Editörler : gubaz"eskiyara"

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 15:51

İdareci istediğini yapamaz okulda. Herşey kanunla yönetmelikle belirlenmiştir. Okuldaki işkur personeli kimseye çay servisi yapmak zorunda değildir.Fakat bazı kurumlarda amirler kendilerinden astlarına özel hizmet yaptırıyorlar.Tamam servis yaparsın özel bir misafir amir gelir olur.Fakat sen pohacanı simitleri al işkur personelinden çay kahve iste olur mu
tarihçi_74, 6 ay önce
Siz gerçekten öğretmen misiniz? Bu üslup , gerçekten enteresan. Ayrıca okul idaresinden sorumlu kişi istediği alana girer çıkar. Oturur kalkar.Disiplini tesis eder.Uygunsuz durumları gözlemler. Personelini ikaz eder.Gorev tanım formunda bu hususlar belirlidir. Suç yada suç unsuru olmadığı müddetçe oranın idaresinden sorumludur. Ayrıca işkur çalışanına gerekli tebliği yapar nerede ne şekilde görev alacağını.. Bence sizin idarecinizle bir sıkıntınız var.Üzuldüm size ,neyin kompleksiyse bu artık.

melcea
Genel Müdür
24 Mart 2023 16:06

Sorun mudurun ve yardimcisinin her teneffus ogretmenler odasinda olmasi mi yoksa ISKUR personelinden cay kahve istemesi mi? Ben birincisi olarak anlamistim. Sizin de belirttiginiz gibi her sey kanunla, yonetmelikle belirli oldugundan, okul amirinin ve yardimcisinin ogretmenler odasinda oturamayacagina dair bir madde de olmadigindan, gayet normal bir davranis. Okulda, okul amirinin giremeyecegi bir yer yok.

natilus74, 6 ay önce
İdareci istediğini yapamaz okulda. Herşey kanunla yönetmelikle belirlenmiştir. Okuldaki işkur personeli kimseye çay servisi yapmak zorunda değildir.Fakat bazı kurumlarda amirler kendilerinden astlarına özel hizmet yaptırıyorlar.Tamam servis yaparsın özel bir misafir amir gelir olur.Fakat sen pohacanı simitleri al işkur personelinden çay kahve iste olur mu

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 16:07

Her teneffüs ne işi var öğretmenler odasında zaten 15 personelin.
melcea, 6 ay önce

Sorun mudurun ve yardimcisinin her teneffus ogretmenler odasinda olmasi mi yoksa ISKUR personelinden cay kahve istemesi mi? Ben birincisi olarak anlamistim. Sizin de belirttiginiz gibi her sey kanunla, yonetmelikle belirli oldugundan, okul amirinin ve yardimcisinin ogretmenler odasinda oturamayacagina dair bir madde de olmadigindan, gayet normal bir davranis. Okulda, okul amirinin giremeyecegi bir yer yok.

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 16:09

Tuvalete de girmesinde bir sıkıntı yok otursun sabahtan akşama kadar orda
melcea, 6 ay önce

melcea
Genel Müdür
24 Mart 2023 16:54

Hocam laf yetistirecegim diye, ogrenciler gibi konusmaya basladiniz. Hadi benimkiler ilkokul cocugu, yaslari ufak... Ister bahcede oturur, ister ogretmenler odasinda, ister kendi odasinda. Siz ona karisamazsiniz da o size karisabilir.

natilus74, 6 ay önce
Tuvalete de girmesinde bir sıkıntı yok otursun sabahtan akşama kadar orda

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 17:46

mudurun sabah öğretmenler odasında kahvaltısını yapıp yemek artıklarını elini yüzünü sildiği peçetesini masanın üzerinde bırakıp gitmedi normal mi.Okul bir özel şirket değil okulun hizmetlisi temizlikçisi sizin özel hizmetçisi değildir.
melcea, 6 ay önce

Hocam laf yetistirecegim diye, ogrenciler gibi konusmaya basladiniz. Hadi benimkiler ilkokul cocugu, yaslari ufak... Ister bahcede oturur, ister ogretmenler odasinda, ister kendi odasinda. Siz ona karisamazsiniz da o size karisabilir.

mortensen
Şef
24 Mart 2023 17:51

Bunları kendi müdürünüzle konuşsanız olmaz mı? Bu durumdan rahatsız olduğunuzu,kurumun mevzuatla yönetilebileceğini vs.söyleseniz.

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 17:55

Haklısın söyleyeyim
mortensen, 6 ay önce

Bunları kendi müdürünüzle konuşsanız olmaz mı? Bu durumdan rahatsız olduğunuzu,kurumun mevzuatla yönetilebileceğini vs.söyleseniz.

melcea
Genel Müdür
24 Mart 2023 18:00

Sizin kullandığınız wcyi de umarım okul görevlisi temizlemiyordur. Malum kullandiginiz tuvalet kagidini falan da atmasi gerekiyor :)

natilus74, 6 ay önce
mudurun sabah öğretmenler odasında kahvaltısını yapıp yemek artıklarını elini yüzünü sildiği peçetesini masanın üzerinde bırakıp gitmedi normal mi.Okul bir özel şirket değil okulun hizmetlisi temizlikçisi sizin özel hizmetçisi değildir.

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 18:04

Okulun genel temizliği zaten görevidir.Fakat senin çay bardağını peçete temizliğini normal kadrolu bir hızmetliye yaptıramazsın.Nasıl olurda işkur personeline yaptırabilir.
melcea, 6 ay önce

Sizin kullandığınız wcyi de umarım okul görevlisi temizlemiyordur. Malum kullandiginiz tuvalet kagidini falan da atmasi gerekiyor :)

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 18:09

Konu anlaşılmıştır MEB müdür müdür yardımcısının özel hizmetlerinde(cay servisi temizlik) kullanmaları için işkur personeli görevlendirmektedir. MEB e bağlı okullarda durum böyledir.

melcea
Genel Müdür
24 Mart 2023 18:49

Wc temizligi olunca, tuvalet kagidi olunca genel, ogretmenler odasindaki masadaki pecete temizligi olunca ozel temizlik mi oluyor? Aradaki fark nedir?

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 18:56

Aradaki fark şudur Sen tuvaleti yapınca sifonu çekmiyor musun.
melcea, 6 ay önce

Wc temizligi olunca, tuvalet kagidi olunca genel, ogretmenler odasindaki masadaki pecete temizligi olunca ozel temizlik mi oluyor? Aradaki fark nedir?

melcea
Genel Müdür
24 Mart 2023 18:59

Çöpteki pecete ve tuvalet kagitlarini siz mi bosaltiyorsunuz?

natilus74, 6 ay önce
Aradaki fark şudur Sen tuvaleti yapınca sifonu çekmiyor musun.

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 19:00

Biz çöpe atmıyoruz sifonu çekiyoruz
melcea, 6 ay önce

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 19:05

Bizde tuvaletlerde çöp kutusu yok. Ama öğretmenler odasında var onu hizmetli boşaltıyor.
melcea, 6 ay önce

hugo.almeida
Kapalı
24 Mart 2023 20:02

İdareci de sizin bizim gibi insan arkadaşlar. Ötekileştirmek, dışlamak yanlış. İnsan olduktan sonra gelip oturabilir.

melcea
Genel Müdür
24 Mart 2023 20:04

Doğaya zarar vermek istemeyenler, tuvalete atik atmaz. Cop kutusu olmadigina inanmasam da, velev mi dogru, wc temizligi ile ogretmenler odasindaki masa temizligi arasinda fark goremiyorum. Hatta mudur odasi temizligi ile arasinda da fark yok.

natilus74, 6 ay önce
Bizde tuvaletlerde çöp kutusu yok. Ama öğretmenler odasında var onu hizmetli boşaltıyor.

natilus74
Yasaklı
24 Mart 2023 20:12

Şehir merkezlerinde okullarda kanalızyon tıkanma sebebiyle tuvalet kagıdı cop kutusuna atılır veya kagıt yoktur.Fakat kırsal bölgelerde kanalizasyonda tuvalet kagıdı tıkanma yapmaz.Onun için tuvalet kagıdı için tuvaletin en iç bölümünde çöp kutusu yoktur.Lavoba kısmında havlu kagıt için cop kutusu var.Kağıtları çöp kutusu olan yerde çöp kutusuna atarız. Fakat öğretmenler odasında da çöp kutusu var.Okul müdürü neden öğretmenler odasındaki çöp kutusunu kullanmaz.Ego olabilir mi.
melcea, 6 ay önce

Doğaya zarar vermek istemeyenler, tuvalete atik atmaz. Cop kutusu olmadigina inanmasam da, velev mi dogru, wc temizligi ile ogretmenler odasindaki masa temizligi arasinda fark goremiyorum. Hatta mudur odasi temizligi ile arasinda da fark yok.

melcea
Genel Müdür
24 Mart 2023 20:54

Köy ogretmeni olan ben, okulumuzun ruvaletlerinin, atilan tuvalet kagitlari sebebiyle tikandigini ruyamda mi gordum acaba? Masaya birakilan bir peceteden ego cikarimi yapmak tebrik edilesi. Ogretmenler odasi silinir, supurulur, masasi da silinirken uzerindeki atilmasi gerekenler de cöp kovasina siyrilma yoluyla atilir. Silgi copu olur, pecete olur vs. Bos vaktim sona erdigi icin adadan ayriliyorum. Pecete ile ego yapan amirinizle size ve boyle bir ogretmenle calisan mudurunuze kolayliklar dilerim.

natilus74, 6 ay önce
Şehir merkezlerinde okullarda kanalızyon tıkanma sebebiyle tuvalet kagıdı cop kutusuna atılır veya kagıt yoktur.Fakat kırsal bölgelerde kanalizasyonda tuvalet kagıdı tıkanma yapmaz.Onun için tuvalet kagıdı için tuvaletin en iç bölümünde çöp kutusu yoktur.Lavoba kısmında havlu kagıt için cop kutusu var.Kağıtları çöp kutusu olan yerde çöp kutusuna atarız. Fakat öğretmenler odasında da çöp kutusu var.Okul müdürü neden öğretmenler odasındaki çöp kutusunu kullanmaz.Ego olabilir mi.
Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi