Editörler : gubaz"eskiyara"
26 Mart 2023 20:13

Ücretli öğretmenlik
Ücretli öğretmenliğe kadro olacak mı ? Lütfen olsun..
26 Mart 2023 20:17

Yok öyle beleşe kadro size. Çalışacaksınız.

mhmet22
Aday Memur
26 Mart 2023 20:28

Tamam. Verdim kadroyu, hayırlı olsun

tatlılimon2133
Aday Memur
26 Mart 2023 21:19

Çok haksızlık olur öyle şey yapilmaz

Pomak222
Aday Memur
26 Mart 2023 21:27

Daha önceki yıllarda oldu, şimdi neden olmasın, 2009 2010 yıllarında sözleşmeli öğretmenler KHK ile kadroya alındı, eminim burada olumsuz yorum yapanlar o zamanlar da belesten kadroya geçmiştir,

İrem Acar
Aday Memur
26 Mart 2023 21:30

Kimsenin parasından kesilip verilmeyecek bu para ve doğal olarak kadro. Kadrolulari etkileyecek bir durum yok.

Edmond.Dantes
Aday Memur
26 Mart 2023 21:30

Olacak kardeşim hiç merak etme. Herkes kendi ekmeğini yer. Bu arada ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasında da kpss kriteri olması bekleniyor.

skramz
Daire Başkanı
26 Mart 2023 21:53

Biz niye sınava girdik haksızlık değil mi

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
26 Mart 2023 21:59

Verilecek. Çalışma son aşamada. Özellikle deprem bölgesine atama yapılacak. Ama çalışma senesinin minimum 3 sene olması öngörülüyor.

Velocıraptor
Genel Müdür
26 Mart 2023 22:03

ücretli öğretmenlere daha önce kadro verilmedi bundan sonra da verilmesi için bir sebep yok.

ücretli öğretmenlik tecrübe ve bir miktar maddi kazanç adına olumlu olsa da kpss çalışmalarını olumsuz etkilediği için pek önermiyorum maalesef. eğer branşınız atamada birazda olsa umut vaat ediyorsa eve kapanıp lpss çalımanız daha mantıklı olacaktır.

inşallah sizleri de bir süre sonra kadrlu öğretmen olarak aramızda görürüz.

26 Mart 2023 22:15

İsteyin uğraşın neden olmasın emekli zammı 45 bin sağlık personeli ataması 45 bin öğretmen 35 bin milli savunma personeli muhtemelen 40 bin polis ve 100 bin kadar memur alımı olacak sizde isteyin uğraşın patron çıldırdı az önce MSB bakanı açıkladı 35 bin personel temini yapacaz dedi iç işleri de polis alımı için çalışma yapıyor sizde isteyin

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
26 Mart 2023 22:18

Bilgisi olmadan fikri olan biri daha. Daha önce ücretli öğretmenlere kadro verildi. Daha bunu bilmiyor.
Velocıraptor, 6 ay önce

ücretli öğretmenlere daha önce kadro verilmedi bundan sonra da verilmesi için bir sebep yok.

ücretli öğretmenlik tecrübe ve bir miktar maddi kazanç adına olumlu olsa da kpss çalışmalarını olumsuz etkilediği için pek önermiyorum maalesef. eğer branşınız atamada birazda olsa umut vaat ediyorsa eve kapanıp lpss çalımanız daha mantıklı olacaktır.

inşallah sizleri de bir süre sonra kadrlu öğretmen olarak aramızda görürüz.

Velocıraptor
Genel Müdür
26 Mart 2023 22:32

ilgili kadro kararını göster de bilelim.

şaşkın tarihçi, 6 ay önce
Bilgisi olmadan fikri olan biri daha. Daha önce ücretli öğretmenlere kadro verildi. Daha bunu bilmiyor.

tukiu
Memur
26 Mart 2023 22:35

zorunlu hizmet affına karşı çıkan , kpss olmadan ücretli öğretmen atamasını destekliyor :)

hangi din bu ?

Verilecek. Çalışma son aşamada. Özellikle deprem bölgesine atama yapılacak. Ama çalışma senesinin minimum 3 sene olması öngörülüyor.

Pelinin
Yasaklı
27 Mart 2023 12:21

Ahhhahha çok güldüm hocam yorumuna, gerçektenbu arkadaşlar neyin kafasını yaşıyor :))

tukiu, 6 ay önce

zorunlu hizmet affına karşı çıkan , kpss olmadan ücretli öğretmen atamasını destekliyor :)

hangi din bu ?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
27 Mart 2023 12:24

Evet son kulis bilgileri de benim dıyumlarımı doğruluyor. Yalnız 3 yıl çalışma süresi şartı çok olmuş gibi. 2 yıl olsa daha makul olacak sanki. Nisan 10 gibi açıklama gelir.

Pelinin
Yasaklı
27 Mart 2023 12:27

Elbette ücretli arkadaşların da atamaları yapılsın ama bu adaletsiz şekilde olmamalı, herkes gibi çalı şıp sınavda yüksek alıp atanabilirler,

melcea
Genel Müdür
27 Mart 2023 12:37

Daha once ucretli ogretmenler bazi kriterlere gore kadroya alindi. Sanirim 5 yil kesintisiz calisma gibi kriterler vardi. Arkadasim o atama ile atandi. Desteklemiyorum o ayri.

Velocıraptor, 6 ay önce

ilgili kadro kararını göster de bilelim.

Velocıraptor
Genel Müdür
27 Mart 2023 17:05

hayırlısı olsun o vakit.

herkes için ortak bir yol varken benim de desteklemem mümkün değil.

melcea, 6 ay önce

Daha once ucretli ogretmenler bazi kriterlere gore kadroya alindi. Sanirim 5 yil kesintisiz calisma gibi kriterler vardi. Arkadasim o atama ile atandi. Desteklemiyorum o ayri.

Caramon Majere
Aday Memur
28 Mart 2023 15:50

Olur mu ya 2 yıl çok fazla. 1 gün daha makul olur gibi. 1 gün ücretli yapan kpss olmaksızın atansın.
Evet son kulis bilgileri de benim dıyumlarımı doğruluyor. Yalnız 3 yıl çalışma süresi şartı çok olmuş gibi. 2 yıl olsa daha makul olacak sanki. Nisan 10 gibi açıklama gelir.

tabibülhayvanat
Aday Memur
28 Mart 2023 22:09

Değerli hocalarım burada ücretli öğretmenleri hak yiyen beleşçi ve haksız olarak göstermeden önce bence yazacağım konularda biraz düşünsek mi ne dersiniz?

Öncelikle ücretli öğretmenlerin ücretli kölelik yapması onların değil içinde bulunduğumuz öğretmen yetiştirme ve atama sisteminin kokuşmuşluğunun bir ürünüdür. Özellikle bazı branşlarda, yapılmayan planlamanın bir ürünü olarak on binlerce mezun ve bekleyen var. Bu bekleme bir yıl iki yıl üç yıl da değil 10 yıl 15 yıl bekleyenler var. Bir insan hayatı kaç yıl? Soruyorum bir şeyleri mesela evliliği ne kadar erteleyebilirsiniz? Hayat kurmayı aile olmayı kısaca insanca yaşama isteği fazlasını değil. Ne kadar çalışsan da üç beş kadroyla kime ne kadar sürede sıra gelir. Ha birde belli bir zamandan sonra çalışmak zorundaysan eğer hani malum yemek yemeden yaşayamaz ya insan. Şimdi bazıları çıkar ücretli yapmasın, başka işte çalışsın yada devlet herkesi öğretmen olarak atamak zorunda değil bla bla falan. Bu arkadaşlara cevap bile vermeyi zul görüyorum ne yazarlarsa yazsınlar. Hükümsüz boş laflar. KPSS için çalışana uğraşıp didinip belki yıllar sonra atanana haksızlık değil mi evet dibine kadar haksızlık. Birileri çalışıp para kazanırken belki aç susuz çalışıp atanmak için uğraştılar en fazla onların hakkı gasp ediliyor. E peki çelişmiyor mu bu iki yargı tabiki de hayır. Çünkü bu kesime de haksızlığı yapan bir öğretmeni ücretli köleliğe mahkum eden kimse yada neyse onun ta kendisidir. Dolayısıyla hedef gösterdiğiniz kişiler aslında aynı mağduriyet ağacının yan dalında oturan yoldaşın meslektaşın. Çözüm aslında sorunun içinde saklı ciddi ve doğru bir planlama hepsi bu. Ha bu saatten sonra mesele bu kadar kangren olmuşken bence KPSS için çalışan emek veren öğretmenlerim için 100 bin kadro nasıl analarının ak sütü kadar helal se yıllarca KPSS için uğraşmış ve hayatı ıskalamamak için bi yerden sonra çlışmak zorunda kalıp ücretli öğretmenlerimin de 5 bin 10 bin kadro hakkıdır.

birde şunu belirteyim ben KPSS ile atanmış meslekte acizane 10. yılını devirmiş biri olarak özellikle doğu bölgelerinde gördüğüm bir durumu sizlere betimleyeyim. Öğretmen arkadaşlarım kırılmasın ama maalesef bu tarz arkadaşlarla nadir olmayacak bir sıklıkta karşılaşmış bulunarak söylemeliyim ki atanıncaya kadar Sibirya da görev yaparım heves ve heyecanı ile Anadolu'muzun biraz garip ve ücra bir noktasına atanan bazı arkadaşlar araya onlarca kişi sokarak daha rahat edebileceği bir yere geçmek için o atandığı yerdeki yavrularımızı eğitim öksüzü yetimi bırakıyorlar. Ücretli öğretmen arkadaşlarda sırf bu boşluğu bile doldurduğu için bence fazlasıyla hak ediyor bu atamayı. Ez cümle amacım kimseyi kırmak değil lakin gerçekler ve yaşanmışlıklarla olaya bu açıdan bakıyorum saygılarımla.

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi