Editörler : cihan27E.Kayı Han
28 Mart 2023 08:48

Seçimden Önce Memura da Müjdeler Verilir Mi?

Son on yılda alım gücü en çok düşen ve en düşük memur maaşının asgari ücrete yaklaştığı kesim olan memurlar için seçimden önce:

- %15-20 ek zam müjdesi,

- 3600 ek göstergenin 1.dereceye gelen tüm memurlara verilmesi müjdesi,

- Bayram ikramiyesi müjdesi,

- Disiplin affı müjdesi,

- Yemek yardımı ve ikramiye müjdesi verilir mi?

Romayı Kim Yaktı
Aday Memur
28 Mart 2023 08:53

Verilmez. Zaman da kalmadı zaten.

şefce
Şube Müdürü
28 Mart 2023 08:57

Hala anlamadınız mı 20 yıldır. akp memuru ne zaman önemsedi. üçbuçuk zamlarla bu zamana geldi.

Adaletsizliğinin biri de daha dün 2.200 ekgöstergede olan iki memurdan birinin hemde önlisans mezunu birinin ekgöstergesini2200 den 3600 e çıkardı diğerinin hem de lisans mezunu olmasına rağmen 2800 ek göstergede bırakarak tarihe geçti.

Şimdi seçimde kritik eşiğe gelince bile memura dönüp bakmıyor. Boşuna hayal kurup zihninizi yormayın. Artık hayırlısı.

egevrl
Yasaklı
28 Mart 2023 09:03

Ali Yalçın tarafından bazı maddeler açıklanmış. Bunların içerisinde 3600 ek gösterge, memurlara bayram ikramiyesi ve beni şaşırtan en düşük memur maaşına seyyanen zam var. Ali Yalçının biz memurları çok zor duruma düşürdüğünü, yüzde 5 ek zamma ayakta kalkarak alkışladığını biliyoruz. Hiç güvenmem Ali Yalçına...ama şu da var. Bu malumsen tarafından bir şeyler açıklanmadan önce içeride gizli görüşme yapıp kararlar alıyorlar. Bu kapsamda;

1 1. dereceye düşen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge

2- En düşük memur maaşına seyyanen zam

3-Memurlara bayram ikramiyesi

daha saymadığım 9-10 madde var fakat bizi en çok ilgilendirenler bunlar. Eğer böyle bir seçenek gelip kabul olursa şaşırmam. Çünkü bunların ki danışıklı dövüş... Gönlümden geçen seçimden önce tüm memurlara en azından% 20-25 zamdır. Ama hak ettiğimiz 5000 tl ek zamdır. Bakalım zaman ne gösterecek...

egevrl
Yasaklı
28 Mart 2023 09:05

Pek zaman da kalmadı aslında ama 3 Nisan bekliyorum...

mücahit turhan
Kapalı
28 Mart 2023 09:06

3 Nisana verildi verildi yoksa başka birşey beklemem

hebelebelup
Şube Müdürü
28 Mart 2023 09:07

önce fakirleştir sonra emekli zammı gibi bayram ikramiyesi ver fakire sadaka

mutlu_50
Müsteşar
28 Mart 2023 09:07

Seçim 14 Mayıs'ta. Mecliste çalışıyor. İstenen kanunlar hemen çıkarılıyor. İstense hiçbir şey imkansız değil. Şuan görüşülen torba yasada bu taleplerin çoğu komisyona sunulmuş ama onay alır mı bilemeyiz.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 09:08

bunlar şov amaçlı hareketler

hiç bir şey vermezler memura seçimden önce

egevrl, 6 ay önce

Ali Yalçın tarafından bazı maddeler açıklanmış. Bunların içerisinde 3600 ek gösterge, memurlara bayram ikramiyesi ve beni şaşırtan en düşük memur maaşına seyyanen zam var. Ali Yalçının biz memurları çok zor duruma düşürdüğünü, yüzde 5 ek zamma ayakta kalkarak alkışladığını biliyoruz. Hiç güvenmem Ali Yalçına...ama şu da var. Bu malumsen tarafından bir şeyler açıklanmadan önce içeride gizli görüşme yapıp kararlar alıyorlar. Bu kapsamda;

daha saymadığım 9-10 madde var fakat bizi en çok ilgilendirenler bunlar. Eğer böyle bir seçenek gelip kabul olursa şaşırmam. Çünkü bunların ki danışıklı dövüş... Gönlümden geçen seçimden önce tüm memurlara en azından% 20-25 zamdır. Ama hak ettiğimiz 5000 tl ek zamdır. Bakalım zaman ne gösterecek...

şefce
Şube Müdürü
28 Mart 2023 09:08

https://www.memurlar.net/haber/1060109/en-dusuk-emekli-maasiyla-ilgili-teklif-komisyonda-kabul-edildi.html

az önce yayınlandı. Artık 3600 ekgösterge felan olsaydı bu teklifin içinde olurdu. Ali Yalçın' Allah bir dese gene inanmam o adama. Sendikacı değil bence siyasetci ve hükümetin yetkili bir bakanı o.

Artık trendi düştü seçimden sonra tam düşecek, Hele bir de akp seçimi kaybederse ordaki üyelerin kaçışını izlemeye doyamacağız.

egevrl, 6 ay önce

şefce
Şube Müdürü
28 Mart 2023 09:12

Reis istesin torba morba nerde düzenleme var ise talep var ise verilir. Ama demek ki istenmedi ki şimdiye kadar bir ses seda yok. Arkadaşlardan ricam bilip bilmeden bundan sonra bari da boşa umut vermesinler insanların umutlarıyla oynamasınlar. Verilen verildi bitti bence.

mutlu_50, 6 ay önce

Seçim 14 Mayıs'ta. Mecliste çalışıyor. İstenen kanunlar hemen çıkarılıyor. İstense hiçbir şey imkansız değil. Şuan görüşülen torba yasada bu taleplerin çoğu komisyona sunulmuş ama onay alır mı bilemeyiz.

Türk Filozof
Aday Memur
28 Mart 2023 09:13

Eğer memur hükümet değişti diye yeni hükümete yakın bir sendikaya geçiyorsa bu da o memurun karaktersizliğini gösterir. Mor sendikaya asla üye olmadım, olmam da, yalakalarla işim yok; ama o sendikadan öbürüne rüzgarın estiği yere göre zıplayan memur da karaktersizdir, net.

şefce, 6 ay önce

https://www.memurlar.net/haber/1060109/en-dusuk-emekli-maasiyla-ilgili-teklif-komisyonda-kabul-edildi.html

az önce yayınlandı. Artık 3600 ekgösterge felan olsaydı bu teklifin içinde olurdu. Ali Yalçın' Allah bir dese gene inanmam o adama. Sendikacı değil bence siyasetci ve hükümetin yetkili bir bakanı o.

Artık trendi düştü seçimden sonra tam düşecek, Hele bir de akp seçimi kaybederse ordaki üyelerin kaçışını izlemeye doyamacağız.

samet.by
Daire Başkanı
28 Mart 2023 09:15

doğrusu Erbakan haricinde hiç bir hükümet adam akıllı zam vermedi hocam. Erbakan sayesinde resmi asgari ücretin bile altında maaş alıyor olurduk. anlayamadığım konu var nedir bu hükümetlerin memurlarla alıp veremediği. bir sıkıntı var ama çözemedim.

şefce, 6 ay önce

Hala anlamadınız mı 20 yıldır. akp memuru ne zaman önemsedi. üçbuçuk zamlarla bu zamana geldi.

Adaletsizliğinin biri de daha dün 2.200 ekgöstergede olan iki memurdan birinin hemde önlisans mezunu birinin ekgöstergesini2200 den 3600 e çıkardı diğerinin hem de lisans mezunu olmasına rağmen 2800 ek göstergede bırakarak tarihe geçti.

Şimdi seçimde kritik eşiğe gelince bile memura dönüp bakmıyor. Boşuna hayal kurup zihninizi yormayın. Artık hayırlısı.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 09:16

bu sarı sendikaya geçenler önceden nerdeydi

aynı şey oldu , iktidar değişirse yine aynısı olacak

memurun zihin yapısı bu maalesef

Türk Filozof, 6 ay önce

Eğer memur hükümet değişti diye yeni hükümete yakın bir sendikaya geçiyorsa bu da o memurun karaktersizliğini gösterir. Mor sendikaya asla üye olmadım, olmam da, yalakalarla işim yok; ama o sendikadan öbürüne rüzgarın estiği yere göre zıplayan memur da karaktersizdir, net.

horozcu
Memur
28 Mart 2023 09:35

Sen Aralıkta kasımda hep yüzde 15 diyordun.Memura hiç birşey vermezler diyordun.Ben şakire çay yok diyordun.En az yüzde 30 dedik 30 geldi.Bundada diyorum ki En az bayram ikramiyesi veya yüzde 15 diyorum.

üçbuçukali, 6 ay önce

bunlar şov amaçlı hareketler

hiç bir şey vermezler memura seçimden önce

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 09:40

gökten kırmızı kar da yağar bekle sen

yüzde 25 in 30 yapılması bile baskı sonucu

verilecek ve oy alınacak kesime yapılacaklar yapıldı

memur zaten cepte, gidecek yine iktidara oyunu verecek

ankaranın gördüğü görüntü bu

horozcu, 6 ay önce

Sen Aralıkta kasımda hep yüzde 15 diyordun.Memura hiç birşey vermezler diyordun.Ben şakire çay yok diyordun.En az yüzde 30 dedik 30 geldi.Bundada diyorum ki En az bayram ikramiyesi veya yüzde 15 diyorum.

fıssss
Şef
28 Mart 2023 09:51

Bu saatten sonrada vermesin zaten. Seçimde şak diye yapıştıracağım mührü. Tüm okulda yankılanacak ses.

28 Mart 2023 10:08

#MemuraRefahZammı

twitter den paylaşım yapın burada sadece kendi aramızda sohbet etmeyelim sesimizi sosyal medyada duyuralım

tolgperperek
Şube Müdürü
28 Mart 2023 10:19

KIYMA YAĞSIZ 300-340tl, kavurma iyi yerinden 1000TL ve üstü, erik kg 1000TL, beyaz peynir inek cinsinden kg fiyatı 240TL......

Ne zammı ne memuru....yol bizden,yemek bizden, giyim bizden, onu geçtim benim kurumumda su bile cepten , plastik şişe su 12 TL

Memur 3091 gibi olmuş delik deşik.......

hebelebelup
Şube Müdürü
28 Mart 2023 10:22

mümkünse müjde vermesin

horozcu
Memur
28 Mart 2023 10:23

Memur cepte 178 bin twit oldu.Sende haklısın.

üçbuçukali, 6 ay önce

gökten kırmızı kar da yağar bekle sen

yüzde 25 in 30 yapılması bile baskı sonucu

verilecek ve oy alınacak kesime yapılacaklar yapıldı

memur zaten cepte, gidecek yine iktidara oyunu verecek

ankaranın gördüğü görüntü bu

Toplam 85 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi