Editörler : gubaz"eskiyara"
19 Mart 2023 12:56

Yeni bir sendika nasıl kuruluyor?

Yani merakımdan soruyorum zor bir şey mi? Bilgisiolan var mı? Hiç bir sendikaya yakın hissetmiyorum acaba yeni bir sendika nasıl kurulur? Çok merakettim şuan gerçekten bilgisi olan yanıtlasın

19 Mart 2023 13:00

Adam gibi öğretmen hakkını arayan bir sendika kurulsa hemen üye olurum. Eldeki sendikalar pasif ve siyasi.

braveheart1234
Daire Başkanı
19 Mart 2023 13:56

Eğitim-İş'e bekleriz hocam. Öğretmen hakları için mücadele ediyoruz. Sendika yöneticileri öğretmen maaşı alıyor. Kadın üyelerimizin yoğunluğu fazla. Atatürk'ün izinden gidiyoruz.

RaSKaH
Daire Başkanı
19 Mart 2023 19:53

@braveheart1234 memurlar nette eğitim iş in örgütlenme sekreteri sanırım :) Adam ne sormuş @Pelinin : sendikanızın tüzüğü olması lazım, sendika kurucularının kamu görevlisi olduklarını gösteren belge ve kimlik bilgileri lazım. Kurmayı düşündüğünüz sendikanızın merkezi hangi ilde olacaksa o ilin valiliğine dilekçe ile başvurmanız lazım.

Feriduni
Şube Müdürü
19 Mart 2023 19:54

Eğitim-İş bence de. En makul sendika o çünkü.
braveheart1234, 2 ay önce
Eğitim-İş'e bekleriz hocam. Öğretmen hakları için mücadele ediyoruz. Sendika yöneticileri öğretmen maaşı alıyor. Kadın üyelerimizin yoğunluğu fazla. Atatürk'ün izinden gidiyoruz.

Braweheart01
Daire Başkanı
19 Mart 2023 20:01

Arkadaşlar şu an hükümet Türk eğitim sen ile Eğitim bir sene yakın birçok kez görüşme yapıyor fakat Türkiye'de sol iktidarlar hiçbir zaman belli sendikaya yakın olmadılar hatta sol sendikalar şu hükümete yapılan protstoların daha fazlasını zamanın sol görüşlü hükümetine karşı yaptılar.

Sol görüşlü sendikalar eylem peşindedir iktidarın sağ veya sol görüşlü olmasına bakmıyorlar. Yani siz eğitim iş veya eğitim sende olarak yeni hükümete karşı bir kazanım elde edemezsiniz örneğin okul yöneticisi olmak veya bir yerlerde yükselmek gibi bir amacınız varsa direk partiye gitmenizi neririm. Sendikalar bu partilerle içiçe değil. Eğitim iş ve chp görüş olarak birbirine yakın olsa da chp katında bir ayrıcalığı yok. Eğer CHP iktidar olursa bu mesaja dikkat edin onu en çok protesto edecek polisle çatışacak sendika yine eğitim iş olacaktır. Bu mesajımı bir yere kaydedin.

sessiz -bayan
Daire Başkanı
19 Mart 2023 21:05

Braveheart.Süresiz Yökdil veya yds doktora dil puanı 55den 50 ye dusurulsun.Yuksekogretim kanunda E düzeyi 50-55 civarında.53.75 alan kac arkadaşım doktoraya başlayamadık.Surede 5 yılla sinirlandi.Her 55 alamadığımız sınavda bir dönem kaybediyor ve yaşımızda epey yol aldı.Ya bir sendikan etkiliyse söylesene doktora dil puanını YÖK ile konuşup 55den 50ye indirsinler ve bir kere 50 alindiktan sonra 5 yıl değil sürekli adaylar bu puanı kullanabilmelerini saglasinlar.

Braweheart01
Daire Başkanı
19 Mart 2023 21:33

ne alaka konuyla bir alakası yok

sessiz -bayan, 2 ay önce

Braveheart.Süresiz Yökdil veya yds doktora dil puanı 55den 50 ye dusurulsun.Yuksekogretim kanunda E düzeyi 50-55 civarında.53.75 alan kac arkadaşım doktoraya başlayamadık.Surede 5 yılla sinirlandi.Her 55 alamadığımız sınavda bir dönem kaybediyor ve yaşımızda epey yol aldı.Ya bir sendikan etkiliyse söylesene doktora dil puanını YÖK ile konuşup 55den 50ye indirsinler ve bir kere 50 alindiktan sonra 5 yıl değil sürekli adaylar bu puanı kullanabilmelerini saglasinlar.

sessiz -bayan
Daire Başkanı
19 Mart 2023 21:47

Sendikaların yuksekogretim büroları vardır.Bir talep olarak istedim.

sessiz -bayan
Daire Başkanı
19 Mart 2023 21:48

Bizimde dedim sesiz sesimiz ol talebimizi iletirsin diye.

sessiz -bayan
Daire Başkanı
19 Mart 2023 21:54

Sendikan haklar için mücadele ediyormuş ya.Benimde bir onerimi bir ilet ne varkı bunda.

hopali
Başbakan Müsteşarı
19 Mart 2023 23:36

sigaraiçmeyenöğretmenlersendikası Kurma Fikrim Var. SİÖS

Bende Kendime Ait Sendika Göremiyorum. Hepsi Siyasi Yakınlıklarını Abartmış Durumdalar. Güçlerini Kadrolaşma İçin Kullanmaktan Hiçbiri Çekinmeyecek Gibi Duruyor. Ben Size Kadro Vaat Edemiyorum. Bunun Dışındaki Okul Ortamı Bazlı Konularda Üyelerimizin Mantıklı İsteklerine Kol Kanat Germeye Çalışırız. Seçimden Sonraki Şartlara Bakarak Bu Düşünce Üzerine Tekrar Düşünülebilir...

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi