Editörler : Pangaea
22 Mart 2023 08:40

Memura ara zam

ocak zammı eridi bitti. seçimler yaklaşırken memurun keyfinin yerine gelmesi, sandıkta kafa karışıklığı yaşamaması için en az %30 zam yapılmalıdır. günde 6 ekmekten, sadece ekmeğe ayda 1.800 tl para veriyorum. varın gerisini siz düşünün. bitik halde paramız. marketten 2000'in altında çıkılmıyor.

cengiz2034
Aday Memur
22 Mart 2023 08:56

hepimiz ne yazıkkı aynı durumdayızaldığımız maaş kiraya pazara markete bile yetmiyor

silivripdr
Daire Başkanı
22 Mart 2023 09:11

zam olsa ne olur üretim artmadıktan sonra.

zam olsa ne olur üçlü beşli maaşlar alındıktan sonra. gelişmiş ülkelerde milletvekili maaşı öğretmen maaşının iki en fazla 3 katı.

zam olsa ne olur yani yolsuzluklar önlenmeden sonra, gereksiz kaynak harcanan on milyonluk mülteciler gönderilmedikten sonra.

eyt ye karşı değildim ama 38 veya 43 yaşında emekli edilir mi bir insan pes.

50- 55 sınırında olsa mantıklı idi.

şimdi eytlilere de bir sürü para harcanacak ve paramızın kıymeti daha da düşecek.

yakında bir çanta para ile bir tane çikolata alacak seviyeye gelmeyelim. tüm temennim bu.

Ha bu arada hiç partinin gözü kapalı militan gibi elemanlarından değilim.

umudumu yitirmedim
Aday Memur
22 Mart 2023 09:32

"memurun keyfinin yerine gelmesi, sandıkta kafa karışıklığı yaşamaması için" zam diyorsun demek ki. zam yapınca keyfin yerine gelecek ve kafan karışmayacak. artık sizin zihniyetinizden bıktım.

majesteleri7
Daire Başkanı
22 Mart 2023 09:48

Hocam zihniyetinizden bıktım diyorsun da adam ne yapsın kavgalar gürültüler derken olan memura oldu seçim meçim derken 3-5 kuruş zam verirler belki diye umutlanıyo insan.açlık sofuluğu bozdurur demişler.

umudumu yitirmedim, 2 yıl önce

"memurun keyfinin yerine gelmesi, sandıkta kafa karışıklığı yaşamaması için" zam diyorsun demek ki. zam yapınca keyfin yerine gelecek ve kafan karışmayacak. artık sizin zihniyetinizden bıktım.

umudumu yitirmedim
Aday Memur
22 Mart 2023 09:57

bu hale düşene kadar aklı nerdeydi. zam alsa yine kendini bu hala düşürenlere oy verecek bu zihniyet. zamdan önce neden bu haldeyim diye düşünmeli düşünmeli düşünmeli

majesteleri7, 2 yıl önce

Hocam zihniyetinizden bıktım diyorsun da adam ne yapsın kavgalar gürültüler derken olan memura oldu seçim meçim derken 3-5 kuruş zam verirler belki diye umutlanıyo insan.açlık sofuluğu bozdurur demişler.

Pelinin
Yasaklı
22 Mart 2023 09:59

Ara zam söylentisi yüzde 30 çok tepki çekmesin diye çıkarıldı, hala zam olacağına inandığınıza ben inanamıyorum...

Gokhanınn
Şef
22 Mart 2023 10:15

Esas zamanında yüzde 30 tepki sonrası yapmış, şimdi mi yapacak. Güldürmeyin Allah aşkına :)

yeditepelisehir
Daire Başkanı
22 Mart 2023 10:18

evet. ekonomik hayatımı düzenleyecek, başka ne talebim olabilir ki? ne için görev yapıyor?

umudumu yitirmedim, 2 yıl önce

KURTKURTKURT
Aday Memur
22 Mart 2023 10:38

3 nisan enflasyon açıklanır 4 nisan %15 zam verilir seçim öncesi

yeditepelisehir
Daire Başkanı
22 Mart 2023 11:31

Su faturası 511 TL geldi. arkadaşlar şikayet et diyorlar. kimi kime şikayet edeceğiz ki? elektrik, doğalgaz yine öyle. koca koca şirketlerin ayağı altında pas pas olduk. istedikleri gibi fatura yazıyorlar. zarar etmeyecek şekilde her türlü artırımlı giydirmeli.

siz de diyorsunuz ki zam istemeyin, zam gelince mi seçim kararınız değişecek?

benim kararım bu saatten sonra %100 zam bile gelse değişmez de...

Velocıraptor
Genel Müdür
22 Mart 2023 12:53

Geçen 6 ayda aldığımız zam 1. ayda erimişken bu 6 aylık dilimde 2. ayda eridi.

Böyle böyle 2071'de refaha ereceğiz maşallah inşallah....

yeditepelisehir
Daire Başkanı
22 Mart 2023 13:19

Emekli maaşlarına ve ikramiyesine zam geliyor..

ellerinde zamdan başka hiçbir argüman kalmadı.. matematiksel olarak seçim gidiyor.. sendikalar parti sözcülüğünü bırakıp memurun maaşı, özlük hakları, kanunuyla ilgilenenseler..

kozmiktarihci
Şube Müdürü
22 Mart 2023 16:31

İktidara ara oy lazım asıl...yoksa ki 14 Mayısta durum vahim..

drogba-70
Müsteşar Yardımcısı
22 Mart 2023 20:03

Memura ara zam değil ara dayak lazim.

Basacaksin sopayi kafasının ortasına.

Başka türlü yaranamazsin sagolsun hükumet aclikla guzel terbiye ediyor.

Iyi oluyor oyna devam

hugo.almeida
Kapalı
22 Mart 2023 21:51

Sandıkta kafası karışık olanın kafası karışık değildir. :)

Kagiş
Müsteşar
22 Mart 2023 22:00

Kafa karışıklığı yaşamıyorum!)) %30, %50 ya da %100 zam hiç fark etmez. Ben sadece ekonomik parametrelere bakmıyorum. Lütfen reklam yapmayalım, zarf atmayalım!

patron67
Aday Memur
22 Mart 2023 23:30

Kafalar zaten karışık, baş öğretmen, uzman öğretmen diye, bu adaletsizlik bitmediği sürece kafalar karışık olacak. Aynı işi yapan kişiler arasında ücret uçurumu oluştu. Nerede adalet?

22 Mart 2023 23:53

Yuh hamam mi işletiyon bana bugun geldi 102 tl 4 kisilik bir aileyiz
yeditepelisehir, 2 yıl önce

Su faturası 511 TL geldi. arkadaşlar şikayet et diyorlar. kimi kime şikayet edeceğiz ki? elektrik, doğalgaz yine öyle. koca koca şirketlerin ayağı altında pas pas olduk. istedikleri gibi fatura yazıyorlar. zarar etmeyecek şekilde her türlü artırımlı giydirmeli.

siz de diyorsunuz ki zam istemeyin, zam gelince mi seçim kararınız değişecek?

benim kararım bu saatten sonra %100 zam bile gelse değişmez de...

ihtimall23
Aday Memur
23 Mart 2023 00:06

Emeklilerin maaşı artırıldı en düşük emekli maaşı 7500 oldu yani emekliler de asgari ücret alanlar la birlikte memur maaşlarını geçecek herhâlde

Hacimirza
Müsteşar Yardımcısı
23 Mart 2023 01:35

Emekliye zam geldi memura kesinlikle zam olmalıdır kesinlikle
Toplam 75 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi