığını bile bile utanmadan sıkılmadan şimdi yazdığın seye bak, kendinle celisme hadi sen istifa et yerine kardeslerin gelsin

Ben okuyup emek harcadığım bu meslekte insanca yaşamak için hakkı mı aricam...

Mehmett063, 7 ay önce

Bugün istifa etsen yerine binlerce bu işi yapicak kardeslerimiz var. Beğenmiyorsanız başka sektörde çalışmayı deniyebilirsiniz

sabriabi99
Aday Memur
15 Mart 2023 23:31

Beğenmiyorsan başka yerde çalış ve şükredin diyen arkadaşlar toplanmış yine susacaksanız haklısınız diyeyim sizlere olay kapansın sizin için, arkadaşlar kimin ne yaşadığını bilemezsiniz çaresizlik çok kötü ortada bir haksızlık var seslerimiz kısık köşeye sıkıştık eskiler evini arabasını aldı buradan maval okuyorlar yeni başlayan memurun araç alma olasılığını düşün daha sonra ev alma olasılığını düşün yeni başlayan kardeşlerim bunlardan geçmiş adamlar evlenemiyor onu da geç sosyalleşemiyor hobi edinemiyor stresli bir kurumda çalışıyoruz zaten adam kafasını dağıtamıyor genç kardeşlerim için konuşuyorum bir oyun konsolu 15 bin tl hayata hiç bu kadar karamsar bakmamıştım Allah yardımcımız olsun

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
17 Mart 2023 11:55

Sahi merak ediyorum, adliyede temizlik yapan, çay dağıtan devletten maaşını alanların... KPSS, Mülhakat, Uygulama veya sözlü sınav gibi elemelerden geçmeyen, herhangi bir diploma gereksinimi olmayan bu meslek gruplarına devletin verdiği maaşa hayret ve şaşkınlık içinde bakıyorum.

-Beğenmiyorsan istifa et şeklinde bir yaklaşım sergileyenler için dile getireyim;

Bu maaşı özel sektör vermiş olsa idi; haklısınız! İstifa edip özel sektöre geçebilirdim.

Ancak devletin bana görevden düşme sınavı falan açması lazım. Ben razıyım çaycı, temizlikçi, hizmetli olmaya.. İllaki işleri zordur, her iş zor.. İşi küçümsemiyorum..

Sadece devletin bunca elemeden geçirdiği personeline 11-12 bin TL... Hiçbir elemeden geçmeyen, şart dahi aranmayan personeline minimum 16 bin TL maaş veriyor olması içler acısı....

ANCAK! Çay dağıtırım, temizlik yaparım.. Yeter ki kiramı ödeyebileyim.. Yeter ki geçinme derdine düşmeyeyim! Nereye kadar susacak adalet bakanlığı personeli.. Nereye kadar korkacak..Nereye kadar üşenecek...Kaybedecek neyiniz var? ASGARİ ÜCRET MAAŞINIZ MI?

17 Mart 2023 12:12

Sendikalar , siyasiler, yıllarca adalet bakanlığı yapan Bekir Bozdağ adliye ve CTE personellerini umursamıyorlar ülkede en yoğun iş yüküne sahip bakanlığı en düşük memur maaşınin altında maaş veriyor. Personelden ses gelmiyor bir çağlayan da iş bırakma olması lazımdı şimdiye kadar.
17 Mart 2023 12:15

Birlik olalım eleştirelim bunları yıllardır kandırıyorlar bizi yetmedi mi ?

Kemall4567
Şef
17 Mart 2023 12:34

İşte sizin bu zihniyetinizi bildiklerinden kardeşi kardeşe kırdırıp sırtımıza biniyorlar

Mehmett063, 7 ay önce

Bugün istifa etsen yerine binlerce bu işi yapicak kardeslerimiz var. Beğenmiyorsanız başka sektörde çalışmayı deniyebilirsiniz

Yaman020202
Kapalı
17 Mart 2023 12:41

valla bizler el pençe durdukça bunlar tepemizi ezmeye fazlasıyla devam edecek

17 Mart 2023 17:08

Sen eşşek olursan semer vuran çok olur demiş atalarımız. Bazı eşşekler istifa edin diyor bana ondan yazayım dedim.

ahmeterdal91
Kapalı
18 Mart 2023 13:03

Evet, bu maaşlarla yaşanmıyor.. En azından Katipler yaşayamıyor aslında.. Yoksa yazı işleri müdürü ve üst kademeler çokta güzel bir şekilde balını kaymağını yağını fazla fazla alabilecek maddi imkanlara sahipler. Eviniz kira değilse ne ala ama birde bunların üstüne kira olunca özellikle İstanbul tam cinnet geçirmelik bir şehir oluyor.

Ben kendimden örnek vereyim. Evimiz kira değil, ama bize de ait değil. Dedemin evi işte yapmış bizde bir şekilde nasiplenip kirasız oturuyoruz. Memur olmadan önce bulaştığım iddaa illetinden tut da kredi kartlarımdaki borçlanmaya kadar hakkımda icra dosyaları açılıncaya kadar akıllanmadım. Sonra bir şekilde maddi açıdan duruldum. Tüm banka hesap uygulamalarının yönetimini aileme devrettim.

Dışarıdan gelen katip arkadaşlar var, İstanbul'da kiralık ev tutuyorlar, İstanbul Adliyesi yakınında ev bulmak kolay olsa da epeyce bir uğraş veiryorlar uygun fiyata ev bulabilmek için. Hayatın bu telaşesi içinde kavrulup gidiyor insanlar bakalım gelecek günler neler gösterecek bize.

Mrtmrt4
Memur
18 Mart 2023 14:17

Maaşın üzerinden üç gün geçti ve ben arkadaşımdan 250 lira istiyorum , durum bundan ibaret. Utanıyorum yaşadığım hayattan

System20
Şube Müdürü
18 Mart 2023 19:05

Boşversene sen. Ben 60 km yol gidiyorum. Git gel 120 km. Günde 70 TL yol ücreti ödüyorum. Günde 50 TL öğlen yemeği. Günde 10-15 TL kahvaltı. Ayda ortalama 2900 TL masrafım oluyor. Sen ya çok zenginsin yada kafan basmıyor.
cevherdudayev1, 7 ay önce

4 binliraya ne yolu yemeği çayı poğçası hiç anlayamadım anlamakta mümkün değil bak hergün 250 gr zeytin alırım simit alırım cuma günleri meyve alırım yemek yerim bu dediklerimi ayın her günü yapsam 1500 lira tutuyor 2500 liraya nerden nereye yol tutuyor böyle hesap olmaz başka bişeyler var ben ailemin evinde kalacam kira fatura masrafım olmayacak taş çatlasın 3 veya 4 binlira yerim elbise de almıyorum diyorsun en az 30 tane gömleğim var 10 tane takım elbisem var ekonominin iyi veya kötü olmasından bahsetmiyorum senin mali durumun daki tutarsızlık pek gerçekci gelmiyor bana

cevherdudayev1
Daire Başkanı
18 Mart 2023 19:19

bak ben hesabımı söyledim adliyede yemek 24 lira kahvaltıda yediğim şeyleride saydım 25 lira ikisi beraber elli lira etmiyor aylık akbil nekadar aç ibb nin sitesinden bak ben sana büyükşehirden hesap yapıyorum madem paran yetmiyor adliyede yemek yok evden getir kardeşim ben mi akıl vereyim ama forsunuz düşer ağasınız ya

System20, 6 ay önce
Boşversene sen. Ben 60 km yol gidiyorum. Git gel 120 km. Günde 70 TL yol ücreti ödüyorum. Günde 50 TL öğlen yemeği. Günde 10-15 TL kahvaltı. Ayda ortalama 2900 TL masrafım oluyor. Sen ya çok zenginsin yada kafan basmıyor.

driverart
Memur
18 Mart 2023 19:42

Aslında halimiz gülünecek durumda, ilkokul mezunu temizlikci taşerondan kadroya geçti, memuru tokatladı geçti. Ayıp günah

obrigado
Aday Memur
18 Mart 2023 20:42

özel sektörde işsiz kalan bir arkadaşım borç istedi. -10bin hesabı gösterince daha çok üzüldü.

KarobasaN
Memur
18 Mart 2023 21:29

Şükürcü tayfa gelmeden bende birşeyler yazayım.

İcra Müdür Yardımcısı olarak İstanbul'da görev yapıyorum, zorunlu rotasyon var, çocuklarım var eşim çalışmıyor, burada zorunlu görev nedeniyle çalışıyorum ama boşuna, çünkü maaşım bu kiraları karşılamaya, çocukların bez, mamasını karşılamaya yetmiyor, eksiye düşüyorum, tayin istiyorum reddediliyor, çocuklar küçük, eşim istesede çalışamıyor, hak mı bu diye soruyorum.

Bir insan niye çalışır? Beni zorunlu rotasyona tabii tutuyorsan kira yardımı veya lojman vermek zorundasın, vermiyorsan tayin talebimi karşılamak zorundasın. Artık çok sıkıldım istifa boyutunu düşündüm, ama yılların emeği var. Sabrediyorum çözüm yolu arıyorum, ama daha nereye kadar sabredebileceğim bilemiyorum.

Madem böyle bir enflasyon durumun var, insanların yaşam standartlarını karşılama gücün yok niye insanların yerini değiştirip dururlar hayret ediyorum.

Adliye çalışanlarının maddi koşulları için son zamanlarda seslendirilmeye başladı. Böyle giderse özellikle büyükşehirlerde ve tatil bölgelerinde çalıştıracak yargı çalışanı bulamayacaklar.

Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.

System20
Şube Müdürü
18 Mart 2023 23:59

Herkes kendi hesabından mesuldur. Sen hesabını kendine göre yapacaksın. Başkasının hesabını eleştirip yalancı muamelesi yapamazsın. Sen evden yemek getirebilirsin. Ama benim ülkemin memuru elinde yemekle işyerine gelmeye layık değil, işyerinde yemeğin en güzelini yemeye layıktır. Benim ülkemin memuru işyerinde yemek yiyemiyorsa, yol parası hesabı yapıyorsa, gelip burada bu duygularını ifade etmeye çalışıyorsa, ortada bir problem var demektir. Hele ki, bu duygularını ifade edenlerin sayısı fahiş denebilecek kadar fazlaysa, ortada problemin daniskası var demektir. Senin gibiler istisnadır. İstisnalar da kaideyi bozmuyor. Gelip burada dertlerini anlatan insanları madara etmeye çalışacağına, dertlerini dinle, dertlerine saygılı ol canım kardeşim. Ve en önemli husus, bir devlet memuru gelip forum köşelerinde ben geçiremiyorum diyor ise, geçinemiyordur. Madara etmeye çalışmak yerine, laf sokmaya çalışmak yerine, evden yemek getir demek yerine, meslektaşlarına sahip çık, yaşadığı problemlerine anlayış göster. Kabul etsen de etmesen de ülkede bir problem olduğu gerçek. Kirada oturan meslektaşlarının, kiralarının neredeyse maaşı kadar olduğunu da hesap ederek yorumlarını revize etmeye davet ediyorum seni canım kardeşim. İyi akşamlar diliyorum.
cevherdudayev1, 6 ay önce

bak ben hesabımı söyledim adliyede yemek 24 lira kahvaltıda yediğim şeyleride saydım 25 lira ikisi beraber elli lira etmiyor aylık akbil nekadar aç ibb nin sitesinden bak ben sana büyükşehirden hesap yapıyorum madem paran yetmiyor adliyede yemek yok evden getir kardeşim ben mi akıl vereyim ama forsunuz düşer ağasınız ya

cevherdudayev1
Daire Başkanı
19 Mart 2023 00:03

benim yazdığımı gerçekten okudunmu merak ediyorum adliyede yemek varken beğenmeyip dışarda yemek yiyip param yetmiyor diye ağlıyosan susacaksın ağlamayacaksın hesap ortada 4 işlem yapamayan adamlar memur olmuş tövbeler olsun

System20, 6 ay önce
Herkes kendi hesabından mesuldur. Sen hesabını kendine göre yapacaksın. Başkasının hesabını eleştirip yalancı muamelesi yapamazsın. Sen evden yemek getirebilirsin. Ama benim ülkemin memuru elinde yemekle işyerine gelmeye layık değil, işyerinde yemeğin en güzelini yemeye layıktır. Benim ülkemin memuru işyerinde yemek yiyemiyorsa, yol parası hesabı yapıyorsa, gelip burada bu duygularını ifade etmeye çalışıyorsa, ortada bir problem var demektir. Hele ki, bu duygularını ifade edenlerin sayısı fahiş denebilecek kadar fazlaysa, ortada problemin daniskası var demektir. Senin gibiler istisnadır. İstisnalar da kaideyi bozmuyor. Gelip burada dertlerini anlatan insanları madara etmeye çalışacağına, dertlerini dinle, dertlerine saygılı ol canım kardeşim. Ve en önemli husus, bir devlet memuru gelip forum köşelerinde ben geçiremiyorum diyor ise, geçinemiyordur. Madara etmeye çalışmak yerine, laf sokmaya çalışmak yerine, evden yemek getir demek yerine, meslektaşlarına sahip çık, yaşadığı problemlerine anlayış göster. Kabul etsen de etmesen de ülkede bir problem olduğu gerçek. Kirada oturan meslektaşlarının, kiralarının neredeyse maaşı kadar olduğunu da hesap ederek yorumlarını revize etmeye davet ediyorum seni canım kardeşim. İyi akşamlar diliyorum.

System20
Şube Müdürü
19 Mart 2023 00:08

Ya boşversene sen. Anlat anlat boş. Bunlar memur arkadaş. İster işyerinde yer, ister dışarda yer. Bu işin ağalıkla falan alakası yok. Memurun evi de olacak, arabası da olacak, işyerinde de yemek yiyecek. Ve hatta işyerindeki yemeği beğenmeyip lokantada da yemek yiyecek. Bunları yapamıyorsa da oturup ağlayacak. Buna bile hakkı var. Yok efendim Akbilin varmış. Adalet personelinin yüzde 90'ı Akbil'den faydalanmıyor. Yahu şu kafanız çalışsın az. Başlatma şimdi hesabından kitabından. Nezaket bilmez, üslup bilmez, adap bilmez, hak bilmez, adalet bilmez. Ağlamak ne ya ? Koskoca adamsın. Usturuplu konuşman gerekiyor. Anladık maddi durumun iyi. Diğerlerine saygılı ol bari. Sayfaya bak tek muhalif sensin. Herkesin sıkıntısı var. Çekil köşeye gözüm, bozma insanların moralini akşam akşam.
cevherdudayev1, 6 ay önce

benim yazdığımı gerçekten okudunmu merak ediyorum adliyede yemek varken beğenmeyip dışarda yemek yiyip param yetmiyor diye ağlıyosan susacaksın ağlamayacaksın hesap ortada 4 işlem yapamayan adamlar memur olmuş tövbeler olsun

20 Mart 2023 08:52

Ben şahsen kimsenin beğenmediği Avrupadaki memurlarla aynı şartlarda çalışmak isterim. Yılda en az on gün yurt dışına tatile gitmeyi, kasaptan yarım kilo kıyma yerine bir kilo antrikot almayı isterim. Hesabımı mutlaka yapacağım ama en fazla 3-4 yaşındaki bir arabaya binmek isterim.

Arkadaşlarda sağolsunlar bizim memurlara Adliyenin yemekhanesinden yemek ye, evden yemek getir diye akıl veriyorlar.

Bizi işte bu şükürcü yaklaşımlar yıkıyor, işin şükür kısmına gelince zaten herkes mutlaka aldığı nefese, ailesinin sağlığı için sabah akşam şükrediyor, bunda sıkıntı yok, ama niye ben evden yemek getireyim, niye evim arabam olmasın, bana bunlarla gelin, yok ekmek yiyin, alamıyorsanız yanında zeytin yemeyiverin diyenlerin söylemlerini istemiyorum.

Bir memurun İNSANCA yaşama koşullarında yaşamasını istiyorum.

System20
Şube Müdürü
20 Mart 2023 13:33

cevherdudayev1 denen adam da bize lokantada yemek yemeyi çok görüyor. Yeme diyor :)))

Yıldırım İsmail, 6 ay önce

Ben şahsen kimsenin beğenmediği Avrupadaki memurlarla aynı şartlarda çalışmak isterim. Yılda en az on gün yurt dışına tatile gitmeyi, kasaptan yarım kilo kıyma yerine bir kilo antrikot almayı isterim. Hesabımı mutlaka yapacağım ama en fazla 3-4 yaşındaki bir arabaya binmek isterim.

Arkadaşlarda sağolsunlar bizim memurlara Adliyenin yemekhanesinden yemek ye, evden yemek getir diye akıl veriyorlar.

Bizi işte bu şükürcü yaklaşımlar yıkıyor, işin şükür kısmına gelince zaten herkes mutlaka aldığı nefese, ailesinin sağlığı için sabah akşam şükrediyor, bunda sıkıntı yok, ama niye ben evden yemek getireyim, niye evim arabam olmasın, bana bunlarla gelin, yok ekmek yiyin, alamıyorsanız yanında zeytin yemeyiverin diyenlerin söylemlerini istemiyorum.

Bir memurun İNSANCA yaşama koşullarında yaşamasını istiyorum.

Toplam 94 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi