Editörler : cihan27E.Kayı Han

whedr
Memur
27 Mart 2023 21:13

sallarken biraz araştırıp sallayın. Teşvik dediğin şey eski yönetmelikteki döner sermaye zaten. İkisi aynı şey :)

Yazdığın şeye bak '' teşvik 15 bin döner 20 de olur olmaz da 40 da olur '' , teşvik ve döner farklı kalemler demek bir yaşıma daha girdim hiç güleceğim yoktu :)

Podesta, 6 ay önce

30 yıllık arkadaşım 20 yıllık doktor prof...aile dostum...daha dün konuştum..

Sözleşmeli doktor taban 52 bin teşvik 15 bin döner 20 de olur olmaz da 40 da olur..Ben 100 aliyorum...yoke bağlı doktorlar ise 60 alıyor dedi... sen bakma asistanlar az alıyor sadece dedi...

Amcamın torunu 3 yıllık aile hekimi 3 yıl önce gömlek alacak parası yoktu..1.5 milyona çip aldı...

Şimdi ben hanginize inanayım.. ?

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 21:13

en son

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ nden örnek verelim

tıp fakültesi 17bin

diş hekimlik 32bin

hemşirelik 177bin

elektrik elektronik 250bin

endüstri 287bin

makine 300bin dolmadı 60 kontenjandan 20si dolmuş

inşaat 300bin dolmadı 90 kontenjandan 20si dolmuş

Demci
Kapalı
27 Mart 2023 21:17

Bak sana bordrolarımı atarsam çok ağlarsın. Benden sana söylemesi:)

wuhanlı, 6 ay önce

direkt kelimesini direk yazıyor sonra ben doktorum 100bin alıyorum diyor,

ben de marsın koloni başkanıyım ve yıllık kazancım 999 milyar tl

herkes atıyor ben de atayım ya tutarsa

can_tolga
Memur
27 Mart 2023 21:19

Zaten kaç aliyorlar ki benim bildigim kadarıyla 100 bini de geçiyor en basit örneğini vereyim temel ek ödeme hemşire 1080 tl uzman dr 15 bin küsür teşvik hemşire ortalama 1500 tl doktor 50-60 bin

Demci
Kapalı
27 Mart 2023 21:19

Forumun trolü gelmiş bana Türkçe dersi vermeye çalışıyor. Ne günlere kaldık:)

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 21:20

at o zaman da ağlayalım

Demci, 6 ay önce

Demci
Kapalı
27 Mart 2023 21:21

Bir de özelden farklı kullanıcı adıyla mesaj atıyor:)

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 21:23

25-30dan aşağı almazsınız ve kendinizi uzman hekimle bir tutarsınız ve orada da normal teşviğin 2katını söylersiniz uzmanlarda teşvik tavanı 35binde nasıl 50bin alsın teşvik sadece

https://www.hizliresim.com/d4y031p bu ne ?? 25-30dan az almıyorsunuz

can_tolga, 6 ay önce

Zaten kaç aliyorlar ki benim bildigim kadarıyla 100 bini de geçiyor en basit örneğini vereyim temel ek ödeme hemşire 1080 tl uzman dr 15 bin küsür teşvik hemşire ortalama 1500 tl doktor 50-60 bin

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 21:24

o ben değilim aga buraya at da ağlayalım yok, söz söylemekle olmaz

hani ağlatacaktın bakalım atıyor musun atmıyor musun merakla bekliyoruz

Demci, 6 ay önce

Bir de özelden farklı kullanıcı adıyla mesaj atıyor:)

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 21:26

30bini az buluyorsa senin maaşını doktor maaşı yapalım

ben anlamıyorum bir hemşire buraya gelip uzman doktorla kendini nasıl bir tutar yok 50bin alıyormuş gibi söylemlere girer

yukarıda attım ne kadar aldığını oradan bak

can_tolga, 6 ay önce

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 21:35

bekliyoruz 100bin kazandığına dair bordronu ???

Demci, 6 ay önce

27 Mart 2023 21:50

Wuhanlı ne işin var burada kamu mühendisleri başlığına geri başlık aşağıya düşüyor sensiz :D

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 21:52

bir doktor 100bin kazandığını iddia ediyor ve eğer bordrosunu atarsa benim ağlayacağımı iddia ediyor

şu an onun bordrosunu bekliyorum

CivilCivil25, 6 ay önce
Wuhanlı ne işin var burada kamu mühendisleri başlığına geri başlık aşağıya düşüyor sensiz :D

can_tolga
Memur
27 Mart 2023 22:41

Bir kalemde temel ek ödeme hemşireden 15 kat fazla bunu anlıyan var mı ? Başka söze ne gerek var

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 22:55

boş yapıyorsun halen kendini cerrahla bir tutuyorsun sen hemşiresin

https://www.hizliresim.com/d4y031p bu maaş neyine yetmiyor, uzmanla aynı mı alacaksın

hemşirenin 16bin maaşı var bin de taban 17bin tl

doktorun 17bin maaşı var 7bin de ek ödeme 24bin tl

cerrah 20bin maaş var 14bin de ek ödeme 34bin tl

cerrah hemşirenin 2 katını alsın bir zahmet

can_tolga, 6 ay önce

Bir kalemde temel ek ödeme hemşireden 15 kat fazla bunu anlıyan var mı ? Başka söze ne gerek var

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 23:06

hemşire seni cerrah yapalım ve cerrah kadar maaş al tamam mı belki o zaman itiraz etmezsin

toplam maaşın 2 katına çıkar

can_tolga, 6 ay önce

27 Mart 2023 23:11

Hocam Allah icin yapmayın ya. Adamların dersleri ile inşaat dersleri bir mi? Neden yüksek kapatıyor biliyor musun abarrısız 75 kpss puanı ile bile rahat atanıyor çünkü. 2020de inşaatcılar 91 puanla açıkta kaldı, Yeni gelen mühdndislerin yüzde 80i saçma sapan doğru maalesef, ama devlet iste mühendislere adil bir alan sınavı tecrübe, risk durum özeti filan getirirse durum rahat hallolur. Ayrıca ziraatçileri diğer kalifiyeli brans mühendislerine ziraat mühendisleri bile tercih etmiyor, benim işyerimdeki ziraatçiler yeni nesil ziraatcilere kusura bakmayın ama her gün küfrediyor, herkes durumun farkında.... siz nasıl bir mantıkla bunu dediniz anlamadım işte.
wuhanlı, 6 ay önce

ziraat niye düşük alsın ki puanlardan bihabersiniz sanırım, şu an össde ziraat puanların ortalaması inşaattan çok daha fazla

https://yokatlas.yok.gov.tr/ buradan incele inşaat mühendislikleri genel anlamda 200-300bin sıralama ile alıyor ziraat fakülteleri 150bin civarında alıyor

hatta inşaatın çoğu dolmuyor bile %60ı dolmamış ama ziraat fakültelerin doluluk oranı inşaate göre çok daha fazla

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 23:12

toplam sabitt döner ile taban ek ödeme ne kadar alıyorsun arada 15 kat fark dediğin şeye bak

cerrahla 2 kattan az fark var doktorla 1.5 kar fark var

https://www.hizliresim.com/syzd2u2

can_tolga, 6 ay önce

27 Mart 2023 23:23

Odtü, itü, boğaziçi, tobb buralardan da örnekler verin lütfen. Diğer üniversitelerde kalifiyeli mühendis yetişme oranı o kadar düşük ki inanın. Devletin mevcut egitim sistemi 4 yıl okuyan herkesi mühendis ediyor maalesef. Hukuk 5 yıl tıp 6 yılken mühendis nasıl 4 yılda yetisiyor anlamıyorum ben. Ziraat müh. Orman, meteoroloji, su ürünleri 4 yılda biter. Ama mesleğinde iyi bir elektrik elektronik mühendisi 6 yıldan aşağı yetişmiyor. Adamakıllı bir mimar istersen sen ülkende onun hakkı da 6 yıl. Bakın hocam bizim üniversite eğitim yılımız 4 yıl avrupa da ise 3 yıl diyeceksiniz biliyorum bunu, ama avrupa mühendisi 3 yıl okuduktan sonra ona staj için iyi bir zaman veriyor. Ayrıca avrupada nerdeyse her mühendis liyakatli üniversitelerden mezun oluyor sonra bu liyakatte ardına 2 yıl yüksek lisans yapıyor. Türkiye de 4 yıl okuyan mühendis ardına yüksek lisans yapıyor mu, yapıyorsa da liyakatli mi bu yüksek lisansı..... madem yüksek lisansı beceremiyoruz, eğitim 1970lerdeki gibi mühendislerde 7 yıl olsun. En azından bunu yaparlarsa hakedenler mühendislik okur. 2-3 yıl ekonomi zayıflar ama bu arkadaşlar mezun oldu mu da ekonomi de çok iyi ilerleriz değil mi....
wuhanlı, 6 ay önce

mesela kafadan bir üniversite atalım

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ OLSUN

sıralamalarına bakalım

tıp fakültesi 6bin

diş hekimlik 24bin

elektrik elektronik 75bin

hemşirelik 125bin

makine 127bin

endüstri 211bin

inşaat mühendisi 220bin

sonra mühendisler doktorla dengiz derler

arada 5-10bin sıralama olsa neyse de en az 200bin sıralama var

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 23:32

mühendislikta yüksek lisans ve doktora ile alanlarında ilerliyorlar mba yapmayan çok az o saydığınız yerlerden

haklısınız ama oradakiler de kamuda çalışma ihtimali çok çok az

https://me.metu.edu.tr/system/files/web_tanitim_2021_1.pdf

2021 odtü makine mezunlarından kimse kamuya girmemiş ve o zamanda ortalama 17bin alıyorlarmış şimdikinin değeri olarak ortalama 40-45 ile başlıyorlar

boğaziçi, odtü, bilkentte okuyan adamların hedefi kamuya girip orada çalışmak değil, çoğu ya savunma sanayisinde ya da daha iyi yerlerde

inşaat mühendisliği için değerlendirecek olursak

boğaziçi 22bin

itü 45bin

odtü 50bin

YTÜ 100bin

tobb etüde de inşaat bulunmuyor

adalethayal, 6 ay önce
Odtü, itü, boğaziçi, tobb buralardan da örnekler verin lütfen. Diğer üniversitelerde kalifiyeli mühendis yetişme oranı o kadar düşük ki inanın. Devletin mevcut egitim sistemi 4 yıl okuyan herkesi mühendis ediyor maalesef. Hukuk 5 yıl tıp 6 yılken mühendis nasıl 4 yılda yetisiyor anlamıyorum ben. Ziraat müh. Orman, meteoroloji, su ürünleri 4 yılda biter. Ama mesleğinde iyi bir elektrik elektronik mühendisi 6 yıldan aşağı yetişmiyor. Adamakıllı bir mimar istersen sen ülkende onun hakkı da 6 yıl. Bakın hocam bizim üniversite eğitim yılımız 4 yıl avrupa da ise 3 yıl diyeceksiniz biliyorum bunu, ama avrupa mühendisi 3 yıl okuduktan sonra ona staj için iyi bir zaman veriyor. Ayrıca avrupada nerdeyse her mühendis liyakatli üniversitelerden mezun oluyor sonra bu liyakatte ardına 2 yıl yüksek lisans yapıyor. Türkiye de 4 yıl okuyan mühendis ardına yüksek lisans yapıyor mu, yapıyorsa da liyakatli mi bu yüksek lisansı..... madem yüksek lisansı beceremiyoruz, eğitim 1970lerdeki gibi mühendislerde 7 yıl olsun. En azından bunu yaparlarsa hakedenler mühendislik okur. 2-3 yıl ekonomi zayıflar ama bu arkadaşlar mezun oldu mu da ekonomi de çok iyi ilerleriz değil mi....
Toplam 101 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi