Editörler : E.Kayı Han

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Mart 2023 10:35

Kesinlikle haklısın, son zamanlarda dillendiren adalet bakanlığı personelleri olarak susmayın, çabalayın.

Arkadaşlar bakın zor olmasa gerek, sosyal medya sayfalarını takip edin, adalet bakanlığının hakkını hukukunu savunan tüm meslektaşlarınızı takip edin.

Meslek, kıdem, branş ayrımı gözekmeksizin adalet bakanlığı çalışanları artık bu durumu tersine çevirecek kadroya sahiptir.

Biz kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz.

ASGARİ ÜCRET TARİFESİNE GÖRE ÇALIŞTIRILMAMAK İSTİYORUZ!

Twitter'da, Telegramda, İnstagramda, Facebook'ta bulunmak zor olmasın, zor gelmesin.

Açın üyelik, hakkınızı yazın, isteyin. Etkinliklere destek verin!

KarobasaN, 2 yıl önce

Şükürcü tayfa gelmeden bende birşeyler yazayım.

İcra Müdür Yardımcısı olarak İstanbul'da görev yapıyorum, zorunlu rotasyon var, çocuklarım var eşim çalışmıyor, burada zorunlu görev nedeniyle çalışıyorum ama boşuna, çünkü maaşım bu kiraları karşılamaya, çocukların bez, mamasını karşılamaya yetmiyor, eksiye düşüyorum, tayin istiyorum reddediliyor, çocuklar küçük, eşim istesede çalışamıyor, hak mı bu diye soruyorum.

Bir insan niye çalışır? Beni zorunlu rotasyona tabii tutuyorsan kira yardımı veya lojman vermek zorundasın, vermiyorsan tayin talebimi karşılamak zorundasın. Artık çok sıkıldım istifa boyutunu düşündüm, ama yılların emeği var. Sabrediyorum çözüm yolu arıyorum, ama daha nereye kadar sabredebileceğim bilemiyorum.

Madem böyle bir enflasyon durumun var, insanların yaşam standartlarını karşılama gücün yok niye insanların yerini değiştirip dururlar hayret ediyorum.

Adliye çalışanlarının maddi koşulları için son zamanlarda seslendirilmeye başladı. Böyle giderse özellikle büyükşehirlerde ve tatil bölgelerinde çalıştıracak yargı çalışanı bulamayacaklar.

Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Mart 2023 14:41

Vazgeçmeyin değerli meslektaşım,

Sosyal medyada hakkınızı arayın. Zaten adliye çalışanları arasında farkındalık çok düşük düzeyde..

Durumu dile getirenler diğerlerine ön ayak olacaklar !

- Asgari ücret aldığımızı,

-Nöbet Ücreti almadığımızı/izinlerinin kullandırılmadığını,

-Yılın altı ayında geçici işçi muamelesi görüp, fazla mesai ücretlerini asla alamadığımızı,

-Havuz ücretlerinin elimizden alınmasını ve geri verilmesini,

-Temizlik görevlileri, çaycılardan daha düşük ücret aldığımızı,

-Yemek yardımının olmadığını,

-Giyim ücretiyle bir çift çorap zor alınıyor olmasına RAĞMEN; Gömlek, Kravat, takım elbise, kundura ayakkabı gibi şartlarla işyerinde denetime tabi tutulduğumuzu,

-Mobbing ve baskı ile çalıştırılıp fazla mesai yapmaya zorlanmamızı,

-Yargılama usulünün tüm devlet memurlarından farklı olarak kafasına esen Hakim ve Savcının direk olarak personele soruşturma açması,

Gibi gibi.. Ekleyebileceğini nice hukuksuzluğu, haksızlığı 11.500-TL karşılığında yapıyor olmamızı anlatsın herkes...

Twitter, İnstagram, Telegram, Facebook... Kimseye hakaret etmiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz.

Bir katip olarak işçinin hakkını hukukunu koruyan ''ADALET BAKANLIĞI'' da çalışırken kendi personelini bunca eksiğe rağmen asgari ücrete çalıştırdığının bilinmesini istiyorum.

Lütfen herkes sosyal medyayı elinden geldiğince dile getirsin, özel hayatında birim amirlerine, çevresine, eşine, dostuna..

Adalet bakanlığı katiplerinin, mübaşirlerinin, İnfaz Koruma Memurlarının 20 bin TL maaş almadığını, neredeyse mevcut personelin %80'inin 12.500 TL altında maaş aldığını herkes rahatlıkla duyursun. Bizi gören, duyan kimse yok. Adalet bakanı dahil.... Herkes kulaklarını kapatmış, verilen sözleri unutmuş.

Neyi kaybedeceksiniz? HİÇBİR YAN GETİRİSİ OLMAYAN ASGARİ ÜCRET MAAŞINIZ MI?

Zapt Edilen Katip, 2 yıl önce

Kesinlikle haklısın, son zamanlarda dillendiren adalet bakanlığı personelleri olarak susmayın, çabalayın.

Arkadaşlar bakın zor olmasa gerek, sosyal medya sayfalarını takip edin, adalet bakanlığının hakkını hukukunu savunan tüm meslektaşlarınızı takip edin.

Meslek, kıdem, branş ayrımı gözekmeksizin adalet bakanlığı çalışanları artık bu durumu tersine çevirecek kadroya sahiptir.

Biz kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz.

ASGARİ ÜCRET TARİFESİNE GÖRE ÇALIŞTIRILMAMAK İSTİYORUZ!

Twitter'da, Telegramda, İnstagramda, Facebook'ta bulunmak zor olmasın, zor gelmesin.

Açın üyelik, hakkınızı yazın, isteyin. Etkinliklere destek verin!

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Mart 2023 10:35

Ali YALÇIN ev kiralarına, gıdaya, giyime kuşama kat kat zam gelirken, memurun derdi için koşturacağına! şuanda olağan genel kurullarda güven tazeliyor, bunların boy boy reklamını yapıyor.

Bindiği Audi A6 marka aracı ve aldığı altı haneli maaşı ile gününü gün etmekte; Audisinin tozunu attırmaktadır. :)

Memuru sefalete mahkum eden zihniyetin sendikasına üye olarak bunca memuru onlara muhtaç eden memur kardeşlerim;

! İstifa dilekçesini doldurmanız ciddi anlamda 3 veya 4 dakikanızı almaktadır.

LÜTFEN!

Artık memurun maaşını hiç eden, memuru asgari ücrete muhtaç eden bu sendikadan istifa edin.

Bunca sefalete karşı, aldığınız asgari ücrete karşı kendinizde bir sorumluluk görmüyorsanız; başka memur kardeşlerinize karşı sorumluluğunuzu yerine getirip istifa edin, LÜTFEN!

Memur-Sen Konfederasyonu 13 senedir memurun hakkını hukukunu koruyamamakta; kazanım diye duyurdukları altı boş reklamları adeta memuru kandırmak için kullanmaktadır!

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde memuru %3-5'e mahkum edip, reel enflasyonun %180 olduğu dönemde %30 zammı ayakta alkışlamış, adeta hükümetin maaşlı çalışanı gibi davranmıştır..

Toplu Sözleşme görüşmelerinde milyonlarca memurun, emeklinin, çoluk çocuğunun rızkını masada satıp, bırakın %30'luk zammı ayakta alkışlamasını, memurun geçim sıkıntısını dahi dile getirememektedir.

Bu ortamda yetkili (!) olduğunu düşünen sendikanın adeta bakanlıkların, cumhurbaşkanlığının, meclisin önünde kamp kurup orada yatması, memurun hakkını almak için gece gündüz çalışması gerekirken, [NASIL OLSA MEMUR İSTİFA ETMİYOR SENDİKADAN] düşüncesi ile geze geze olağan genel kurullarını yapmaktadır.

Bir kulaklığa sendika oyunuzu satarsanız, maaş zamanı evinize ekmek götüremez, kiranızı ödeyemez, borcunuzu harcınızı karşılayamaz duruma gelirsiniz değerli memur kardeşlerim.

Oysa kulaklık dağıtana üye olmak yerine, memurun hakkını sahada arayan yetkiye en yakın sendikayı seçerseniz Toplu Sözleşme Görüşmelerindeki kazanımlarınız ile o kulaklıktan her ay kendiniz alabilirsiniz ! PROMOSYON MEMURUN OYALANDIĞI BİR ALDATMACADIR!

Herkesi yanındaki memur kardeşine karşı sorumluluğunu yerine getirip yetkili, etkisiz, sarı Memur-SEN'den istifaya davet ediyorum!

sphinx80
Aday Memur
23 Mart 2023 11:40

Deprem bölgelerine tayin isteyin

elsa5
Aday Memur
01 Nisan 2023 22:34

Destekkkk

İnfaz34
Aday Memur
01 Nisan 2023 23:04

Şükür edelim Allah Devlet imize zeval vermesin

cevherdudayev1
Daire Başkanı
01 Nisan 2023 23:54

bu arkadaşın yazısına eksi veren arkadaş suriyeye gitsin yaşasın da devletin ne olduğunu görsün

İnfaz34, 2 yıl önce

Şükür edelim Allah Devlet imize zeval vermesin

İnfaz34
Aday Memur
01 Nisan 2023 23:59

Kendi kendimizi dovunmekle olmuyor Amerika ile güreş tutulmaz beklicez 16 yıl oldu meslekte yim ufak tefek yıpranma 3.kadro silah biseyler oldu yeterlimi değil kaplumbağa hızında ama yapacak bisey yok supriz olucak beklemediğiniz bir anda olucak inş

Hop dedik abi
Aday Memur
02 Nisan 2023 01:06

Bir iki tane iyileştirme beklerken, göremeden emekli olursun zaten. Umutlarını taze tut tek taraflı, diğer taraftan bu camiayı görmek isteyen yok kimsenin umurunda değil, üç bakanı yakınen gördüm. 14. Yılım sizin dediklerinizin fazlasını aynı kalıplarla ezberlenmiş olarak söylediler, 15 temmuz sonrası, covid dönemi eksik personelle fazla fazla özveriyle ailemizle gecirecegimiz zamanı 4 duvar arasında 24 saat şeklinde kurumlarda geçirdik. Diğer bakanlıklara ve kamu çalışanlarına bakınca sonuç hüsran.

10 Nisan 2023 14:38

İnş zamlanacak düzelecek

12 Nisan 2023 19:43

+++

System20
Şube Müdürü
12 Nisan 2023 21:04

Az önce reis konuştu. Sözde zam müjdesi verecekti. Memurun m'sini ağzına almadı :))))

İnfaz34
Aday Memur
12 Nisan 2023 21:06

Ben yaşıyorum kardeş im suan hayattayim

13 Nisan 2023 01:09

Toplam 94 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi