Editörler : gubaz"eskiyara"

E.ozan6223
Kapalı
19 Mart 2023 10:19

Doğrusu ben başka ülkelere kaçma taraftarı değilim ama öğretmenlik herkese uygun meslek değil bu da var

muallim_34, 6 ay önce

Şimdiki geçler kolaycı..

Zorluk görünce hemen kaçma derdindeler..

Sorunu çözmek için mücadele edelim demiyorlar..

Kolaycilar..

Aman sıkıntı yaşamayayım derler..

Zorluklarla mücadele cesaretleri yok..

Kaçıp gidecekler...

Gidecekleri yerler güllük gülistanlık sanki...

Zamane gençlere önce azım mücadele çaba gösterme ruhu dilerim.

mhmdunlu
Aday Memur
19 Mart 2023 12:00

Kpss düşünen adam garantici adamdır zaten en başta. Risk almayı göze alan adamın memuriyet kovalamakla ne işi olur. Memur dediğin adam herşeyi eleştirir hayıflanır ama sendikadan dahi istifa edemez bir tiptir.

skramz
Daire Başkanı
19 Mart 2023 12:57

Hocam aynen branş ingilizce ben başka yollar aramaya çoktan başladım 4 yıldır öğretmenim ve ilk başladığım andan beri bırakmayı düşünüyorum hiç düşündüğüm gibi değilmiş ama belki acemiyim diye olmuyor dedim bu kadar yılı çalışarak bugünlere geldim. Ben öncelikle yurt içi bir şeyler yapmaya çalışmayı düşünüyorum. Olmazsa veya yurt içi çalışırken bir fırsat yaratabilirsem giderim. Valla dil bilen insan öğretmen olarak kendine yazık ediyor. Hocam benim ingilizcem iyiydi öğretmenlikten sonra çoğu şeyi unuttum ama çalışmaya razıyım tekrar her şeyi öğrenirim çünkü dil öğrenmekten keyif alıyorum ama dil öğretmek bana göre değilmiş en azından şu sisteme uygun birisi değilim diye düşünüyorum. Riak almaya razıyım işkence gibi geliyor öğretmen olmak. Herkes öğretmen olamaz lafı doğruymuş.

rodiva, 6 ay önce

teşekkür ederim yorumunuz için hocam.

merak ettiğim bir detay var: size göre (aceba,sizce) illede gelişmiş ülkelere mi seyahat etmek hedef olmalı yoksa başka ülkeler de de iyi şeyler başarılabilir mi.

birde hocam siz de o tarz şeyler düşündünz mü sizin branş sanırım ingilizce ondan uluslar arası sınavlarda sanıyorum sanıyorum sizden daha yüksek puanlar almanız bekleniyor (yani şart koşuluyor)

rodiva
Genel Müdür
19 Mart 2023 14:10

yalan olmasın , ben çocukların sınıftaki durumundan keyif alıyorum.

ama eleştirdiğim birçok durum var.

o dediğiniz gençler gibi hiç olmadım , ve evet dediğiniz gibi dil öğrenmek çok keyifli çünkü hayal kururyorum birde öğrenirken ve dil bilgisi kuralları ilgi çekici.

tekrar teşekkür ederim sorumu yanıtladığınız için.

iyi çalışmalar

skramz, 6 ay önce

Hocam aynen branş ingilizce ben başka yollar aramaya çoktan başladım 4 yıldır öğretmenim ve ilk başladığım andan beri bırakmayı düşünüyorum hiç düşündüğüm gibi değilmiş ama belki acemiyim diye olmuyor dedim bu kadar yılı çalışarak bugünlere geldim. Ben öncelikle yurt içi bir şeyler yapmaya çalışmayı düşünüyorum. Olmazsa veya yurt içi çalışırken bir fırsat yaratabilirsem giderim. Valla dil bilen insan öğretmen olarak kendine yazık ediyor. Hocam benim ingilizcem iyiydi öğretmenlikten sonra çoğu şeyi unuttum ama çalışmaya razıyım tekrar her şeyi öğrenirim çünkü dil öğrenmekten keyif alıyorum ama dil öğretmek bana göre değilmiş en azından şu sisteme uygun birisi değilim diye düşünüyorum. Riak almaya razıyım işkence gibi geliyor öğretmen olmak. Herkes öğretmen olamaz lafı doğruymuş.

rodiva
Genel Müdür
19 Mart 2023 15:10

pardon skramz hocam ,şimdiki gençler ile ilgili olan kısımları üstteki muallim nickli arkadas yazmış. sizin yazdıklarınızla ufakça karıştırmışım..

kusura bakmayınız ,iyi çalışmalar...

E.L.T
Memur
19 Mart 2023 16:56

aynen alacagınız maaş şu an 12 bin. polis falan olun.

seuzan
Şef
20 Mart 2023 09:33

ha bir de ülkeni sevmeyip başka ülkelere gidecem ben dedin mi çok havalı oluyorsun. arkadaş 13.000 maaş demiş. ek dersi yazmamış. maaş + ek ders hocaların çoğun 25.000 i geçiyor. Zaten gözü dışarıda olan öğretmenin içeride yetiştirdiği öğrenciden hayır gelmez. bir an önce bu işi bırakıp gidin, yerinize daha vatansever bir öğretmen gelir bari.

muallim_34, 6 ay önce

Şimdiki geçler kolaycı..

Zorluk görünce hemen kaçma derdindeler..

Sorunu çözmek için mücadele edelim demiyorlar..

Kolaycilar..

Aman sıkıntı yaşamayayım derler..

Zorluklarla mücadele cesaretleri yok..

Kaçıp gidecekler...

Gidecekleri yerler güllük gülistanlık sanki...

Zamane gençlere önce azım mücadele çaba gösterme ruhu dilerim.

Velocıraptor
Genel Müdür
20 Mart 2023 09:49

Ben yurtdışını hiç düşünmeyenlerdenim. emeklilik adayıyım hatta. Yanlış bilgi vermişsiniz düzelteyim.

Her türlü katkıya sahip en üst düzeyde uzman öğretmen maaşım her şey dahil 20.000 liradır. Bahsettiğiniz 25 bin lira rakamına 12-15 bin civarı başöğretmen sahiptir. Tüm öğretmenlerin toplam sayısını biliyorsunuzdur. Esen kalın.

seuzan, 6 ay önce

ha bir de ülkeni sevmeyip başka ülkelere gidecem ben dedin mi çok havalı oluyorsun. arkadaş 13.000 maaş demiş. ek dersi yazmamış. maaş + ek ders hocaların çoğun 25.000 i geçiyor. Zaten gözü dışarıda olan öğretmenin içeride yetiştirdiği öğrenciden hayır gelmez. bir an önce bu işi bırakıp gidin, yerinize daha vatansever bir öğretmen gelir bari.

seuzan
Şef
20 Mart 2023 09:55

hocam 20.000 lira bile 1000 doları geçer, 20 sene önce maaşımız 200 dolar etmiyordu.

Velocıraptor, 6 ay önce

Ben yurtdışını hiç düşünmeyenlerdenim. emeklilik adayıyım hatta. Yanlış bilgi vermişsiniz düzelteyim.

Her türlü katkıya sahip en üst düzeyde uzman öğretmen maaşım her şey dahil 20.000 liradır. Bahsettiğiniz 25 bin lira rakamına 12-15 bin civarı başöğretmen sahiptir. Tüm öğretmenlerin toplam sayısını biliyorsunuzdur. Esen kalın.

erdem.k88
Genel Müdür
20 Mart 2023 10:20

9 yıllık öğretmenim 13000 TL maaş alıyorum, çoğu il ilçe merkezinde ek ders mi var Allah aşkına algıyı bırak. 20 sene önce 200 dolarmış maaş. 20 sene önce Maaşla kaç tam altın alınıyordu ona bak ozaman şimdi 2 tane alamıyorsun. 20 sene önce ikramiyeyle ev alınıyordu , araba alınıyordu şimdi ancak maketini alabiliyorsun. 20 sene önce tek maaşla 3-4 çocuk okutulup ev geçindiriliyordu , şimdi 3-4 maaşla ev geçindirelemez hale gelmiş. Şu aldığımız maaşlarla ev araba alma hayali bile kuruluyor mu bir sorgulayın. Ya da siz taktik söyleyin 13 bin maaşla kiracısınız ve araba alacaksınız , ev alacaksınız, faturalar , harcamalar , ödemeler vs nasıl yaparsınız ? Yeninle bıktık şöyle uçuyoruz , böyle kaçıyoruz diyen algıcılardan.
seuzan, 6 ay önce

hocam 20.000 lira bile 1000 doları geçer, 20 sene önce maaşımız 200 dolar etmiyordu.

seuzan
Şef
20 Mart 2023 14:11

şimdi 13.000 maaş alıyorsan (ki en az ek ders alan bile 2000 alır beyanını doğru kabul edip 15.000 diyelim) yeni bir öğretmensin demek ki. Sen bilmediğin bir dönem üzerinden ahkam kesiyorsun ben sana yaşadığım ve bildiğim dönemden örnek veriyorum. Tek tek bilgi verip seni aydınlatayım ki ak ile kara ayrılsın. Şimdi gelelim altın örneğine 2000 lerin başında altının onsu 200 dolar civarıdır. şimdi 2000 dolar dolayısıyla altın hesabı tutmaz. Altın değerli bir şey değildi, misal evlendiğimde diğerleri hariç sadece 120 çeyrek altın takılmıştı. İki sene sonra ev kiralarken 65-70 tanesini bozdurup depozito vermiştik, o derece azdı. Eğer 20 yıl önce ülkece o kadar iyiysek neden asgari ücret 100 dolar bile değildi. neden şu an trafiğe kayıtlı araç sayısı 29 milyona koşarken o zaman hepi topu 7.2 milyondu. Aç bakalım You Tube da 20 sene önce çekilmiş videolara bak insanlar nasıl giyiniyordu şimdi nasıl giyiniyor. Herkes iyi kazanıyor ama herkes ağlıyor.

erdem.k88, 6 ay önce
9 yıllık öğretmenim 13000 TL maaş alıyorum, çoğu il ilçe merkezinde ek ders mi var Allah aşkına algıyı bırak. 20 sene önce 200 dolarmış maaş. 20 sene önce Maaşla kaç tam altın alınıyordu ona bak ozaman şimdi 2 tane alamıyorsun. 20 sene önce ikramiyeyle ev alınıyordu , araba alınıyordu şimdi ancak maketini alabiliyorsun. 20 sene önce tek maaşla 3-4 çocuk okutulup ev geçindiriliyordu , şimdi 3-4 maaşla ev geçindirelemez hale gelmiş. Şu aldığımız maaşlarla ev araba alma hayali bile kuruluyor mu bir sorgulayın. Ya da siz taktik söyleyin 13 bin maaşla kiracısınız ve araba alacaksınız , ev alacaksınız, faturalar , harcamalar , ödemeler vs nasıl yaparsınız ? Yeninle bıktık şöyle uçuyoruz , böyle kaçıyoruz diyen algıcılardan.

erdem.k88
Genel Müdür
20 Mart 2023 14:20

Özelden yaz bordromu atayım gör yalan mı doğrumu söylüyorum , 9 yıllık öğretmenim. Daha öncesinden ücretli , dersanecilik vs yaptım. O bahsettiğin yılları iyi biliyorum merak etme sayın hocam. Öyle kandırabileceğin yaşta değilim. Ben sana soruyorum işine gelmeyince altın hesabı yapılmaz diyorsun. Dolardan hesap yapmayı biliyorsun da altından neden yapmıyorsun. Herşeyi geçtim aç Google yaz , peynir , zeytin , et, üzerinden hesap yap. Maaşınla kaç kg et alabiliyordun şimdi kaç kg alabiliyorsun. Maaşının kaçta kaçını kiraya veriyordun şimdi ne kadarını kiraya veriyorsun , kaç maaşınla ev alıyordun şimdi kaç maaşınla ev alabiliyorsun , kaç maaşınla araba alıyordun şimdi kaç maaşınla alabiliyorsun. Bir mont en az 2000 TL , ayakkabı 1500 TL . Maaşının kaçta kaçıyla ayakkabı alıyordun şimdi kaçıyla alıyorsun. Koy elini vicdanına gerçekleri söyle. Ağzınız varmıyor , evet memurun alım gücü diye birşey kalmadı , orta direk bitti sadece fakir oldu memurlar diyemiyorsun. Seni vicdanınla baş başa bırakıyorum herşey ortada sayın hocam.
Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi