Editörler : "eskiyara"Pangaea

b3rn4
Müsteşar
28 Mart 2023 19:04

İlkokul 4 sene olunca sınıf öğretmenlerine mezuniyete bakmadan alan değiştirme hakkı verildi. Bizim okulda da sınıftan matematiğe teknoloji tasarıma geçmiş olanlar var fakat bu her zaman olan bir şey değil.

Sizin ilköğretim matematik öğretmenliği yapmanız için üniversite sınavına girip ilköğretim matematik öğretmenliği kazanıp mezun olup sonra hak verilirse alan değişikliğine başvurmanız lazım.

Kagiş
Müsteşar
28 Mart 2023 19:12

Geçemezsiniz! Üniversite sınavına tekrar girip İlköğretim matematik öğretmenliği bölümünü kazanıp bitirdikten sonra Kpss'ye girerek atanma şansını yakalayabilirsiniz! Şimdi başlayın çalışmaya 2028'de atanırsınız ilköğretime!)))

a1981
Müsteşar
28 Mart 2023 21:43

doğru yanıtı isterseniz; geçemezsiniz hocam.

ama eğer geçebilirsiniz yanıtını almak istiyorsanız, öyle yanıt verelim.

geçebilmek için üniversite sınavına girip, ilköğretim matematik okuyup, branş değişikliği hakkı verilince başvurmanız gerekiyor. Yada yeniden KPSS girip atanmanız gerekiyor.

Not: Matematik öğretmeniyim.

bote6666
Şef
28 Mart 2023 21:45

Hocam ilköğretim matematik üniversite sınavında daha yüksek puanlı bir bölümdür çünkü ataması fazladır. Sen düşük puanla ilköğretim olmayan matematik okuyup daha yüksek bir alana geçmeyi düşünüyorsun. Olmaz

a1981
Müsteşar
28 Mart 2023 21:54

puan ile ilgisi yok hocam, ben zamanında 30bin sıralama ile matematik bölümüne girdim, o zaman puan daha yüksekti.

aslında pek anlaşılır bir durum değil, çünkü fen fakültesi mezunu ilköğretim matematiğe göre daha zorlu bir eğitim görüyor olabilir. Ancak branşlar bu şekilde ayrılmış.

aynı durum resim, müzik, ingilizce, din kültürü, rehberlik, beden gibi branşlarda yok. Ancak bizim branşta, matematik bitiren formasyon alıp lise öğretmeni olabiliyor.

bote6666, 2 yıl önce

Hocam ilköğretim matematik üniversite sınavında daha yüksek puanlı bir bölümdür çünkü ataması fazladır. Sen düşük puanla ilköğretim olmayan matematik okuyup daha yüksek bir alana geçmeyi düşünüyorsun. Olmaz

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi