Editörler : Kubil ay

Garagurt86
Aday Memur
28 Mart 2023 21:27

Arkadaslar benim de kendi muracatimla böbrek kanserinden 5 yıllık %64 engelli raporum var.Rapordan önce durum bildirir rapora başvurdum C dilimi verdiler ama c diliminin çalisma hayatima herhangi bir etkisi olmadı.karakolda grup memuru olarak dis gorev ve 12 -12 de dahil vardiyali calisiyorum.Organ kaybi,sekel ve fonksiyon bozuklugu olmadigi icin ayni hizmet biriminde calisabilir diyor yazida.faal veya faal olmayan birimde calisacaginiz veya calisamayacaginiz (gece,ayakta calisma vs..)doktorun raporunuza yazmasina bagli muhtemelen.Raporumun pbs ve hitap a islenmesi konusunda dilekce yazdim ama pbs deki engelli sekmesine personelin kendisinin degil ailesinden engelli olanlarin takibi yapildigi yaziyor.kisaca disardan devlet hastanesinden alinsa bile alinan engelli raporunun egmde bi hukmu yok.Gih veya emekli olmak icin d almak lazim emniyet zaten c verdigi icin muracaat etsem de d dilimi vermeyexek muhtemelen.engelli erken emeklisi olup olamayacagim hususunda sgk ya giderek bizzat dilekce yazdim ama 5 ay oldu cevap yok evrak takipte evrak isleme alinmis sira beklemektedir yaziyor.

sekoo56
Aday Memur
28 Mart 2023 22:07

Geçmiş olsun sağlık daire saglik yonetmwliginin 16 madde 5 c faal olmayan çalışması derse bi yararı oluyor sgk degil de maliye bakanlığı vergi indirimi bakarsanız lakin pbs neden işlemediler anlamadım engelli raporundaki eksiklikten mi acaba tarihi geçmesi özel üniversiteden alınma vb. Bisey mi detaylar misiniz

Garagurt86, 2 ay önce

Arkadaslar benim de kendi muracatimla böbrek kanserinden 5 yıllık %64 engelli raporum var.Rapordan önce durum bildirir rapora başvurdum C dilimi verdiler ama c diliminin çalisma hayatima herhangi bir etkisi olmadı.karakolda grup memuru olarak dis gorev ve 12 -12 de dahil vardiyali calisiyorum.Organ kaybi,sekel ve fonksiyon bozuklugu olmadigi icin ayni hizmet biriminde calisabilir diyor yazida.faal veya faal olmayan birimde calisacaginiz veya calisamayacaginiz (gece,ayakta calisma vs..)doktorun raporunuza yazmasina bagli muhtemelen.Raporumun pbs ve hitap a islenmesi konusunda dilekce yazdim ama pbs deki engelli sekmesine personelin kendisinin degil ailesinden engelli olanlarin takibi yapildigi yaziyor.kisaca disardan devlet hastanesinden alinsa bile alinan engelli raporunun egmde bi hukmu yok.Gih veya emekli olmak icin d almak lazim emniyet zaten c verdigi icin muracaat etsem de d dilimi vermeyexek muhtemelen.engelli erken emeklisi olup olamayacagim hususunda sgk ya giderek bizzat dilekce yazdim ama 5 ay oldu cevap yok evrak takipte evrak isleme alinmis sira beklemektedir yaziyor.

akyuz_mert
Memur
28 Mart 2023 22:47

Engelli polis memuru olamaz. Rahatsızlığı var ise dilim belirtir rapora gönderilir. Abc dilimleri çalışır. D dilimi gih e dilimi malulen emekli olur.

Ruhe25
Aday Memur
29 Mart 2023 00:56

Ben raporu vergi dairesine dilekçe ile başvuru yaptım indirimi ordan aldım c dilimine gelince herkesin c dilimi farklı bunu iyi anlamamız lazım mesela benim sağlık daireden gelen yazımda istemesi durumunda ek görevden muaftır yazısı var aktif görevler dışında çalıştırılması ailesinin ve uzman doktorun olduğu yerde çalışması uygundur bağışıklığı baskılayıcı işlerde çalışması uygun değildir bunun gibi özel açıklamalar var saolsunlar beni yorucu işlerde çalıştırmıyorlar bağışıklığı baskılayıcı işler olmasın diye ben engelli raporunu bir tayin de kullanmak için birde vergi indirimi için almıştım su ve internet faturası indirimi bonusu oldu birde biraz kendinizi ezdirmemekle alakalı ezdirmemek derken ortalama bir büro memuru bir çalışıyorsa ben iki çalışıyorum sırf hastalığını bahane edip çalışmıyor demesinler diye

ardabeyy
Şef
29 Mart 2023 10:38

Evet daha önce c dilimi idi. Şu an b dilimi ile normal göreve devam. Psikiyatriden artı olarak diyabet ve kolesterol sorunum var. Ben o zaman engel oranı alarak vergi indirimi alabilirim. Arkadaş aşağıda yazmış. Vergi indirimi almış polis olarak devam ediyor. Yani bu raporu almanın meslek açısından bize bir zararı yok o zaman. Vergi indirimi alıp mesleğe devam edebiliriz. Olmazsa da ilerde emekliliği seçip gideriz tabi orda dilim raporu ile diye anladım.
sekoo56, 2 ay önce

Engelli raporu emniyet faydasi yok sadece emekliliğe ve vergi indirime fayda si var sizin hic dilim belirtir raporunuz varmı. Benim c dilimi raporum var faal olmayan işlerde çalışması uygun yonunde raporum var benim merak ettiğim yüksek engelli raporu cikarsa nasil bir yol izleniyor böyle bir durumda olan biri var mi . EGM beni 3 defa emekli ye sevk edildim romatizmal -kalp damar -ortopedi ve akciğer hastalıkların var lakin kurul c dilimi verdi.

ardabeyy
Şef
29 Mart 2023 10:40

Devrem o zaman biz bu raporu çıkarsak da emniyet açısından sıkıntı yaşamıyoruz yani emekliliğe sevketme gibi. Peki başka ne gibi avantajları var engelli oranı almanın görevde tayinde vs..
Ruhe25, 2 ay önce

Engelli raporunu. Emniyetle alakası yok emniyet sağlık şartları yönetmeliğine bakar benim %78 engelli raporum var vergi dairesine dilekçe ile başvuru yaptım 500 TL civarı vergi muafiyeti aldım birde şu için yüzde 50 indirim internet için yüzde 25 indirim aldım

Ruhe25
Aday Memur
29 Mart 2023 12:29

Ardabey engelli raporunun sağlık mazereti olarak göstere biliyorsun %90 istedigin yer oluyor (%50) den fazla olmak şartıyla aldığın yuzdelige göre vergi indirimi alıyorsun THY den yüzde 25 indirim su yüzde 50 indirim internet yüzde 25 indirim hızlı tren ücretsiz şehir içi deniz ulaşımı ücretsiz lojman için ekstra 40 puan bu kazançların oluyor ve polislikle alâkalı engelleyici bir durumda yok birde dilekçe ile personel başkanlığına dilekçe yazınca büyük şehir olmasa bile memlekete gidebiliyorsunuz bu gitme siz isteyinceye kadar da o gittiğiniz yerde kalabiliyorsunuz süreniz bittikden sonra başkanlık sizi arayıp soruyor gitmek istiyormuş iz yoksa kalmak mı istiyorsunuz diye engelli emekliliği de şöyle hak kaybı yaşamadan 18 yılı doldurur sam emekli olabileceğimi soylediler

ardabeyy
Şef
29 Mart 2023 12:41

Devrem çok saol bilgilendirmelerin icin. Malum bu engelli raporu konusu oçılınca herkes sen egm sağlık şartlarına tabisin engelli raporu ile işin yok diye kesip atıyor. Demek ki öyle değilmiş tam olarak. Ben zaten 19 yıllık memurum. O zaman bu raporu alabilirsem engelli emekliliği için şatları sağlıyorum. Bir de madem böyle bir hakkımız var en azından vergi indirimine veya ek görev tayin gibi durumlarda hakkımızı ararız bilinçli olmak önemli. Biz hakkımızı istemezsek kimse bu senin hakkın demez teşkilatta biliyorsun.
Ruhe25, 2 ay önce

Ardabey engelli raporunun sağlık mazereti olarak göstere biliyorsun %90 istedigin yer oluyor (%50) den fazla olmak şartıyla aldığın yuzdelige göre vergi indirimi alıyorsun THY den yüzde 25 indirim su yüzde 50 indirim internet yüzde 25 indirim hızlı tren ücretsiz şehir içi deniz ulaşımı ücretsiz lojman için ekstra 40 puan bu kazançların oluyor ve polislikle alâkalı engelleyici bir durumda yok birde dilekçe ile personel başkanlığına dilekçe yazınca büyük şehir olmasa bile memlekete gidebiliyorsunuz bu gitme siz isteyinceye kadar da o gittiğiniz yerde kalabiliyorsunuz süreniz bittikden sonra başkanlık sizi arayıp soruyor gitmek istiyormuş iz yoksa kalmak mı istiyorsunuz diye engelli emekliliği de şöyle hak kaybı yaşamadan 18 yılı doldurur sam emekli olabileceğimi soylediler

ardabeyy
Şef
29 Mart 2023 13:32

Evet 5510 sayılı kanun ile engelli emekliliği varmış. https://www.memurlar.net/haber/995676/gorevdeyken-rahatsizlanan-memur-yuzde-40-engelli-raporu-ile-emekli-olabilir-mi.html

Garagurt86
Aday Memur
30 Mart 2023 02:10

Pbs personelin kendi aldıği raporu islenmiyor.Pbs deki engelli raporu sekmesinde sadece memurun esi,cocugu anne babasinin raporlarini ve Emniyet hizmetleri sinifi disinda görevli olup engelli statusunde calisan(gih muhtemelen) personele ait saglik raporlarinin veri girisi isleniyormus.

Saglik durumlarinin kendi birimlerince degerlendirilerek emniyet teskilati saglik sartlari yonetmeligine gore islem yapilir diyor.Raporumi zaten devlet hastanesinden almistim.

sekoo56, 2 ay önce

Geçmiş olsun sağlık daire saglik yonetmwliginin 16 madde 5 c faal olmayan çalışması derse bi yararı oluyor sgk degil de maliye bakanlığı vergi indirimi bakarsanız lakin pbs neden işlemediler anlamadım engelli raporundaki eksiklikten mi acaba tarihi geçmesi özel üniversiteden alınma vb. Bisey mi detaylar misiniz

sekoo56
Aday Memur
30 Mart 2023 19:52

Teşekkür

Garagurt86, 2 ay önce

Pbs personelin kendi aldıği raporu islenmiyor.Pbs deki engelli raporu sekmesinde sadece memurun esi,cocugu anne babasinin raporlarini ve Emniyet hizmetleri sinifi disinda görevli olup engelli statusunde calisan(gih muhtemelen) personele ait saglik raporlarinin veri girisi isleniyormus.

Saglik durumlarinin kendi birimlerince degerlendirilerek emniyet teskilati saglik sartlari yonetmeligine gore islem yapilir diyor.Raporumi zaten devlet hastanesinden almistim.

sekoo56
Aday Memur
31 Mart 2023 19:04

Teşekkürler

Ruhe25, 2 ay önce

Ben raporu vergi dairesine dilekçe ile başvuru yaptım indirimi ordan aldım c dilimine gelince herkesin c dilimi farklı bunu iyi anlamamız lazım mesela benim sağlık daireden gelen yazımda istemesi durumunda ek görevden muaftır yazısı var aktif görevler dışında çalıştırılması ailesinin ve uzman doktorun olduğu yerde çalışması uygundur bağışıklığı baskılayıcı işlerde çalışması uygun değildir bunun gibi özel açıklamalar var saolsunlar beni yorucu işlerde çalıştırmıyorlar bağışıklığı baskılayıcı işler olmasın diye ben engelli raporunu bir tayin de kullanmak için birde vergi indirimi için almıştım su ve internet faturası indirimi bonusu oldu birde biraz kendinizi ezdirmemekle alakalı ezdirmemek derken ortalama bir büro memuru bir çalışıyorsa ben iki çalışıyorum sırf hastalığını bahane edip çalışmıyor demesinler diye

yıgıt efecık
Aday Memur
01 Nisan 2023 10:52

Geçmiş olsun rahatsızlık nedir
Ruhe25, 2 ay önce

yıgıt efecık
Aday Memur
01 Nisan 2023 10:58

Engelli raporu ve engelli emekliligiyle alakalı bir watsup grubu kurabilirmiyiz
Ruhe25, 2 ay önce

Garagurt86
Aday Memur
01 Nisan 2023 22:54

Devrem yanlislikla eksi verdim.Watsap grubu kurabiliriz bilgi paylasimi yapabiliriz

yıgıt efecık, 2 ay önce
Engelli raporu ve engelli emekliligiyle alakalı bir watsup grubu kurabilirmiyiz

sekoo56
Aday Memur
02 Nisan 2023 18:21

+

memmmur
Aday Memur
02 Nisan 2023 19:31

Uyku apnesi hastalığı hangi dilime giriyor?

sekoo56
Aday Memur
04 Nisan 2023 18:47

Uyku testinin sonucuna göre dilim veriliyor

memmmur, 2 ay önce

Uyku apnesi hastalığı hangi dilime giriyor?

Mertmer
Aday Memur
04 Nisan 2023 23:33

Ben de katilirim

Garagurt86, 2 ay önce

Devrem yanlislikla eksi verdim.Watsap grubu kurabiliriz bilgi paylasimi yapabiliriz

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi