Editörler : Kubil ay
21 Mart 2023 21:07

Genç kardeşlerinize tavsiyeleriniz

Selamun aleyküm abilerim. Mesleğe girme yoluna ilk adımımızı atacağız. Nasipse pomem eğitim sürecimiz yakında başlayacak (düşük yedek sıralaması bekliyorum). Büyüklerimin her zaman engin tecrübelerine çok önem veririm. Birkaç gündür burdaki temel konu başlıklarına göz atıyorum ancak bir grup abimiz mesleği övüp, genç kardeşlerine destek olurken bir grup abimizin de teşkilatı, çalışma saatleri, maaşı bakımından mesleği eleştirdiği yorumlarına çok kez üzülerek denk geldim ve gözümü korkuttular açıkcası. Jandarma subaylığa daha önceden başvuru yapmıştım ama orası daha yeni mülakatlara çağrı yayımladı ordan da kabul aldım ama oraya gidebilmem için pomem okulunu yakmam gerekecek buna değer mi? Bu devirde ekmek aslanın ağzında. Biz de rızkımızı bir yerden kazanıp ailemize helal lokma kazandırmak, anamızın babamızın yüzünü güldürmek, koltuklarını kabartmak istiyoruz. Tavsiyeleriniz ne olur mesleğe başlayacak ya da eğitime girecek genç kardeşlerinize? Bilgilerinizden yararlanmak isterim. Saygılarımla.

manyak adam
Aday Memur
21 Mart 2023 21:46

Ne dokturmussun komando...Bu mesleği gözünde çok büyütme..Olmasa da olur diyebileceğin bir meslek...

siyahbeyaz88
Daire Başkanı
21 Mart 2023 22:04

Subaylığı kesin kazanma ihtimalin varsa bir dakka bile düşünme

gökbörü60
Şube Müdürü
21 Mart 2023 22:16

Benim öyle bir şansım olmadı şu an söyleyeceğim tek şey subaylığa koşarak git

21 Mart 2023 22:22

Yol yakınken, fırsat varken arkana bile bakma.
21 Mart 2023 22:23

Jandarma'yı kazanman kesin olsaydı, maaş, özlük hakları olarak çok daha iyi. Jandarma'ya git derdim. Ancak kazanma garantin olmadığı için elindekini de kaybetme. Hani öğretmenlik mi polislik mi desen riske gir derim, mühendislik mi jandarma mı desen riske gir derim. Sonuçta biri tamamen sivil bir meslek diğeri kolluk mesleği. Ama kıyas yapacağımız meslekler aynı gruptan, polislik ve jandarma olunca çokta riske atmaya gerek yok. Garanti olanı tercih et.

21 Mart 2023 22:28

İstifa oranı en yüksek teşkilat olma ihtimalimiz çok yüksek. Çünkü insanlar mesleğe girdiğinde ben nereye düştüm oluyor ve mesleğe girmeden önceki okumuş oldukları bölümle ilgili bir yere atanmaya veyahut o bölümle ilgili iş kurmaya çalışıyorlar. Çünkü 30 yıl zor geçer...

taakatimkalmadı
Aday Memur
21 Mart 2023 23:05

Cevaplarınız için teşekkür ederim abilerim. Jandarma subaylık kesin değil. Daha mülakatlara çağrı yaptı çünkü sporu, sözlüsü falan var ama pomem kesin gibi. İyi bir üniversite bitirdim, dereceyle bitirdim ama kendi bölümümden ilerlemek istemiyorum. Özel bir eğitim kurumunda idari personel olarak çalışıyorum hala polislik benim için muhtemelen ilk ve son çıkış olacak devlet kapısında. 30 yılı doldurmak her işte zor ama dediğiniz gibi gündüzünüz geceniz yok, bayramınız seyranınız yok, sürekli tayin, görev şu bu sizlere daha zor. Gerçekten çok kararsız kaldım ve streslendim bu birkaç günde. Kimsenin de hakkına girmek istemiyorum. Umarım doğru bir karar verebilirim. Tekrar hepinize teşekkür ederim. Saygılar.

Ahmetlslsle
Aday Memur
21 Mart 2023 23:06

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Kardeşim hayatının hiçbir döneminde bir baltaya sap olamamış işsiz kalmış haspelkader polis olan adamların bu mesleği övmesini bekleme keza onlara dünyanın en rahat mesleğini ver yine bu şekilde isyan ederler. Subaylık ve astsubaylık olarak hava kuvvetleri harici tavsiye etmem çünkü insancıl bi hayatları yok subayı astaubayı polislik mesleğine gıpta ile bakıyor bir çok örneğini gördüm. Sen gözün kapalı polisliğe devam et ilk atamada istanbula düşmemeye çalış bunun içinde derslere ağırlık ver. Bu mesleği kötüleyen, söylemleri ile seni meslekten soğutabilecek insanlar çıkacak karşına itimat etme. Meslekte 8.yılım çevik kuvvet ardından trafik şubelerinde çalıştım. Pmyoyu kazandığım zaman türkçe öğretmenliğini de kazanmıştım ama pmyo yu seçtim bugün olsa aynı kararı veririm. 21 yaşımda mesleğimin başlarında resmi bi şekilde bir ortama girmiştim 70 yaşındaki bir amcam ayak aya üzerine atmış halde otururken beni görünce oturuşunu toparladı hiç unutmam mesleğime ozman tekrardan aşık olmuştum mesleğimiz saygın bi meslek.Bazıları amir müdür baskısından bahsedecek baskı maskı yok sen işini olduğu gibi yaparsan onu bunu yalamazsan kimseye gebe kalmazsan kimse sana baskı yapamaz memnuniyetsiz insanların bahanelerinden birtanesi amir müdür baskısı. Mesleğini sevdiğin sürece hergün aynı şevkle çalışacağın ve yine sevmeye devam edersen hayatın boyunca çalışmış olmayacağın bi meslek.Maddiyat olarak türkiye şartlarında ortalamanın çok üstünde bi gelirimiz var doğuda terör tazminatın olur ise daha iyi oluyor paranın değerini düşürecek faiz belasına bulaşma yeterki fazla fazla ueter birikim bile yaparsın . Şimdi bazıları dicek uzman çavuş daha çok alıyor diye uzman kadar ezilen hor görülen dışlanan başka bi rütbe yok saygınlığın bir değerin olmadıktan sonra satmışım parasını. İşin özükardeşim onurlu şerefli bi mesleğimiz var arkana bile bakmadan okuluna gir . Allah yolunu açık etsin.

taakatimkalmadı
Aday Memur
21 Mart 2023 23:33

Biz de aileden polise, askere mutlak saygı gördük abi. Bunun için de gönül verdim açıkcası. Yüreğime su serptin, içimi rahatlattın valla Allah razı olsun. Dediğin gibi derslere önem verir İstanbula atanmamak için çabalarım. Maddi açıdan da zor olur benim için İstanbul zaten. Teşekkür ederim cevapların için. Allah razı olsun. Sana da hayırlı görevler, Allah yardımcınız olsun inşallah.

Ahmetlslsle, 7 ay önce

Kardeşim hayatının hiçbir döneminde bir baltaya sap olamamış işsiz kalmış haspelkader polis olan adamların bu mesleği övmesini bekleme keza onlara dünyanın en rahat mesleğini ver yine bu şekilde isyan ederler. Subaylık ve astsubaylık olarak hava kuvvetleri harici tavsiye etmem çünkü insancıl bi hayatları yok subayı astaubayı polislik mesleğine gıpta ile bakıyor bir çok örneğini gördüm. Sen gözün kapalı polisliğe devam et ilk atamada istanbula düşmemeye çalış bunun içinde derslere ağırlık ver. Bu mesleği kötüleyen, söylemleri ile seni meslekten soğutabilecek insanlar çıkacak karşına itimat etme. Meslekte 8.yılım çevik kuvvet ardından trafik şubelerinde çalıştım. Pmyoyu kazandığım zaman türkçe öğretmenliğini de kazanmıştım ama pmyo yu seçtim bugün olsa aynı kararı veririm. 21 yaşımda mesleğimin başlarında resmi bi şekilde bir ortama girmiştim 70 yaşındaki bir amcam ayak aya üzerine atmış halde otururken beni görünce oturuşunu toparladı hiç unutmam mesleğime ozman tekrardan aşık olmuştum mesleğimiz saygın bi meslek.Bazıları amir müdür baskısından bahsedecek baskı maskı yok sen işini olduğu gibi yaparsan onu bunu yalamazsan kimseye gebe kalmazsan kimse sana baskı yapamaz memnuniyetsiz insanların bahanelerinden birtanesi amir müdür baskısı. Mesleğini sevdiğin sürece hergün aynı şevkle çalışacağın ve yine sevmeye devam edersen hayatın boyunca çalışmış olmayacağın bi meslek.Maddiyat olarak türkiye şartlarında ortalamanın çok üstünde bi gelirimiz var doğuda terör tazminatın olur ise daha iyi oluyor paranın değerini düşürecek faiz belasına bulaşma yeterki fazla fazla ueter birikim bile yaparsın . Şimdi bazıları dicek uzman çavuş daha çok alıyor diye uzman kadar ezilen hor görülen dışlanan başka bi rütbe yok saygınlığın bir değerin olmadıktan sonra satmışım parasını. İşin özükardeşim onurlu şerefli bi mesleğimiz var arkana bile bakmadan okuluna gir . Allah yolunu açık etsin.

Ahmetlslsle
Aday Memur
21 Mart 2023 23:46

Torpil yaptırayım sivil şubelerde çalışayım diye uğraşma allahtan mutlu olacağın yerde çalışmayı iste ve allahtan başkasından medet umma inan çok daha mutlu olacaksın mesleğini seveceksin. Olurda trafik gibi ceza yazma yetkinin olduğu bi birimde çalışırsan haktan adaletten şaşma ya herkeze uygula ya da kimseye uygulama .

taakatimkalmadı, 7 ay önce

Biz de aileden polise, askere mutlak saygı gördük abi. Bunun için de gönül verdim açıkcası. Yüreğime su serptin, içimi rahatlattın valla Allah razı olsun. Dediğin gibi derslere önem verir İstanbula atanmamak için çabalarım. Maddi açıdan da zor olur benim için İstanbul zaten. Teşekkür ederim cevapların için. Allah razı olsun. Sana da hayırlı görevler, Allah yardımcınız olsun inşallah.

12-12 mahkumları
Aday Memur
21 Mart 2023 23:58

İlginç saptamaların olmuş 1- bu meslek ipsiz sapsızların değil çoğunluğu üniversitesi mezunlarının severek girdiği bir meslektir. 2- subaylık ve astsubaylığın saygınlığının olmadığını, polislere gıpta ettiklerini söylemişsin. Sesli güldüm gerçekten. Tam tersine onlar polise acıyarak bakıyorlar. Adamların maaşı bizim 2 katımıza yakın sosyal imkanları tartışılmaz. Bizimkiler polsandan emekli olunca 300 alıyor onlar OYAK tan 2 milyon alıyor. 3- 70 yaşındaki adamın bacak indirmesi çok hoşuna gitmiş. Ben şahsen yaşlı birinden böyle bir hareket beklemem ve yapsa dahi rahatsız olurum. 4-maaşlarımızın Türkiye şartlarında çok yüksek olduğunu söylemişsin. Galiba düz memurları kıyas etmişsin. Asker,sağlıkçı,zabita,itfaiyeci hatta gardiyan bile bizden fazla alıyor. Bana göre İstanbul hariç bütün çevik birimleri yatış yeridir. Çevikte çalışıp kendini polislik yapıyor sanmışsın.Bu meslekte 30 yıl karakol da çalıştım.yakında emekli oluyorum.
Ahmetlslsle, 7 ay önce

Ahmetlslsle
Aday Memur
22 Mart 2023 00:19

1//dikkatli okursan ipsiz sapsız demiyorım işsiz kalmış diyorum. Görüyoruz severek girenleri pomemden girmiş meslekteki 1. ayında arkadaşlar lanet okuyor mesleğe bunlar mı severek girenleri . Lafa gelince üniversite mezunu diyorsunz işletme iktisat mı üniversite mezunları okumuş olmak için okuyanların söz gelimi sadece üniversite mezunu olmak için girilmiş bölümler ( iyi üniversitelerde okuyup kendini geliştirenleri istisna tutuyorum )

2// Nerenizle okuyorsunuz yazdıklarımı subayın astsubayın saygımlığının olmadığını söylemedim sadece uzman için söyledim bunu . Sizin kendinize olan saygınız kalmadığı için aşağılık kompleksi yaşıyorsunuz bence kimsenin acıyarak baktığı yok. Maaşımızın 2 katı felan değil 1. Dereceyakınlarım var bu mesleklerde. Bence orda burda konuşarak yediğiniz kaba pislemek yerine susmanız lendi aşağılık komoleksinde yaşamanız hepimi için çok iyi olacaktır.

3// yaşlı amcanın bacak indirmesi hoşuma gittiği içindeğil mesleğin üniformanın saygınlığını söylemek için belirttim

4// Cumhurbaşkanı , vali, bakan maaşıylamı kıyaslasaydım. Ayrıca saydığınız o meslekler bizden fazla almıyor 1. Derece yakınlarım var . Çevik kuvvetten çıkalı çok oldu ayrıca istanbul çevikte çalışmadığımı nereden biliyorsun.Aşağılık kompleksi baştan aşağı elegeçirmiş sizi ezikliğiniz ne meslekten dolayı ne saygınlıktan dolayı nede maaş dan dolayı ezikliğiniz karekterinizden aşağışık kompleksinizden dolayı ekmek yediğiniz kuruma b*k atmayın yediğiniz kaba pislemeyin. GÖNDERİ SAHİBİ KARDEŞİM GÖRÜYORSUN SÖYLEDİĞİM İNSANLARDAN BİRİ BELLİ ETTİ KENDİNİ HEMEN ORTAYA ATTI KENDİNİ.

12-12 mahkumları, 7 ay önce
İlginç saptamaların olmuş 1- bu meslek ipsiz sapsızların değil çoğunluğu üniversitesi mezunlarının severek girdiği bir meslektir. 2- subaylık ve astsubaylığın saygınlığının olmadığını, polislere gıpta ettiklerini söylemişsin. Sesli güldüm gerçekten. Tam tersine onlar polise acıyarak bakıyorlar. Adamların maaşı bizim 2 katımıza yakın sosyal imkanları tartışılmaz. Bizimkiler polsandan emekli olunca 300 alıyor onlar OYAK tan 2 milyon alıyor. 3- 70 yaşındaki adamın bacak indirmesi çok hoşuna gitmiş. Ben şahsen yaşlı birinden böyle bir hareket beklemem ve yapsa dahi rahatsız olurum. 4-maaşlarımızın Türkiye şartlarında çok yüksek olduğunu söylemişsin. Galiba düz memurları kıyas etmişsin. Asker,sağlıkçı,zabita,itfaiyeci hatta gardiyan bile bizden fazla alıyor. Bana göre İstanbul hariç bütün çevik birimleri yatış yeridir. Çevikte çalışıp kendini polislik yapıyor sanmışsın.Bu meslekte 30 yıl karakol da çalıştım.yakında emekli oluyorum.

Android60
Genel Müdür
22 Mart 2023 00:25

Yeni memurlar gerçekten çocuk gibi... Saygılarıda yok genel olarak bi tavsiyemiz de yok

siyahbeyaz88
Daire Başkanı
22 Mart 2023 00:27

Faiz belası dışında hiçbir söylediğine katılmıyorum askerin daha çok saygınlığı var, uzman çavuş hor görülüyor demişsin adam subay olacak uzman çavuş değil, bilmiyom ama küçük bir ilde çevikte çalışmışsın muhtemelen bayrampaşada çalışsaydın o zaman anlardın, alt devreyken otobüse ön kapıdan bindin diye üst devrelerce indirilmedin hiç ayrıca o 70 yaşındaki amca askeri görseydi hazırola geçerdi:)
Ahmetlslsle, 7 ay önce

12-12 mahkumları
Aday Memur
22 Mart 2023 00:32

Şu üslubun bile kişiliğini ele veriyor.
Ahmetlslsle, 6 ay önce

1//dikkatli okursan ipsiz sapsız demiyorım işsiz kalmış diyorum. Görüyoruz severek girenleri pomemden girmiş meslekteki 1. ayında arkadaşlar lanet okuyor mesleğe bunlar mı severek girenleri . Lafa gelince üniversite mezunu diyorsunz işletme iktisat mı üniversite mezunları okumuş olmak için okuyanların söz gelimi sadece üniversite mezunu olmak için girilmiş bölümler ( iyi üniversitelerde okuyup kendini geliştirenleri istisna tutuyorum )

2// Nerenizle okuyorsunuz yazdıklarımı subayın astsubayın saygımlığının olmadığını söylemedim sadece uzman için söyledim bunu . Sizin kendinize olan saygınız kalmadığı için aşağılık kompleksi yaşıyorsunuz bence kimsenin acıyarak baktığı yok. Maaşımızın 2 katı felan değil 1. Dereceyakınlarım var bu mesleklerde. Bence orda burda konuşarak yediğiniz kaba pislemek yerine susmanız lendi aşağılık komoleksinde yaşamanız hepimi için çok iyi olacaktır.

3// yaşlı amcanın bacak indirmesi hoşuma gittiği içindeğil mesleğin üniformanın saygınlığını söylemek için belirttim

4// Cumhurbaşkanı , vali, bakan maaşıylamı kıyaslasaydım. Ayrıca saydığınız o meslekler bizden fazla almıyor 1. Derece yakınlarım var . Çevik kuvvetten çıkalı çok oldu ayrıca istanbul çevikte çalışmadığımı nereden biliyorsun.Aşağılık kompleksi baştan aşağı elegeçirmiş sizi ezikliğiniz ne meslekten dolayı ne saygınlıktan dolayı nede maaş dan dolayı ezikliğiniz karekterinizden aşağışık kompleksinizden dolayı ekmek yediğiniz kuruma b*k atmayın yediğiniz kaba pislemeyin. GÖNDERİ SAHİBİ KARDEŞİM GÖRÜYORSUN SÖYLEDİĞİM İNSANLARDAN BİRİ BELLİ ETTİ KENDİNİ HEMEN ORTAYA ATTI KENDİNİ.

Ahmetlslsle
Aday Memur
22 Mart 2023 00:41

Üslubumda bi aylırılık yok benim

12-12 mahkumları, 6 ay önce
Şu üslubun bile kişiliğini ele veriyor.

Ahmetlslsle
Aday Memur
22 Mart 2023 00:44

Mesleğimizi öteleyen hor gören aşağılayan hiçbir meslektaşıma saygım da yok sevgimde yok harici baştacı.

Android60, 6 ay önce

Yeni memurlar gerçekten çocuk gibi... Saygılarıda yok genel olarak bi tavsiyemiz de yok

22 Mart 2023 00:45

Yeni mesleğe girecek arkadaşları tesvik edelim 12-12 çakma 12-36 çalışmaktan bıktım bu arkadaşlar gelsin bizim personel eksiğimiz var buna göre yorum yapalım lutfen

12-12 mahkumları
Aday Memur
22 Mart 2023 00:46

Ayrıca senin gibi bebelere karşı niçin aşağılık kompleksim olsun. Ben 50 yaşındayım koçum. Unumu eledim eledim astım. 3 ay sonra emekli oluyorum. Şükür durumum iyi. Sağlığım iyi. Yakışıklıyım 40 yaşında görünüyorum. Ama sen burada o kıt aklınca polyanna cılık oynayacağına meslektaşlarına kibir ile bakacağına, sahte şükürcülük edebiyatı yapacağına beraber çalıştığın meslektaşlarına saygılı ol....
Ahmetlslsle, 6 ay önce

Ahmetlslsle
Aday Memur
22 Mart 2023 00:52

Uzmanı bi örnek olarak verdim . Devreciliği pmyo dada çevik kuvvettede en alâsını yaşadım nerden biliyorsun bayrampaşada çalışmadığımı. Askerin saygınlığı yok demedim zaten asker de bizim canımız . Mesleğimi öteleyenlere aşağılayanlara cevabım. O amcanın bazı meslektaşlarımızın aşağıladığı kurumumuza duyduğu saygıyı belirtmek için bi örnek olarak verdim .

siyahbeyaz88, 6 ay önce
Faiz belası dışında hiçbir söylediğine katılmıyorum askerin daha çok saygınlığı var, uzman çavuş hor görülüyor demişsin adam subay olacak uzman çavuş değil, bilmiyom ama küçük bir ilde çevikte çalışmışsın muhtemelen bayrampaşada çalışsaydın o zaman anlardın, alt devreyken otobüse ön kapıdan bindin diye üst devrelerce indirilmedin hiç ayrıca o 70 yaşındaki amca askeri görseydi hazırola geçerdi:)
Toplam 56 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi