Editörler : Kubil ay

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 09:59

İnsallah ulkemiz dediginiz gibi olmaz suan icin bende gelecek konusunda kaygiliyim kaldi ki polisiz silahli gucuz

Asdewqa, 6 ay önce

Almanya'ya yerleş tabii ki. Biraz zorluk çekersin başlarda sonra dua edeceksin iyi ki geldim diye. Çoluğun çocuğunun hayatı kurtulur. Bu ülkenin geleceği karanlık. Bir cacık olmaz buradan. Bende gideceğim.

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 10:00

Tavsiyelerin icin teşekkür ederim abi insallah senin icinde hayirlisi olur

Sdtcngz, 6 ay önce

Öncelikle her şeyin hayırlısını dilemek gerek. Şahsi düşüncem bence kendine yapabileceğin en iyi şey olur.

Ben de emniyette bir dönem çalışmış ve istifa etmiş eski bir meslektaşın olarak kesinlikle sivil hayata geçmeni istiyorum.

Turist rehberi olarak çalışıyorum(Serbest) ve Emniyetten sonra o kadar güzel ki bir yere bağlı olmamak istediğin zaman çalışıp çalışmamak.

Ama yine de standartlarımı yükseltmek için ben de ABD ye yerleşmeyi ve orada bir acenta kurup işleri büyütmeyi hedefliyorum. Vize görüşmem olacak mayıs ayında olumlu ya da olumsuz bunu bilemem fakat olumsuz dahi olsa rotayı tekrardan yurt dışına çevireceğim.

Hayatta ilk etapta her şey yolunda gitmeyebilir, sakin ve sabırlı olursan her şeyin yoluna girdiğini göreceksin.

Emniyette istifa etmek cesaret ister, şartları iyi olduğu halde o kalıptan çıkmaktan korkan bir sürü insan tanıyorum. Cesaretini topla ve gereğini yap.

Sonra benim gibi Emniyette geçirdiğin her geçen gün aklına geldiğinde pişmanlık yaşama.

Gölge-Adam
Aday Memur
25 Mart 2023 10:03

Oğluna sokturtma
akdenizlii, 6 ay önce
oğlum 20 sene önceyi geç 10 sene önce polis maaşı ile 1.5 senede sıfır araba alıyordun tabii kalınırsı şimdi başını kalırsın bu maaşla

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 10:05

Benimki evlilik olcak hayirlisiyla kiz arkadasimda tercuman zaten kurulu bir duzene gidecegim 1 yil ucretsiz izin alacagim her halukarda is konusu belli deil tabi burda memurlugu birakip gitmek o da kolay deil onunlada ara sira istisare yapiyoruz konulari

koruma1903, 6 ay önce
Dil var mı ne iş yapacaksınız planınız nedir biraz da bunları yazarsanız hayali olanlara da yol olur.

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 10:07

Devrem tartışmayın gozunuzu sevim herkes fikrini soylesin saygi cercevesinde arkadas hata yapmis olabilir ben fikrini ogrendim sanada saygim sonsuz

Gölge-Adam, 6 ay önce
Oğluna sokturtma

Gölge-Adam
Aday Memur
25 Mart 2023 10:09

Eyvallah devremde böyle üslubu görünce ayar oluyorum.
oljay, 6 ay önce

Devrem tartışmayın gozunuzu sevim herkes fikrini soylesin saygi cercevesinde arkadas hata yapmis olabilir ben fikrini ogrendim sanada saygim sonsuz

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 10:10

Ben arkadas adina senden ozur diliyorum ;)

Gölge-Adam, 6 ay önce
Eyvallah devremde böyle üslubu görünce ayar oluyorum.

Gölge-Adam
Aday Memur
25 Mart 2023 10:16

Foruma çok nadir yazan biriyim. Bundan sonra hiç yazmam . Neyse senin hakkında hayırlısı olsun.
oljay, 6 ay önce

mustafakoçak
Genel Müdür
25 Mart 2023 12:03

Ücretsiz izni nasıl alacaksın. EGM vermiyor. En fazla 6 ay. Bazılarına 3 ay verdi. Bunu araştır istersen.
oljay, 6 ay önce

siyahbeyaz88
Daire Başkanı
25 Mart 2023 12:32

Ücretsiz izne bile gerek yok ne güzel evlenecek kız arkadaşın varmış orda kurulu düzene gidiyorsun , türklerin olduğu yerde dönercilerde çalışsan yeter 2 bin euro alsan geçinir gidersin

Kadir-29
Şef
25 Mart 2023 12:33

İmkanın varsa ve gitmiyorsan çok pis hakaret ederim

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 12:50

Tmm devrem kufretme:)

Kadir-29, 6 ay önce
İmkanın varsa ve gitmiyorsan çok pis hakaret ederim

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 12:53

Bakacagiz bazi seyler he deyince olmuyor siyahbeyaz :)

siyahbeyaz88, 6 ay önce
Ücretsiz izne bile gerek yok ne güzel evlenecek kız arkadaşın varmış orda kurulu düzene gidiyorsun , türklerin olduğu yerde dönercilerde çalışsan yeter 2 bin euro alsan geçinir gidersin

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 12:55

3 ay yeter bana:)

mustafakoçak, 6 ay önce
Ücretsiz izni nasıl alacaksın. EGM vermiyor. En fazla 6 ay. Bazılarına 3 ay verdi. Bunu araştır istersen.
25 Mart 2023 13:26

Tır ehliyeti al. Dil öğrenene kadar lojistik işi yaparsın.Lojistik işinde öyle çok iletişim gerekmiyor. İmkanın varsa 1 dakika durma. Ben de her dönem GreenCard başvurusu yapıyorum. Çıktığı gün giderim Amerika'ya.

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 13:29

Alfabedeki butun harfler var ehliyetimde hem emniyet hem devlet saolsun

KingDrummer, 6 ay önce

Tır ehliyeti al. Dil öğrenene kadar lojistik işi yaparsın.Lojistik işinde öyle çok iletişim gerekmiyor. İmkanın varsa 1 dakika durma. Ben de her dönem GreenCard başvurusu yapıyorum. Çıktığı gün giderim Amerika'ya.

ortoloni
Memur
25 Mart 2023 14:05

Sağlam miras falan yoksa git.cocuklarina miras bırakmış olursun

ortoloni
Memur
25 Mart 2023 14:07

Hangi dillerde rehberlik yapıyorsunuz.nasil bir yol izlemeliyim bu konuda

Sdtcngz, 6 ay önce

Öncelikle her şeyin hayırlısını dilemek gerek. Şahsi düşüncem bence kendine yapabileceğin en iyi şey olur.

Ben de emniyette bir dönem çalışmış ve istifa etmiş eski bir meslektaşın olarak kesinlikle sivil hayata geçmeni istiyorum.

Turist rehberi olarak çalışıyorum(Serbest) ve Emniyetten sonra o kadar güzel ki bir yere bağlı olmamak istediğin zaman çalışıp çalışmamak.

Ama yine de standartlarımı yükseltmek için ben de ABD ye yerleşmeyi ve orada bir acenta kurup işleri büyütmeyi hedefliyorum. Vize görüşmem olacak mayıs ayında olumlu ya da olumsuz bunu bilemem fakat olumsuz dahi olsa rotayı tekrardan yurt dışına çevireceğim.

Hayatta ilk etapta her şey yolunda gitmeyebilir, sakin ve sabırlı olursan her şeyin yoluna girdiğini göreceksin.

Emniyette istifa etmek cesaret ister, şartları iyi olduğu halde o kalıptan çıkmaktan korkan bir sürü insan tanıyorum. Cesaretini topla ve gereğini yap.

Sonra benim gibi Emniyette geçirdiğin her geçen gün aklına geldiğinde pişmanlık yaşama.

Sdtcngz
Şube Müdürü
25 Mart 2023 15:02

2 dil biliyorum İngilizce ve Arapça fakat sadece İngilizce dilinde rehberlik yapıyorum.

Öncelikle Turist Rehber olabilmek için Turist Rehberliği/Turizm Rehberliği Lisans - Ön Lisans ya da yüksek lisans dan mezun olmak gerek.

Ben istifa ettiğim süreçte derslere giremeyeceğim için Ayvansaray Üniversitesi(Topkapı oldu) uzaktan eğitimli olarak okuyup mezun oldum.

O dönemde 6 aylık askerlik yaptığımdan dolayı bana en uygun okuma biçimi oydu.

Mezun olduktan sonra Turist Rehberleri Birliğinin açmış olduğu uygulamalı eğitim gezisinde başarılı olup, Dil sınavını(Sözlü ve Yazılı) verdikten sonra ruhsatnamenizi bakanlık tarafından almaya hak kazanırsınız.

Bulunduğunuz ildeki odaya ya da ilin bulunduğu odaya gidip kaydınızı yaparak çalışma kartınızı(Kokart) alabilirsiniz.

ortoloni, 6 ay önce

Hangi dillerde rehberlik yapıyorsunuz.nasil bir yol izlemeliyim bu konuda

anadolum12
Memur
25 Mart 2023 15:33

bende 20 yıl poh de calıstım 2 yıl babalık ıznı kullandım gecen eylulde ıstıfa ettım donup baktıgımd

Toplam 71 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi