Editörler : **sude**
31 Mart 2023 11:52

İller çok doğru kişileri almamış cidden. Tebrik ediyorum onları.

comenger
Aday Memur
31 Mart 2023 15:01

"-Sözlü sınavda en az yetmiş (70) puan alan adaylar başarılı sayılmış, yetmiş (70) puan altı alan adaylar başarısız sayılmıştır.

-Giriş sınavının sözlü aşamasında başarılı olan adayların, KPSS ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasını almak suretiyle sınav başarı puanı tespit edilmiş" İlbank açıklaması ..

İkinizde mülakatta 70'i geçip başarılı olmuşsunuzdur ama diğer arkadaşın Kpss+Mülakat puanı aritmetik ortalaması sizden daha yüksektir ve onu almışlardır. Bu durum da kesin torpil var demek doğru mu sizce ? (2018 alımlarında 94 puanla elenmiş biri olarak yazıyorum)

Sherlocholm, 6 ay önce
Hocam o kadar net torpil ne demek yaa. diyorum ki ben ikk kişi mülakattan başarılı olmuş ama puanı yüksek olan kontenjan yetmemiş diyor. Ve düşük puan alan kişi atanıyor. Bu nedir çakma torpil mı ?

Sherlocholm
Memur
01 Nisan 2023 12:17

Dikkat ettiyseniz ben kurumu degil, yüzü kızarmadan torpil isteyen insanları eleştiriyorum. Yetki sahibi insanlar bazen bir çevrilmeyecek bir rica ya da durumunu bildigi bir insana yardim edebilir bu anlasilabilir. Çünkü hayat herkes eşit davranmıyor. Ama ben artık aileme dayanamıyorum gibi basit bir şey de bu söylediğime sebeb degil.
comenger, 6 ay önce

"-Sözlü sınavda en az yetmiş (70) puan alan adaylar başarılı sayılmış, yetmiş (70) puan altı alan adaylar başarısız sayılmıştır.

-Giriş sınavının sözlü aşamasında başarılı olan adayların, KPSS ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasını almak suretiyle sınav başarı puanı tespit edilmiş" İlbank açıklaması ..

İkinizde mülakatta 70'i geçip başarılı olmuşsunuzdur ama diğer arkadaşın Kpss+Mülakat puanı aritmetik ortalaması sizden daha yüksektir ve onu almışlardır. Bu durum da kesin torpil var demek doğru mu sizce ? (2018 alımlarında 94 puanla elenmiş biri olarak yazıyorum)

Sherlocholm
Memur
01 Nisan 2023 12:20

Bakin bugün buraya torpille yerleşmiş insanlar artık kazandığınız her bir kuruşunuz helal olmuycak. Çünkü bu para ile kendinizi geliştirirseniz bu sonraki alımda bile bu hak devam edecek. Bir gün milyarder olsanız da bu torpil parasını çekip atamayacaksınız.
comenger, 6 ay önce

Sherlocholm
Memur
01 Nisan 2023 12:21

Yapilan şeyin hukuki olması onu helal ya da etik yapmaz.
Sherlocholm, 6 ay önce
Dikkat ettiyseniz ben kurumu degil, yüzü kızarmadan torpil isteyen insanları eleştiriyorum. Yetki sahibi insanlar bazen bir çevrilmeyecek bir rica ya da durumunu bildigi bir insana yardim edebilir bu anlasilabilir. Çünkü hayat herkes eşit davranmıyor. Ama ben artık aileme dayanamıyorum gibi basit bir şey de bu söylediğime sebeb degil.

comenger
Aday Memur
01 Nisan 2023 14:04

Kim torpil yapıp şu mübarek günlerde birilerinin hakkını yediyse misliyle çıksın gün yüzü görmesin, bu konuda sonuna kadar destek veriyorum size. Benim itiraz ettiğim mevzu şu; sanki kazanan herkes torpille kazandı algısı yaratmak. Bende sizin gibi mülakatın kalkmasından yanayım çünkü daha önce benim de çokça canım yandı bu konudan dolayı. Keşke mülakat (aslında iyi bir şey ama Türkiye gibi çoğu insanın ahlaksız olduğu bir ülkede olmamalı) denen şey kalksa da herkes alın teri döktüğü sınavlarda yerleşse. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sherlocholm, 6 ay önce

Sherlocholm
Memur
01 Nisan 2023 14:10

Valla mübarek olmayan günlerde yapinca da torpil torpildir ve haramdır.

Sherlocholm
Memur
01 Nisan 2023 14:41

Torpilli insanların kendilerini savunma cümlesi: "herkes yapıyor zaten." Torpilliler Merak etmeyin o herkesle bir gün buluşacaksınız toplu olarak.

elifkemal
Aday Memur
01 Nisan 2023 15:12

İller bankasının vizyonu bu galiba sıralamayla asla atanamayacak insanları mülakatla puanı yükseltip almak. bi de elit fln diyorlar. 77-76 puanlanır atandığı kurumun itibarının tekrar değerlendirilmesi lazım. Kesinlikle ben de atananla aramda 5-6 puan olan ve 1. Sırada mülakata girmiş biri olarak eğer varsa hakkımı kesinlikle helal etmiyorum.

memurlukyolunda, 6 ay önce

İller çok doğru kişileri almamış cidden. Tebrik ediyorum onları.

Sherlocholm
Memur
01 Nisan 2023 16:06

İller bankası ne kadar elit bilmiyorum. Zaten ismini de personel alımı yapinca duydum. Ama bundan sonra aklımda nasil kalacağını çok iyi biliyorum.
elifkemal, 6 ay önce

İller bankasının vizyonu bu galiba sıralamayla asla atanamayacak insanları mülakatla puanı yükseltip almak. bi de elit fln diyorlar. 77-76 puanlanır atandığı kurumun itibarının tekrar değerlendirilmesi lazım. Kesinlikle ben de atananla aramda 5-6 puan olan ve 1. Sırada mülakata girmiş biri olarak eğer varsa hakkımı kesinlikle helal etmiyorum.

elk muhendis
Memur
01 Nisan 2023 16:21

Aday memur olup buraya sözleşmeli gidecek olan birisini duydum bizim kurumdan. Attan inip eşeğe binme hikayesi gibi resmen. Yolu açık olsun.

elk muhendis
Memur
01 Nisan 2023 16:32

Buraya giden 3+1 yıl sonra memur olurum bilmem ne öyle bir şey yok, sözleşmeli dediği kurum sözleşmesi, 4b falan değil, bunu bilerek oraya gitsinler.

Sherlocholm
Memur
01 Nisan 2023 17:13

Hangi kurumdasınız hocam ? Ayrıca giden kişi hangi bölümden mezundu ?
elk muhendis, 6 ay önce

Aday memur olup buraya sözleşmeli gidecek olan birisini duydum bizim kurumdan. Attan inip eşeğe binme hikayesi gibi resmen. Yolu açık olsun.

Sherlocholm
Memur
01 Nisan 2023 22:21

Hocam şikayet ettiniz mi ?
elifkemal, 6 ay önce

elifkemal
Aday Memur
02 Nisan 2023 12:18

Etmedim ama edeceğim siz ettiyseniz metnini paylaşır mısınızben edeyim.

Sherlocholm, 6 ay önce
Hocam şikayet ettiniz mi ?

Sherlocholm
Memur
02 Nisan 2023 12:57

Tabi ki de ettim. İlk açıklandığı zaman yaptim ama daha geri dönüş yapmadılar.
elifkemal, 6 ay önce

Etmedim ama edeceğim siz ettiyseniz metnini paylaşır mısınızben edeyim.

Sherlocholm
Memur
02 Nisan 2023 13:03

Kendim rahatsız oldugumu yanları dile getirdim. Gerekirse mülakatın tekrarlanması gerektiğini ve bunun kamera ile kayıt edilerek yapılması gerektiğini söyledim. Kurum mülakatın önemli olduğunu düşünüyorsa bunu sadece mülakat bazlı yapması gerektiğini ifade ettim. Kpss' de 2 ay çalışıp 80-85 almakla 8 -9 ay çalışıp 85 üstü almanın aynı olmadığını ifade ettim. çalışmanın 3-4 ayı ile mülakatın 1-2 dakikasının eş değer tutulmasının akıl tutulması olduğu ve mülakatı yapan komisyonunun da incelenmesi gerektiğini söyledim.

elifkemal
Aday Memur
02 Nisan 2023 13:13

Teşekkürler

Sherlocholm, 6 ay önce
Kendim rahatsız oldugumu yanları dile getirdim. Gerekirse mülakatın tekrarlanması gerektiğini ve bunun kamera ile kayıt edilerek yapılması gerektiğini söyledim. Kurum mülakatın önemli olduğunu düşünüyorsa bunu sadece mülakat bazlı yapması gerektiğini ifade ettim. Kpss' de 2 ay çalışıp 80-85 almakla 8 -9 ay çalışıp 85 üstü almanın aynı olmadığını ifade ettim. çalışmanın 3-4 ayı ile mülakatın 1-2 dakikasının eş değer tutulmasının akıl tutulması olduğu ve mülakatı yapan komisyonunun da incelenmesi gerektiğini söyledim.

Sherlocholm
Memur
02 Nisan 2023 13:25

Rica ederim.
elifkemal, 6 ay önce

Teşekkürler

Sherlocholm
Memur
03 Nisan 2023 00:52

Arkadaşlar bu başlık altında bir arkadaş birşeyler yazmıştı ama şimdi göremiyorum ? Yani ben yazılanların silinemedigini biliyorum. Yazıyı nasil sildiğini bilen var mı?
Toplam 88 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi