Editörler : Kubil ay

emre.tr
Kapalı
23 Mart 2023 01:18

Senin gelişmiş halin buysa, vay haline. :) Hadi artık yandan yandan, uza Pokemon. :) Çapsız, merkez personeli Pokemon. :) Tamam sensin ya en merkez sensin. :) Çapsız. :)
akdenizlii, 6 ay önce
pokemon merkezde senin gibi dolu dolu oluyan ilde ahahahaha kendini geliştir öyle gel tırrek

fani_madida
Daire Başkanı
24 Mart 2023 01:58

1 yıl üst devrenin yanında esas duruşta beklemekle, yanında sigara içememekle geçiyor, 1 yıl da alt devrene eziyet etmekle geçiyor. bir de kendine iyi polis diyorsun, muhtemelen sen kısa donla gezerken bu devlet 4 yıllık lisans mezunlarını pomem ile teşkilata alıyordu, pomem işi dün başlamadı, 15 yıldan fazladır pomem var.

Ayrıca iyi polis devletini sever ve sayar, sen kimsin ki koskoca devletin polisliğe alım yapma şeklini sorguluyorsun. devlet böyle uygun görmüş ve alımları bu şekilde yapıyor, içişleri bakanını görünce desene "sayın bakanım bunlar pokemon, 6 ayda karpuz yetişmez, ben tam 2 sene polis okulunda yanaşık düzen eğitimi aldım, üst devrem bana tek ayak üzerinde durma cezası verdi, ben de bu görevi başarıyla ifa ettim, ben daha iyi polisim, teşkilata bunları almayın" diye.

istersen polis okulunda 10 sene eğitim al, kadroya geçip 2 satır tutanak tutmadıkça polis falan olunmaz. ekip olup şefinle bir olaya müdahale edeceksin, olayın tutanağını tanzim edeceksin, karakolda bi ifade alacaksın, büyük çaplı bir kavgada telsizden soğukkanlılıkla anons edeceksin, şubede çalışırsan her şubede işin mahiyetine göre kendini geliştireceksin, bunlar olmadan istersen polis okulunda 10 sene tekmil verip yanaşık düzen eğitimi al hiçbir işe yaramaz.

ben pomemde okudum, zamanında bir büyükşehirin haber merkezinde grup amir vekilliği yaptım, pmyo'da okuyan gençler de staja geldiler, Allah'tan herkes böyle edepsiz değil. pokemon nedir allah aşkına, tabire bak.

fani_madida
Daire Başkanı
24 Mart 2023 02:06

bir de utanmadan pomem mezunlarını meslektaşım olarak görmüyorum demişsin. iyi polise bak, bu mu iyi polislik. kurum kimliğinde bitirdiğin okul yok, sicilin var, o çok sevdiğin okulda sana bunları öğretmiş olmaları lazım ancak iyi polis olmadığın gibi iyi bir öğrenci de değilmişsin ki öğrenememişsin. polislik mesleğinde sicil esastır, sen şimdi nerden baksan senden 10 sene eski abilerini pomem mezunu diye meslektaşın olarak görmüyorsun öyle mi iyi polis seni :)

bi amirinin yanına çıkıp desene ben pomemleri meslektaşım olarak görmüyorum diye. komserine söylemen kafi.

Ankaralımemur41
Aday Memur
24 Mart 2023 03:10

Ben 6 aylık bir eğitimle polis oldum .Mesleğimin 5 yılı bittş.Bu paylaşım beni ilgilendirdiği için kendimce bişeyler yazmak istedim. Herşeyden önce ben 4 yıl aileden dışarda kendi ayaklarım üzernde iyi kötü bir üniverste hayatı aldım.Hayatı tanıdım insanları tanıdım paranın değerini görüp geçinmeyi öğrendim.Okul bitti işsiz kalıp 3 yıl sağda solda çalışıp dibin dibini görüp polis okulına gittim.Oraya gittiğimde dışarda beni daha iyi bir hayatın beklemediğini bilerek mesleğe 4 kolla sarıldım.Kadro görmeden akademiden çıkıp polis okuluna gelip eğitim veren yeni mezun komserlerin egosuna göğüs gerip 6 ay boyunca kızgın asfaltın üstünden kalkmadan şınavsız , kumun üstünde sürenmediğimiz günümüz geçmedi.6 ay boyunca atış yapmadığımız günümüz olmadı.6 ay boyunca bir öğrenci ortalama 1500 e yakın mermi attı. Kadrodaki o mettetğin 1 sene okuyuk 30 mermi atsrak polis olan ayın 15 i dedimi atmyr göbeğini kaşıyarak maaşını çekmeye giden 20 yıllık abilerimiz gibi yetişmedik. Belki mevzuata hakim olamdam meseleğe başladık ama 2015 sonrası polis olan çömezler varya kadrodaki özel harekatçılar hariç birçok eskş memura atışda nal toplatır nalll.. Vesselammm

emre.tr
Kapalı
24 Mart 2023 05:19

Öncelikle şunu söylemeliyim ki POMEM 18 senedir, PMYO ise 22 senedir var. Muhtemelen sende "kısa paça pantolon" ile gezerken PMYO liyakat sahibi insanları mezun ediyordu. Ayrıca kimse kimseyi sorgulamıyor, sorgulasa bile bu seni hiç alakadar etmez. :) Saygıyı da edebi de öğretecek ve ölçecek seviyede olmadığın aşikar. Daha önce üstlerime de çok söyledim, yine olsa yine söylerim: Liyakatsiz, adaletsiz, mesleki aidiyeti olmayan insandan sırf 2-4 yıl kıytırık bir üniversite okudu diye 6 ayda Polis ol-maz. Olunca da böyle herşeyi bir tek kendisi biliyormuş havasına gidiyolar işte. Git önerilerini "4 sene üniversiteside takılır, sonra polis oluruz" diyen çapsız alt devrelerinde anlat. Belli ki dengim değilsin, demek ki 'büyükşehirin haber merkezinde grup amir vekilliği' yapmak da bir işe yaramıyomuş. Önerilerin ve seni Ken Sugimori'nin yanına yolluyorum. Esen kal. :)
fani_madida, 6 ay önce

1 yıl üst devrenin yanında esas duruşta beklemekle, yanında sigara içememekle geçiyor, 1 yıl da alt devrene eziyet etmekle geçiyor. bir de kendine iyi polis diyorsun, muhtemelen sen kısa donla gezerken bu devlet 4 yıllık lisans mezunlarını pomem ile teşkilata alıyordu, pomem işi dün başlamadı, 15 yıldan fazladır pomem var.

Ayrıca iyi polis devletini sever ve sayar, sen kimsin ki koskoca devletin polisliğe alım yapma şeklini sorguluyorsun. devlet böyle uygun görmüş ve alımları bu şekilde yapıyor, içişleri bakanını görünce desene "sayın bakanım bunlar pokemon, 6 ayda karpuz yetişmez, ben tam 2 sene polis okulunda yanaşık düzen eğitimi aldım, üst devrem bana tek ayak üzerinde durma cezası verdi, ben de bu görevi başarıyla ifa ettim, ben daha iyi polisim, teşkilata bunları almayın" diye.

istersen polis okulunda 10 sene eğitim al, kadroya geçip 2 satır tutanak tutmadıkça polis falan olunmaz. ekip olup şefinle bir olaya müdahale edeceksin, olayın tutanağını tanzim edeceksin, karakolda bi ifade alacaksın, büyük çaplı bir kavgada telsizden soğukkanlılıkla anons edeceksin, şubede çalışırsan her şubede işin mahiyetine göre kendini geliştireceksin, bunlar olmadan istersen polis okulunda 10 sene tekmil verip yanaşık düzen eğitimi al hiçbir işe yaramaz.

ben pomemde okudum, zamanında bir büyükşehirin haber merkezinde grup amir vekilliği yaptım, pmyo'da okuyan gençler de staja geldiler, Allah'tan herkes böyle edepsiz değil. pokemon nedir allah aşkına, tabire bak.

fani_madida
Daire Başkanı
24 Mart 2023 05:49

Kafanın algılamadığı şey şu, biz pmyo'ları sorgulamıyoruz, pmyo mezunlarına "seni meslektaşım olarak görmüyoruz" demiyoruz, pomemleri sorgulayıp meslektaşın olarak görmediğini ifade eden sensin.

Ve evet zoruna gitmesin, 2015 sonrası mezun olduğuna göre sen daha ortaokul talebesiyken bu devlet bu teşkilata pomem mezunu polis alıyordu. Benim yaşım 38, sen kaç yaşındasın, kaç yıllık mesleki tecrüben var da beni dengin olarak görmüyorsun. Eline telsizi alsa 3 kelime yan yana anlamlı bir cümle kuramayacak adamlar liyakatten bahsediyor.

Sen kısa pantolonla gezerken ben Türk silahlı kuvvetlerinden teğmen rütbesiyle terhis oldum, sen kimsin kaç yıllık mesleki tecrüben var da böyle konuşuyorsun. Askerlik yaptın mı mesela?

İyi polis devletini sorgulamaz. Eğer ki alımlarda liyakatli ve adaletli olunmadığını düşünüyorsan bunun anlamı devletin adam kayırdığını ima etmektir. Senin ifadene göre liyakatsiz ve adaletsiz polisler gökten zembille inmiyor herhalde, devletin emniyet genel müdürlüğüne bağlı polis akademisi başkanlığının açtığı ilanla içişleri bakanlığına bağlı komisyonlar alıyor bu personeli. Sen kimsin kardeşim, iyi bir polis olarak Türkiye cumhuriyeti devletinin içişleri bakanlığının polis alımında liyakatsiz ve adaletsiz olduğunu dile getiriyorsun?

Eğer liyakatsiz ve adaletsiz bir alıma şahit oldun da bunu ilgili makamlara iletmediysen, iyi bir polis olarak bilmen gerekir ki suçu bilip bildirmemek de ayrı bir suçtur iyi polis. Bunla alakalı bir ihbarda bulundun mu iyi polis? Eğer bulunmadıysan, teşkilatta ikilik çıkardığın, teşkilat içerisinde görev yapan personeli ayırdığını ve bir kısmını meslektaşın olarak görmediğini açıkça ifade ettiğin için ben seni ihbar edeceğim. Muhakkike anlatırsın artık derdini, pomem mezunlarını meslektaşım olarak görmüyorum diye.

emre.tr, 6 ay önce
Öncelikle şunu söylemeliyim ki POMEM 18 senedir, PMYO ise 22 senedir var. Muhtemelen sende "kısa paça pantolon" ile gezerken PMYO liyakat sahibi insanları mezun ediyordu. Ayrıca kimse kimseyi sorgulamıyor, sorgulasa bile bu seni hiç alakadar etmez. :) Saygıyı da edebi de öğretecek ve ölçecek seviyede olmadığın aşikar. Daha önce üstlerime de çok söyledim, yine olsa yine söylerim: Liyakatsiz, adaletsiz, mesleki aidiyeti olmayan insandan sırf 2-4 yıl kıytırık bir üniversite okudu diye 6 ayda Polis ol-maz. Olunca da böyle herşeyi bir tek kendisi biliyormuş havasına gidiyolar işte. Git önerilerini "4 sene üniversiteside takılır, sonra polis oluruz" diyen çapsız alt devrelerinde anlat. Belli ki dengim değilsin, demek ki 'büyükşehirin haber merkezinde grup amir vekilliği' yapmak da bir işe yaramıyomuş. Önerilerin ve seni Ken Sugimori'nin yanına yolluyorum. Esen kal. :)

akdenizlii
Aday Memur
24 Mart 2023 06:58

liyakattan bahsedene bak oğlum daha 15 temmuza kadar pmyo yazılı sınavında 90 alan adam yazılıyı geçemiyordu nasıl bi tezgah kurduysanız sonra patladınızda nedense 90-1000 alaj adamlar 50-60 alamadım
emre.tr, 6 ay önce
24 Mart 2023 07:23

Bende pmyoluyum ama saçmalıyorsun. İki yıl polislik eğitimi aşırı saçma ve gereksiz. Eziyetten başka bir şey değil. Ayrıca zaman kaybı. Meslek okulda öğrenilmiyor iki yıl boyunca bir tane tutanak bile tanzim ettirmediler ancak sıra bekle koş sürün uyu bu! Pmyonun iki yıl olma sebebi iyi eğitim vermek istemeleri falan değil ön lisans mezunu yapmak ve 18 yaşındaki liseden yeni çıkmış adamın eline silah vermemek. En az 20 yaşında olsun diyor devlet. Ergen ergen teşkilata girmesin diye.
emre.tr, 6 ay önce
Bazen meslektaş olarak göremediğim liyakat sahibi olmayan insanlarla aynı seviyeye gelmek için bu denli düşebiliyorum kusura bakma. ;) Benim 2 yılda öğrenemedim şeyler senin "kampüs" hayatında kovaladığın karı-kızlardan bile kıymetli. :) Sahi, "kampüs" hayatının çok faydası olmuştur meslek hayatına. :) Bol bol elini cebine atabilmişsindir. :) Ezerim seni Pokemon, yol al. :)

MeteAkk
Aday Memur
24 Mart 2023 07:34

Bu ne ya birbirini çekemeyen didişen arkasından konuşup kuyusunu kazan başka meslek grubu yok bütün kurumlar dayanışma birlik içinde siz birbirinizi yemeye devam edin Allah tan bekçiyim

fani_madida
Daire Başkanı
24 Mart 2023 08:48

Kendisiyle aynı sınıf okulu aynı sürede okumadı diye meslektaşını "meslektaş" olarak görmediğini, devletin 18 yıldır pomem vasıtasıyla liyakatsiz ve adaletsiz bir şekilde polis aldığını söyleyip sözüm ona neredeyse teşkilatın yarısını oluşturan pomemli polis memurlarına pokemon diye hakaret eden adamla neyin birlik beraberliğini kuracaksın?

adventurous.man
Kapalı
24 Mart 2023 09:02

kardes bende 2 dönem pmyo mezunuyum benden ne farklı eğitim vermiş olabilirler sana? İşini hakkınla yaptığını çalıştığın mesai arkadasların söylemesi lazım söylemesi lazım, kendin söylersen bi anlamı yok, herkese sorsan herkes işinin hakkını veriyor. Ayrıca genellemeye dair sadece sertifika konusu bundada hakkı olduğumu düşünüyorum bir çoğu aynı görüştedir. herkes eğitimci olamaz hele hele atış eğitimcisi hiç olamaz atış yeteneği vardır .u 100 kişiden 3-5 tir 100 kişinin 100' ü de bu yetenek yoktur olamaz. Kıssadan hisseni çıkar artık

emre.tr, 6 ay önce
Genelleme yapmazsan sevinirim. 2015'den sonra "2 Yıl Dolu Dolu Eğitim" alarak mezun oldum. İşimi hakkıyla yapıyorum. Bugün toprağa karpuz ekseniz en az 6 ayda meyve veriyor. Bilmem anlatabildim mi? :) Görüşünüze katılıyorum. Aidiyet duygusu olmayan, liyakatsiz personelleri daha fazla doldurmamaları lazım teşkilata. Genelinin, kolaylıkla kazandıkları bu makamı hafife aldıkları aşikar. Uzun vadede ciddi problemlere sebep olacaktır.

sancak8888
Memur
24 Mart 2023 09:39

Bu ayrımı yapan şahıs devletini olumsuz yönde sorguluyordur. Bu şahsın kim olduğu tespit edilip teşkilat içerşsindeki düzeni bozmaya calısmaktan ayrımcılık yaptırmaktan ağır disiplin cezaları verilmesi lazımdır.

adventurous.man
Kapalı
24 Mart 2023 09:44

Kardeş sen ne diyon ya Allah aşkına

sancak8888, 6 ay önce
Bu ayrımı yapan şahıs devletini olumsuz yönde sorguluyordur. Bu şahsın kim olduğu tespit edilip teşkilat içerşsindeki düzeni bozmaya calısmaktan ayrımcılık yaptırmaktan ağır disiplin cezaları verilmesi lazımdır.

sancak8888
Memur
24 Mart 2023 09:45

Asıl Sen ne diyon la

adventurous.man
Kapalı
24 Mart 2023 09:47

Canını yirim. kim ne derse arkandayım kim doldurdu seni bu kadar rahat ol mavra yapıyoruz mavraya katıl. Tanımadığın kimeseler La lu konuşma adam sansınlar

sancak8888, 6 ay önce
Asıl Sen ne diyon la

MeteAkk
Aday Memur
24 Mart 2023 09:49

Ötekileştirme yapıyon diyo buda suçtur diyor milleti birbirine düşürme diyor canın sıkıldıkça diyor nesini anlamadın
adventurous.man, 6 ay önce

Kardeş sen ne diyon ya Allah aşkına

adventurous.man
Kapalı
24 Mart 2023 09:50

Görevde internet bilgisayarını kullanarak buradan yazma işine bak.

MeteAkk, 6 ay önce
Ötekileştirme yapıyon diyo buda suçtur diyor milleti birbirine düşürme diyor canın sıkıldıkça diyor nesini anlamadın

azmah
Genel Müdür
24 Mart 2023 09:50

Başlığı açan kişi konunun buralara geleceğini tahmin edemiyorsa ağır ılıktir.

MeteAkk
Aday Memur
24 Mart 2023 09:52

Bilgisayar lar size tahsis ediliyor o konu sizin uzmanlık alanınız dayısı
adventurous.man, 6 ay önce

Görevde internet bilgisayarını kullanarak buradan yazma işine bak.

adventurous.man
Kapalı
24 Mart 2023 09:55

cümlede yazdığın seyin sonunu anlamadım ama muhtemelen sende eğitimci arkadaslardansın. Benim yazdığım konu başka yön verilip getirilmeye çalışan kişilerin konusu başka herkesin yorumu kendine fikrin yoksa konu ile ilgili söylemde bulunma konuyu dağıtma kardeş

azmah, 6 ay önce

Başlığı açan kişi konunun buralara geleceğini tahmin edemiyorsa ağır ılıktir.

Toplam 49 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi