Editörler : cihan27E.Kayı Han

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
27 Mart 2023 23:35

inşaat mühendislikleri önceden zirvedeydi son 4-5 yılda böyle sıralamaları böyle

2010lu yıllarda zirveye gelmişti inşaat sektörü sonrasında biraz inşaatta duraklama sıralamalara büyük etki etti

ama ben tekrar eski sıralamalara döneceğini düşünüyorum, inşaat sektörü canlanırsa tekrar eski sıralamalara ulaşacaktır

boztaş58
Aday Memur
28 Mart 2023 11:00

bence de . toplumun ez zeki insnları üstelik yaptıkları iş de riskli. hak ediyorlar.

murat3021
Aday Memur
28 Mart 2023 11:42

1 milyon olsun diğer memurlar asgari ücret alsın

28 Mart 2023 17:36

Risk diyen kardeşim sen hic torna tezgahında calıstın mı aceba, veya üretim bakım onarımda... sen hiç 500 metre yeraltında çalıştın mı? Veya bir baraj inşasında, bu liste böyle uzaar gider. Doktorlarımızdan Allah razı olsun 1 can kurtarırlar 1 can tedavi ederler ama mühendis olmadanbinlerce can gidiyor, binlerce can üretim olmayınca aç kalıyor, binlerce doktor iyi toleransta neşteri olmadığından, en iyi toleransta makinesi olmadığında ameliyatını dahi yapamıyor. Güzel kardeşim senden bir ricam var bir gün herhangi bir kamu iktisadi teşebbüsüne (isim farketmez) git ve ordaki makine mühendisleri ne yapıyor bir izle, olası bir hatalarında neler olur diye ordakilere sor bilgi versinler sana. Bir sağlık ilaç sirketine git hatta orda hemsirelerin yaptığı iğneler nasıl üretiliyor bir gör izle incele.... veya maden suyu seviyorsundur belki bir troya üretim şirketine git, şise üretimi gör ordanda maden suyu üretimi fabrikasına uğra gör... o maden suyunu sürekli hazmedin hazmedin hazmedin diye biz mühendislere içiriyorlar işte, hazmedecek yer kalmadı. Hangi gelişmis ülkede makine müh, inşaat müh, mimarına bu değersizliği veriyor Allah için ya... ben her mühendislik bransını savunmam, ama hakeden branşa hakeden maaş gelmelidir. Her brans mühendisligine ise risk tazminatı, ek görev tazminatı, mesai tazminatı, tecrübe maaşı filan şarttır. Minimum mühendis maaşı x branş mühendisinde 30bin ile başlayıp ek maaşlarla artsın mesela, y branş mühendisi ise daha iyi bir mühendisliktir onada taban 40bin maaş ve diğer ek maaşlar(tecrübe maaşı, risk tazminatı filan) verilsin. Adalet hayal olmasın. Ben doktoruma ve hakimime değer verilsin isterim gerekiyorsa onlara da tekrar zam gelsin. Adil maaş olmalı herkese, 2 yıllık tıbbi dokümantasyon sekreteri okusaydık keşke diyen, keşke hemsirelik okusaydık mezun olması da kolaydı maaşta da mesaisi iyi en azından diyen bir mühendis nesil geliyor maalesef. Türkiye önümüzdeki yıllarda mühendisine değer verilmediğinden sence de üretimde azalma göstermez mi? mühendisler zam gelmese yurtdısına gideriz diyor, kalifiyeli mühendisler yurtdısına giderse tecrübesiz (hatta kendi bilmesi gereken dersi dahi bilmeyen mühendisler) mühendisle ayrıca ne kadar üretiriz. Bak farkedersen kökeni mühendis olan siyasiler (Ali babacan, Fatih erbakan filan) bu sorunların önünü tıkamak için lütfen gerekli tedbirler alınsın diyorlar... insallah her mesleğe ADİL MAAŞ gelir, saçma meslekler kayırılmaz... Allah bu millete zeval vermesin ama gereken adil zam gelmezse ilerde ne olacağı maalesef belli :((
boztaş58, 6 ay önce

bence de . toplumun ez zeki insnları üstelik yaptıkları iş de riskli. hak ediyorlar.

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 17:55

Genelde ihaleye çıkıyor bu baraj insaatleri, nükleer santral, köprü falan ve onların şirketlerinden mühendisler yapiliyor

adalethayal, 6 ay önce
Risk diyen kardeşim sen hic torna tezgahında calıstın mı aceba, veya üretim bakım onarımda... sen hiç 500 metre yeraltında çalıştın mı? Veya bir baraj inşasında, bu liste böyle uzaar gider. Doktorlarımızdan Allah razı olsun 1 can kurtarırlar 1 can tedavi ederler ama mühendis olmadanbinlerce can gidiyor, binlerce can üretim olmayınca aç kalıyor, binlerce doktor iyi toleransta neşteri olmadığından, en iyi toleransta makinesi olmadığında ameliyatını dahi yapamıyor. Güzel kardeşim senden bir ricam var bir gün herhangi bir kamu iktisadi teşebbüsüne (isim farketmez) git ve ordaki makine mühendisleri ne yapıyor bir izle, olası bir hatalarında neler olur diye ordakilere sor bilgi versinler sana. Bir sağlık ilaç sirketine git hatta orda hemsirelerin yaptığı iğneler nasıl üretiliyor bir gör izle incele.... veya maden suyu seviyorsundur belki bir troya üretim şirketine git, şise üretimi gör ordanda maden suyu üretimi fabrikasına uğra gör... o maden suyunu sürekli hazmedin hazmedin hazmedin diye biz mühendislere içiriyorlar işte, hazmedecek yer kalmadı. Hangi gelişmis ülkede makine müh, inşaat müh, mimarına bu değersizliği veriyor Allah için ya... ben her mühendislik bransını savunmam, ama hakeden branşa hakeden maaş gelmelidir. Her brans mühendisligine ise risk tazminatı, ek görev tazminatı, mesai tazminatı, tecrübe maaşı filan şarttır. Minimum mühendis maaşı x branş mühendisinde 30bin ile başlayıp ek maaşlarla artsın mesela, y branş mühendisi ise daha iyi bir mühendisliktir onada taban 40bin maaş ve diğer ek maaşlar(tecrübe maaşı, risk tazminatı filan) verilsin. Adalet hayal olmasın. Ben doktoruma ve hakimime değer verilsin isterim gerekiyorsa onlara da tekrar zam gelsin. Adil maaş olmalı herkese, 2 yıllık tıbbi dokümantasyon sekreteri okusaydık keşke diyen, keşke hemsirelik okusaydık mezun olması da kolaydı maaşta da mesaisi iyi en azından diyen bir mühendis nesil geliyor maalesef. Türkiye önümüzdeki yıllarda mühendisine değer verilmediğinden sence de üretimde azalma göstermez mi? mühendisler zam gelmese yurtdısına gideriz diyor, kalifiyeli mühendisler yurtdısına giderse tecrübesiz (hatta kendi bilmesi gereken dersi dahi bilmeyen mühendisler) mühendisle ayrıca ne kadar üretiriz. Bak farkedersen kökeni mühendis olan siyasiler (Ali babacan, Fatih erbakan filan) bu sorunların önünü tıkamak için lütfen gerekli tedbirler alınsın diyorlar... insallah her mesleğe ADİL MAAŞ gelir, saçma meslekler kayırılmaz... Allah bu millete zeval vermesin ama gereken adil zam gelmezse ilerde ne olacağı maalesef belli :((
28 Mart 2023 18:06

Gel sen gir milyonluk projelerin altına
wuhanlı, 6 ay önce

Genelde ihaleye çıkıyor bu baraj insaatleri, nükleer santral, köprü falan ve onların şirketlerinden mühendisler yapiliyor

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 18:19

O nükleer santrali yapanların maaşı zaten çok iyi derecede 100den aşağıda değil emin olabilirsin

wuhanlı, 6 ay önce

28 Mart 2023 19:01

Wuhanlı gerçekten senle konuşup zamanımı boşa harcamaya değmiyor. Yukarda dediklerim tam sayfa zaten.
wuhanlı, 6 ay önce

O nükleer santrali yapanların maaşı zaten çok iyi derecede 100den aşağıda değil emin olabilirsin

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 19:08

sen nasıl anlamak istersen öyle anla başka bir şey demeyeceğim sana

adalethayal, 6 ay önce
Wuhanlı gerçekten senle konuşup zamanımı boşa harcamaya değmiyor. Yukarda dediklerim tam sayfa zaten.

Demci
Kapalı
28 Mart 2023 19:23

Bu başlığı açan da wuhanlı, journeykbr, aliesmer, uzmanhemşir, ulkucu38, gerçek.. ve daha bir kaç tane daha hesabı var. Ve bu adam maalesef benim meslektaşım ve doktor.

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 20:33

halen hayal dünyasında yaşıyorsun başka diyecek kelime bulamıyorum

dün demiştin ya 100bin tl bordronu atacağını ve beni ağlatacaktın hani???

halen bekliyoruz 100bin tl bordronu yok mu? göster de ağlat bizi

Demci, 6 ay önce

Bu başlığı açan da wuhanlı, journeykbr, aliesmer, uzmanhemşir, ulkucu38, gerçek.. ve daha bir kaç tane daha hesabı var. Ve bu adam maalesef benim meslektaşım ve doktor.

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 20:35

sizin doktor milletvekili bakanınız ortalama 40bin tl maaş aldığını komisyonda söyledi seni yalancı çıkardı komisyondakiler halen buradasın ben ona şaşırıyorum

hatta chpli milletvekili de doğruladı ve mühendislerin de uzman doktorla benzer almalı dedi

hiç mi komisyondan haberin yok

Demci, 6 ay önce

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
29 Mart 2023 11:37

Az bile ama olmali

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
30 Mart 2023 17:14

+1111

Demci
Kapalı
30 Mart 2023 17:30

Mesaiye başladı yine bordro koleksiyoncusu:)

wuhanlı, 6 ay önce

+1111

Demci
Kapalı
30 Mart 2023 17:37

Wuhanlı neredesin?

Diğer hesapları açıp ip adreslerini değiştirmekle meşgul:)

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
30 Mart 2023 18:49

kendini burada doktor olarak tanıtan ve sonra da 100binden fazla kazandığını ifade eden sonra da bu maaşınla bizi ağlatacağına iddia eden sen mi söylüyorsun

adamlığın olsun biraz da sözünün arkasında dur

Demci, 6 ay önce

Wuhanlı neredesin?

Diğer hesapları açıp ip adreslerini değiştirmekle meşgul:)

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
30 Mart 2023 18:51

sözünün arkasında dur hadi

Demci, 6 ay önce

Bak sana bordrolarımı atarsam çok ağlarsın. Benden sana söylemesi:)

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
30 Mart 2023 18:52

ve burada doktor olduğunu iddia edip (aslında yalan doktor falan değil atıyor) ve 100binden az almadığını iddia ediyor

sonra da beni ağlatacağını iddia ediyor

sözünün arkasında dur

Demci, 6 ay önce

Mühendis arkadaşlar haklarını isteyebilir, maaş düşükse talepte bulunabilir. Ancak başka bir meslek grubuyla karşılaştırmadan haklarını isterlerse daha etkili olur diye düşünüyorum.

O yıllardaki ve şu an ki Mühendis maaşlarını bilmiyorum ama;

2005 yılında Pratisyen Doktor olarak 5000 bin TL ye yakın, 2015 de Uzman Doktor olarak 20 bin TL ye yakın, şu anda da 100 bin TL ye yakın alıyorum. Ama her hastanede durum böyle değil. Karşılaştırma yaparken daha mantıklı karşılaştırma yaparsanız belki istediğinizi daha kolay alabilirsiniz. Direk bana doktorla eşit maaş verilsin derseniz maalesef olmuyor ( gönül ister ki olsun)

Yüksek bir mühendislik fakültesi terk biri olarak söylüyorum; doktora çok ihtiyaç var, doktor olmadı mı alttan gelen yetişene kadar çok süre geçmesi lazım.

Benim olduğum büyükşehirde benim branşımdan sadece 2 kişiyiz.

Demci
Kapalı
30 Mart 2023 19:35

Hakaret boyutuna dökme!

wuhanlı, 6 ay önce

kendini burada doktor olarak tanıtan ve sonra da 100binden fazla kazandığını ifade eden sonra da bu maaşınla bizi ağlatacağına iddia eden sen mi söylüyorsun

adamlığın olsun biraz da sözünün arkasında dur

Toplam 101 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi