Editörler : gubaz"eskiyara"

Yasaklı
23 Mart 2023 15:23

Mudur ve md yrd her teneffus öğretmenler odasında olması
Daha önceki başlık kapatıldı neden

Mehker
Daire Başkanı
23 Mart 2023 17:08

Gerçekten öğretmenler, öğretmenler odasında idareciler varken rahat edemeyebilirler. Bir de kendini öğretmenlerin çok üstünde gören, kendini okulun sahibi zanneden bir idareciyse.

Bence öğretmenler odası yalnız öğretmenlerin olmalıdır. Ne idareci, ne hizmetli ne de dışarıdan başka birisi önemli bir gerekçesi olmaksızın gelip uzun süre kalmamalıdır

natilus74
Yasaklı
23 Mart 2023 17:56

Watcap mesaj iletiyorsunuz zamanı gelince toplantı yapıyorsunuz ve her teneffus sizi öğretmenler odasında görmek zorundaymıyım.Muhabet etmek istesek müdür egosuyla karşılaşıyoruz.Meb size yeterince görev veremiyor çoğu işii memur hallediyor sizde gelip öğretmen odasında mudurluk taslıyorsunuz

natilus74
Yasaklı
23 Mart 2023 18:02

Masanın en başındaki sandalye müdürün sandalyesi.Kendisi bile söylüyor burası benim sandalye. Sabah ilk teneffus simit poğaça birde işkur dan çay istiyor kahvaltısını yapıyor zil çalınca öğretmenlere bakıyor çay alıp almadıklarını gözetliyor.Sonra yediklerini öylece bırakıyor masanın başında odasına gıdıyor işkur temizlerse temizliyor unutursa 3. Teneffus yemek artıkları masada öylece duruyor

natilus74
Yasaklı
23 Mart 2023 18:04

Müdür md yrd kahvaltıları nı yapıyorlar .Tamam yapta bardak peçete susam artıklarını v.s masada bırakıp gıdıyorlar.Bu normal mı yoksa ben mı anormalim.

sınıfçı.06
Aday Memur
23 Mart 2023 18:19

İdarecilerin çoğu, müdürlük ve yardımcılığınin, öğretmenlere verilen ikinci görev olduğunu unutuyorlar.
23 Mart 2023 19:21

Bu dönem idareci olmasaydım, söylediklerinizin çoğuna katılırdım. Özellikle meslek lisesinde idarecilik yapıyorsanız, ders sayınız az diye hiçbir iş yapmıyor gibi görülürsünüz. Haftanın 5 günü okuldasınızdır. Şahsen bu dönemden sonra idareciliği bırakacağım. Her iş dışarıdan kolay görünür. Haklı olduğunuz taraflar var ama idareciler az çalışıyor demek (ki belki 1 idareci işten kaytarıyor diye diğerlerini az çalışıyor sanmak) hiç doğru değil.

mortensen
Şef
23 Mart 2023 19:29

Tamam da sizin okuldaki müdürden bize ne?

natilus74
Yasaklı
23 Mart 2023 20:17

Müdürün yaptığı davranış doğru o zaman.Ve bunun gibi davranışta olan müdürlerin fazla olduğu anlamına geliyor.
mortensen, 6 ay önce

Tamam da sizin okuldaki müdürden bize ne?

melcea
Genel Müdür
23 Mart 2023 21:03

İşkurdan cay istemek, iskurun masayi temizlemesi vb. ne demek? Iskur bir kurum.

silivripdr
Daire Başkanı
23 Mart 2023 21:09

amir o amir sana mı sorcak nerede oturacağını

natilus74
Yasaklı
23 Mart 2023 21:29

O amir iki ay sonra bak nereye oturacak.
silivripdr, 6 ay önce

amir o amir sana mı sorcak nerede oturacağını

natilus74
Yasaklı
23 Mart 2023 21:35

Lbizim orda bir laf vardır lafın tamamı deliye söylenir.İşkurla okullarda görevlendirilen işkur personelini kastettim.
melcea, 6 ay önce

esesavax
Aday Memur
23 Mart 2023 23:33

kadın hocalar ıcın gelıp oturuyorlar kesın

melcea
Genel Müdür
24 Mart 2023 00:14

Bu zihniyetle amirinizden rahatsiz olmanız doğal.

natilus74, 6 ay önce
Lbizim orda bir laf vardır lafın tamamı deliye söylenir.İşkurla okullarda görevlendirilen işkur personelini kastettim.

vengberz
Şef
24 Mart 2023 07:49

Bir sözcüğü, benzetme amacı olmaksızın başka sözcük yerine kullanmaya ad aktarması denir.

İŞKUR tarafından görevlendirilen personel yerine İŞKUR demek de ad aktarması kapsamında normal bir kullanım.

melcea, 6 ay önce

Eğitim Liderii
Daire Başkanı
24 Mart 2023 09:30

Kesinlikle normal ve doğru bir kullanım değil. Burda ad aktarması falan yok. Ad aktarması bambaşka bir şey. Burada olsa olsa Türkçenin katledilmesi vardır. Bence bilmediğiniz konuda yorum yapmayın.

vengberz, 6 ay önce

Bir sözcüğü, benzetme amacı olmaksızın başka sözcük yerine kullanmaya ad aktarması denir.

İŞKUR tarafından görevlendirilen personel yerine İŞKUR demek de ad aktarması kapsamında normal bir kullanım.

hoca7979
Aday Memur
24 Mart 2023 09:44

Sahiden bu iskurdan gelenler idarecilerin garsonu gibi kullanıyor sizdede öylemi merak ediyorum.

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 09:47

Evet hocam normal hizmetli ben çay demlemem seevis yapmam görevim değil diyebiliyor .Tabii istisnalar hariç misafir geldiği zaman yapıyor.Fakat işkuru özel hizmetçi gibi kullanıyor.
hoca7979, 6 ay önce
Sahiden bu iskurdan gelenler idarecilerin garsonu gibi kullanıyor sizdede öylemi merak ediyorum.

hayatguzeldunya
Aday Memur
24 Mart 2023 09:49

ogretmene ola ki yanlislikla bir sey getirse, is kurun boyle bir gorevi yok der ama kendine kullanir. ogretmenlere gelince is tanimimizda olmayan bir cok isi bize yaptiriyor. bizimkinin bir de koca meraki vardir ama evlilere.

hoca7979, 6 ay önce
24 Mart 2023 15:19

Siz gerçekten öğretmen misiniz? Bu üslup , gerçekten enteresan. Ayrıca okul idaresinden sorumlu kişi istediği alana girer çıkar. Oturur kalkar.Disiplini tesis eder.Uygunsuz durumları gözlemler. Personelini ikaz eder.Gorev tanım formunda bu hususlar belirlidir. Suç yada suç unsuru olmadığı müddetçe oranın idaresinden sorumludur. Ayrıca işkur çalışanına gerekli tebliği yapar nerede ne şekilde görev alacağını.. Bence sizin idarecinizle bir sıkıntınız var.Üzuldüm size ,neyin kompleksiyse bu artık.
natilus74, 6 ay önce
Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi