Editörler : cihan27E.Kayı Han
31 Mart 2023 12:41

Fatih Mehmet Maçoglu belediye çalışanlarına %85 zam artı 6 TL yol ücreti verdi... Demek ki istendiginde zam yapılıyor. Yeter ki amaç çalışana vermek olsun. Adam ihalelik işlerimizi belediye çalışanlarına yaptırıyoruz daha kaliteli ve ucuz oluyor. Artan kaynağı çalışana zam olarak veriyorum dedi...

Yazar64
Yasaklı
31 Mart 2023 12:45

Millete milletin imkanlarıyla cilalayacakları başkanı buldular. Subminal mesaj şu: iyi kominist bu ülkeye şart oldu; üstelik bu kadar gelir adaletsizliğinin olduğu bir dönemde.

esasbilirkişi, 6 ay önce
Fatih Mehmet Maçoglu belediye çalışanlarına %85 zam artı 6 TL yol ücreti verdi... Demek ki istendiginde zam yapılıyor. Yeter ki amaç çalışana vermek olsun. Adam ihalelik işlerimizi belediye çalışanlarına yaptırıyoruz daha kaliteli ve ucuz oluyor. Artan kaynağı çalışana zam olarak veriyorum dedi...
31 Mart 2023 12:49

Değilim.

MeteAkk
Aday Memur
31 Mart 2023 14:32

Şükür önemli
mezunolmamis, 6 ay önce

maaşından memnun olan memur daha az maaşı hak ediyordur :)

hebelebelup
Şube Müdürü
31 Mart 2023 14:33

şükret diyenler togg alırken togg maaşı geliri yüksek olanlar içindir değip maaşım az diyenlere sukret diyorlar şükretmiyorum var mı diyecegın

MeteAkk, 6 ay önce
Şükür önemli

MeteAkk
Aday Memur
31 Mart 2023 14:34

Debelenmeye devam et ozaman
hebelebelup, 6 ay önce

şükret diyenler togg alırken togg maaşı geliri yüksek olanlar içindir değip maaşım az diyenlere sukret diyorlar şükretmiyorum var mı diyecegın

Nadir65
Aday Memur
31 Mart 2023 17:22

Maaş kalmıyoki memnun olalım 13k maaş 5k kira faturalar 3k yol 2k ay sonu zor geliyor 3 yıl önce aldığım ayakkabiyi giyiyorum

gejo
Aday Memur
31 Mart 2023 18:03

Lan mal. Sanki AKP cebinden veriyor. Kafaya bak ya.
Yazar64, 6 ay önce

Millete milletin imkanlarıyla cilalayacakları başkanı buldular. Subminal mesaj şu: iyi kominist bu ülkeye şart oldu; üstelik bu kadar gelir adaletsizliğinin olduğu bir dönemde.

ekrem1999
Yasaklı
31 Mart 2023 18:16

Maaşından memnun olan ya matematikten anlamıyor ya da yaşamayı ekmek ve makarna yemekten ibaret sayıyor. Tabi kirayı ödeyebilirse.

tolga6725
Aday Memur
31 Mart 2023 19:39

TÜRKİYE yüzyılının inşa sürecinde memurların elini taşın altına koyması gerekiyor.

forever55
Memur
31 Mart 2023 19:44

Neyse bir şey derdim de demeyim.
dkabks, 6 ay önce
Memnunum Elhamdülillah

EMRE YALCİN
Daire Başkanı
31 Mart 2023 19:47

Ne tür bir küfür tercih edersin. Söyle de öyle edeyim. Umarım o taşın altında kalırsın kalitesiz meyvenin ürünü
tolga6725, 6 ay önce

TÜRKİYE yüzyılının inşa sürecinde memurların elini taşın altına koyması gerekiyor.

Pelikan.4
Aday Memur
31 Mart 2023 22:34

Çok şükür elhamdülillah...

Pelikan.4
Aday Memur
31 Mart 2023 22:37

Bu zamanda 5000 liraya çalışıp rıza gösteren de var. Çift Dr maaşı alıp memnun olamayan da var. 10+ maasa sukredemeyen çok var...

genegel
Genel Müdür
31 Mart 2023 23:09

Önceden memur maaşıyla insanlar ev alabiliyordu, evindeki herkese bakabiliyordu (bizim kurumda tekniker ablamızın memur maaşıyla 3 evi var, (şuan aldığı para 14-15 civarı)

Ben düşünüyorum, kamuda iyi pozisyonda ortalama 20k alan bir memur, eşi çalışmıyor, 2 çocuk sahibi.

Hadi herşeyden kısarak 15k ile geçinsin, 5k artırsın her ay.

Herşehirde değişiyor tabi ama benim olduğum şehirde 2+1'ler 2milyondan başlıyor. Hadi diyelim ki 1.25m a ev buldu (bazı şehilerde belki hala mümkündür) 250 bin peşinatı biriktirmesi 50 ay (yani 4 yıl) sonra gitti 1milyon, 10 yıl vadeli kredi çekti, şuanki en ucuz faiz oranı (yeni evim kampanyasında )%1.25 ile ayda 15k ödemesi gerekiyor bugunun parasıyla.

Kamuda hangi meslek 15k artırabilir durumda ? Ancak karı koca 15-20k arası alan memursa. Bana kalırsa öyle tek memur çalışsın eve baksın, evini de arabasını da alır zamanı geçti, Bekar olan memur arkadaşlarıma sesimdir, geliri olan işi olan bir eş bulun kendinize :)

EMRE YALCİN
Daire Başkanı
31 Mart 2023 23:23

Maaşından memnun olan kişinin ya ufku dardır ya hayat standardı düşüktür ya kendine özsaygısı bitmiştir yada net hakedilmemiş destek alıyordur. Yoksa onurlu haysiyetli bir çalışan hele hele ülkenin en büyük teşkilatı kurumu kuruluşu olan DEVLET adına çalışan bir kişi yoksulluk altındaki maaşı şükür ile kontrol altına alamaz. Ayrıca yoksulluk sınırı üstünde maaş alan kişileri de irdemelek gerekirse o meslek grupları da bundan 50-100 sene önce hayat standartları elit seviyedeydi. Prof dediğin adam köşkte yalı da kalırdı. Onların da bütün imkanları 0 landı. Amiral general dediğin kişinin 30 yıl önceki seviyesine şimdiki seviyesine bak. Bu devirde 40-50k maaş maaş değildir. İlber Ortaylının dediği gibi İstanbul'da yaşam için ev araba ve 100k lazım altında sıkıntı başlar. Şimdi bütün meslek grupları sıkıntıda

ardanko6
Aday Memur
01 Nisan 2023 01:52

Güncel ..

adenin21
Aday Memur
01 Nisan 2023 02:15

Bir memur ayda 3000 tl biriktirse yılda 36000 tl yapar. 20 yılda ise 750.000 tl diyelim. O da orta sınıf bir taksi alır, yani bir memur 20 yıl boyunca bir araç, 40 yıl da bir ev için çalışacak. Sahi nasıl böyle doldu memnun-sen'liler.

İSFU42
Aday Memur
01 Nisan 2023 07:18

Taşeronda asgari ücret alan daha sonra kadroya geçen ve sadece işi müdüre çay vb. benzeri içecek hazırayan, kalan 6 saat boş zamanda diğer bayanlar ile çay kahve sigara ile zaman geçiren 5 yıllık kadın işçi 30 yıllık benim gibi memurlardan fazla alıyor neyine memnun olunabilir?!!!

akil28
Şube Müdürü
01 Nisan 2023 10:51

Allah bereket versin. Maaşımdan memnun muyum değil miyim orasını bende bilmiyorum. Tek maaş önceden çok sorun olmuyordu. Evimi ve arabamı almıştım. Ama şu an cidden biraz zorlanıyorum. Çocuklar büyüdükçe masrafları arttı, üniversitede çocuk okutuyorum. Haliyle zor oluyor. Ama yine de hamdolsun diyorum. Düzelir inşallah.

Toplam 60 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi