Bakin ben sözlü puanına karışmıyorum. Yani çok zor değil sertifika istersiniz başka şeyler istersiniz ama kpss istemezsiniz. Çünkü insanlar listeyi açıyor en önde olan kişi 95 kpss puanı alan kişi o zaman diyo kpss çalışmalıyım. Ve kpss 2 yılda bir yapılıyor. Yani resmen sınava girip paran verin demek gibi bisey. 85 üstü için çalışman gerekiyor ama lise ve üniversite temelinle 2 ayda 80 üstü yaparsin. (Mühendislerden bahsediyorum. ) ve 85 üstü ınsanları dışarıda bırakıcaksin ve 80 alan kişiyi basarili sayicaksin öyle mi bu mu yani adalet. Bu kurum bir daha kpss den alıyorum demesin zahmet olucak.
Bakin ben sözlü puanına karışmıyorum. Yani çok zor değil sertifika istersiniz başka şeyler istersiniz ama kpss istemezsiniz. Çünkü insanlar listeyi açıyor en önde olan kişi 95 kpss puanı alan kişi o zaman diyo kpss çalışmalıyım. Ve kpss 2 yılda bir yapılıyor. Yani resmen sınava girip paran verin demek gibi bisey. 85 üstü için çalışman gerekiyor ama lise ve üniversite temelinle 2 ayda 80 üstü yaparsin. (Mühendislerden bahsediyorum. ) ve 85 üstü ınsanları dışarıda bırakıcaksin ve 80 alan kişiyi basarili sayicaksin öyle mi bu mu yani adalet. Bu kurum bir daha kpss den alıyorum demesin zahmet olucak.
Bilgmuhh, 6 ay önce
Öncelikle maaşın haricinde yılda 4 ikramiye(3 ayda bir çift maaş), 2 temettü var ortalama 25ten fazla oluyor aylığı. Yeterince araştırmamışsınız anlaşılan.
KPSS puanının yüzdesi alınıyor doğru. Ancak sözlü sınavın olayı da budur. 3 kattan 5 kata çıkması dediğiniz gibi torpil ihtimalini artırabilir ancak doğrudan bir kanıt da değildir. Ben zaten size hiçbir önemi kalmıyor demedim çok önemi kalmiyor dedim. En düşük puanlı aday ortalamanın 4-5 puan gerisinde oluyor ki sözlüyle bu farkın kapanması çok zor değil. Sözlü sınava herkes karşı en azından referansı olmayanlardan umutsuzca mülakata gitmeyen çok kişi oluyor. En adil sistemin de hepimiz farkındayız. Ben mülakat sistemini savunmuyorum sadece mülakat sisteminde KPSS puanının etkisine değindim. Sadece KPSS puanına göre alım yapacak olsalar direkt merkeziden alım yaparlar. Bu sistem ne yazık ki böyle. Mülakat kalksın diye çok gündeme getirmeye çalıştık zamanında. İnşallah o günleri de göreceğiz.
Mülakatlara ben de gittim arkadaşlarımdan gidenler elenenler çok oldu. Ekonomik olarak bu kadar zor günler geçirirken insanlar çocuğunun rızkından kısıp yine onun için daha iyi şartlar için atanmaya çalışıyor. Sonuçsuz kalınca özellikle beklenti varken elenince ne kadar acı olur biliyorum. İnsan bu dünyayı yakmak istiyor haksızlığa maruz kalınca çok iyi biliyorum. O yüzden sakinleşince tekrar okuyun yazdığımı. Sistemi savunmuyorum veya kanıksamadım. Sadece sistem maalesef böyle diyorum. Dilerim merkezi atamada mülakatsız bir şekilde atanırsınız. Zira bizim için diğer ihtimaller çok zor. Şimdi pes etmediyseniz de yakında pes edersiniz mulakatli alımlara başvurma konusunda.