Editörler : cihan27E.Kayı Han

eem94
Şef
01 Nisan 2023 17:09

Kardeş 30 falan almıyorlar işte belediyelerde mühendisler 22-23 alıyor sence bu adalet mi?

Ben bir bakanlıkta mühendisim 18 bin alıyorum. Kpss'de 90+ puan alıp atanmışım.Sadece belediyelerde değil çoğu kamu kurumunda işçiler mühendis kadar alıyor.Bu durum maaş hiyerarşisini bozar.Sen hemşirenin doktor kadar maaş aldığını gördün mü?

Kirilmazcam, 6 ay önce

Kafan basmamış. Adamların eksi basmalarının sebebi belediyenin zammına kızacağına sana zam vermeyene kız demeleri. Belediyede işçi 20 bin alıyorsa Mühendis 25 30 alıyordur zaten. Yani absürt bir şey yok.

m_gok
Şef
01 Nisan 2023 18:35

Saçma olan şey onlara verilen zam değil sana verilmeyen zam hocam ben de memurum ama bu zamanda olması gereken en düşük işçi memur maaşını vermiş belediye sen muhendissin senin de bu şartlarda en 26 27 alman lazım ama suç işçisine hakkını veren belediyelerde değil memuruna mühendisine hakkını vermeyen ve 15 Mayıs'ta ilelebet yok olacak olan zati muhteremde
eem94, 6 ay önce

Belediyelerin bu şov yapma uğruna yaptıkları absürt zamlara dur denilmeli artık. Belediyedeki

işçiler başka kamu kurumlarındaki mühendis,avukat,öğretmen,müdür vb. mesleklerden fazla

ücret alıyor. Böyle bir saçmalık var mı ya ?

m_gok
Şef
01 Nisan 2023 18:39

Bende senin geçmiş ve geleceğini s....
Dilbillandayi, 6 ay önce

Adam ne güzel yazmış bunu kim eksildiyse geçmişini s....

EMRE YALCİN
Daire Başkanı
01 Nisan 2023 18:42

İşçinin 20-21 aldığı yerde mühendis 35 üzeri alır
m_gok, 6 ay önce
Saçma olan şey onlara verilen zam değil sana verilmeyen zam hocam ben de memurum ama bu zamanda olması gereken en düşük işçi memur maaşını vermiş belediye sen muhendissin senin de bu şartlarda en 26 27 alman lazım ama suç işçisine hakkını veren belediyelerde değil memuruna mühendisine hakkını vermeyen ve 15 Mayıs'ta ilelebet yok olacak olan zati muhteremde

m_gok
Şef
01 Nisan 2023 20:19

Hocam orda en az demişim zaten üstü açık yani bir de bizdeki işçiye verilen değere memura verilmeyen değere vurgu için öyle yazdım malwsef bizde okumanın değeri yok
EMRE YALCİN, 6 ay önce
İşçinin 20-21 aldığı yerde mühendis 35 üzeri alır

sahragulu43
Memur
02 Nisan 2023 00:13

Başkana helal olsun işçinin hakkını vermiş. Darısı biz memurların başına ama ne zaman :(

Ayselcansu
Aday Memur
02 Nisan 2023 00:34

Öğretmenler berbat durumda....

Uludag66
Aday Memur
02 Nisan 2023 00:53

Tunceli belediye 70-80 işçisi var 30 binde yapsa kaldırır. AKP CHP belediye hangisi olursa olsun istese de yapamaz bu kadar. Tabiki artış güzel ama bu kadar reklamlık değil bence

ozgee-11
Aday Memur
02 Nisan 2023 02:21

sizin gözden kaçırdığınız nokta şu belediyeler kendi içinde özerktir.

tunceli belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu komünisttir.

komünizmde okumuş okumamış ayrımı yoktur herkes aynı maaşı alır. belediyeler kendi içinde özerk yapılar olduğu için tunceli belediyesi komünist bir şekilde yönetilmektedir.

yani 21500 en düşük işçi maaşıysa mühendisin maaşı 22400 falandır muhtemelen.

ama yarın maçoğlu herkesin maaşı 22400 dür derse yadırgamamalısınız.

adam komünist ve belediyesini komünizme uygun şekilde yönetiyor neden kızıyorsunuz anlamıyorum?

ozgee-11
Aday Memur
02 Nisan 2023 02:30

dünyada ise yoğunluklu olarak kapitalizm mevcuttur.

kapital sistemde okumuş okumamıştan daha yüksek maaş alır.

zengin kendi hiyerarşisini ve nüfuzunu kurar. zengin daha zengin fakir daha fakir olur.

ülkemiz ise sosyal devlet yapısı zedelenmiş kapitalizme çok daha yakın bir devlet haline gelmiştir. fakat ara eleman açığı ve ekonomik yıpranmadan ötürü ara eleman talebi artmış arzı karşılayacak okumamış eleman sayısı ise az kalmıştır. bu da her yere butik üniversite açılmasının bir sonucudur.

talep arzı karşılayamadığı için halkın yani milletin içerisindeki meslek gruplarında okumamışlarla okumuşların maaşları bir seviyede buluşmaya başlamış yani komünizme yaklaşmış bir yandan da geliri düzgün dağıtamayan ve butik üniversitelerden ötürü sosyal adaleti sağlayaman yapı tüccar müteahhit sınıfın parasını betonla kentsel dönüşümle tavan yaparak kapitalizmi sert bir şekilde yaşatmıştır.

bu ise yanlış yönetim sonucudur, bir süre sonra ekonomide sosyal adalette tam yerini bulur çünkü türkiye devletinde ekonomik anlayış hükümetten hükümete farklılık göstermektedir

Kutadgu4
Kapalı
02 Nisan 2023 07:38

Belediye kamu tüzel kişisidir. Maaşları kendi bütçesiyle ödüyor. 21 bin maaş verip belediyeyi zarara uğratsa şov yapıyor diyebilirsin. Böyle bir durum yok. Sana mühendis olarak 18 bin maaşı ise bakanlık reva görüyor. Tunceli belediyesi; "Bakanlık mühendisine 18 veriyor. Denge bozulmasın. Ben de işçime 15 vereyim" mi desin?

Yarın bir gün, Sabancı holding, "çaycıma bile yoksulluk sınırı olan 30 bin lira maaş vereceğim" dese, sen bu kafayla ona da itiraz edersin.

Yanlış olan ve itiraz etmen gereken, bakanlık ve sana verdiği 18 bin maaş. Maçoğlu'nu da alkışlaman gerek.

eem94, 6 ay önce

Kardeş 30 falan almıyorlar işte belediyelerde mühendisler 22-23 alıyor sence bu adalet mi?

Ben bir bakanlıkta mühendisim 18 bin alıyorum. Kpss'de 90+ puan alıp atanmışım.Sadece belediyelerde değil çoğu kamu kurumunda işçiler mühendis kadar alıyor.Bu durum maaş hiyerarşisini bozar.Sen hemşirenin doktor kadar maaş aldığını gördün mü?

Kutadgu4
Kapalı
02 Nisan 2023 07:56

Tunceli belediyesi, kendi mühendisine verdiği maaşı biliyor musun? Neredeyse senin maaşının 2 katı.

Peki sana maaş veren merkezi yönetimin, uzman erbaşa verdiği maaşı biliyor musun? Yada başçavuşa verdiği maaşı?

Bu tabloda sen "Tunceli belediyesi şov yapıyor" diyorsun. Hastaya yanlış teşhis koyduğun sürece, en etkili ilaç bile fayda etmez, hatts zarar getirir.

eem94, 6 ay önce

Kardeş mal mısın? işçi o parayı alıyorsa mühendis çok daha fazla almalı diyorum siz

anlamadınız hala benim yazdığımı. Belediyeler şov yapak uğruna maaş dengesini bozuyor

diyorum anlamıyor musun? Sırf işçiye şu kadar maaş verdi diye gündem olmak için bu kadar

maaş veriyorlar bu da dengeyi bozuyor.

Katibix
Şube Müdürü
02 Nisan 2023 10:01

Eleştireceğin bölüm belediyeler değil, bizlere az maaş verenler.
eem94, 6 ay önce

Belediyelerin bu şov yapma uğruna yaptıkları absürt zamlara dur denilmeli artık. Belediyedeki

işçiler başka kamu kurumlarındaki mühendis,avukat,öğretmen,müdür vb. mesleklerden fazla

ücret alıyor. Böyle bir saçmalık var mı ya ?

eem94
Şef
02 Nisan 2023 11:55

yani mühendise 36 bin maaş veriyorlar öyle mi ? Bordro at özelden de inanayım .

Kutadgu4, 6 ay önce

Tunceli belediyesi, kendi mühendisine verdiği maaşı biliyor musun? Neredeyse senin maaşının 2 katı.

Peki sana maaş veren merkezi yönetimin, uzman erbaşa verdiği maaşı biliyor musun? Yada başçavuşa verdiği maaşı?

Bu tabloda sen "Tunceli belediyesi şov yapıyor" diyorsun. Hastaya yanlış teşhis koyduğun sürece, en etkili ilaç bile fayda etmez, hatts zarar getirir.

net bilgi
Memur
02 Nisan 2023 16:23

Acilen bu kamu işçiligi statüsü değişmeli ikramiye tediye 6772 sayılı kanun iptal edilmelidir

economi06
Şube Müdürü
02 Nisan 2023 17:00

Memurlar net memura zam haberi yapmalıdır

net bilgi
Memur
02 Nisan 2023 17:07

Bakan bilgin denen zat diyor ki kamu iscisini memnun edecek çalışma yapıyoruz diyor be utanmaz arlanmaz bilgisiz cahil şu anda bile aldıkları tediye ikramiye derken memur maaşlarının iki katı maaş alıyorlar emekciymis lan hepsi kamu hizmet binaları içinde çaycılık garsonluk yapıyorlar bunlar emekçi değil yan gelip yatıyorlar belki yüzde beşi emrkcidir

beyzade1071
Aday Memur
02 Nisan 2023 17:23

Belediyelerin borç batağına sürüklenmediği sürece, bu çalışma düzeni ve maaşını destekliyorum. Ancak seçimle başa gelenin "benden sonrası tufan" der gibi geliri olamadan maaş zammı yapmasına da karşıyım.

hayal.fabrikasi
Müsteşar Yardımcısı
02 Nisan 2023 17:56

belediye önce elektrik borcunu ödesin. 21 bin litayı kırsalda alıp ne yapacak. 5 bin lira ile de geç

hayal.fabrikasi
Müsteşar Yardımcısı
02 Nisan 2023 17:58

belediye önce elektriğini ödesin. kaçak elektrik kulanıp gider kalemlerinden önemli bir bölümünü işcisine aktarıyorsa bu kamu hakkı gaspına girer. hakkım helal değildir. ayrıca tunceli gibi bir şehirde ne masrafı olur insanın yirmi bin alsın. beş bin lira bile yeter.

Toplam 49 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi