muhterem hocanın sorusu aslında net değil
belki kendisi tam hakim değil konuya
öncelikle mebde teknik öğretmen yoktur
teknik bölümlerde derse giren öğretmenler meslek öğretmeni olarak görülür ekstra bölüme göre değişen ilave eğitim öğretim hizmetleri tazminatı alır aylık 150-700 arası değişir alanına göre
kültür öğretmeni haftalık 15 saatten sonra ek ders alırken biz 20 saatten sonra ek ders alabiliriz bu nedenle haftslık 5 aylık 20 saat ek ders zarar ederiz ancak kültür öğretmenlerimiz haftada 30 saate kadar {15 maaş karşılığı+15 ek ders) normal derse girebilirken bizim 40 saate kadar (20 maaaş karşılığı +20 saat ek ders) derse girebiliriz
kültür öğretmenleri 2 kat ek derse karşılık gelen DYK derslerine girebilirken bizim varsa döner sermayeden ek ücret alma durumu olabiliyor
fakat anlamanız gereken 2 husus var
1 ne kültür ne meslek öğretmeni burda yazan ek derse kesin ulaşır diyemezsiniz
bazı hocalar hiç ek ders almıyor olabilirler bile
ben 6 ay almadım
şuanda 2700 civarı anca alıyorum ayrıca yazın kesiliyor
döner sermayede hiç çalışmadım
çalışmakta istemem
ek ders konusu sürekli ve düzenli olmadığından birşey söyleyemeyiz
2. teknik öğretmen mebde yoktur dedik
biz kendimize teknik öğretmen diyoruz ama hizmet sınıfımız kültür hocaları gibi eğitim öğretim hizmetleri (EÖH) olarak geçer
teknik öğretmrn ise başta tedaş olmak üzere bazı kurumlarda var ve teknik hizmetler olarak geçer (THS) hizmet sınıfı
bunu bordrolarınızda görebilirsiniz THS olan gerçek teknik öğretmenler şuanda kemik maaş olarak mühendise yakın alır bizden bayağı fazladır Muhterem hoca burayı karıştırıyor belki
dilim döndüğünce anlattım
kolay gelsin
muhterem hocanın sorusu aslında net değil
belki kendisi tam hakim değil konuya
öncelikle mebde teknik öğretmen yoktur
teknik bölümlerde derse giren öğretmenler meslek öğretmeni olarak görülür ekstra bölüme göre değişen ilave eğitim öğretim hizmetleri tazminatı alır aylık 150-700 arası değişir alanına göre
kültür öğretmeni haftalık 15 saatten sonra ek ders alırken biz 20 saatten sonra ek ders alabiliriz bu nedenle haftslık 5 aylık 20 saat ek ders zarar ederiz ancak kültür öğretmenlerimiz haftada 30 saate kadar {15 maaş karşılığı+15 ek ders) normal derse girebilirken bizim 40 saate kadar (20 maaaş karşılığı +20 saat ek ders) derse girebiliriz
kültür öğretmenleri 2 kat ek derse karşılık gelen DYK derslerine girebilirken bizim varsa döner sermayeden ek ücret alma durumu olabiliyor
fakat anlamanız gereken 2 husus var
1 ne kültür ne meslek öğretmeni burda yazan ek derse kesin ulaşır diyemezsiniz
bazı hocalar hiç ek ders almıyor olabilirler bile
ben 6 ay almadım
şuanda 2700 civarı anca alıyorum ayrıca yazın kesiliyor
döner sermayede hiç çalışmadım
çalışmakta istemem
ek ders konusu sürekli ve düzenli olmadığından birşey söyleyemeyiz
2. teknik öğretmen mebde yoktur dedik
biz kendimize teknik öğretmen diyoruz ama hizmet sınıfımız kültür hocaları gibi eğitim öğretim hizmetleri (EÖH) olarak geçer
teknik öğretmrn ise başta tedaş olmak üzere bazı kurumlarda var ve teknik hizmetler olarak geçer (THS) hizmet sınıfı
bunu bordrolarınızda görebilirsiniz THS olan gerçek teknik öğretmenler şuanda kemik maaş olarak mühendise yakın alır bizden bayağı fazladır Muhterem hoca burayı karıştırıyor belki
dilim döndüğünce anlattım
kolay gelsin