Editörler : cihan27E.Kayı Han
31 Mart 2023 13:25

Tunceli Belediyesinde En Düşük Maaş 21.200 Oldu. Günde 7 saat Calisma

Mynet te yer alan habere göre Tunceli Belediyesi %85 zam yaparak işçi maaşlarını en düşük 21.200 TL yaptı. Ayrıca çalışma saatini de 7 saate düşünmüşler.

gfbayraktar
Memur
31 Mart 2023 13:49

Kaynakların halk ve emekçiler için kullanıldığı bir düzende çok normal. Toplumun yoksulluğu uğruna bir avuç asalak zengin için kullanıldığı düzende ise şaşırtıcı..

eem94
Şef
31 Mart 2023 14:09

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Belediyelerin bu şov yapma uğruna yaptıkları absürt zamlara dur denilmeli artık. Belediyedeki

işçiler başka kamu kurumlarındaki mühendis,avukat,öğretmen,müdür vb. mesleklerden fazla

ücret alıyor. Böyle bir saçmalık var mı ya ?

31 Mart 2023 14:30

Onlar çok almıyor hocam biz az alıyoruz 21 bin maalesef para değil günümüzde
eem94, 6 ay önce

Belediyelerin bu şov yapma uğruna yaptıkları absürt zamlara dur denilmeli artık. Belediyedeki

işçiler başka kamu kurumlarındaki mühendis,avukat,öğretmen,müdür vb. mesleklerden fazla

xrainmannnx
Yasaklı
31 Mart 2023 14:40

şov mov değil kardeşim hakkını vermiş yoksulluk sınırı 31 bin hala şov diyorsun. günde 5 saat bile yeterli.. 8 sattte memur işçi ne yapıyır sanki çoğu saatler gırgır ile geçiyor.. utanılması gereken yıllarca memura verilmeyen zamlardır.. memur 12 bin maaş alıyor ev kiraları ortalama 5 bin olmuş hangi zam şov acaba? memurun aldığı maaş 550 dolar

eem94, 6 ay önce

murat_326
Şube Müdürü
31 Mart 2023 14:51

Dunya tersinemi dönüyor...

Türk Filozof
Aday Memur
31 Mart 2023 14:52

Damgalı sığırsın yemin ederim. Belediyedeki işçi niye çok alıyor değil; bu hükümet bizi niye 20 yıldır fakirleştiriyor diye sor. Sen bu beyinle nasıl memur oldun çok merak ettim şu an

eem94, 6 ay önce

31 Mart 2023 14:59

Az bile bu para. Bu enflasyonda..... düşünün kamuda ne kadar az para veriliyor artık. Mühendisler zam zam derken ağlıyor diyenler emrimizdeki işcilerimiz zaten bizden 10k kadar fazla alıyordu kamuda. Artık belediye, il özel idarelerde de mühendis işcisinden az alacak, bunlar konunun habercisi simdiden
eem94, 6 ay önce

eem94
Şef
31 Mart 2023 15:06

Zaten hükümetin suçu var bu konuda onu sormadığımı nerden çıkardın? Sadece belediyeler

için değil genel konuşuyorum zaten. Başka kurumlarda da mühendisin emri altındaki adam

mühendis kadar ücret alıyor bu büyük bir adaletsizlik. İşçiye düşman değilim ama mesleklerin

itibarı korunması lazım.Doktor nasıl hemşirelerle aynı almıyorsa mühendis de işçi kadar

almayacak tabii ki. Bunu anlamadığın için sen sığırsın asıl.

Türk Filozof, 6 ay önce

Damgalı sığırsın yemin ederim. Belediyedeki işçi niye çok alıyor değil; bu hükümet bizi niye 20 yıldır fakirleştiriyor diye sor. Sen bu beyinle nasıl memur oldun çok merak ettim şu an

Arizonalı
Aday Memur
31 Mart 2023 15:14

Ak partibu işi yönetemedi, tüm çalışanların ücretleri enflasyon karşısında eridi çünkü enflasyonu türlü hileyle olduğundan çok düşük gösterdiler, ayrıca ast üst kalmadı hükümetin işine hangisi geliyorsa ona zam verdi, yani kısaca bu sistem çöktü

tolgperperek
Şube Müdürü
31 Mart 2023 15:43

İşçidir hakkıdır,aç kalmamak,yetmek,yetinebilmek, fakirlik sınırı 31.000tl ise odur alacak velakin o eğer 310000tl yi hakettiyse memur yeminin etmiş olan kamu görevlisi ne almalıdır bizim derdimiz bu.

İyikidememekicin
Aday Memur
31 Mart 2023 16:08

Ya merak ediyorum bu düşüncede nasıl memur oldun ne zaman onlar fazla veriyor değil benim niye bu kadar düşük derseniz o zaman düzelir

eem94
Şef
31 Mart 2023 17:23

Kardeş mal mısın? işçi o parayı alıyorsa mühendis çok daha fazla almalı diyorum siz

anlamadınız hala benim yazdığımı. Belediyeler şov yapak uğruna maaş dengesini bozuyor

diyorum anlamıyor musun? Sırf işçiye şu kadar maaş verdi diye gündem olmak için bu kadar

maaş veriyorlar bu da dengeyi bozuyor.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
31 Mart 2023 19:29

Yanlış düşünüyorsun. İşçiye verdiği yüksek zam reklam olmaz. Halk kurumlarda çalışanların maaşlarının yüksek olmasını istemez. Belediyede çalışan 300 işçiye 21.000 maaş veriyor diye ildeki 88 bin kişi sevinmez yani. Zaten halkın hoşuna gitse sırf bunun için bizim maaşları 2 katına çıkarırlardı.

Düşünsene 5 çocuklu bi babasın. Kötü baba isen çocuklara az verirsen sana çok kalır çok yersin hovardalık da yaparsın. İyi baba isen çocuklara çok verirsin sadece giderlerine harcarsın hovardalık yapmazsın gayet de yeter. Hatta o çocuklar büyür sana da bakar.

eem94, 6 ay önce

Kardeş mal mısın? işçi o parayı alıyorsa mühendis çok daha fazla almalı diyorum siz

anlamadınız hala benim yazdığımı. Belediyeler şov yapak uğruna maaş dengesini bozuyor

diyorum anlamıyor musun? Sırf işçiye şu kadar maaş verdi diye gündem olmak için bu kadar

EDA SENGUL
Aday Memur
31 Mart 2023 21:56

Belediye başkanı komünist ama emekçinin hakkını veriyor herkesin dini inancı kendine helal olsun

genegel
Genel Müdür
31 Mart 2023 21:59

Olaya şov olarak bakmaktansa, belediyelerin tüzel niteliği var, kendi bütçesini oluşturuyor, kendine ait gelir kaynakları var ve giderlerini de bir bütçe ile hesaplayıp yapıyorlar. Belediyenin gelirleri devletin gelirlerinin yanında devede kulak olmasına rağmen, bütçe yönetimiyle çalışanlarını bir nebze de olsa rahatlatabiliyorsa, hükümetin de yapabileceğinin göstergesi ama malesef son 2-3 yıldır ekonomi iyi yönetilmedi, Çin modeli denendi, tutmayınca ismini Türkiye modeli koydular, faiz sebeptir denildi, dünya da heryerde faizler artırılırken ülkemizde indirildi, dolar patladı, enflasyon fırladı, Doları tutmak için sadece 2022 de 180 milyar TL harcandı, bu para da sizin bizim vergilerimizden halkın parası, zengin olan doları olan adamın cebine gitti. orta halli ve fakirin zaten cebinde dolar yok, kaldır KKM' yi, artır faizleri 8.5'dan 15-20 bandına, Dolar 25-30 arasında dengede kalır, en azından KKM'ye harcanan kaynak vatandaşa harcanabilir.

180 milyar TL ile neler yapabilrdin:

15 milyon emekliye 5 bin zam yapsan = 75 milyar TL

5 milyon Memura 10k zam yapsan = 50 milyar TL

Kalan 55 milyar TL' yi de deprem bölgesinde kullanırdın.

eem94, 6 ay önce

Quares321
Daire Başkanı
31 Mart 2023 22:03

Neye endekslerseniz endeksleyin bugünkü

21200 TL nin alım gücü bir kaç sene öncesinin asgari ücreti kadar yok bile

Dilbillandayi
Yasaklı
31 Mart 2023 22:32

Adam ne güzel yazmış bunu kim eksildiyse geçmişini s....

eem94, 6 ay önce

Kirilmazcam
Daire Başkanı
31 Mart 2023 23:00

Kafan basmamış. Adamların eksi basmalarının sebebi belediyenin zammına kızacağına sana zam vermeyene kız demeleri. Belediyede işçi 20 bin alıyorsa Mühendis 25 30 alıyordur zaten. Yani absürt bir şey yok.

Dilbillandayi, 6 ay önce

Adam ne güzel yazmış bunu kim eksildiyse geçmişini s....

doks
Kapalı
31 Mart 2023 23:18

Meslekler arasındaki maaş skalasını yok ederseniz çalışacak kalifiye eleman bulamazsınız.

Bunun bariz örneği Avrupa ülkeleri. Sosyalizmi aşırıya kaçırıp kasiyer maaşı ile doktor maaşını aynı miktara çekince kendi vatandaşından uğraşıp tıp okuyan kalmadı. Türkiye?den falan sürekli doktor talep etmelerinin nedeni bu.

Okunası, uzmanlaşması meşakkatli meslekleri çekici kılacak maaşlar sağlamazsan ne doktor bulursun ne mühendis ne avukat. 85 milyon ilkokul mezunuyla ülkeyi yürütmeye çalışırsın.

Bu komünist arkadaş ülkenin başına gelince işçilere ne maaş verecek, doktorlara mühendislere ne maaş verecek çok merak ediyorum ediyorum mesela.

ebegumecii
Kapalı
31 Mart 2023 23:20

Olması gereken budur arkadaşlar, çalışan maaşının yüksek olması iş kalitesini arttırır. Tek kişi 3-4 maaş alacağına herkes hakkını alsın.

Toplam 49 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi