Editörler : **sude**
28 Mart 2023 05:43

İller Bankasına torpille yerleşenler sizi de unutmadık
Nasıl olsa emek veriyorum benim param helaldir diyerek gönlünü okşayanlar; suyunuz helal olabilir ama musluk haram haberiniz olsun.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 11:19

Beğenmeyen torpilli arkadaşımdan dinlemek isterdim. Torpil nasil bir duygu diye.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 12:24

İller bankası iyice manik ustaya bağlamış. kaç kişilik kadro için onlarca insanı mülakata çağır sonra 13 alım için kpss puanı ilk 30'a girmeyen kişiyi al.

KpsskpsskpssE
Aday Memur
28 Mart 2023 12:26

Ya kusura bakmayın burayi pek kullanmayi bilmiyorum o yüzden soruyorum. İller bankasiyla ilgili başka bir konuşma yeri daha vardı görünmüyor iller bankasi 400 personel alımı diye noldu ki ona ordan bi bilgi alirim umuduyla bakiyordum ama

Sherlocholm, 6 ay önce
İller bankası iyice manik ustaya bağlamış. kaç kişilik kadro için onlarca insanı mülakata çağır sonra 13 alım için kpss puanı ilk 30'a girmeyen kişiyi al.

Bilgmuhh
Aday Memur
28 Mart 2023 15:08

Bizim bölümden birkaç kişiden duydum bunu ancak itiraz da etmiyorlar. Kendi aranızda konuşarak bir yere varamazsınız, hakkının yendiğini düşünen varsa itiraz etsin. Mülakata kaldıktan sonra KPSS puanının çok önemi kalmıyor o yüzden isterse son sıradan listeye girsin şartlarınız eşit. Yoksa biz de isteriz atananlar hep önümüzden gitsin. Önemli olan gerçekten ne ölçüde liyaketli seçildi alınanlar. Bu yargıya varmak da çok kolay olmuyor. Ama bu ilan için haddinden fazla duydum çok iyi geçmişti lafını. Puanların çok düşmesi sebebiyle düşük puanlar ellerinden ne geliyorsa yapmış olabilir. Başka kurumlar bu puana düşmedi ve düşecek gibi durmuyorken belki de en önemli fırsat olarak görüldü. Maaşlar ve imkanlar da iyi olunca sadece çalışmak yeterli gelmeyebilir bu mülakatlara.

Moonlighteem
Memur
28 Mart 2023 15:20

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Nemaasi ne imkanı yaa standart 18 bin maaşı var tüm ek ödemeler dahil .. DSİ'nin maaşı daha yüksek .. üstelik kadro olayı da yok , özel kanuna tabiisin. Abartılacak bı durum yok ilbank adına cidden . Şimdi yeni atananalri full deprem bölgesine gönderecekler oradaki tokilerin yapımı bitene kadar .. güzel kurum mu guzel kurum ama abartılacak bı durum da yok yani .. sürekli il il dolasiyosun denetimden denetime hepsi bu işte .

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 17:47

Hocam mülakata kaldıktan sonra kpss'nin hiçbir önemi yok diyemezsiniz. O zaman kurum kpss den bahsetmesin. Kpss puanının yüzdesi alınır. Alınacak personel sayısını ikiye katlasan bile alınmayacak puanlar yerleşmiş. Neden mülakata çağırılan kişi sayısı 3 katt iken 5 olduğu çok bariz bir şekilde alınmak istenen kişiyi listeye alma taktiği sadece.
Bilgmuhh, 6 ay önce

Bizim bölümden birkaç kişiden duydum bunu ancak itiraz da etmiyorlar. Kendi aranızda konuşarak bir yere varamazsınız, hakkının yendiğini düşünen varsa itiraz etsin. Mülakata kaldıktan sonra KPSS puanının çok önemi kalmıyor o yüzden isterse son sıradan listeye girsin şartlarınız eşit. Yoksa biz de isteriz atananlar hep önümüzden gitsin. Önemli olan gerçekten ne ölçüde liyaketli seçildi alınanlar. Bu yargıya varmak da çok kolay olmuyor. Ama bu ilan için haddinden fazla duydum çok iyi geçmişti lafını. Puanların çok düşmesi sebebiyle düşük puanlar ellerinden ne geliyorsa yapmış olabilir. Başka kurumlar bu puana düşmedi ve düşecek gibi durmuyorken belki de en önemli fırsat olarak görüldü. Maaşlar ve imkanlar da iyi olunca sadece çalışmak yeterli gelmeyebilir bu mülakatlara.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 17:50

Kpss'ye mülakat için ilk basamak puanı gibi bakamazsınız. Resmen insanların aklıyla dalga geçmektir bu. Madem mülakatta sorulan sorular önemli o zmaan sertifika isterler ki bazı kurumlar öyle yapıyor. O kurumlar için bisey diyor muyum ?

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 17:53

Hocam atanmışsınız gibi konuşuyorsunuz. Insanlar atanamiyor diye intihar ediyor. İnsanların hayatları ile oynanıyor resmen. Yok ordan oraya geceeckmis de bilmem ne işi bu salla başı al maaşı mi yapsın
Moonlighteem, 6 ay önce

Nemaasi ne imkanı yaa standart 18 bin maaşı var tüm ek ödemeler dahil .. DSİ'nin maaşı daha yüksek .. üstelik kadro olayı da yok , özel kanuna tabiisin. Abartılacak bı durum yok ilbank adına cidden . Şimdi yeni atananalri full deprem bölgesine gönderecekler oradaki tokilerin yapımı bitene kadar .. güzel kurum mu guzel kurum ama abartılacak bı durum da yok yani .. sürekli il il dolasiyosun denetimden denetime hepsi bu işte .

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 17:54

Dünyada o kadar ülke varken bu kadar korkak insanın olduğu bir ülkede olmak için üzülmek gerek belki de.

Bilgmuhh
Aday Memur
28 Mart 2023 18:18

Öncelikle maaşın haricinde yılda 4 ikramiye(3 ayda bir çift maaş), 2 temettü var ortalama 25ten fazla oluyor aylığı. Yeterince araştırmamışsınız anlaşılan.

KPSS puanının yüzdesi alınıyor doğru. Ancak sözlü sınavın olayı da budur. 3 kattan 5 kata çıkması dediğiniz gibi torpil ihtimalini artırabilir ancak doğrudan bir kanıt da değildir. Ben zaten size hiçbir önemi kalmıyor demedim çok önemi kalmiyor dedim. En düşük puanlı aday ortalamanın 4-5 puan gerisinde oluyor ki sözlüyle bu farkın kapanması çok zor değil. Sözlü sınava herkes karşı en azından referansı olmayanlardan umutsuzca mülakata gitmeyen çok kişi oluyor. En adil sistemin de hepimiz farkındayız. Ben mülakat sistemini savunmuyorum sadece mülakat sisteminde KPSS puanının etkisine değindim. Sadece KPSS puanına göre alım yapacak olsalar direkt merkeziden alım yaparlar. Bu sistem ne yazık ki böyle. Mülakat kalksın diye çok gündeme getirmeye çalıştık zamanında. İnşallah o günleri de göreceğiz.

Mülakatlara ben de gittim arkadaşlarımdan gidenler elenenler çok oldu. Ekonomik olarak bu kadar zor günler geçirirken insanlar çocuğunun rızkından kısıp yine onun için daha iyi şartlar için atanmaya çalışıyor. Sonuçsuz kalınca özellikle beklenti varken elenince ne kadar acı olur biliyorum. İnsan bu dünyayı yakmak istiyor haksızlığa maruz kalınca çok iyi biliyorum. O yüzden sakinleşince tekrar okuyun yazdığımı. Sistemi savunmuyorum veya kanıksamadım. Sadece sistem maalesef böyle diyorum. Dilerim merkezi atamada mülakatsız bir şekilde atanırsınız. Zira bizim için diğer ihtimaller çok zor. Şimdi pes etmediyseniz de yakında pes edersiniz mulakatli alımlara başvurma konusunda.

Bilgmuhh
Aday Memur
28 Mart 2023 18:22

Bu arada iller bankasının tek olayı maaşı ikramiyesi değil. İl il dolaştırıyorlar falan demişsiniz de çok az kişi için geçerlidir bu ve çoğu kurumda benzer pozisyonlar vardır. Avantajlarını ve kurumun personeline sunduğu imkanları bilseniz bu kadar saçma şekilde kurumu sıradanlaştıramazdınız.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 19:33

Kpss den alıyoruz diye resmen bizi kaç yil bu sınava çalışmaya zorluyorlar. Bu kuruma da haksız yere gidenler ve torpil kullananlar diğer dünyada onlarla kaç yil hesaplaşmak gereksede hesaplasamacam ve asla helal etmiyorum her bir kuruşu ZEHİR olsun alanlara.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 19:38

KORKAKLAR ve TORPİLLİLER de umarım bir gün bu haksızlığı yaşarsınız da o zaman sesinizi duyan KIMSE olmasin .

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 20:21

Bakin ben sözlü puanına karışmıyorum. Yani çok zor değil sertifika istersiniz başka şeyler istersiniz ama kpss istemezsiniz. Çünkü insanlar listeyi açıyor en önde olan kişi 95 kpss puanı alan kişi o zaman diyo kpss çalışmalıyım. Ve kpss 2 yılda bir yapılıyor. Yani resmen sınava girip paran verin demek gibi bisey. 85 üstü için çalışman gerekiyor ama lise ve üniversite temelinle 2 ayda 80 üstü yaparsin. (Mühendislerden bahsediyorum. ) ve 85 üstü ınsanları dışarıda bırakıcaksin ve 80 alan kişiyi basarili sayicaksin öyle mi bu mu yani adalet. Bu kurum bir daha kpss den alıyorum demesin zahmet olucak.
Bilgmuhh, 6 ay önce

Öncelikle maaşın haricinde yılda 4 ikramiye(3 ayda bir çift maaş), 2 temettü var ortalama 25ten fazla oluyor aylığı. Yeterince araştırmamışsınız anlaşılan.

KPSS puanının yüzdesi alınıyor doğru. Ancak sözlü sınavın olayı da budur. 3 kattan 5 kata çıkması dediğiniz gibi torpil ihtimalini artırabilir ancak doğrudan bir kanıt da değildir. Ben zaten size hiçbir önemi kalmıyor demedim çok önemi kalmiyor dedim. En düşük puanlı aday ortalamanın 4-5 puan gerisinde oluyor ki sözlüyle bu farkın kapanması çok zor değil. Sözlü sınava herkes karşı en azından referansı olmayanlardan umutsuzca mülakata gitmeyen çok kişi oluyor. En adil sistemin de hepimiz farkındayız. Ben mülakat sistemini savunmuyorum sadece mülakat sisteminde KPSS puanının etkisine değindim. Sadece KPSS puanına göre alım yapacak olsalar direkt merkeziden alım yaparlar. Bu sistem ne yazık ki böyle. Mülakat kalksın diye çok gündeme getirmeye çalıştık zamanında. İnşallah o günleri de göreceğiz.

Mülakatlara ben de gittim arkadaşlarımdan gidenler elenenler çok oldu. Ekonomik olarak bu kadar zor günler geçirirken insanlar çocuğunun rızkından kısıp yine onun için daha iyi şartlar için atanmaya çalışıyor. Sonuçsuz kalınca özellikle beklenti varken elenince ne kadar acı olur biliyorum. İnsan bu dünyayı yakmak istiyor haksızlığa maruz kalınca çok iyi biliyorum. O yüzden sakinleşince tekrar okuyun yazdığımı. Sistemi savunmuyorum veya kanıksamadım. Sadece sistem maalesef böyle diyorum. Dilerim merkezi atamada mülakatsız bir şekilde atanırsınız. Zira bizim için diğer ihtimaller çok zor. Şimdi pes etmediyseniz de yakında pes edersiniz mulakatli alımlara başvurma konusunda.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 20:24

Harika sizin gibi baltaya sap olabilmiş insanlardan destek bekliyoruz o zaman.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 20:26

Aa pardon öyle insanlardan cesaret beklenmiyordu demi
Sherlocholm, 6 ay önce
Harika sizin gibi baltaya sap olabilmiş insanlardan destek bekliyoruz o zaman.
28 Mart 2023 20:27

Kesin... KPSS'den düşük alanlar da şey diyordu: "Önceki KPSS'den 95 alıyorduk". Ne de olsa kimse kanıtlayamaz aksini hahahaahah.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 20:39

Hocam o zaman biz de sizin hakkinizda; torpille yerleşmiş ama kanıtlayamıyoruz diyoruzdur.
memurlukyolunda, 6 ay önce

Kesin... KPSS'den düşük alanlar da şey diyordu: "Önceki KPSS'den 95 alıyorduk". Ne de olsa kimse kanıtlayamaz aksini hahahaahah.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 21:25

Cimerden yazın mutlaka. Ayrıca mahkeme süreci de başlatılabilir.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 21:28

Valla benim hakkım yenilecek ve ben de sus pus olucam çok beklersiniz. Yakarım bu dünyayı. Sırf sizin bu sözlerinize maruz kalmamak için susanlar da mevcut. Ama ben susmayacam atansam bile bunu kimsenin yanına kar koymaya niyetim yok herkes de bilsin.
Toplam 88 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi