Editörler : Pangaea
23 Mart 2023 01:45

Neyi bekliyoruz hocam?

Öğretmenim hak ettiğin değeri alıyor musun ? Ekonomik ve sosyal olarak iyi durumda mısın? Maaşın gecimine yetiyor mu ? Sendikan hakkını savunuyor mu ? Alım gücün yerinde mi ? Yıllarca okumanın dirsek çürümetnin karşılığını alıyor musun ? Bu sorular artar gider. Bir milyondan fazla öğretmeniz ama sesimizi duyuramayız. Çünkü birlik olamayız. Ama artık bir şeyler yapmak gerek. En düşük emekli aylığının 7500 TL olduğu yerde öğretmenin maaşı sosyal statüsü çok daha iyi yerlerde olmalıdır. Sesimizi duyurmak için bireysel olarak bakanlığa yazalım. Sendikaların harekete geçmesini sağlayalım. Sosyal medyada etkinlik yapalım. Ve sonunda basaralim..

Ogr.1
Şef
23 Mart 2023 04:25

En çok ses getirecek şey maaş zammı açıklandığında herkesin sendikalardan istifa etmesi olacaktı. Bakın sendikalar nasıl uğraşırdı o zaman ama olmadı. Olacak gibi de durmuyor. Maaş artsa bile bu sendikalar sayesinde değil onu anlamış olduk. Hayırlı ramazanlar.

Ayselcansu
Aday Memur
23 Mart 2023 09:01

Gerçekten inanılır gibi boşa okumuşuz dalga geçtiler resmen bilsek ilkokuldan sonra okumazdık

Berkutay38
Şef
23 Mart 2023 10:53

o kadar haklısınız ki ..

Hacimirza
Müsteşar Yardımcısı
23 Mart 2023 15:47

Neyi bekliyoruz hocam

ihtiyar33
Şef
23 Mart 2023 17:20

Öğretmenin hak ettiği verilmelidir devam

ihtiyar33
Şef
23 Mart 2023 17:22

Öğretmenlerin sesi olalım hak ettiğini almalıdır öğretmenler

Mehker
Daire Başkanı
23 Mart 2023 17:31

10 yıl altı öğretmenin maaşı 13 bini geçmezken, onunla aynı işi yapan uzman vb öğretmen 16 bin ve üstü maaş alıyor. Öncelikle bu haksızlık sona erdirilmeli bence

Kagiş
Müsteşar
23 Mart 2023 17:47

Vermezler arkadaşlar! İnsanlar mutlu olursa muhtaç olmayacaktır değil mi! Ee muhtaç olmayan bir insan da kimseye eyvallah demeyecektir! Anadan - babadan öğretmen bir aileden geliyorum ve öğretmenin iki yakasının bir araya geldiğini bugüne kadar görmedim! Bu biraz da eğitime ve eğitimli insana verilen toplumsal refleksle de alâkalı! Hem ülke olarak okumuş insana ihtiyacımız var diyoruz ve çoluk çocuğumuzu okutmaya çalışıyoruz hem de okumuş insanları potansiyel tehlike gibi algılıyoruz! Bu ne perhiz bu ne lâhana turşusu, derler adama!

Ya siyasete girip parti kuracağız ve iktidara gelirsek de kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ya da "Aman bana ne yahu, böyle gelmiş böyle gider!" deyip dalgamıza bakacağız!))) Haa benim ümidim yok! "Y Kuşağı"nın bir mensubu olarak artık dünya nizamını öğrendiğimi düşünüyorum! En büyük engel insanın kendisidir.

23 Mart 2023 17:58

Öğretmenler kendi davulunu kendi çalsın, mühendisler ayrı, polisler ayrı, tapu çalışanları ayrı, üniversite çalışanları ayrı! HALBUKİ BU ORKESTRA HEP BERABER ÇALSA... DAHA İYİ SONUÇ ALINMAZ MI!!!

Hacimirza
Müsteşar Yardımcısı
24 Mart 2023 00:56

Hocam calamiyoruz ki. Kendi davulumuzu bile calamiyoruz
ÖnceİnsanOlmak, 2 yıl önce
Öğretmenler kendi davulunu kendi çalsın, mühendisler ayrı, polisler ayrı, tapu çalışanları ayrı, üniversite çalışanları ayrı! HALBUKİ BU ORKESTRA HEP BERABER ÇALSA... DAHA İYİ SONUÇ ALINMAZ MI!!!

braveheart1234
Genel Müdür
24 Mart 2023 01:55

Tüm arkadaşları Eğitim-İş çatısına bekleriz. -%100 zam talebi. -1 maaş tutarında eğitim öğretim ödeneği -Öğretmen maaşı alan sendika yöneticileri. Gelin birlik olalım.

Emre.keles
Memur
24 Mart 2023 02:14

Sen ve senin gibilere ne verseler az.. Uzman öğretmenlik başöğretmenlik diye saçma tabirler altında zam yaptılar on yılını dolduran her öğretmene.. Bugun 100 bin lira oldu maaşınız deseler yarın çıkar neden 150 bin lira değil dersiniz Allah gözünüzü doyursun
24 Mart 2023 03:04

Orkestra demek düzen demektir. Teknik beceri gerektirir. Her enstrümanın bir görevi, bir anlamı ve bir özelliği vardır. Keza o orkestradaki müzisyenler için de bu böyledir. Mesela tam kadro bir orkestra yüz kişiye varacak kalabalıktadır. Bunların birbiriyle uyumu öyle "Hadi oturup çalalım!" demekle olmamaktadır. Bir kere orkestranın aksamadan yol alabilmesi için öncelikle bu orkestraya her şeyiyle hakim bir şefe ihtiyaç vardır. Orkestra şefi olmadan daha iki adımda birbirine girer o orkestra. Yaylılar tellilere, vurmalılar üflemelilere karışmaya başlar sonra. Her biri birbirinden değerli o müzisyenler dışarıdan bakıldığında kabiliyetsiz, yeteneksiz, iş bilmez görünür sonra. Bu yanlış algıların oluşmasını engellemek, her bir müzisyeni enstrümanlarıyla birbirinden ayırt etmeyecek şekilde, gerçek değerlerini ortaya koyarak, armonik bir sistem içerisinde işlemek o orkestraya yön veren şef sayesinde olur. Şeflik görevi öyle elini kolunu aşağı yukarı sallamakla da olmamaktadır mesela. Dolayısıyla bir orkestrayı yönetmek demek sadece el kol hareketi yapmak demek de değildir. "Şu elindeki çubuğu sallamasa sanki oradakiler çalamayacak!" deme gafletinde bulunanları da yeri gelmişken bir anmak gerek şimdi burada! Olay bu kadar basit ne de olsa! Şuna dikkat çekmek gerekir ki, her şeyden önce şef demek çok sesliliğe hakim olmak demektir. O nedenle bir şefin müzikal becerisi de üst düzey olmak zorundadır. Orkestra şeflerinin en önemli özelliği, kulaklarının aynı anda bir çok sesi duyabilmesidir. Bu özelliğe sahip olmayan bir kulak doğal olarak orkestra şefliği vasıflarını da taşımamaktadır. Orkestra şefleri, sesleri birbirinden ayırt ederken onların gerçekte bir bütünün parçaları olduğunu bilmeleri, nota kağıtlarında yazılı olan partisyonlarda her ezginin, her melodinin aslında birbirini nasıl bir ahenkle tamamladığını, şeflik görevlerini yerine getirirken, o orkestraya her an hissettirmeleri gerekmektedir. Çünkü his yoksa orkestrada duygu da yok demektir. Her kafadan anlamsız bir sürü ses, kuru gürültü çıkar sonra. Nitekim duygu yoksa bu iş gerçekliğini yitirmiş demektir. İşte böyle bir ortamda ortaya çıkan şey de maalesef gerçek müzik, gerçek sanat değildir. Suni, duygusuz ve içtenliğini yitirmiş her bir nota, her bir ses doğal olarak kendi gerçekliğinden de uzaklaşmaya başlamış demektir. Müzik ve sanat işte bu yüzden basit bir olgu değildir. Özelliklidir. Ve bu özellikleri, ancak ve ancak, özel insanlar ortaya çıkarabilir.

ÖnceİnsanOlmak, 2 yıl önce

Ogr.1
Şef
24 Mart 2023 09:00

Bu maaştan memnun olan arkadaşları anlayamıyorum. Sanırım eşiniz de çalışıyor ya da tek yaşıyorsunuz. Eşi çalışmayan, çocuğu olan birisinin nasıl sıkıntı çektiğinizden haberiniz var mı ? Bu siyasi bir durum değil. Bu durumu izah edince siyaset yapmış olmuyoruz arkadaşlar. Hükümete yakın sendikadan istifa edince hükümete oy veremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Allah rızası için içinde olduğumuz maddi durumu doğru düzgün değerlendirin. Kredi çekmeme hassasiyeti olan bir müslüman şu an geçimini zor sağlıyor. Kira, yeme-içme, yakacak, faturalar, ulaşım ücreti. Maaş bitti. Herhangi bir ihtiyacınız oluşsa sıkıntı yaşıyorsunuz. Bir eşyanız bozulursa yandınız, bilezik vs varsa o bozduruluyor yoksa eksiye giriyorsunuz bi daha da çıkışı yok zaten eksinin. Kaç aydır eksiye girmek zorunda kaldım bankalarla iş yapmayı hiç sevmeme, eksiden kullanınca faiz binmemesine rağmen içim hiç rahat değil. Öğretmenden bahsediyoruz, hiç olmazsa geçim noktasında sıkıntı çekmememiz lazım. Üniversite okuyacağıma sanayide işe girsem şimdiye usta olmuştum 30-40 bin maaş alıyordum. Desteklediğiniz kişileri eleştirin, onlara eksik olanı söyleyin, bu onları sevmediğiniz desteklemediğiniz anlamına gelmiyor. Sadece muhalif olanlar şikayet ederse ciddiye alınmaz her şeye itiraz ettikleri için. Ama kendi sevenleri konuşursa insanın, insan durur bi düşünür burda bir sıkıntı var diye. Maddi kriz olabilir, o zaman ülkece bu yükü yüklenelim. Bir markete zaman gelince her şeyin fiyatı artıyor bizim maaş sabit kkalıyor, diğer zam dönemine kadar sıkıntı çekiyoruz. Ya 6 aylık dönemde kimse zam yapamasın ya da bize de her ay duruma göre zam yapılsın. Çözümü de söylüyoruz. İçimi dökme, dertleşme yazısı olsun bu da ne diyim...

Ogr.1
Şef
24 Mart 2023 09:03

Yazım hataları için kusura bakmayın.

misalen
Daire Başkanı
24 Mart 2023 09:52

Ben olsam derece / kademe farkını da kaldırırım, aynı işi yapıyoruz da niye fark olsun (!)

Mehker, 2 yıl önce

10 yıl altı öğretmenin maaşı 13 bini geçmezken, onunla aynı işi yapan uzman vb öğretmen 16 bin ve üstü maaş alıyor. Öncelikle bu haksızlık sona erdirilmeli bence

Hacimirza
Müsteşar Yardımcısı
24 Mart 2023 12:15

Çok güzel yazmışsıniz dilinize saglik
Ogr.1, 2 yıl önce

Bu maaştan memnun olan arkadaşları anlayamıyorum. Sanırım eşiniz de çalışıyor ya da tek yaşıyorsunuz. Eşi çalışmayan, çocuğu olan birisinin nasıl sıkıntı çektiğinizden haberiniz var mı ? Bu siyasi bir durum değil. Bu durumu izah edince siyaset yapmış olmuyoruz arkadaşlar. Hükümete yakın sendikadan istifa edince hükümete oy veremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Allah rızası için içinde olduğumuz maddi durumu doğru düzgün değerlendirin. Kredi çekmeme hassasiyeti olan bir müslüman şu an geçimini zor sağlıyor. Kira, yeme-içme, yakacak, faturalar, ulaşım ücreti. Maaş bitti. Herhangi bir ihtiyacınız oluşsa sıkıntı yaşıyorsunuz. Bir eşyanız bozulursa yandınız, bilezik vs varsa o bozduruluyor yoksa eksiye giriyorsunuz bi daha da çıkışı yok zaten eksinin. Kaç aydır eksiye girmek zorunda kaldım bankalarla iş yapmayı hiç sevmeme, eksiden kullanınca faiz binmemesine rağmen içim hiç rahat değil. Öğretmenden bahsediyoruz, hiç olmazsa geçim noktasında sıkıntı çekmememiz lazım. Üniversite okuyacağıma sanayide işe girsem şimdiye usta olmuştum 30-40 bin maaş alıyordum. Desteklediğiniz kişileri eleştirin, onlara eksik olanı söyleyin, bu onları sevmediğiniz desteklemediğiniz anlamına gelmiyor. Sadece muhalif olanlar şikayet ederse ciddiye alınmaz her şeye itiraz ettikleri için. Ama kendi sevenleri konuşursa insanın, insan durur bi düşünür burda bir sıkıntı var diye. Maddi kriz olabilir, o zaman ülkece bu yükü yüklenelim. Bir markete zaman gelince her şeyin fiyatı artıyor bizim maaş sabit kkalıyor, diğer zam dönemine kadar sıkıntı çekiyoruz. Ya 6 aylık dönemde kimse zam yapamasın ya da bize de her ay duruma göre zam yapılsın. Çözümü de söylüyoruz. İçimi dökme, dertleşme yazısı olsun bu da ne diyim...

buraközeleğitim
Müsteşar
24 Mart 2023 12:32

Bu maaşlar yeterli diyenler ya eskiden/aileden tuzunuz kuru ya da yaşamayı sadece nefes almak olarak görüyorsunuz.

Aylık olarak kıyafete bütçe ayırabiliyor musunuz?

Gelirinizin 3'te 1'ini geleceğiniz ve çocuklarınızın geleceği için yatırım yapıyor musunuz?

Ayda 1 kez sinema, 1 kez tiyatro 5,6 kez dışarıda yemek yemeye ayırabiliyor musunuz?

İstediğiniz kitabı alabiliyor musunuz?

İstediğiniz eğitimlere vs katılabiliyor musunu?

Yılda bir kere 1 hafta çoluk çoluk beş yıldızlı bir otelde gönlünüzce tatil yapabiliyor musunuz?

Çocuğunuza kaliteli kıyafetler alabilyor musunuz?

Okulun yanında çocuğunuza piano, yabancı dil, jimnastık, basketbol voleybol futbol vs kültür sanat veya sosyal takviyeler yapabiliyor musunuz?

C Segment istediğiniz bir aracı çok fazla zorlanmadan alabiliyor musunuz?

Eviniz var mı? M2 olarak vs yeterli bir evde oturuyor musunuz? Ya isteneseniz bir kaç yıl zorlanarak bulunduğunuz şehirden ev alabilir misiniz?

Eğer bunları yapamıyorsanız siz yaşamıyorsunuz arkadaşlar. Ya da bunları yaptığınızı zannediyorsanız yaşamıyorsunuz.

Hacimirza
Müsteşar Yardımcısı
24 Mart 2023 12:34

Süpersiniz hocsm aynen katılıyorum
buraközeleğitim, 2 yıl önce

Bu maaşlar yeterli diyenler ya eskiden/aileden tuzunuz kuru ya da yaşamayı sadece nefes almak olarak görüyorsunuz.

Gelirinizin 3'te 1'ini geleceğiniz ve çocuklarınızın geleceği için yatırım yapıyor musunuz?

Ayda 1 kez sinema, 1 kez tiyatro 5,6 kez dışarıda yemek yemeye ayırabiliyor musunuz?

Yılda bir kere 1 hafta çoluk çoluk beş yıldızlı bir otelde gönlünüzce tatil yapabiliyor musunuz?

Okulun yanında çocuğunuza piano, yabancı dil, jimnastık, basketbol voleybol futbol vs kültür sanat veya sosyal takviyeler yapabiliyor musunuz?

Eviniz var mı? M2 olarak vs yeterli bir evde oturuyor musunuz? Ya isteneseniz bir kaç yıl zorlanarak bulunduğunuz şehirden ev alabilir misiniz?

Eğer bunları yapamıyorsanız siz yaşamıyorsunuz arkadaşlar. Ya da bunları yaptığınızı zannediyorsanız yaşamıyorsunuz.

Kagiş
Müsteşar
24 Mart 2023 13:23

Haklısınız ancak bizim memlekette bu dediklerinizi yapanlar zaten memur değiller!)) Bizde memurluk kavramı düşük gelirlilikle özdeşleşen bir algı durumundadır! Memursan idare edeceksin, memursan ayağını yorganına göre uzatacaksın, memursan kıt kanaat geçineceksin!.... vs. Üzerimize yapışan/yapıştırılan algı bu maalesef! Yıllardır böyle ki!

Memursan öyle büyük hayaller kurmayacaksın, ezileceksin, ay başını zar zor getireceksin arkadaş!! Töremiz bu bizim!)) Bu imaj nasıl düzelir, bu konuda ne ya da neler yapabilir göreceğiz inşallah!

buraközeleğitim, 2 yıl önce

Toplam 1365 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi