Editörler : Kubil ay

Policeman07
Aday Memur
25 Mart 2023 15:34

Sevgili meslektaşım,

numbeo diye bir site var, bu siteye bulunduğun ili (Türkiye?deki) ve Yurtdışında yaşayacağın ili yazıp kıyaslama yapabiliyorsun objektif olarak.

Örneğin Antalya ilinde yaşam bedeli 4 kişilik aile için28bin TL çıkıyorsa, Berlin için 3.500 Euro çıkıyor, rakamlar farazi lütfen oradan detaylı bak.

En önemlisi yasal mı gidiyorsun(Oturma çalışma izni ile) ve diğer önemli kısım buradaki gelirin ile oradaki alağı yukarı aynı mı?

Ben birbirine yakın bile olsa giderdim, ancak gurbette yaşadığım için geçmişte, biliyorum ki kendince ciddi zorlukları da var ama en önemlisi yukarıda yazdıklarım. Hakkında hayırlısı olsun sevgiler.

ortoloni
Memur
25 Mart 2023 15:34

Teşekkürler.serbest çalişıyorum dediniz.bu nasıl oluyor.sezonluk mu ya da çevre edindiniz ve arada iş aliyorum gibi bir şey mi?

Sdtcngz, 6 ay önce

2 dil biliyorum İngilizce ve Arapça fakat sadece İngilizce dilinde rehberlik yapıyorum.

Öncelikle Turist Rehber olabilmek için Turist Rehberliği/Turizm Rehberliği Lisans - Ön Lisans ya da yüksek lisans dan mezun olmak gerek.

Ben istifa ettiğim süreçte derslere giremeyeceğim için Ayvansaray Üniversitesi(Topkapı oldu) uzaktan eğitimli olarak okuyup mezun oldum.

O dönemde 6 aylık askerlik yaptığımdan dolayı bana en uygun okuma biçimi oydu.

Mezun olduktan sonra Turist Rehberleri Birliğinin açmış olduğu uygulamalı eğitim gezisinde başarılı olup, Dil sınavını(Sözlü ve Yazılı) verdikten sonra ruhsatnamenizi bakanlık tarafından almaya hak kazanırsınız.

Bulunduğunuz ildeki odaya ya da ilin bulunduğu odaya gidip kaydınızı yaparak çalışma kartınızı(Kokart) alabilirsiniz.

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 15:38

Teşekkürler bilgiler icin

Policeman07, 6 ay önce

Sevgili meslektaşım,

numbeo diye bir site var, bu siteye bulunduğun ili (Türkiye?deki) ve Yurtdışında yaşayacağın ili yazıp kıyaslama yapabiliyorsun objektif olarak.

Örneğin Antalya ilinde yaşam bedeli 4 kişilik aile için28bin TL çıkıyorsa, Berlin için 3.500 Euro çıkıyor, rakamlar farazi lütfen oradan detaylı bak.

En önemlisi yasal mı gidiyorsun(Oturma çalışma izni ile) ve diğer önemli kısım buradaki gelirin ile oradaki alağı yukarı aynı mı?

Ben birbirine yakın bile olsa giderdim, ancak gurbette yaşadığım için geçmişte, biliyorum ki kendince ciddi zorlukları da var ama en önemlisi yukarıda yazdıklarım. Hakkında hayırlısı olsun sevgiler.

anadolum12
Memur
25 Mart 2023 15:39

ben pohte 20 yıl calıstım cocugum olunca 2 yıl ucretsız babalık ıznıne ayrıldım gecen eyluldede ıstıfa ettım donup baktıgımda yazık etmısım yıllarıma ve zamanı gerı çevıremıyorum kendıne sans ver

oljay, 6 ay önce

Tskda rutbeli calistim pohte calistim senin gibi milli duygularla ulkede yalakaligin liyakatdan onde geldini gorunce imkanim varken degerlendirmek istiyorum ama tabi sen bu yonde karar vermisin saygim sonsuz devrem

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 15:42

Düşüncelerini ve deneyimlerini paylastigin icin tesekkur ederim hayatinizin geri kalani ins daha guzel gecer

anadolum12, 6 ay önce

ben pohte 20 yıl calıstım cocugum olunca 2 yıl ucretsız babalık ıznıne ayrıldım gecen eyluldede ıstıfa ettım donup baktıgımda yazık etmısım yıllarıma ve zamanı gerı çevıremıyorum kendıne sans ver

Hucinebah44
Aday Memur
25 Mart 2023 15:45

30 yıl üzerinden emekli oldum. Eski arkadaşların yanına bir işim için gittim sağolsunlar çayımı ısmarladılar işimi halledeceklerini söylediler. Aradan bir hafta geçti ne yaptınız diye sorduğumda senin yazını daha göndermedik dediler. Teşkilatın durumu bu. Ona göre kararını ver.

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 15:46

Mesaj alinmistir abi:)

Hucinebah44, 6 ay önce

30 yıl üzerinden emekli oldum. Eski arkadaşların yanına bir işim için gittim sağolsunlar çayımı ısmarladılar işimi halledeceklerini söylediler. Aradan bir hafta geçti ne yaptınız diye sorduğumda senin yazını daha göndermedik dediler. Teşkilatın durumu bu. Ona göre kararını ver.

Android60
Genel Müdür
25 Mart 2023 15:49

En guzeli

Sdtcngz
Şube Müdürü
25 Mart 2023 17:17

Serbest çalışma demek herhangi bir acentaya bağlı olmadan çalışmak. Polislikten sonra hiyerarşi vs bir yere bağlı olmak zor oluyor. İstifa ettikten sonra sivil hayata geçince tekrar aynı kalıba girmek istemiyor insan. Fakat beraber çalıştığım acentalar çok ve o acentalar ile sor sat usulü çalışılıyor. Örnegin ariyor beni turdan 1 hafta önce ya da birkaç gün önce. Şu tarihte müsait misin evet ya da hayır. Ben evet dersem ve tur gerçekleşmese bile ödemeni alıyorsun, çünkü sen o kişiye evet dediğin için diğer acentalara o tarihlerde hayır demiş oluyorsun.

Şu anda Rehberlik taban ücreti 1944 düz 100 $ diyoruz acentalara. Aktif olarak turizm sezonunda tembellik yapmazsan ve çalışırsan kış aylarında hiç çalışmana gerek kalmaz. Tabi Turizm her meslek alanı gibi değil çok hassas ve en ufak terör - covid vs siyasi olaylardan etkilenen bir sektör.

Ama sezonunda çalışıp kenara paranı koyarsan seni 2 yıl idare edecek birikimi yapmış olursun.

Her işte olduğu gibi bu işte de kovalamak lazım, işte evimde oturayım bana tur gelsin olayı yok. İnsanlarla tanışıp bağlantı kurup, sosyal medyayı da kullanmak gerekiyor.

Ben 2022 yılı için 2021 Ekim Kasım - Ocak Şubat aylarında tek tek acentaları gezdim, tanıştım kendimi tanıttım ve sezon açıldığında oralardan çok tur aldım. Kovalamazsan maalesef olmaz.

Geçen yıl Aralık ayında Kuveyt'e gittim seyahat acentaları ile tanışmak network kurmak için, geçen ay İsraildeydim. Bu yıl ABD ye geçeceğim oradaki acentalar ile görüşmek için.

Yani demem o ki sivil hayatta da ekmek var, yeter ki mücadeleci ol kovala.

ortoloni, 6 ay önce

Teşekkürler.serbest çalişıyorum dediniz.bu nasıl oluyor.sezonluk mu ya da çevre edindiniz ve arada iş aliyorum gibi bir şey mi?

ortoloni
Memur
25 Mart 2023 18:16

Çok teşekkürler bu faydalı bilgiler için.sana işinde başarılar.

Sdtcngz, 6 ay önce

Serbest çalışma demek herhangi bir acentaya bağlı olmadan çalışmak. Polislikten sonra hiyerarşi vs bir yere bağlı olmak zor oluyor. İstifa ettikten sonra sivil hayata geçince tekrar aynı kalıba girmek istemiyor insan. Fakat beraber çalıştığım acentalar çok ve o acentalar ile sor sat usulü çalışılıyor. Örnegin ariyor beni turdan 1 hafta önce ya da birkaç gün önce. Şu tarihte müsait misin evet ya da hayır. Ben evet dersem ve tur gerçekleşmese bile ödemeni alıyorsun, çünkü sen o kişiye evet dediğin için diğer acentalara o tarihlerde hayır demiş oluyorsun.

Şu anda Rehberlik taban ücreti 1944 düz 100 $ diyoruz acentalara. Aktif olarak turizm sezonunda tembellik yapmazsan ve çalışırsan kış aylarında hiç çalışmana gerek kalmaz. Tabi Turizm her meslek alanı gibi değil çok hassas ve en ufak terör - covid vs siyasi olaylardan etkilenen bir sektör.

Ama sezonunda çalışıp kenara paranı koyarsan seni 2 yıl idare edecek birikimi yapmış olursun.

Her işte olduğu gibi bu işte de kovalamak lazım, işte evimde oturayım bana tur gelsin olayı yok. İnsanlarla tanışıp bağlantı kurup, sosyal medyayı da kullanmak gerekiyor.

Ben 2022 yılı için 2021 Ekim Kasım - Ocak Şubat aylarında tek tek acentaları gezdim, tanıştım kendimi tanıttım ve sezon açıldığında oralardan çok tur aldım. Kovalamazsan maalesef olmaz.

Geçen yıl Aralık ayında Kuveyt'e gittim seyahat acentaları ile tanışmak network kurmak için, geçen ay İsraildeydim. Bu yıl ABD ye geçeceğim oradaki acentalar ile görüşmek için.

Yani demem o ki sivil hayatta da ekmek var, yeter ki mücadeleci ol kovala.

Gydm
Müsteşar Yardımcısı
25 Mart 2023 18:58

Gitmeyin... Polislikte kalın demiyorum radikal karar almışın belli ki ... Ne yapacaksınız Almanyda... Gidiş amacınız nedir? İş ve para mı? Neden Türkiye de denemiyorsunuz. Bir oto yağ bakımı dükkanı bile 15 tane polis maaşını geçiyor. Bir yerde lokanta açsan günde 150 döner satsan 50 TL den versen aylık 225 bin para eder. Yani bunlar birer örnek

elbetbirgunn
Aday Memur
25 Mart 2023 19:29

Bu soruyu sorman bile hata doktorlar bile akin akin kaciyor polislik ne :)

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 19:48

Hocam biraz hayalperestmiyiz bunu yapacak cesaret aramizdaki arkadaslarda yok mu sizin dediginiz kadar kolay olsa bence herkes bunu en azindan denerdi

Gydm, 6 ay önce
Gitmeyin... Polislikte kalın demiyorum radikal karar almışın belli ki ... Ne yapacaksınız Almanyda... Gidiş amacınız nedir? İş ve para mı? Neden Türkiye de denemiyorsunuz. Bir oto yağ bakımı dükkanı bile 15 tane polis maaşını geçiyor. Bir yerde lokanta açsan günde 150 döner satsan 50 TL den versen aylık 225 bin para eder. Yani bunlar birer örnek

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 19:49

Dogru söylüyorsun hocam sizde haklisiniz ama malum cesaret iste doktor heryerde doktor polis heryerde polis olsa keske:)

elbetbirgunn, 6 ay önce
Bu soruyu sorman bile hata doktorlar bile akin akin kaciyor polislik ne :)

karakol38
Yasaklı
25 Mart 2023 19:51

Benim bir sürü akrabalarım Almanyada 1500 euro maaş alıyorlar. Eskiden geldikleri içim evleri var kirada olsa 500 euro kiraya gidecekti kalacaktı 1000 euro zaten polis maaşıda 1000 euro kadar. Gitmeye değer mi sizce

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 19:59

Asgari ucret 2000ile 2200 euro polisin calisma saati ile iscinin calisma saati arasinda uçurum var bazi seyleri arastirdim ayrica benim amacim birazda farkli kultur ve insanlar tanimak sadece para deil

karakol38, 6 ay önce
Benim bir sürü akrabalarım Almanyada 1500 euro maaş alıyorlar. Eskiden geldikleri içim evleri var kirada olsa 500 euro kiraya gidecekti kalacaktı 1000 euro zaten polis maaşıda 1000 euro kadar. Gitmeye değer mi sizce

karakol38
Yasaklı
25 Mart 2023 20:48

Mesaiye kalırsan 2000-2500 normal mesaisiz maaş 1500 euro
oljay, 6 ay önce

Asgari ucret 2000ile 2200 euro polisin calisma saati ile iscinin calisma saati arasinda uçurum var bazi seyleri arastirdim ayrica benim amacim birazda farkli kultur ve insanlar tanimak sadece para deil

oljay
Aday Memur
25 Mart 2023 20:59

Hocam kiz arkadasim orda suan asgari ucret internetde dahi arastirabilirsiniz 2000 euro ya yakin ayrica almanyada asgari ucreti nüfusun sadece %5i aliyor ben dedim gibi hersey para deil siz direk para konusu actiniz ondan yaziyorum benim amacim artik yeni toplum yeni kulturler tanimak 34 yasindayim bi bukadar daha yasarmiyim bilmem ama hayatimin geri kalaninda gezebildim kadar cok ulke gezmek istiyorum ve yeni kultur insanlar tanimak istiyorum dunyaya birdaha gelmicez gunde 12 15 saatimi parayla satmak kendime zaman ayiramamak dahi yoruyor

karakol38, 6 ay önce
Mesaiye kalırsan 2000-2500 normal mesaisiz maaş 1500 euro

turbojet
Daire Başkanı
25 Mart 2023 21:31

ALMANYADA ÇÖPÇÜ OL DAHA MUTLU OLURSUN... NET!

TurkuazBlue
Aday Memur
25 Mart 2023 21:51

Dünya ya bir kere geliyoruz.... Maalesef ben hakkımı iyi kullanamadım... Keşkelerim çok, eğer yaşlandığında keşkelerin çok olmasın diyorsan; aklını da kullanmayı ihmal etmeden, yüreğinin seni götürdüğü yere git... Allah yolunu açık etsin...
Toplam 71 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi