Editörler : cihan27E.Kayı Han

memuruz04
Aday Memur
29 Mart 2023 09:12

Asgari ücret neredeyse yakaladı, yakında emekli maaşı da yakalayacak memuru, gerçekten memur zor durumda, birileri duysun bizi

debug
Genel Müdür
29 Mart 2023 09:34

%20 mi müjde :)

mutlu_50
Müsteşar
29 Mart 2023 10:35

İşte memurun düştüğü durum bu.

debug, 6 ay önce

%20 mi müjde :)

deep55
Aday Memur
29 Mart 2023 11:09

müjde 1 maaşınız asgari ücretle eşitlendi bir fark kalmadı :)

profil444
Aday Memur
29 Mart 2023 11:13

bu zamana kadar verilmemiş artık umudum Kılıçdaroğlu noktaaa

memur-aklı32
Aday Memur
29 Mart 2023 11:22

Kılıçdaroğlu memur kökenli. Kazandırsa memuru coşturur. Çünkü memurun ne zorluklar çektiğini iyi bilir diye düşünüyorum

06 ekrem
Aday Memur
29 Mart 2023 12:14

Senin memur olduğun konusunda ciddi şüpheliyim. madem coşturur neden iki kelime memur ile ilgili bir vaadi yok
memur-aklı32, 6 ay önce
Kılıçdaroğlu memur kökenli. Kazandırsa memuru coşturur. Çünkü memurun ne zorluklar çektiğini iyi bilir diye düşünüyorum

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
29 Mart 2023 12:58

Verilen zamlar gerçekle yakından uzaktan alakası olmayan enfilasyon farkıdır zaten verilen Enfilasyon farkı + zamlar da daha ilk aydan enfilasyon karşısında eridi gitti bu güne kadar. Bunlar dışında maaşlarda iyileştirme yani hayat kalitesini artıran bir zam hiçbir zaman almadık. En son yayapılan % 13 civarı verilen zamcık ta fazlasıyla ev kirası artışında buhar oldu uçtu zaten.

şefce
Şube Müdürü
29 Mart 2023 13:06

Hiç bir iktidar memuru sevmemiştir. Boşuna ona buna yaranmaya çalışmayalım. İktidar olmak siyasetçi olmak zenginlerin işi. Onlar da fakirin halinden anlamaz.Çünkü bilmez yokluğu onlar. Bunu bile bile gene birilerine oy vereceğiz ve yine o birileri malı götürecek. Bu devran hep böyle devam ediyor edecek. Zengin gelip yönetecek sömürecek fakir de umut umut diye gezecek. Hangi siyasi görüş olursa olsun siyaseti ticari olarak görüyor ve ekmek kapısı zenginleşme kapısı.

memur-aklı32, 6 ay önce

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
29 Mart 2023 17:16

Zam falan yok temmuzda toplu sözleşme % kaç ise o. Sonrasında %3.5 i mumla ararız toplu sözleşmede her iki yıl için %2-2.5 ancak verirler.

alptug88
Şube Müdürü
29 Mart 2023 17:19

En düşük memur maaşı yoksulluk sınırına çıkaracağız diyor adam sorulduğu her yerde. Daha net konuşmasını bende isterim ama hiçbir şey söylemiyor değil
06 ekrem, 6 ay önce
Senin memur olduğun konusunda ciddi şüpheliyim. madem coşturur neden iki kelime memur ile ilgili bir vaadi yok

cakmakmehmet2001
Şube Müdürü
30 Mart 2023 15:41

hepimiz fakirleştik. orta sınıf diye bir insan kalmadı :(

stas
Daire Başkanı
30 Mart 2023 18:51

Allah bunları nasıl biliyorsa öyle yapsın. En düşük memura zam ver. Diğerleri peki. Ben bir kurumda mühendisim..araziye gitmekten dönüp işte rapor yazmaktan hafta sonu dosya incelemekte bıktım. Şimdi en düşük memura diyelim ki 2 bin zam yaptı. En düşük memurla aramda 6 bin olacak. Memurların yaptıkları işler aynı değil ama maaşları aynı olacak. Ben bunlara hiç hakkımı helal etmiyorum. Bir arkadaşımın arkadaşı pilates hocası ayda 40 bin kazaniyormus. Yanlış anlaşılmasın pilates hocaları kucumsemiyirum. Ama bir muhendisin iş yükü ile plates hocasının ki bir değil .25 yıllık mühendis ise sadece 20 bin. En düşük memura gelen seyyanen zamla esitleniyorm öbür tarafta iki elim yakanizdadir.

egevrl, 6 ay önce

Ali Yalçın tarafından bazı maddeler açıklanmış. Bunların içerisinde 3600 ek gösterge, memurlara bayram ikramiyesi ve beni şaşırtan en düşük memur maaşına seyyanen zam var. Ali Yalçının biz memurları çok zor duruma düşürdüğünü, yüzde 5 ek zamma ayakta kalkarak alkışladığını biliyoruz. Hiç güvenmem Ali Yalçına...ama şu da var. Bu malumsen tarafından bir şeyler açıklanmadan önce içeride gizli görüşme yapıp kararlar alıyorlar. Bu kapsamda;

1 1. dereceye düşen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge

2- En düşük memur maaşına seyyanen zam

3-Memurlara bayram ikramiyesi

daha saymadığım 9-10 madde var fakat bizi en çok ilgilendirenler bunlar. Eğer böyle bir seçenek gelip kabul olursa şaşırmam. Çünkü bunların ki danışıklı dövüş... Gönlümden geçen seçimden önce tüm memurlara en azından% 20-25 zamdır. Ama hak ettiğimiz 5000 tl ek zamdır. Bakalım zaman ne gösterecek...

impostor
Şef
30 Mart 2023 18:56

Muhalefetin TÜİK i düzeltecez demesinden daha büyük bir vaat olabilir mi? Şu anda tuik bağımsız değil hükümetin elinde oyuncak olmuş durumda. Özellikle son 5 yılda gerçek enflasyon oranları aciklansa ve ona göre zam yapılsa bile memur şu an yoksulluk sınırının üzerinde maaş alıyor olacaktı zaten. Ekstra bir vaat vermesine gerek yok, enflasyonu doğru hesaplasin gelecek olan hükümet yeter.

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
30 Mart 2023 19:31

Müjde müjde! Temmuzda verilecek zamlar memur maaşı Asgari ücretin gerisinde kalacağı kesinleşti. (((

efeben
Kapalı
30 Mart 2023 22:42

İşte bu milyonlarca memur bunu göremiyor

Seçimden sonra 657 ye by by deyin.Şimdi diyebilirsiniz " ben yandaş sendikadayım bişi olmaz". Öyle değil işte.Senden daha yandaşını bulup koyarlar kapıya.

Hem diyelim 657 gitti.Gün geldi devran döndü.O zaman asıl memnunsen üyesi olmanız aleyhinize dönecek.

Ne gerek var bunlara.657 Memurun ,siyasilerin oyuncağı olmasını engelleyen bir güvence.

Adalet herkese lazım.

şefce, 6 ay önce

yarın bu hükümet yarım kalan 657 DMK 'nunu kaldırma işlemi için yarım bıraktığı yerden devam edecek ve 657 tarihe gömülecek. Çünkü 657 DMK ayaklarımıza dolanıyor bizi zorda bırakıyor demişti birileri bir zaman. Şimdi görün eğer seçimi alırlarsa 657 ne olacak.

HasanHndn
Memur
30 Mart 2023 23:18

20 yilda herşeyi bitirdiler bence. Asgari ücrete zam veriyorlar diyoruz gozümüze yuksek gözüküyor ama 20-30kg et yapmıyor. Belkide yanlışımız buydu. Memur işci emekli köylü kadın erkek çocuk yaşlı demeden birlikte mücadele etmekti. Öğretmen ayrı polis ayrı asgari ücretlisi ayrı emeklisi ayrı safta durduk hep. Şuan memura %100 zam yapsa ne olur ki 20 yilda aldikları inanın %300-400 leri buldu. Bence köklü çözüm şart. Hep bir ağızdan zam istemiyoruz 20 yillık geçmişimizi haram ediyoruz diye haykırmalıyız. Çığlıkları çoğaltmalıyız. Şuan bir avuç zengin dışında kimse halinden memnun değil. Ücretlide, kadroluda,emeklide kan ağlıyor. Birlik olma vakti. Hep beraber hareket etme vakti...

Drej123
Kapalı
30 Mart 2023 23:46

"Ben memur ve emeklilere bir zam beklentisi içerisindeydim. Ancak AK Parti grubu son toplantısını yaptı. Nisan ayının ilk haftası Meclis açık kalacak, daha sonrası için ise kapanacak. Emeklilere zam yapılması için kanunun Meclis'ten geçmesi gerekiyor. Muhtemelen memur ve emeklilere bir ara zam yapılmayacaktır. Çünkü Meclis artık çalışmalarını tamamlıyor. MEMURA TEMMUZ AYINDA NE KADAR ZAM GELİR? Memur ve emeklilere ara zam olmasa bile temmuz ayında toplu iş sözleşmesi ve enflasyon farkı alacaklar. Yine bahsetmiş olduğumuz gibi dönemin enflasyon farkı kadar zam alacaklar. Onu da yüzde 30 seviyesinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. En düşük olarak da yüzde 20'ler seviyesinde enflasyon olacaktır." Ekonomist Muhammed BAYRAM

Yazar64
Yasaklı
31 Mart 2023 01:03

Seçimden önce müjdeyi biz vereceğiz. %30 ile insallah

black0
Aday Memur
31 Mart 2023 01:21

Memura bir şey verilmez. Bu işin partisi yok maalesef. Hangisi gelirse gelsin..

Toplam 85 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi