Editörler : oto-danisman-expert
22 Mart 2023 15:12

Yedek subaylık

Jandarma yedek subay olarak görev yapmaktayım iç alımlarda kara kuvvetlerine başvuru yapma imkanımız var mı acaba ? Teşekkürler

22 Mart 2023 15:46

İç alım ne reis ?? Öyle bir temin türünü ilk defa duydum afedersin. Kıta kaynaklı personel alımı mı? Yedek sb.terhis olunca dış kaynaktan alımlara başvuruyorsun. Belirlenen şartlara haizsen sınavlarda da başarılı olursan kursa tefrik edilirsin. JGNK ve KKK alımları farklıdır.

krellez
Aday Memur
22 Mart 2023 16:50

Merhabalar hocam iç kaynaktan alım dediğimiz senin de beyan ettiğin kıta kaynaklı alımlardan bahsediyorum askerde kalmak için başvuru yapılıyor ve akabinde tekrar mülakatlar başlıyor ondan bahsediyorum.

22 Mart 2023 21:02

iç alımdan nereden girersen gir doktor diş hekimi psikolog değilsen piyade komandosun

tyf1905
Aday Memur
22 Mart 2023 22:24

Ah çok bilmiş arkadaşım ah. Millete diğer başlıklarda akıl veriyorsun, yanlış bilgilendirme yapıyorsun.

DzKK'nın son iç kaynak alımını incele. 1-1,5 ay önce yayınlanan. Mühendis, öğretmen sınıfından alım yaptığını göreceksin asteğmen kaynağından.

benbircomarim, 6 ay önce

iç alımdan nereden girersen gir doktor diş hekimi psikolog değilsen piyade komandosun

22 Mart 2023 22:48

Adam jandarma oluım jandarmanın denizi mi var okuman almana mı zayıf

tyf1905, 6 ay önce

Ah çok bilmiş arkadaşım ah. Millete diğer başlıklarda akıl veriyorsun, yanlış bilgilendirme yapıyorsun.

DzKK'nın son iç kaynak alımını incele. 1-1,5 ay önce yayınlanan. Mühendis, öğretmen sınıfından alım yaptığını göreceksin asteğmen kaynağından.

tyf1905
Aday Memur
22 Mart 2023 23:10

Kara kuvvetlerine başvurabilir miyim yazmış. Yani diğer kuvvet komutanlıklarını da kastediyor. Sadece jandarmayı kastetmiyor bilmiş arkadaşım.

Sen de nerden girersen gir yazmışsın. Bu ne demek? Hangi kuvvettten girersen gir ya piyade ya komando olacaksın demişsin yani. Türkçe yazmayı ve okumayı öğren bilmiş bey.

benbircomarim, 6 ay önce

Adam jandarma oluım jandarmanın denizi mi var okuman almana mı zayıf

krellez
Aday Memur
25 Mart 2023 11:44

Yanlış anlaşılmasın hocam şu an jandarma asteğmen olarak görev yapıyorum ve askeriyeye devam etmek istiyorum alim açılırsa kıta kaynaklı kara kuvvetlerinin piyade komando başvuru yapabilir miyim ? Demek istediğim tekrar beyan etmek isterim çünkü sorum bambaşka yerlere gitmiş düzeltmek istedim. Teşekkürler

krellez
Aday Memur
04 Haziran 2023 20:51

++++++

ByAstsubay
Aday Memur
05 Haziran 2023 00:21

Hayır başvuru yapamazsın TSK ile jandarma ayrı kurumlar şuanda
krellez, 6 ay önce

Yanlış anlaşılmasın hocam şu an jandarma asteğmen olarak görev yapıyorum ve askeriyeye devam etmek istiyorum alim açılırsa kıta kaynaklı kara kuvvetlerinin piyade komando başvuru yapabilir miyim ? Demek istediğim tekrar beyan etmek isterim çünkü sorum bambaşka yerlere gitmiş düzeltmek istedim. Teşekkürler

krellez
Aday Memur
07 Haziran 2023 23:50

Peki Teşekkürler !

ByAstsubay, 4 ay önce
Hayır başvuru yapamazsın TSK ile jandarma ayrı kurumlar şuanda

Phantom06
Memur
08 Haziran 2023 00:15

DzKK geçtiğimiz asteğmen kaynağından alınan alımda Hukuk ve Personel sınıfı var mıydı?
tyf1905, 6 ay önce

Umut0621
Genel Müdür
13 Haziran 2023 07:12

Doğruda komutandan duydum. Tıp doktoru, diş hekimi veya psikolog değilsen iç alım olmuyor. Revir veya RDM birimleri var. Bu birimlere bazen kalıcı alım oluyor. Diğer yerleri geçici yedek subaylarla karşılıyor her celp. İç alım olsa bile bir elin parmak sayısını geçmezki onu kazanmakta çok zor olur

Umut0621
Genel Müdür
13 Haziran 2023 07:15

İç alımdan en çok alınan kişiler sağlıktan dolayı tıp doktoru ve diş hekimidir. Ayrıca intihar vakaları ve ruhsal problemlerden dolayı psikologlarıda içerden temin edebiliyor. Bu meslekler dışındaki bölümler çok çok az alınabilir ve kazanılması çok zordur

RoamingRuffian
Aday Memur
11 Temmuz 2023 01:03

merhaba arkadaşalr psikologlar uzun dönem çıkması için hangi celp dönemini tercih etmeli

Umut0621
Genel Müdür
12 Temmuz 2023 12:14

Herhangi bir celp. Psikologa ihtiyaç çok var. Deprem bölgesinde 1 konteynerde 8 kişi yaşıyorlar. Rdm subayı olursun. Suriye ve ıraktada çok iş var. Psikologlar batıya gitmez pdr gider
RoamingRuffian, 2 ay önce

merhaba arkadaşalr psikologlar uzun dönem çıkması için hangi celp dönemini tercih etmeli

RoamingRuffian
Aday Memur
12 Temmuz 2023 17:55

Hocam ağustos celp döneminde çıkma ihtimali daha fazla diyorlar bide uzun dönem çıkmadığı takdirde bedelli yapma şansım var mı?

Umut0621, 2 ay önce
Herhangi bir celp. Psikologa ihtiyaç çok var. Deprem bölgesinde 1 konteynerde 8 kişi yaşıyorlar. Rdm subayı olursun. Suriye ve ıraktada çok iş var. Psikologlar batıya gitmez pdr gider

Umut0621
Genel Müdür
13 Temmuz 2023 18:46

Ağustos kasım şubat mayıs hangisi olursa olsun psikologlar %99.9 ihtimalle askerliğini yedek subay olarak yapar. İster en kötü ister en iyi lisanstan mezun ol. Yedek subay olursun. Çünkü psikoloji bölümünü okuyanların %80 civarı kız oluyor ve erkek olanlarınında çoğu ya bedelli yapar ya yüksek lisanstır yurt dışı gibi entel fikirlerle uğraşır. Evet çıkmazsa bedelli yapabilirsiniz. Amaa çıkmama ihtimali nerden baksan ya yok ya da çok çok düşüktür.
RoamingRuffian, 2 ay önce

Hocam ağustos celp döneminde çıkma ihtimali daha fazla diyorlar bide uzun dönem çıkmadığı takdirde bedelli yapma şansım var mı?

Umut0621
Genel Müdür
13 Temmuz 2023 18:49

Diş hekimi, tıp doktoru ve psikologlar askerliğini %99.9 ihtimalle yedek subay olarak yapar. Bu mesleklere çok ihtiyaç vardır. Asker hastaneleri kapandığı için TSK sağlık konusunda sorunlar yaşıyor. Doktorlar, diş hekimleri ve psikologlarında çoğu bedelli yapıyor. Yedek subay olmuyorlar pek. O yüzden ihtiyaç çok oluyor.

süleymanaltınok
Aday Memur
28 Temmuz 2023 18:59

Dostum bende yedek subay olarak hörev yapıyorum.ne yaptın nasıl bi yol izledin.bilgi alabilirmiyim
Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi