Editörler : gubaz"eskiyara"
27 Mart 2023 18:41

Seçimde görevli nasıl olunur?

ilk defa bir seçimde görevli olmak istiyorum. Atanmış öğretmenlerin bir yere başvurması vs gerekiyor mu?

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
27 Mart 2023 18:45

Gerek yok, ikamet adresi ile görev yeri aynı şehirse resen görev çıkar. Görev çıkmaz ise görevini devretmek isteyen biri ile seçim kuruluna gidip görevi devralabilirsiniz.

merulaalba
Memur
27 Mart 2023 20:20

Muhtemelen istemesiniz de görev çıkar zaten.

Kagiş
Müsteşar
27 Mart 2023 22:08

Bu kadar emin konuşmayın! 10 yıldır şehir merkezinde olup seçimlerde hiç görev almayanlar/çıkmayanlar var!))))

235U
Genel Müdür
27 Mart 2023 22:25

ben başka şekilde sorayım

seçimde görevli nasıl olunmaz?

nasıl kurtulurum?

235U
Genel Müdür
27 Mart 2023 22:27

bunu yapan duydunuz mu daha önce?

il mi ilçe seçim kuruluna mı gideceğiz? nereye nasıl başvuracağız?

235U
Genel Müdür
27 Mart 2023 22:28

yukardaki sorum sizeydi hocam

nereye başvuracağız? daha önvçce yapan duydunuz mu?

Evlenmek Gerek, 6 ay önce

Gerek yok, ikamet adresi ile görev yeri aynı şehirse resen görev çıkar. Görev çıkmaz ise görevini devretmek isteyen biri ile seçim kuruluna gidip görevi devralabilirsiniz.

yamircak01
Şef
28 Mart 2023 04:34

Kardeş, ilçe seçim kurulları okuluzudaki öğretmenlerden görev isteyip istemediğiniz dair imzalı liste isteyecek...ilçe seçim kurulunda tanıdığın varsa görev çıkması hemde yakın okulda çıkması kesindir.bu seçim sayımı ve oy kulanımı kolay olduğu için sıra pek gelmez..ama yerel seçimler zor olduğu için görev çıkması daha kuvvetli ihtimaldir..İnşallah bana çıkmaz...

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
28 Mart 2023 09:07

Evet, bu yapılıyor. Görevi devretmek isteyen mutlaka olur. Siz talipli olursanız size devredilir. İlçe seçim kuruluna başvurulur.

235U, 6 ay önce

yukardaki sorum sizeydi hocam

nereye başvuracağız? daha önvçce yapan duydunuz mu?

efele
Şef
28 Mart 2023 09:21

İstiyorum istemiyorum listesi aldılar ancak ilçe seçim kurulu kabul etmemiş geçerli rapor olması gerekir demiş herhangi bir mazereti kabul etmiyorlar raporsuz mazeretler redddedilmiş dolayısıyla resen görev verilecek herkese..

yamircak01, 6 ay önce

Kardeş, ilçe seçim kurulları okuluzudaki öğretmenlerden görev isteyip istemediğiniz dair imzalı liste isteyecek...ilçe seçim kurulunda tanıdığın varsa görev çıkması hemde yakın okulda çıkması kesindir.bu seçim sayımı ve oy kulanımı kolay olduğu için sıra pek gelmez..ama yerel seçimler zor olduğu için görev çıkması daha kuvvetli ihtimaldir..İnşallah bana çıkmaz...

ömer42
Daire Başkanı
28 Mart 2023 09:22

Okula yazı geldi hocam (Konya). Seçimde görev almak isteyen/istemeyen öğretmen bilgileri istendi. Öncelikle görev almak isteyenlerden görevlendirme yapılıyor.

yeditepelisehir
Daire Başkanı
28 Mart 2023 09:29

Bu yıl için seçim görevi ücretleri belli oldu mu?

235U
Genel Müdür
28 Mart 2023 13:11

ben resen çıkarsa görevi devretmek istiyorum hocam

ama anladım

görevi almayı kabul edecek birini bulmak gerekecek öncelikle

Evlenmek Gerek, 6 ay önce

Evet, bu yapılıyor. Görevi devretmek isteyen mutlaka olur. Siz talipli olursanız size devredilir. İlçe seçim kuruluna başvurulur.

burkas
Daire Başkanı
28 Mart 2023 16:47

Bu konuda yanılıyorsunuz!!! Doğru olan ilçe seçim kurulu personel listesi istiyor evet ama görev isteyip istemediğinizi sormayacak .. Bu sabah tüm personel listesini gönderdik bile...

yamircak01, 6 ay önce

burkas
Daire Başkanı
28 Mart 2023 16:53

Yine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 08/03/2019 tarih ve 2019/1435 sayılı kararı üzerine seçimlerde görevlilere verilecek gündelikler yukarıdaki maddeler üzerinde şu şekilde belirlenmiştir:

Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına(4)

Kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına(3)

Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye(3)

Eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyeye(2)

Siyasi parti üyelerine(1)

gündelik ödenir. ancak Gündelikler ile ilgili farklı bilgiler var ... O yüzden kesin bilmediğim için yazmadım...

yeditepelisehir, 6 ay önce

Bu yıl için seçim görevi ücretleri belli oldu mu?

burkas
Daire Başkanı
28 Mart 2023 17:00

Sandık Kurullarına Yapılacak Ödemeler:

Yüksek Seçim Kurulunun 20/07/2022 tarihli ve 232 sayılı Kararında belirlenen

gösterge üzerinden en çok aşağıda belirtilen sayıda gündelik ödenir.

Gündelik Adedi

14 Mayıs 2023 Pazar Gündelik Adedi (en çok)

Kamu görevlisi olan ve eğitim verilen sandık kurulu başkanlarına 3

Kamu görevlisi olan ve eğitim verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 2

Kamu görevlisi olan ve eğitim verilen sandık kurulu üyelerine 2

Kamu görevlisi olan ve eğitim verilmeyen sandık kurulu üyelerine 1

Siyasi partili sandık kurulu üyelerine 1 gündelik verilecekmiş

burkas, 6 ay önce

Yine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 08/03/2019 tarih ve 2019/1435 sayılı kararı üzerine seçimlerde görevlilere verilecek gündelikler yukarıdaki maddeler üzerinde şu şekilde belirlenmiştir:

Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına(4)

Kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına(3)

Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye(3)

Eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyeye(2)

Siyasi parti üyelerine(1)

gündelik ödenir. ancak Gündelikler ile ilgili farklı bilgiler var ... O yüzden kesin bilmediğim için yazmadım...

crabnet355
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 17:19

Bizim okulun yüzde 95 i istemedi..ikinciye tekrar yazı geldi.İstemiyorum yazanlardan fikri değişen varsa bir daha istesin diye..Neden illa meb den seçilmek zorunda ki..tarımdan,diyanetten,diğer bakanliklardaki çalışanlar bizden çok istiyorlar,ama onlara vermiyorlar enteresan

medip
Daire Başkanı
28 Mart 2023 18:00

Soran yerler var. Hakimine göre değişiyor. Örneğin çankayada hep soruluyor ve istekli sayısıda yeterli oluyor, ama mamakta nadiren soruyorlar. bu arada isteyenler görev alamıyor, istemiyene zorla görev veriliyor.

burkas, 6 ay önce

Bu konuda yanılıyorsunuz!!! Doğru olan ilçe seçim kurulu personel listesi istiyor evet ama görev isteyip istemediğinizi sormayacak .. Bu sabah tüm personel listesini gönderdik bile...

ismailinci88
Aday Memur
29 Mart 2023 08:59

Bundan önceki 2019 seçiminde üye memurdum..bu seçimde kurumumdan listeye ismim yazılmadı..lakin yine de önceki seçimde görev yaptığım için görev çıkar mı ? Teşekkürler

burkas
Daire Başkanı
11 Nisan 2023 10:33

Denendi... yapamıyorlar hocam beceremiyorlar... ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar... burda bir sefer yaz tatilinde gelen seçimde imamlara görev verdiler ellerine yüzlerine bulaştırdılar...

crabnet355, 6 ay önce
Bizim okulun yüzde 95 i istemedi..ikinciye tekrar yazı geldi.İstemiyorum yazanlardan fikri değişen varsa bir daha istesin diye..Neden illa meb den seçilmek zorunda ki..tarımdan,diyanetten,diğer bakanliklardaki çalışanlar bizden çok istiyorlar,ama onlara vermiyorlar enteresan

Necatalp
Aday Memur
11 Nisan 2023 12:46

Ankarada milli eğitim bakanlığında 4b li sözleşmeli memurum. Ama ikametim ve oyum memlekette. Seçimde görev alabilir miyim? Burada ya da memlekette

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi