Editörler : gubaz"eskiyara"

Ogretmendostu
Aday Memur
28 Mart 2023 22:44

Ne alakası var kardeşim mağdur edebiyatı yapmasın kimse. Şayet okullarımızda çalışan ücretliler olmasa devlet tıpış tıpış atama yapmak zorunda kalacak.Hem onlarca gencin önünü bu şekilde tıka hem de gel ben 5 yol çalıştım kadro istiyorum diye tıka. Adalet bunun neresinde. 10000 ücretliden bahsediliyor. madem devletin bunu yapmaya niyeti vardı sınavdan puanını alan bir sonraki 10000 kişiyi de atasaydı

,45 bin değil 55 bin kişi yapsaydı alımı. O bahsettiğin insan ömrü kaç yıl muhabbetinde olduğu gibi gencecik insanlar evlenip yuva kurmak ailesinin eline bakmamak istiyor . Ne hakkı var bu 10000 kişinin diğer 10000 kişinin 1 senesi 3 senesini 5 senesini çalmaya. Doğuda görev yapmıyormuş kimse . Bunun çözümü bu mu ? Yasa çıkarırsın atanan kimsenin orada kalmasını sağlayan olur biter. Herkes zaten şehir hayatını büyük şehiri sevmiyor. Benim 5 yıldır güneydoğuda çalışıp köyde hayatı yeni yaşamaya başladım diye konuşan arkadaşlarım var.sanıyorsunuz ki herkes sizin çevrenizde gördüğünüz 3 5 boş insandan ibaret.

tabibülhayvanat, 6 ay önce

Değerli hocalarım burada ücretli öğretmenleri hak yiyen beleşçi ve haksız olarak göstermeden önce bence yazacağım konularda biraz düşünsek mi ne dersiniz?

Öncelikle ücretli öğretmenlerin ücretli kölelik yapması onların değil içinde bulunduğumuz öğretmen yetiştirme ve atama sisteminin kokuşmuşluğunun bir ürünüdür. Özellikle bazı branşlarda, yapılmayan planlamanın bir ürünü olarak on binlerce mezun ve bekleyen var. Bu bekleme bir yıl iki yıl üç yıl da değil 10 yıl 15 yıl bekleyenler var. Bir insan hayatı kaç yıl? Soruyorum bir şeyleri mesela evliliği ne kadar erteleyebilirsiniz? Hayat kurmayı aile olmayı kısaca insanca yaşama isteği fazlasını değil. Ne kadar çalışsan da üç beş kadroyla kime ne kadar sürede sıra gelir. Ha birde belli bir zamandan sonra çalışmak zorundaysan eğer hani malum yemek yemeden yaşayamaz ya insan. Şimdi bazıları çıkar ücretli yapmasın, başka işte çalışsın yada devlet herkesi öğretmen olarak atamak zorunda değil bla bla falan. Bu arkadaşlara cevap bile vermeyi zul görüyorum ne yazarlarsa yazsınlar. Hükümsüz boş laflar. KPSS için çalışana uğraşıp didinip belki yıllar sonra atanana haksızlık değil mi evet dibine kadar haksızlık. Birileri çalışıp para kazanırken belki aç susuz çalışıp atanmak için uğraştılar en fazla onların hakkı gasp ediliyor. E peki çelişmiyor mu bu iki yargı tabiki de hayır. Çünkü bu kesime de haksızlığı yapan bir öğretmeni ücretli köleliğe mahkum eden kimse yada neyse onun ta kendisidir. Dolayısıyla hedef gösterdiğiniz kişiler aslında aynı mağduriyet ağacının yan dalında oturan yoldaşın meslektaşın. Çözüm aslında sorunun içinde saklı ciddi ve doğru bir planlama hepsi bu. Ha bu saatten sonra mesele bu kadar kangren olmuşken bence KPSS için çalışan emek veren öğretmenlerim için 100 bin kadro nasıl analarının ak sütü kadar helal se yıllarca KPSS için uğraşmış ve hayatı ıskalamamak için bi yerden sonra çlışmak zorunda kalıp ücretli öğretmenlerimin de 5 bin 10 bin kadro hakkıdır.

birde şunu belirteyim ben KPSS ile atanmış meslekte acizane 10. yılını devirmiş biri olarak özellikle doğu bölgelerinde gördüğüm bir durumu sizlere betimleyeyim. Öğretmen arkadaşlarım kırılmasın ama maalesef bu tarz arkadaşlarla nadir olmayacak bir sıklıkta karşılaşmış bulunarak söylemeliyim ki atanıncaya kadar Sibirya da görev yaparım heves ve heyecanı ile Anadolu'muzun biraz garip ve ücra bir noktasına atanan bazı arkadaşlar araya onlarca kişi sokarak daha rahat edebileceği bir yere geçmek için o atandığı yerdeki yavrularımızı eğitim öksüzü yetimi bırakıyorlar. Ücretli öğretmen arkadaşlarda sırf bu boşluğu bile doldurduğu için bence fazlasıyla hak ediyor bu atamayı. Ez cümle amacım kimseyi kırmak değil lakin gerçekler ve yaşanmışlıklarla olaya bu açıdan bakıyorum saygılarımla.

Ogretmendostu
Aday Memur
28 Mart 2023 22:48

Ayrıca iki arkadaş düşünelim coğrafya öğretmenliği mezunu. Biri azmetmiş 4 senedir KPSS çalışıyor ve her seferinde malum az atama yüzünden her sene 100, 150 kişi ile kaçırıp atanamasın. Ama diğer arkadaşı o 4 sene içinde ücretli olarak çalışsın cebine harçlığını koysun 4 senenin sonunda çat bakmışsın ki çalışan atanamamış o atanmış bu mu sizin hak adalet anlayışınız?

Ogretmendostu
Aday Memur
28 Mart 2023 22:53

Kimse kimseyi de ücretli öğretmenlik sistemine köle etmiyor aksine ücretli öğretmen olarak çalışanlar atanmayı bekleyen binlerce gencin geleceğine çomak sokuyor . Ücretli öğretmenin aylık kazancı asgari ücretten az . Kendi mesleğinin gereklerini yerine getiripasgari ücretten az kazanan insan kendi kendine hem sistemi bozuyor hem de çarkın bozuk dişlisi olmaya gönüllü oluyor.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
29 Mart 2023 05:36

Ok raydan çıktı artık. Ücretli öğretmenlere kadro geliyor nisan ayında. Dünkü eylem çok ses getirdi.

detayolur
Aday Memur
29 Mart 2023 09:13

Özel okulda çalışanların günahı ne peki onlar çok mu iyi şartta çalışıyor.

Canbolat001
Kapalı
29 Mart 2023 09:35

Tek bir şey dicem şuan ki ekonomik şartlarda şu ortamda ücretli öğretmenlik yapmanın 2 şartı vardır ya atanacak puan alınmıştır atamayı beklerken yapılabilir malum 1 sene sonra atanılıyor artık.2 si de bulunduğu bölgede iş olanakları kısıtlıdır gerçekten aileside ordaysa giderleride azdır bu şartta düşünülebilir.Onun haricinde bu ortamda ücretli öğretmenlik yapmak bile bile lades demektir.5 yıl değil 30 yıl ücretli yapsanız primi bile dolduramıyorsun. Daha ne diyeyim başka seçenekler düşünün arkadaşlar

melcea
Genel Müdür
29 Mart 2023 09:55

Ben Istanbul'dayim. Kirsal kesimdeyim. Okulda calisacak ucretli ogretmen bulamiyoruz. Gecen sene hatirliyorum, 2 A4 kagidi dolusu ucretli ogretmen adayi arandi, hic biri yanasmadi. Hic de oyle kirsalda torpilli kadrollularin bosalttigi yerlere falan gitmiyorlar. Yol paralari dahi odenecek olmasina ragmen gelmediler. Hic magdur edebiyati yapilmasin. Bir de ok raydan cikmaz, yaydan cikabilir.

tukiu
Memur
29 Mart 2023 17:12

burada vakit geçirmek yerine kpss çalışın derim

Pelinin
Yasaklı
29 Mart 2023 17:33

Ne güzel ya hem torpille yıllarca şehir merkezinde ücretli öğretmen olarak hersene aynı okulda çalış, sonrada kpsssiz öğretmen ol, nerde var bu bolluk ya, bi bu eksikti

Pelinin
Yasaklı
29 Mart 2023 17:36

Ne güzel ya, hem yıllarca torpille tanıdıkla ücretli öğretmen olarak çalış para kazan, tanıdığı olmayan evde kpss çalışsın yıllarca, sonrada kpsssiz çalışandan önce atan, nerde var bu bolluk ya, ne güzel hayaller bunlar, çalışın kazanın haketmediğiniz birşeyi istemeye utanın

ByCenk
Memur
29 Mart 2023 20:24

Bu konuda gördüğüm en büyük problem, kpss ile yüksek puan alıp atanan doğuda görev yaparken, onlara kıyasla daha az puan alıp kontenjan yetersizliği sebebiyle atanamayıp evinin, yaşamak istediği bölgenin içinde ücretli öğretmenlik yapanların aynı kurumda kadroya alınması.

Süleyman Paşa
Aday Memur
30 Mart 2023 09:02

Aynen öyle. Beleşçiliğin,hak yemenin,arsızlığın en uç noktasıdır ücretliye kadro istemek.
tabibülhayvanat, 6 ay önce

Değerli hocalarım burada ücretli öğretmenleri hak yiyen beleşçi ve haksız olarak göstermeden önce bence yazacağım konularda biraz düşünsek mi ne dersiniz?

Öncelikle ücretli öğretmenlerin ücretli kölelik yapması onların değil içinde bulunduğumuz öğretmen yetiştirme ve atama sisteminin kokuşmuşluğunun bir ürünüdür. Özellikle bazı branşlarda, yapılmayan planlamanın bir ürünü olarak on binlerce mezun ve bekleyen var. Bu bekleme bir yıl iki yıl üç yıl da değil 10 yıl 15 yıl bekleyenler var. Bir insan hayatı kaç yıl? Soruyorum bir şeyleri mesela evliliği ne kadar erteleyebilirsiniz? Hayat kurmayı aile olmayı kısaca insanca yaşama isteği fazlasını değil. Ne kadar çalışsan da üç beş kadroyla kime ne kadar sürede sıra gelir. Ha birde belli bir zamandan sonra çalışmak zorundaysan eğer hani malum yemek yemeden yaşayamaz ya insan. Şimdi bazıları çıkar ücretli yapmasın, başka işte çalışsın yada devlet herkesi öğretmen olarak atamak zorunda değil bla bla falan. Bu arkadaşlara cevap bile vermeyi zul görüyorum ne yazarlarsa yazsınlar. Hükümsüz boş laflar. KPSS için çalışana uğraşıp didinip belki yıllar sonra atanana haksızlık değil mi evet dibine kadar haksızlık. Birileri çalışıp para kazanırken belki aç susuz çalışıp atanmak için uğraştılar en fazla onların hakkı gasp ediliyor. E peki çelişmiyor mu bu iki yargı tabiki de hayır. Çünkü bu kesime de haksızlığı yapan bir öğretmeni ücretli köleliğe mahkum eden kimse yada neyse onun ta kendisidir. Dolayısıyla hedef gösterdiğiniz kişiler aslında aynı mağduriyet ağacının yan dalında oturan yoldaşın meslektaşın. Çözüm aslında sorunun içinde saklı ciddi ve doğru bir planlama hepsi bu. Ha bu saatten sonra mesele bu kadar kangren olmuşken bence KPSS için çalışan emek veren öğretmenlerim için 100 bin kadro nasıl analarının ak sütü kadar helal se yıllarca KPSS için uğraşmış ve hayatı ıskalamamak için bi yerden sonra çlışmak zorunda kalıp ücretli öğretmenlerimin de 5 bin 10 bin kadro hakkıdır.

birde şunu belirteyim ben KPSS ile atanmış meslekte acizane 10. yılını devirmiş biri olarak özellikle doğu bölgelerinde gördüğüm bir durumu sizlere betimleyeyim. Öğretmen arkadaşlarım kırılmasın ama maalesef bu tarz arkadaşlarla nadir olmayacak bir sıklıkta karşılaşmış bulunarak söylemeliyim ki atanıncaya kadar Sibirya da görev yaparım heves ve heyecanı ile Anadolu'muzun biraz garip ve ücra bir noktasına atanan bazı arkadaşlar araya onlarca kişi sokarak daha rahat edebileceği bir yere geçmek için o atandığı yerdeki yavrularımızı eğitim öksüzü yetimi bırakıyorlar. Ücretli öğretmen arkadaşlarda sırf bu boşluğu bile doldurduğu için bence fazlasıyla hak ediyor bu atamayı. Ez cümle amacım kimseyi kırmak değil lakin gerçekler ve yaşanmışlıklarla olaya bu açıdan bakıyorum saygılarımla.

Velocıraptor
Genel Müdür
30 Mart 2023 10:05

zorunlu hizmet affı diye ortaya çıkan öğretmenleri de buraya katabilir miyiz ?

Süleyman Paşa, 6 ay önce
Aynen öyle. Beleşçiliğin,hak yemenin,arsızlığın en uç noktasıdır ücretliye kadro istemek.

calmefuspo
Memur
30 Mart 2023 10:42

eskisi gibi sadece sınavdan puan alarak atansa keşke

kuzenim eğitim fakültesi mezunu ücretli öğretmenlik yapıyor branşında (fen-edebiyat veya başka bölüm mezunu değil) kpss ye giriyor ama referans olmayınca mülakatlarda kalıyor

Mülakatı kaldırmaları gerek öncelikle

Pelinin, 6 ay önce

Elbette ücretli arkadaşların da atamaları yapılsın ama bu adaletsiz şekilde olmamalı, herkes gibi çalı şıp sınavda yüksek alıp atanabilirler,

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
30 Mart 2023 11:05

4 senedir evde oturup soru çözmekten başka bir iş yapmayan 30'unu geçmiş sıfır tecrübeli biri mi daha iyi öğretmen olur, yoksa 4 senedir bixzat eğitimin içinde olan, tecrübeli, konulara , sınıfa alışmış , yönetim deneyimli bir ücretli mi. Dürüst cevap verin ama
Ogretmendostu, 6 ay önce

Ayrıca iki arkadaş düşünelim coğrafya öğretmenliği mezunu. Biri azmetmiş 4 senedir KPSS çalışıyor ve her seferinde malum az atama yüzünden her sene 100, 150 kişi ile kaçırıp atanamasın. Ama diğer arkadaşı o 4 sene içinde ücretli olarak çalışsın cebine harçlığını koysun 4 senenin sonunda çat bakmışsın ki çalışan atanamamış o atanmış bu mu sizin hak adalet anlayışınız?

chmstry10
Aday Memur
30 Mart 2023 11:52

Ohooo,ordan bakarsan, yıllarca kpps çalışan mi daha tecrübeli,yoksa yıllardır özel okullarda kurslarda çalışan öğretmen mi? Bunun sonu yok. Buranin çözümü, ücretli öğretmenlik gibi ucube sistemi bitirmek, özel kurumların eski yasasını geri getirmek( özel okullardaki öğretmenin maaşı , devlet öğretmeninden az olamaz.) Eğitim fakültesi dışında hiçbir yerden öğretmen alımı olmayacak. (Kazanılmış hak dışında ) eğitim fakültesi öğrenci sayıları azaltilacak.

mhmtfatih
Şef
30 Mart 2023 13:25

Bunun bir seçim yatırımı olması mantığa aykırı çünkü ücretliye kadronun getireceği memnuniyet gelecek tepkinin yanında hiçbirşey, kpss ye girmişler ek atama için uğraşırken ücretliye kadroda yer yerinden oynar dolayısıyla böyle bir şey geleceğini düşünmüyorum.
şaşkın tarihçi, 6 ay önce
Ok raydan çıktı artık. Ücretli öğretmenlere kadro geliyor nisan ayında. Dünkü eylem çok ses getirdi.
Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi