Editörler : cihan27E.Kayı Han

genegel
Genel Müdür
19 Mart 2023 06:30

Harbi tartışmamak lazım seninle, zeka seviyesi belli bir düzeyin altında olunca ne desen boş.

Senin mantıkla asgari ücreti Bin Tl ye düşürülsün, doktor avukat maaşı da 1200 TL olsun. Hadi sana iyi trollemeler

wuhanlı, 2 yıl önce

bak ne güzel demişsin asgari ücret 5bin frank ve doktor maaşı da 6bin frank

bizde asgari ücret 8500 doktor maaşı da 10bin olmalı isviçredeki gibi düşünürsek


genegel
Genel Müdür
19 Mart 2023 06:58

Adam o 4600 Frankla neler alabiliyor sayayım sana:

98 Kilo et, Tr de 38 kilo

9500 adet yumurta, Tr de 3400

2800 Lt süt, Tr de 425 lt

200 kg peynir, Tr de 400 kg

1840 kg patates, Tr de 850 kg

1700 kg pirinç, Tr de 280 kg

Bunlar temel ihtiyaçlar diye örnek verdim, gördüğün gibi asgari ücret diye verilen para burada neredeyse doktor standardını yaşatacak kadar iyi zaten, bir de yazıyı okuduysan isviçrede %1'i asgari ücretle çalışıyor, onun da koşulları yukarıda verilmiş, geri kalanların çoğu zaten 5k civarı alıyor.

Lüks için de örnek vereyim, 2022 Golf 33k CHF, asgari ücretle 7.5 ayda, Türkiyede 800k ( sahibinden en ucuz fiyatı verdim) asgari ücretle 94 Ay (neredeyse 8 yıl), 50k kazanan adam bile Türkiyede 16 ayda ancak alabiliyor.

Anlıyor musun şimdi, isviçrede nadiren de olsa asgari ücretle çalışan adam buradaki doktordan daha kaliteli hayat yaşıyor, burada çalışanların yarısı açlık sınırının altında asgari ücret alıyor, okuyanlar da alsın diyorsun. Şuanki koşullarda doktora 10k mı vereceksin, hangi doktor 10k ya çalışır zannediyosun, ben doktor değilim ama şuanki mesleğimde 10k kazanacağıma bırakırım işimi asgari ücretle yaşarım ki senin dediğin sistemle çoğu kişi benim gibi düşünür işini bırakır.

Son olarak, güzel kardeşim madem arada farkların olmasını istemiyorsun, pazartesi git mutemetine söyle maaşından asgari ücretten fazlasını kesip bir yere bağışlasınlar madem Bu fikri savunuyorsun, öncelikle kendinden başla seni trol ;)

wuhanlı, 2 yıl önce

bak ne güzel demişsin asgari ücret 5bin frank ve doktor maaşı da 6bin frank

bizde asgari ücret 8500 doktor maaşı da 10bin olmalı isviçredeki gibi düşünürsek


doks
Kapalı
19 Mart 2023 09:14

Çok komik gerçekten ya :D Eski üyeler bu wuhanlı denen trolü biliyor muhatap olmuyor, yeniler bir laf dalaşına girip trol olduğunu öğreniyor. Döngü şeklinde devam ediyor.

Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi