Editörler : Pangaea
30 Mart 2023 17:04

Teknik eğitim fakültesi mezunlarının atama önceliği durumunun değiştirilmesi, geçmişte yapılan adale

Merhabalar,

Tüm teknik eğitim fakültesi mezunlarının ortak derdi olan bu konuyu tartışmak için bu sayfa

altında toplanalım.

kızgın27
Aday Memur
30 Mart 2023 23:07

TEKNİK EĞİTİM MEZUNU OLUP ÖZEL SEKTÖRDE CİDDİ İŞ YAPIP PARA KAZANAN ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZ VAR VE ARTIK UMRUMUZDA DEĞİL ATANMAK , MÜHENDİS OLMUŞ KENDİNE PİYASADA GÜVEN DUYDURAMAMIŞ VE MÜHENDİSLİK KAVRAMINI ANLAYAMAMIŞ İNSANLARDA ÖĞRETMEN OLUP KENDİ KENDİNİ KIYIYOR HABERİ YOK

Talaşlı08
Aday Memur
31 Mart 2023 05:18

Umrunda olan arkadaşlar için yazdık Hocam, siz hayatınıza devam edebilirsiniz.

mhmet22
Aday Memur
31 Mart 2023 14:39

Çok nitelikliysen KPSS de geçersin zaten bos yapma otur çalış

Talaşlı08
Aday Memur
31 Mart 2023 16:35

İş anlamında nitelikliyiz, kpssye harcayacak vaktimiz yok, önceliği öğretmen olana hakkını teslim etmek gerek. Boşu sen yapma burayı sadece hakkı yenilmiş teknik öğretmen arkadaşlara ayırıyoruz.

laleza05
Aday Memur
01 Nisan 2023 08:06

Mühendislik okurken fark dersleri alarak mühendis oldunuz. Hatırlamıyorum ki bir kişi de çıkıp 1 senede mühendis olunur mu demedi. Adamlar takmış formasyon ile öğretmen olunur mu? Kardeşim bizde istemeyiz ama özelde torpilsiz girilmiyor burada en azından belki emeğimizle atanabilme mücadelesi vermeye çalışıyoruz. Merak etme verilen haktan +1 fazlasını istemiyoruz.

Talaşlı08
Aday Memur
02 Nisan 2023 11:29

Bakın size şöyle ifade edeyim ben 2015 yılı P10 da 72 puan aldım, o yıl toplamda 143 kişi

aldılar ve ben çok az kişi ile kaybettim, neden kaybettim atama yönetmeliğini değiştirdikleri için.

O yıllarda mühendislik tamamlamada yoktu ki ve ben mühendislik tamamlama da yapmadım.

Sırf öncelik durumu olmadığı yüzünden o yıl o hakkı kaçırdım ve o yıldan bu yıla kadar bu

kadar alım ilk defa oldu. Şu an branş bazı sıralamalara bakıyorum hala teknik öğretmenlik

mezunu arkadaşlar çoğunlukta başvuruyor.

laleza05, 2 ay önce

Mühendislik okurken fark dersleri alarak mühendis oldunuz. Hatırlamıyorum ki bir kişi de çıkıp 1 senede mühendis olunur mu demedi. Adamlar takmış formasyon ile öğretmen olunur mu? Kardeşim bizde istemeyiz ama özelde torpilsiz girilmiyor burada en azından belki emeğimizle atanabilme mücadelesi vermeye çalışıyoruz. Merak etme verilen haktan +1 fazlasını istemiyoruz.

Talaşlı08
Aday Memur
02 Nisan 2023 11:41

Bir diğer husus da mühendislik derslerini normalde öğretmenlik okurken bazı dersler hariç çoğunu zaten alıyorduk. Bize formasyon gibi kolay şekilde de sunmuyorlar mühendisliği gidip

öğrenci gibi tekrar baştan en zor dersleri alıyorsunuz. Bu arada özele emeğinizle girebilirsiniz

kendinizi göstermeniz sizin yeteneğinize kalmış, torpilsiz de oluyor.

laleza05, 2 ay önce

laleza05
Aday Memur
02 Nisan 2023 20:41

Dostum 2019 da mezun oldum 2 sene formasyon yoktu . Almak için 1 sene okudum. Her dönemin kendi açısından zorlukları var. Haksızsın demiyoruz ama bizde 81 ilde açılmış bölüm mezunlarıyla kapışıyoruz. Kimi dinlesem dertli, kimi dinlesem haklı

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi