Editörler : gubaz"eskiyara"

selmade
Aday Memur
27 Mart 2023 00:10

popcorn007
Kapalı
27 Mart 2023 00:15

Böyle kaynağı belirsiz ve asılsız haberlere inanmıyorsunuz sanırım öğretmenim? İnternette her yazana inansaydık oohooo..

selmade, 6 ay önce

https://gazetetek.com/2023-ogretmenlerin-iller-arasi-yer-degistirme-takviminde-degisiklik/ bu habere göre bırakın öne almayı erteleniyor

popcorn007
Kapalı
27 Mart 2023 00:17

Hocam işte il dışı atamalarını da deprem bölgesi ağırlıklı verirlerse yine gidecek yer kalmıyor. Bakalım umarım dediğin gibi olur.

şenol sevindik, 6 ay önce
Hocam o konuda için rahat olsun. Kontenjan dağılımlarını görünce batıdaki illeri etkilemeyeceğini göreceksin. Çoğu deprem bölgesindeki illere, doğudaki illere ve İstanbul'a olur. Bir ihtimal Ankara. Ankara da artık talep görmeyen iller arasına girdi çünkü. Deprem bölgelerinden 5000 e yakın öğretmen özür durumu ile başka illere geçti. Tabi 500-600 ya yakın öğretmen arkadaşımızı da depremde kaybettik ki daha fazla da olabilir. Bu atamanın büyük çoğunluğu o bölgelere ve doğu illerine olur diye düşünüyorum. Kontenjanlar açıklanınca yine bu konuyu konuşuruz. Senin tayin isteyeceğin ile göre de yorumlayabiliriz.

şenol sevindik
Şube Müdürü
27 Mart 2023 00:20

Hangi ile tayin isteyeceksin hocam? Hizmet puanın ve branşın?
popcorn007, 6 ay önce

Hocam işte il dışı atamalarını da deprem bölgesi ağırlıklı verirlerse yine gidecek yer kalmıyor. Bakalım umarım dediğin gibi olur.

melcea
Genel Müdür
27 Mart 2023 00:30

Hocam icimiz rahat olamiyor maalesef. Istanbul'da gorev yapan biri olarak, ilcemde ve cevre ilcelerde gidecek okul kalmadi. Hepsi ilk atama ile doldu. Atamanin bir ile agirlikli olmasi buyuk haksizlik.Hem ilk atama arkadaslara hem de burada gorev yapan bizlere. Yani birkac yil once benim bransimin Istanbul'da kipirdayamayacak hale gelecegini soyleseler, herkes gülerdi ama oldu maalesef.

Hocam o konuda için rahat olsun. Kontenjan dağılımlarını görünce batıdaki illeri etkilemeyeceğini göreceksin. Çoğu deprem bölgesindeki illere, doğudaki illere ve İstanbul'a olur. Bir ihtimal Ankara. Ankara da artık talep görmeyen iller arasına girdi çünkü. Deprem bölgelerinden 5000 e yakın öğretmen özür durumu ile başka illere geçti. Tabi 500-600 ya yakın öğretmen arkadaşımızı da depremde kaybettik ki daha fazla da olabilir. Bu atamanın büyük çoğunluğu o bölgelere ve doğu illerine olur diye düşünüyorum. Kontenjanlar açıklanınca yine bu konuyu konuşuruz. Senin tayin isteyeceğin ile göre de yorumlayabiliriz.

şenol sevindik
Şube Müdürü
27 Mart 2023 00:35

Hocam İstanbul konusunda haklısınız. Özellikle İstanbul' da il içi tayin isteyecekler için bu 45.000 atama gerçekten sıkıntı oluşturacak. Hizmet bölgelerine bakılmaksızın kontenjan açarlar.
melcea, 6 ay önce

Hocam icimiz rahat olamiyor maalesef. Istanbul'da gorev yapan biri olarak, ilcemde ve cevre ilcelerde gidecek okul kalmadi. Hepsi ilk atama ile doldu. Atamanin bir ile agirlikli olmasi buyuk haksizlik.Hem ilk atama arkadaslara hem de burada gorev yapan bizlere. Yani birkac yil once benim bransimin Istanbul'da kipirdayamayacak hale gelecegini soyleseler, herkes gülerdi ama oldu maalesef.

gorkemkocaman
Aday Memur
27 Mart 2023 04:12

Hocam bu dediğiniz doğruysa geç yapılsa da olur haklısınız

Değerli arkadaşlar. 2020 den önce il dışı tayine, batıdaki çoğu il bazı branşlarda hiç açmazdı. Ne zamanki takvim değişti. İl dışına açılan kontenjan miktarı da arttı. Bunun sebebi, öğretmenlerin emeklilik işlemlerinin haziran ve temmuz ayında yapılıyor olması. Takvimin temmuz ayına çekilmesi ile emekli olanların yerleri il içine ve il dışına açılmaya başlandı. Mayısta ya da haziranda yapılacak il dışı tayinin, İstanbul hariç diğer batı illeri için kontenjan açılacağını düşünmüyorum. Bu yıl 3600 ü bekleyen ve emekliliği gelmiş, eyt bekleyen vb. öğretmen emekli olacaktır. Takvimi öne çekmek sadece özür durumu bekleyenlerin işine gelir. Düşük puanlarla il merkezlerine gelirler. Şimdi birkaç arkadaş diyecek ki emekli olanların yerlerini sanki açacaklar. 2021 de açtılar. İspat etmeye de hazırırım. Yine bazıları çıkıp diyecek ki kimse bu ekonomik krizde emekli olmaz. Evet çok kişi emekli olmaz ama geçen seneye göre daha fazla emekli olan olur. Mayısta ve haziranda yapılacak olan il içi ve il dışı tayinlere göre, temmuzda daha fazla kontenjan açılır. Ev bulmak, taşınmak falan bir şekilde olur. Ama kontenjan açılmadıktan sonra ev taşımaya da gerek kalmaz:) Yazdıklarım bir tartışma çıkarmak ya da boş muhabbet etmek için değil, farklı bir açıdan da bakabilirsiniz diye yazıyorum.

gorkemkocaman
Aday Memur
27 Mart 2023 04:15

Ankara talep edilmeyen yer mi hocam :) Ben Ankara isteyecektim deprem nedeniyle o kadar rağbet var ki hiç açılacağını sanmıyorum.

şenol sevindik
Şube Müdürü
27 Mart 2023 04:18

2020 öncesine göre kiralar ve göçmenler yüzünden talep görmez oldu. Kendi branşım için söylüyorum. Geçen yıl çok düşük puanlar ile il dışı atamalar oldu. Tabi deprem sonrası ne oldu ne olur bilemem.
gorkemkocaman, 6 ay önce

Ankara talep edilmeyen yer mi hocam :) Ben Ankara isteyecektim deprem nedeniyle o kadar rağbet var ki hiç açılacağını sanmıyorum.

şenol sevindik
Şube Müdürü
27 Mart 2023 04:23

2021 yılında takvimin neden değiştiği ile ilgili personel genel müdürünün açıklaması emeklilikleri bekledikleriydi. İl milli eğitimlere yazı gönderildi. Emeklilikten boşalan yerleri il içine açık göstermeleri konusunda. Birçok il daha önceki yayınladığı boş kontenjan listesinden sonra ayrı bir duyuru yayınlayarak emeklilik işlemleri devam eden kişilerin okulları da boşalacak kadrolar olarak gösterildi. İl milli eğitimlerin 2021 duyurulae sayfalarından görebilirsiniz. Birkaçını bu başlıkta paylaştım zaten. Ama seçim sonrası takvim ne olur, nasıl bir sistem uygularlar, emeklilikten boşalan yerleri gösterirler mi bilemiyorum. Ama eyt ve 3600 ü düşünürsek emekli olacak kişi sayısı çok olur gibi.
gorkemkocaman, 6 ay önce

Hocam bu dediğiniz doğruysa geç yapılsa da olur haklısınız

gorkemkocaman
Aday Memur
27 Mart 2023 04:27

Hocam seçim 2018de olduğundan o seneye baktım. O sene il dışı baya güzel yerler açılmış. Ben bu tarih işinin erkene çekilmesinin bizim için daha güzel olacağını düşünüyorum ama hangisi bizler için iyiyse o olur inşallah. Yıllarca doğuda çalışıp milletin ilk atamada gittiği yerlere gidememek çok can sıkıcı.

2021 yılında takvimin neden değiştiği ile ilgili personel genel müdürünün açıklaması emeklilikleri bekledikleriydi. İl milli eğitimlere yazı gönderildi. Emeklilikten boşalan yerleri il içine açık göstermeleri konusunda. Birçok il daha önceki yayınladığı boş kontenjan listesinden sonra ayrı bir duyuru yayınlayarak emeklilik işlemleri devam eden kişilerin okulları da boşalacak kadrolar olarak gösterildi. İl milli eğitimlerin 2021 duyurulae sayfalarından görebilirsiniz. Birkaçını bu başlıkta paylaştım zaten. Ama seçim sonrası takvim ne olur, nasıl bir sistem uygularlar, emeklilikten boşalan yerleri gösterirler mi bilemiyorum. Ama eyt ve 3600 ü düşünürsek emekli olacak kişi sayısı çok olur gibi.

gorkemkocaman
Aday Memur
27 Mart 2023 04:43

2020 yılında tayinler kaydırılmış mesela ta 6 ağustosta tercih alınmış açılan yerler çok daha kötü. Kontenjan da azalmış. Yani bu tarihlerin kaydırılması işinin kontenjanlara, açılan yerlere baktığımda pek de işe yaramadığını görüyorum.

Feriduni
Şube Müdürü
27 Mart 2023 11:57

Gerçekten çok kötü oldu. Urfa'ya il dışı isteyeceğim İNŞALLAH fakat ilk atama ile her yer dolacak belki de.

popcorn007
Kapalı
27 Mart 2023 16:31

evet bunu anlatmaya çalışıyorum. Emeklilikle zerre alakası yok açılan yerlerin.

Emeklilerden boşalan yerler genellikle özür gruplarına yansıyor çünkü batı illerinde emekli daha fazla.

gorkemkocaman, 6 ay önce

2020 yılında tayinler kaydırılmış mesela ta 6 ağustosta tercih alınmış açılan yerler çok daha kötü. Kontenjan da azalmış. Yani bu tarihlerin kaydırılması işinin kontenjanlara, açılan yerlere baktığımda pek de işe yaramadığını görüyorum.

kümbet282
Kapalı
27 Mart 2023 17:15

Yeni tarih de bir şeyi değiştirmedi

selmade
Aday Memur
27 Mart 2023 19:54

MEBim e talep oluşturun..iller arası tayin öne cekilmezse yıllardır memleketine dönemeyenler için şans olmiycak.. kamuoyun oluşturmak gerek.. Nisan'da iller arası işlemleri bitmeli

popcorn007
Kapalı
28 Mart 2023 00:10

CİMER'e yazdım

selmade, 6 ay önce

MEBim e talep oluşturun..iller arası tayin öne cekilmezse yıllardır memleketine dönemeyenler için şans olmiycak.. kamuoyun oluşturmak gerek.. Nisan'da iller arası işlemleri bitmeli

travelltrue
Memur
29 Mart 2023 10:55

buraya " pandemi nedeniyle ağustos ayına bırakıldı" eklenirse daha iyi olur

spock, 6 ay önce

Bendeniz naçizane biraz elden geçirip "öğretmen ağzıyla" yeniden yazdım.

Millî Eğitim Bakanlığına

2020 yılına kadar öğretmenlerin iller arası atamaları haziran ayı içinde yapılıp sonuçlanıyordu. Bu sayede öğretmenlerin yeni atandıkları görev yerine evlerini taşımaları ve yeni görev yerine yerleşmeleri için yeterli süre kalıyordu. 2020 yılından sonra ise iller arası öğretmen atamaları ağustos ayının sonunda gerçekleştirilmektedir. Eylül ayında eğitim ve öğretimin başlaması nedeni ile öğretmenler yeni görev yerlerine adeta alelacele taşınıp yerleşmeye çalışmaktadır. Bu da öğretmenlerin eğitim ve öğretim faaliyetlerindeki verimlerini düşürmektedir. Söz konusu uygulamanın sonlandırılarak, isteğe bağlı iller arası atamaların yeniden haziran ayında yapılıp neticelendirilmesi uygulamasına geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hususta gereğini arz ederim.

travelltrue
Memur
29 Mart 2023 10:58

galiba 1 nisan şakası hazırlıyorlar,umarım öyle birşey olmaz

selmade, 6 ay önce

https://gazetetek.com/2023-ogretmenlerin-iller-arasi-yer-degistirme-takviminde-degisiklik/ bu habere göre bırakın öne almayı erteleniyor

hsnsylk
Genel Müdür
29 Mart 2023 13:11

yaz tatilini yapacaksın diye bir şart mı var monşer tayinin çıktıysa bir zahmet uğraş evini tut taşın, çok güzel bence bu sistem, emekli olnaların yerini açabiliyorlar artık.

Toplam 63 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi