Editörler : Pangaea
28 Mart 2023 23:18

Mühendislik Pişmanlıktır

Arkadaşlar görüyorsunuz herkesin bakanlığı alım yapıyor. 40 binler 50 binler çerez gibi gidiyor. Ama hiç böyle yüklü bir mühendis alımı gördünüzmü. Toplam 1000 tane alsa şükür edeceğiz. Allah aşkına bu nasıl iştir. Her sene toplam 40-50 bin mühendis mezun oluyor. Ne yapacak bu insanlar. Mühendislik bitirmesi zaten çok zor bir bölüm. Ders çalışmaktan stresten saçlarım beyazladı. Bu nedir ya. Aklınız varsa okumayın. Gençliğinizi heba etmeyin.

happydays000
Aday Memur
28 Mart 2023 23:43

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

özel sektör var.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 23:44

Mühendislik güzel bir meslek ama değerini bilmeyen insanların elinde belki de Yaa bir kurum çıkıp düşük puanlı ınsanları alicam diye kaç kat insan çağırıyor ve insanları salak yerine koyarak mülakata çağırıyor. Sonrasinda düşük puanlı ınsanları aliyor Ama kimse itiraz etmiyor. Ses cikarmayan arkadaslar Bakin yüksek puan alabilirsin düşük puan da alabilirsiniz yani sorun bu degil neden sesiniz çıkmıyor yaa. Kurum mülakat ve tecrübe mi istiyor o zaman onları istiyorum der. Bakin ben de kpss den alıyorum demek ve bir sonraki insanlara boş bir kapı aralamaktir bu.

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 23:57

Sırf bir mülakat için ben ailemden 10 bin almak zorunda kalıyorum. Uçak bileti, otel bazen uçak bulamayınca tekrar otel, yemek , servis ....

mkarey10
Şef
28 Mart 2023 23:58

bir mülakat için 10 bin bulabilen birisi memur olmasın. Babasının parasını yemeye devam etsin

Sherlocholm, 1 yıl önce
Sırf bir mülakat için ben ailemden 10 bin almak zorunda kalıyorum. Uçak bileti, otel bazen uçak bulamayınca tekrar otel, yemek , servis ....

Sherlocholm
Memur
28 Mart 2023 23:59

Niye kardeşim onu açıklasana.
mkarey10, 1 yıl önce

bir mülakat için 10 bin bulabilen birisi memur olmasın. Babasının parasını yemeye devam etsin

Sherlocholm
Memur
29 Mart 2023 00:02

Aslında cevabın bu degil demi. Senin ailen zaten zengin bul bir torpil.
mkarey10, 1 yıl önce

hakanddd
Kapalı
29 Mart 2023 00:03

Kendi alanlarımızda 20bin kadro istiyoruz, twitterdan destek olun arkadaşlar. Bu mesajı ana konumuzda da yazdım burada da kuduz saldırısı olmuş buraya da yazıyorum

#muhendismimar20binKADRO

Mühendis olduğumuz için sesimiz çıktığı için, işsizlikle ev geçindirmeye çalıştığımız için, depremde milletimiz ölmesin istedik diye bize eksi basan, kinlenen arkadaşlar varya, özel sektörde iş bulamadığımız halde özel sektörde çalışın diyen arkadaşlar var ya hah onlara Allahtan temennimdir;

ALLAH SİZİ DE SENELERCE İŞSİZ BIRAKSIN ÖZEL SEKTÖRE GİDİN KİMSE SİZİ ALMASIN SİZE KENDİNİZİ GELİŞTİRİN DESİNLER İNTERNETTE GELİŞTİRECEK KURS PARASINI DA BULAMAYIN KAMUYADA ALINMAYIN SÜRÜNÜN O ZAMAN NE KADAR CANIMIZ YANIYOR ANLARSINIZ. BAZI BRANŞ MÜHENDİSLİKLERİNİN ÖZEL SEKTÖRDE İŞ ALANI BİLE YOK SADECE KAMUDA VAR ORUÇ AĞZIMLA DİYORUM ALLAH ÖZEL SEKTÖR DİYEN HERKESİ BEDBAH ETSİN YETTİ ALLAHSIZLAR YETTİ

Sherlocholm
Memur
29 Mart 2023 00:11

Harikasın arkadaşim hiç aklımıza gelmemişti. Arkadaşı alkışlayalım.
happydays000, 1 yıl önce

özel sektör var.

ragnar53
Aday Memur
29 Mart 2023 00:44

Her sene diğer mesleklerde olduğu gibi en az 10 bin mühendis alımı yapılması lazım.

mühendisyen789
Kapalı
29 Mart 2023 05:05

Bak cebinde 10 bin liralık telefon diyen gerzeklerle yarışır
mkarey10, 1 yıl önce

yeniüye.00
Aday Memur
29 Mart 2023 10:28

malesef her yere okul açıldı. yetmedi teknik öğretmenler mühendis yapıldı. Kamu kurumları özelleştirildi, özelleşen yere alım olmadığı gibi bir de buradaki mühendisler başka kurumlara geçmek zorunda kaldı ve dolayısıyla oradaki ihtiyacı da kapattı.

En büyük sorun okullar ülkenin ihtiyacından fazla mezun veriyor, diğer yandan bir çok meslek işçi bulamıyor. Okullar az olmalı böylece okuyan emek harcayan adamın iş derdi olmamalı. okumayan da meslek sahibi olmuş olur bu sayede. Bu sistem giderek okumuş işsizleri artırıyor.

mkarey10
Şef
30 Mart 2023 03:13

Hadi len oradan tereyağı seni. Bir mülakat için 10 bin lira harcayan kişi fakir edebiyatı yapmasın. Bizler de mülakatlara gittik. Otelde kalacakmış da uçak parasıymış da.. Mülakata gireceğin yerin meşhur yemeklerini yemeden de olmaz, ha bir de gezilip görülecek yerlerine de git. Bu beyinler sınava giriyor, atama bekliyor ya

mühendisyen789, 1 yıl önce
Bak cebinde 10 bin liralık telefon diyen gerzeklerle yarışır

Sherlocholm
Memur
30 Mart 2023 04:19

Sence ben 10 bin harcamışmıyımdir yoksa senin gibi zeki , çalışkan birisinin bunu sormasını istemiş miyimdir ?
mkarey10, 1 yıl önce

Hadi len oradan tereyağı seni. Bir mülakat için 10 bin lira harcayan kişi fakir edebiyatı yapmasın. Bizler de mülakatlara gittik. Otelde kalacakmış da uçak parasıymış da.. Mülakata gireceğin yerin meşhur yemeklerini yemeden de olmaz, ha bir de gezilip görülecek yerlerine de git. Bu beyinler sınava giriyor, atama bekliyor ya

Muy4t01
Memur
30 Mart 2023 04:27

Ula belki gariban biridir onlarca mülakata girip masraf yapip torpili olmadigi icin mülakattan geçirilmeyen sisteme laf söyle ona değil

mkarey10, 1 yıl önce

Sherlocholm
Memur
30 Mart 2023 05:02

Yok hocam arkadaşa kızmayın belli ki ben anlatamadım. Bir daha anlatayım.
Muy4t01, 1 yıl önce

Ula belki gariban biridir onlarca mülakata girip masraf yapip torpili olmadigi icin mülakattan geçirilmeyen sisteme laf söyle ona değil

Sherlocholm
Memur
30 Mart 2023 05:03

Arkadaşim kpss' den atandiysan kpss mantık sorusu kadar zor değil bak anlatıyorum 1. Grup: kpss 85 ve üstü, mülakat başarılı ama kontenjan yetersizliğinden işe alınmamış 2. Grup: kpss 80-82, mülakat başarılı işe alınmış Eğer kpss den atanmadiysan mantık sorularına biraz uzak olabilirsin. Anlamadığın yer varsa sorabilirsin.
Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi