Maalesef hocam. Depremi yaşamayan hadsizler gelmiş burada bizi vicdansızlıkla suçlama cüretinde bulunuyorlar, onlara söyleyecek bir şeyim yok. O gece yaşadıklarımızı bir biz biliriz maalesef. Mesai arkadaşlarımı kaybettim, günlerce bir ateşin başında ısınabilmek için bekledik, bir suya ekmeğe hasret kaldık, hala geceleri uyku girmiyor gözümüze ama buna rağmen tayin hakkını dillendirince fırsatçı oluyoruz? Nedense bu fırsatçılık olayı da sadece öğretmenlerin tayini söz konusu olunca açılıyor.
Sendikalar da dediğiniz gibi hiç uğraşmadılar, bir açıklama nezaketinde bile bulunmadılar. Asrın felaketi dediler ama o asrın felaketi bile öğretmenlere tayin hakkı vermelerine yetmedi. Çok yazık.
Maalesef hocam. Depremi yaşamayan hadsizler gelmiş burada bizi vicdansızlıkla suçlama cüretinde bulunuyorlar, onlara söyleyecek bir şeyim yok. O gece yaşadıklarımızı bir biz biliriz maalesef. Mesai arkadaşlarımı kaybettim, günlerce bir ateşin başında ısınabilmek için bekledik, bir suya ekmeğe hasret kaldık, hala geceleri uyku girmiyor gözümüze ama buna rağmen tayin hakkını dillendirince fırsatçı oluyoruz? Nedense bu fırsatçılık olayı da sadece öğretmenlerin tayini söz konusu olunca açılıyor.
Sendikalar da dediğiniz gibi hiç uğraşmadılar, bir açıklama nezaketinde bile bulunmadılar. Asrın felaketi dediler ama o asrın felaketi bile öğretmenlere tayin hakkı vermelerine yetmedi. Çok yazık.
hicc, 3 ay önce
14 yıldır aynı ilçede çalılyorum, evimiz orta hasarlı ve yıkım kararı verildi geçen hafta.Zaten tayin hakkım da, yeterince puanım da var.Üstelik branşın gereği ülkenin her yerinde rahatlıkla yer bulabilirim( Bunları depremi fırsata çevirmeye çalışıyorsunuz diyebilecek kapasitedeki su-i zancılar boş yere zanna girmesin diye yazdım)tayin hakkı vermedikleri için normal zamanı bekliyorum, kalacak evimiz yok, orada burada göçebe hayatı yaşıyorum, iki çocuğum okula gidemiyor güya 27 martta okul açılacakmış, tüm okulların doğalgaz kazanı patlamış, okulların birinde belediye, birinde kaymakamlık, diğerinde asker polis kalıyor bir kaç tanesi sosyal market oldu..Tayin verilir diye bekledik, belirsizlikten kurtuluruz hayatımız düzene girer çocuklarımız okula başlar diye umduk ama hiç kimse bizi düşünmedi..Nedense deprem bölgesinden tayin istemek batıya kaçmanın yolu olarak görülmek ve gösterilmek iştendi.. DEPREM BÖLGESİ BENİM MEMLEKETİM VE 14 YILDIR BURADAYIM, ama ınsaf evim yokken, göçebe bir şekildeyken nasıl hayat devam ettirilir..sendikalar bizim için hiçbir şey yapmadı, yapmak istemedi..Bu forumda olur olmaz herkes siz kaçarsanız çocuklarımızı kim okutacak dedi..Ancak askere polise şartsız tayin verildi, şuanda da sağlık personeline tayin gündemde..Bizim güvenliğimizi kim sağlayacak, bizi kim tedavi edecek diye sormayanlar, okulların ne zaman açılacağı muğlakken çocukları kim okutacak diye sordular..Ama sizin çocuklarınız şuanda eğitimsiz kaldı diye aklıllarına gelmedi gelemedi..Biz öğretmenler sanırım bu ülkenin üvey evlatlarıyız...