Editörler : Pangaea
24 Mart 2023 15:47

KPSS puanıyla 4b sözleşmeli işe başvurulursa puan yanar mı?

Merhabalar;

2022 kpss B grubu gkgy sınavına girdim.

Mühendislik mezunuyum. Yaklaşık 88 puanım var.

Merkezi alımlarda tam atanıp atanamayacağımı bilmiyorum puanım yetmeyebilir.

4b statüsünde sözleşmeli büro memuru gibi bir kadroya başvursam ve kazansam çalışmaya başlasam;

Bu durumda 2 sorum var:

1) merkezi alımlarda aynı 2022 kpss puanımla mühendis kadrosuna tekrar tercih yapıp atanabilir miyim?

2) Mühendis statüsünde 4b'li başka ilanlara bu puanımla başvurabilir miyim? Kazanırsam büro personeli 4bli görevden, ileride kazanacağım mühendis 4b li göreve geçebilir miyim?

Bilenler yazarsa memnun olurum. Teşekkürler şimdiden.

24 Mart 2023 16:03

Hayır sozlesmeliden kadroya geçebilirsin. Ama bence puanınız iyi merkezi kadroyu bekleyin çünkü durduk yere kadro yakarsınız.

24 Mart 2023 16:06

Yine de Sözleşme imzalanirsa bazıları 1 yıl geçemezsiniz falann diyor onu daha iyi bilen birisine sormak lazım:(

alonestyle
Aday Memur
24 Mart 2023 16:39

3+1 sistemiyle de geçiş oluyor mu ilk 4 yıl

umut3060
Aday Memur
24 Mart 2023 18:03

Benim bildiğim sözleşmeliden kadroluya geçebiliyorsun ama detaylı araştırmadım

yokbeolum
Aday Memur
24 Mart 2023 19:43

1 sene içinde sözleşmeli büro personeli alımlarına başvuru yapamazsınız. Mühendislik için 4b olarak tekrar başvurabilirsiniz.

OOP.008
Şef
25 Mart 2023 09:59

Sanırım dogru cevap bu. Yine de bilen varsa yazmasını bizle paylaşmasını bekliyoruz
yokbeolum, 2 yıl önce

1 sene içinde sözleşmeli büro personeli alımlarına başvuru yapamazsınız. Mühendislik için 4b olarak tekrar başvurabilirsiniz.

Rsm007
Aday Memur
25 Mart 2023 10:17

-657 ye tâbi büro personelinden yine büro personeline geçmek isterseniz istifadan sonra 1 yıl bekleyeceksiniz.

- 657 ye tâbi büro personelinden yine 657 ye tâbi mühendisliğe geçmenizde süre sıkıntısı yok. Bu durum ünvan değişikliği olduğu için.

- 657 ye tâbi mühendislikten 399(kitler) a tâbi mühendisliğe geçmekte süre sıkıntısı yok.

- Her yıl ÖSYM tarafından yapılan 20../1 ve 20../2 atamalarında atanırsanız puanınınızı başka merkezi yerleştirmede kullanamazsınız. Bu durumda açıktan alımlara başvuru hakkınız devam eder. 20../10 gibi alımlar puan hakkınızı bitirmez.

Bu durumlar çok soruluyor. Benim araştırıp öğrendiklerim bunlar.

OOP.008, 2 yıl önce
Sanırım dogru cevap bu. Yine de bilen varsa yazmasını bizle paylaşmasını bekliyoruz

mimarcınız
Aday Memur
25 Mart 2023 19:28

657 ye tabi olmak nasıl oluyor acaba Bir de geçmek derken kendi bölümümüzün açtığı bir kadroya yeni bir tercih ya da başvuru yapabildiğimiz anlamına geliyor de mi? Bu sözleşmeli alım da olabilir mi Rica etsem cevaplayabişir misiniz
Rsm007, 2 yıl önce

-657 ye tâbi büro personelinden yine büro personeline geçmek isterseniz istifadan sonra 1 yıl bekleyeceksiniz.

- 657 ye tâbi büro personelinden yine 657 ye tâbi mühendisliğe geçmenizde süre sıkıntısı yok. Bu durum ünvan değişikliği olduğu için.

- 657 ye tâbi mühendislikten 399(kitler) a tâbi mühendisliğe geçmekte süre sıkıntısı yok.

- Her yıl ÖSYM tarafından yapılan 20../1 ve 20../2 atamalarında atanırsanız puanınınızı başka merkezi yerleştirmede kullanamazsınız. Bu durumda açıktan alımlara başvuru hakkınız devam eder. 20../10 gibi alımlar puan hakkınızı bitirmez.

Aşk Sonsuzken
Aday Memur
25 Mart 2023 19:41

Size şunu söylemek isterim Her şey 90 saniyelik bunu Malatya da yaşadım. Her yeri yazabilirsin puan olarak hakkın. Şunu kimse unutmasın Gerçek dünyada sorulacak çünkü ister istemez kul hakkı oluyor oraya cevabınız hazırsa hiç problem yok Hayırlı RAMAZANLAR Malatyadan

mimarcınız
Aday Memur
25 Mart 2023 19:47

Haklısınız böyle düşünenlere hak veriyorum. Ama yaşadığımız ülkede kimseye güvenememek, içinde bulunduğumuz ekonomik zorluklar, ortada kalma korkusu, toplumla verdiğimiz psikolojik savaş eğer sahipsek o hakkı kullanmaya mecbur bırakıyor. Kimsenin isteyerek yaptığını düşünmüyorum
Aşk Sonsuzken, 2 yıl önce

Size şunu söylemek isterim Her şey 90 saniyelik bunu Malatya da yaşadım. Her yeri yazabilirsin puan olarak hakkın. Şunu kimse unutmasın Gerçek dünyada sorulacak çünkü ister istemez kul hakkı oluyor oraya cevabınız hazırsa hiç problem yok Hayırlı RAMAZANLAR Malatyadan

öz78
Kapalı
25 Mart 2023 20:09

Çoğu devlet kurumu 657 sayılı kanun ile memur alımı yapıyor. Eğer siz bu kurumlardan birine sözleşmeli personel olarak atanırsanız daha sonra unvan değişikliği yaparak yine 657 sayılı kanun ile alım yapan başka bir kuruma süre beklemeksizin atanabilirsiniz. Birde 399 KHK ile alım yapan kurumlar var. Bu kurumlar kamu iktisadi teşebbüsü(KİT) olarak geçiyor. 657 sözleşmelilerden 399' a da süre beklemeksizin atanabilirsiniz. Yani sözleşmeli düz memurluktan başka kuruma mimar olarak geçebilirsiniz. Umarım istediğiniz cevabı verebilmişimdir.

mimarcınız, 2 yıl önce
657 ye tabi olmak nasıl oluyor acaba Bir de geçmek derken kendi bölümümüzün açtığı bir kadroya yeni bir tercih ya da başvuru yapabildiğimiz anlamına geliyor de mi? Bu sözleşmeli alım da olabilir mi Rica etsem cevaplayabişir misiniz

mimarcınız
Aday Memur
25 Mart 2023 20:25

Evet tam olarak bunu sormak istemiştim. Vakit ayırıp detaylı yazdığınız için çok teşekkür ederim.
öz78, 2 yıl önce

Çoğu devlet kurumu 657 sayılı kanun ile memur alımı yapıyor. Eğer siz bu kurumlardan birine sözleşmeli personel olarak atanırsanız daha sonra unvan değişikliği yaparak yine 657 sayılı kanun ile alım yapan başka bir kuruma süre beklemeksizin atanabilirsiniz. Birde 399 KHK ile alım yapan kurumlar var. Bu kurumlar kamu iktisadi teşebbüsü(KİT) olarak geçiyor. 657 sözleşmelilerden 399' a da süre beklemeksizin atanabilirsiniz. Yani sözleşmeli düz memurluktan başka kuruma mimar olarak geçebilirsiniz. Umarım istediğiniz cevabı verebilmişimdir.

ozgeozgck
Aday Memur
25 Mart 2023 21:51

Sözleşmeli yurt yönetim personeliyken sözleşmeli zabıt katibi sınavlarına girilebilir mi? Yada kazansak 1 yıl beklememiz gerekiyor mu?

freiblume
Aday Memur
26 Mart 2023 13:13

Acaba bu öğretmenlik için de geçerli mi? MEB 4b büro personeline atanırsam ve alanımda öğretmenlik mülakatını geçersem sanırım p3 puanını tekrar 4b büro personelinde kullanamıyorum ama öğretmenlik için bir sorun olmuyor doğru mu?

Rsm007, 2 yıl önce

Halitsy
Aday Memur
12 Eylül 2023 03:40

Sözleşmeli 4b Güvenlik personeliyim. 2024 yılında kpss ye gireceğim. Kpss ye girdiğim yıl ADAY MEMUR olmaktayım. Aday memur olduğum süreçte yeni kpss puanımla başka kuruma Sözleşmeli Büro Personelliğini tercih etmek istiyorum ve bu süreçte yerleşirsem yerleştiğim kuruma geçebilir miyim? Bekleme süresine falan takılır mıyım. Bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum. Bilen kişiler yazarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

öz78, 2 yıl önce

atkn4
Kapalı
17 Ekim 2023 00:34

hocam aynı kpss puanı olması bile bu durumda sıkıntı oluşturmuyor değil mi
öz78, 2 yıl önce

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi