Editörler : gubaz"eskiyara"
29 Mart 2023 19:50

Samsun'da yaşam nasıl tayin istemeyi düşünüyorum

.

Dertlimat
Aday Memur
29 Mart 2023 19:50

Samsun a tayın istemeyi düşünüyorum. Matematik Öğretmeniyim. Yaz sonunda 350 puanım olacak. Her sene puanlar değişebilir ama geçen sene ildışıyla gidenler kaç

puanla gitti?Samsun da kiralar ve yaşam nasıldır? Nereleri tercih etmeliyim.

ByCenk
Memur
29 Mart 2023 20:16

Kirasını vs bilmiyorum fakat Samsun'da büyüdüm. Ordu'luyum. Çok güzel şehirdi ben orada büyürken. Şimdi daha da güzel.

Yaşam şartlarını vs için bir şey diyemiyorum tabi. Bilgi sahibi değilim

İşçi55
Aday Memur
30 Mart 2023 09:03

Samsun yaşamak açısından çok güzel bir şehir. Son dönemlerde kiralar 5 bin üzerine çıkmış

olsa da kesenize göre bir ev farklı semtlerde bulmak mümkün. Ama Atakum ilçesini tercih etmenizi öneririm.

Dertlimat
Aday Memur
30 Mart 2023 18:05

Yorum yapan hocalarıma teşekkür ederim. Daha çok bilgi sahibi olanlar varsa ayrıntılı bilgi sahibi olsam iyi olacak

gkhnylmz44
Aday Memur
30 Mart 2023 18:42

Samsun güzel ama özellikle atakum u tercih edin derim kiralar 5000 ve üstü

slmyvzsnl
Aday Memur
30 Mart 2023 20:28

7 yıldır Samsun da çalışan ve bir Samsunlu olarak şunu söyleyebilirim. Trafik tam bir çile. Maalesef şehrimizde yol yok ve her geçen gün bu çile daha da büyüyor. Ömrünüzün trafik zulmü ile geçmesini isterseniz bekleriz. Şehir olarak güzel. Okullar çok kalabalık.

FurkanBilisim
Aday Memur
30 Mart 2023 20:29

istanbuldan gelecekse trafik olduğunu bile farketmez bence samsunda
slmyvzsnl, 2 ay önce

7 yıldır Samsun da çalışan ve bir Samsunlu olarak şunu söyleyebilirim. Trafik tam bir çile. Maalesef şehrimizde yol yok ve her geçen gün bu çile daha da büyüyor. Ömrünüzün trafik zulmü ile geçmesini isterseniz bekleriz. Şehir olarak güzel. Okullar çok kalabalık.

coshuva
Genel Müdür
30 Mart 2023 20:56

Çile çekmeyi seven varsa gelsin.
FurkanBilisim, 2 ay önce
istanbuldan gelecekse trafik olduğunu bile farketmez bence samsunda

FurkanBilisim
Aday Memur
30 Mart 2023 20:58

2 yıl önceye kadar Samsundaydım. İlkadım için yorum yapamıycam zira prk iç açıcı durumda değildi ama atakum bence çileşik yer değil :)
coshuva, 2 ay önce
Çile çekmeyi seven varsa gelsin.

coshuva
Genel Müdür
30 Mart 2023 21:01

Eğer puanınız yeterli olgunluğa ulaşmadıysa ömrünüz yollarda geçer. Bu sadece Samsun için de geçerli değildir. Karadeniz tamamen böyledir. Çileden kastım budur. Samsunda iki türlü tayin isteyenler vardır. 1. Grup ilçelerden merkeze gelmek isteyenler. 2. Grup merkezden Atakum a gitmek isteyenler. 3. Grup hiç yer değiştiremeyenler. Haliyle ömrünüz yollarda geçer. Çileden kastım budur. :)))
FurkanBilisim, 2 ay önce
2 yıl önceye kadar Samsundaydım. İlkadım için yorum yapamıycam zira prk iç açıcı durumda değildi ama atakum bence çileşik yer değil :)

FurkanBilisim
Aday Memur
30 Mart 2023 21:04

ben atakuma duygusal olarak bakıyorumdur belki :)) trafiği sorun tabi normal bir şehire göre. özellikle sahil yolu çile doluuuu :)
coshuva, 2 ay önce
Eğer puanınız yeterli olgunluğa ulaşmadıysa ömrünüz yollarda geçer. Bu sadece Samsun için de geçerli değildir. Karadeniz tamamen böyledir. Çileden kastım budur. Samsunda iki türlü tayin isteyenler vardır. 1. Grup ilçelerden merkeze gelmek isteyenler. 2. Grup merkezden Atakum a gitmek isteyenler. 3. Grup hiç yer değiştiremeyenler. Haliyle ömrünüz yollarda geçer. Çileden kastım budur. :)))

wax meber
Memur
31 Mart 2023 00:39

samsun her şeyi ile ideal bir şehirdir. yani bir şehirden alacağın tatmini samsundan alırsın. trafiği de çile filan değil. şehir içi ulaşım gelişmiş vaziyette. eskiye oranla kültür sanat faaliyetleri düştü ve yozlaşma arttı samsunda. ama genel olarak iyidir. atakum ilkadım canik tekkeköy merkez ilçeler sayılır ve burada yaşam koşulları görece daha iyidir. bu dört ilçe arasında tramvay ulaşımı vardır. bu dört ilçeden sonra çarşamba'da merkeze yakınlığından dolayı ideal bir yerdir. bafra'da büyük ve gelişmiş sayılabilecek bir ilçe. bunun dışında terme ve ondokuzmayıs ilçeleri'de idare eder. ama vezirköprü, asarcık, ladik yakakent gibi ilçeler merkezden kopuktur.

oeusta
Aday Memur
31 Mart 2023 13:30

samsunluyum ve samsunda çalışan bir ilköğretim matematik öğretmeniyim. samsun şehir olarak en güzel şehirlerindendir. özellikle en gözde ilçesi atakumdur. puanınız gayet iyi ama problem şu ki tayin dönemlerinde samsunda merkezden okul açılmıyor. genellikle vezirköprü, havza,asarcık,alaçam, yakakent,terme gibi merkeze uzak ilçeler açılır. buralarda 3 yıl çalıştıktan sonra ancak il içi ile merkeze ( atakum,canik,ilkadım) tayin olabilirsiniz. bahsettiğim açılan şehirler büyük şehire alışmış kişiler için sıkıcı gelecektir.o yüzden bir çok öğretmen her gün genellikle atakumdan gidiş geliş yapar. bu hem maddi olarak hem de manevi olarak çok yıpratıcı bir süreç. tayin dönemi geldiğinde açılacak yerlere tekrar size yardımcı olabilirim

Pelinin
Daire Başkanı
31 Mart 2023 14:40

Yorum yapanları okuyorum çok komik geldi yorumlar, hocam eğer küçük bir dağ köyündeyseniz size trafiği zor gelebilir elbette:))) ama herhangi bir şehirde ikamet ediyor iseniz trafiği sorun edeceğinizi sanmıyorum hakkınızda hayırlısı olsun

Dertlimat
Aday Memur
04 Nisan 2023 18:03

Güncel.

Dertlimat
Aday Memur
07 Mayıs 2023 13:01

Guncel

cesmiser
Şube Müdürü
07 Mayıs 2023 19:14

2 ovası var .batıya göre geçim ucuzdur