Editörler : cihan27E.Kayı Han
29 Mart 2023 15:07

Benim için 3 önemli kriter var: 1. Ekonomi ( kurumdaki taşeronden geçme işçiler benden fazla maaş alıyor ) 2. Ülkeyi yaşanmaz hale gelen mülteciler 3. Bitmiş yargı sistemi.. bunlar benim için yeterli fazlasına gerek yok
Berzeee, 2 ay önce

Hükümetin oylandığını düşünüyor olmanız ne üzücü :(

mertol_34
Memur
29 Mart 2023 15:14

Memurun bu hale getirilmesinin mantıklı bir açıklaması yok bunu sende biliyorsun, konuyu açan arkadaş, 70'lerde böyleydi, 80' lerde de böyleydi demek doğru bir savunmami?2023 'te yaşadığımızı sanıyordum ama dönüp dolaşıp 70-80'lere Kemal Sunal'ın memur filmlerine döndüğümüzü mü söylüyorsun?

genegel
Daire Başkanı
29 Mart 2023 15:19

Evet dediğin bazı noktalarda sana katılıyorum (Siyaset dışı yorumdur) Ne yazık ki, ülke olarak ekonomik açıdan muasır medeniyetler seviyesine hiç gelemedik, fakir bir millettik ama sana katılmadığım nokta şu, ekonomik olarak hep kötüydük diye her zaman kötü mü kalmalıyız? Ekonomi açısından neden sürekli sancılar çekiyoruz bunların da hesabını yapmak ona göre hareket etmek gerekiyor. Verginin vergisini verdiğimiz güzelim ülke de doğru ellerde yönetilirse gayet de ekonominin iyi olabileceğini gördük. Tamam son 2 yılda dünyadaki gelişmelerden de olumsuz etkilendik (Covid ve ukrayna-rusya savaşı) ama bunların dışında yolunda gitmeyen konular da var, İsraf var, 4-5 maaşla çalışanlar var, 10 milyon civarı sosyal yardımla geçinenler var, dünyadaki en fazla mülteci insan sayısı var vs.

1980'li yılarda G.Kore ile ekonomik olarak aynı durumdaydık, adamların geldiği yere bak 40 yılda, biz ise hep fakirdik, normal bu fakir olmaya alışalım, şükredelim sürekli....

Berzeee, 2 ay önce

Daha öncede bu durumlar yaşandı, 90 lara bakalım Kıyaslama yapalım.

sozdemir37
Aday Memur
30 Mart 2023 09:53

yalAKa troller memurlar netede bulaşmış .. Bunlarda ne vicdan ver ne insanlık...Resmen insalık düşmanı zihniyet.

hebelebelup
Kapalı
30 Mart 2023 10:08

1 mayıs da meydanda maaslarına zam ısteyenlere ates acanlar maasları ıyı olan sag kesım ıcınde buludungum akrabalarımdı amerıka desteklıydı dın ve mıllıyetcılık terımlerın bunların tekelınde ıdı karsı sosyal taraf ıse terorle ozdeslestırıldı kı ıcıne ulkeye kendı soktukları multecılerın gırıs yapmasından yararlanıldı ve bu sag kesım asla para ıstemez cunku bunlarda aşiret duzenı vardır mudurlere kadar durumları ıyıdır en alt kesım ıse asla para ısteyemez:

o nedenle ulkemızde maddı gelır talebi ıstenemez ıstenırse haın olunur fakirlikle yasanır suud dan para gelir ulema yararlanır osmanlıda da boyle ıdı baktıgımızda vali ile memur arasında 74 kat maas farkı vardı tek fark para birimi değerliydi buyuk taarruz sırasında vahdettın 18 yasında sırp guzelle evlendı

sozdemir37, 2 ay önce

yalAKa troller memurlar netede bulaşmış .. Bunlarda ne vicdan ver ne insanlık...Resmen insalık düşmanı zihniyet.

Berzeee
Aday Memur
30 Mart 2023 10:11

ARKADAŞLAR BU BAŞLIĞI SOSYAL DENEY OLARAK AÇTIM.

DEMEDİĞİNİZİ BIRAKMADINIZ.

ÇOĞUNUZ PARANOYAK OLMUŞ

AMA GÖRDÜM Kİ MEMURLARIMIZ DOLMUŞ VE PATLAMAK ÜZERE

O YÜZDEN DERHAL ALIM GÜCÜ İYİLEŞTİRİLMELİDİR.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

ESENLİKLE KALIN

EMRE YALCİN
Şube Müdürü
30 Mart 2023 12:45

Yola girdikten sonra şartlar değişti. İşe alırken bize erkek lazım diye aldı sonra bayan olmanı istedi ve buna razı göstermeni istedi. İşine gelmiyorsa kapı orada diyor üstelik. Doğrusu sana sunduğu şartları en kötü korumasıdır. DEVLET DEDİĞİN OLGUDAN BEKLEDİĞİM BUDUR.

Berzeee, 2 ay önce

İyi de hocam bizi kimseye memur olmaya zorlamadı ki, biz bu yola bilerek girdik.

Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi