Editörler : E.Kayı Han
31 Mart 2023 22:52

Akademik zam

Hocalarım akademikzam için twitter da destek bekliyoruz

01 Nisan 2023 09:18

Bu gidişle herkesin maaşı akademisyenlerin maaşını geçecek. Akademisyenlerin Twitter'da gündem oluşturup seçim öncesi maaşlarında iyileştirme talebinde bulunmaları çok faydalı olacaktır.

Profiterof
Memur
01 Nisan 2023 15:29

Tunceli Belediyesi işçi maaşlarını 21.200 çalışma saatinide 7 st yapmış. Akademiye yazık. Biz kendimizde hak ediyoruz. Hala birlik olup ses duyuramadik. Ayda 100 bin alan ogr üyesi doktor çıkıp zam istiyor destek veriyor. Ama bizde Proflar o topa hiç girmiyor. Kimse şahsi ile bir hesap açıp paylaşım yapmıyor. Hak aramayı dilencilik sana bir zihniyet nasıl akademisyen olmuş onuda anlamıyorum.

Herkesi twitter hesap açıp #akademikzam #akademikzamelzem gibi hashtag ler ile haklarını aramaya davet ediyorum.

boztaş58
Aday Memur
01 Nisan 2023 23:02

gerçekten bu konu gündemde tutulmalı.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
02 Nisan 2023 09:58

Bu konuyla alakalı bir telegram grubu kuruldu ne yapabileceğine dair fikirler tartışılıyor süremiz çok kısıtlı meclis kapanmak üzere zira. dileyen katılabilir

mineko
Memur
02 Nisan 2023 13:15

Hocam mesaj atamıyoruz size. Telegram adresini paylaşırmısınız

arastirmagorevlisiii, 2 yıl önce

Bu konuyla alakalı bir telegram grubu kuruldu ne yapabileceğine dair fikirler tartışılıyor süremiz çok kısıtlı meclis kapanmak üzere zira. dileyen katılabilir

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
02 Nisan 2023 16:36

Buyrun hocam

https://l24.im/nmvr

mineko, 2 yıl önce

Hocam mesaj atamıyoruz size. Telegram adresini paylaşırmısınız

joker_88
Aday Memur
03 Nisan 2023 12:01

Bugün 20,00 de Twitter da etkinliğimiz var hocalarım. #akademikzam #akademikzamelzem

newpastime
Aday Memur
03 Nisan 2023 13:30

O kadar haklı bir talep ki gerçekten son yıllarda bu durum iyice gücüme gitmeye başladı. Ne gecemiz var ne gündüzümüz, yaz tatilinde bile bilgisayar, makale götürüyoruz. Kendimi bildim bileli çalışıyorum mesai kavramı olmadan ama çevremde kimi öğrensem lise ya da lisans mezunu (küçümsemek anlamında söylemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın) benle aynı ya da daha fazla maaş alıyor. Kimsenin kazandığında gözüm yok şu ekonomik koşullarda ancak demem o ki biz bu kadar emek verirken bu ücretleri hak etmiyoruz. Bir aile yakınım pratisyen hekim 65.000'in üzerinde alıyormuş. Ben doçentim onun üçte birini zor alıyorum. Ondan daha mı az okudum, daha mı az çalışıyorum, hayır. Emeğimizin karşılığını istiyorum. Para sorunu olmadan projelerime, yeni araştırma fikirlerine odaklanmak istiyorum.

sesele
Şef
03 Nisan 2023 14:45

hiç bir pratisyen 65 bin veya üzerinde kazanamaz yalan bilgi yaymak suçtur

newpastime, 2 yıl önce

O kadar haklı bir talep ki gerçekten son yıllarda bu durum iyice gücüme gitmeye başladı. Ne gecemiz var ne gündüzümüz, yaz tatilinde bile bilgisayar, makale götürüyoruz. Kendimi bildim bileli çalışıyorum mesai kavramı olmadan ama çevremde kimi öğrensem lise ya da lisans mezunu (küçümsemek anlamında söylemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın) benle aynı ya da daha fazla maaş alıyor. Kimsenin kazandığında gözüm yok şu ekonomik koşullarda ancak demem o ki biz bu kadar emek verirken bu ücretleri hak etmiyoruz. Bir aile yakınım pratisyen hekim 65.000'in üzerinde alıyormuş. Ben doçentim onun üçte birini zor alıyorum. Ondan daha mı az okudum, daha mı az çalışıyorum, hayır. Emeğimizin karşılığını istiyorum. Para sorunu olmadan projelerime, yeni araştırma fikirlerine odaklanmak istiyorum.

joker_88
Aday Memur
03 Nisan 2023 14:46

İşte hocam makas çok fazla açıldı o yüzden akademikzam elzem bunun için de birlik olmalıyız
newpastime, 2 yıl önce

newpastime
Aday Memur
03 Nisan 2023 15:03

Ben bana aktarılanı yazdım. Kişi sağlık ocağında aile hekimi olarak çalışıyor, bir uzmanlığı yok.

sesele, 2 yıl önce

sesele
Şef
03 Nisan 2023 15:11

o zaman biraz daha ayrıntılı konuşun tanıdığınız doktorla 65 bin liradan ne giderleri varmış kira gideri çalışanların maaşları dahil o sağlık merkezinde her türlü gideri aile hekimi ödüyor giderleri çıkınca da 65 bin lira kalması mümkün değil

newpastime, 2 yıl önce

Ben bana aktarılanı yazdım. Kişi sağlık ocağında aile hekimi olarak çalışıyor, bir uzmanlığı yok.

akademisyen 64
Müsteşar Yardımcısı
03 Nisan 2023 15:37

Ben, prensip olarak bir hak aranırken, bir başkasının kazancının konu edilmesini uygun bulmuyorum. Lütfen sadece kendi taleplerimize odaklanalım.

ekon101
Aday Memur
03 Nisan 2023 15:45

İlkeli duruş çok kıymetli hocam. Sizinle aynı fikirdeyim...
akademisyen 64, 2 yıl önce

Ben, prensip olarak bir hak aranırken, bir başkasının kazancının konu edilmesini uygun bulmuyorum. Lütfen sadece kendi taleplerimize odaklanalım.

Profiterof
Memur
03 Nisan 2023 16:38

Benim pratisyen kuzenim geçim sıkıntısı çekiyor. Ama ne kadarla çekiyor bilmiyorum. Üniversite hastanelerinde öğr üyesi maaşları yalnız iyi çok iyilestirildi bir Doçent yaklaşık 60 alir. Ayrıca özelden çalışma imkanları var. Haklarıda hak ettiklerini aldılar yoksa doktorlar küsmuştü meslege ihtiyacımız var haklarını aldılar daha fazlasını alsınlarda. Ama adaletsiz olan sadece bir yere iyileştirme yapılması diğerlerinin yok sayılması.

sesele, 2 yıl önce

shu1
Şef
04 Nisan 2023 08:53

beyaz reformla birlikte maaş/gelir artışı ne kadar oldu acaba doktor kadrosundaki çalışanların. Bunu bilmek, konuyu açıklamaya yardımcı olurdu.

sesele, 2 yıl önce

o zaman biraz daha ayrıntılı konuşun tanıdığınız doktorla 65 bin liradan ne giderleri varmış kira gideri çalışanların maaşları dahil o sağlık merkezinde her türlü gideri aile hekimi ödüyor giderleri çıkınca da 65 bin lira kalması mümkün değil

Beste_33
Şube Müdürü
04 Nisan 2023 13:21

Arkadaşlar doktorlar ile kendinizi bir tutmayım, tıp kazanmakta okumakta kolay birşey değil, bilgisayar başında makale yazmakla akademisyen olursun ama bilgisayar başında doktor olunmaz. Akademisyenler kağıt kalem yazı ile uğraşır doktorlar bizlerin sağlığımıza kavuşması için uğraşıyor. Sağlık herşeyden değerli, farklı bir iş sektörü göstererek maaş karşılaştırması yapılmaz, karşılaştıracaksanız kendi içinizde karşılaştıracaksınız.

joker_88
Aday Memur
04 Nisan 2023 13:37

Bu akşam 20.00'de #AkademikZam ve #AkademikZamElzem etiketleri ile Akademisyenlerimiz ile çalışma başlatacağız. Sizleri de bekliyoruz.

sesele
Şef
04 Nisan 2023 14:14

doktorların ne aldığı inanın belli değil seneye ne olacağı yine belli değil ama bence bununla ilgilenmek size hiç bir şey kazandırmaz çünkü akademik zamdan zaten asistanların akademide olması sebebiyle doktorlarda faydalanacaktır buna takılmamanızı tavsiye ederim

shu1, 2 yıl önce

beyaz reformla birlikte maaş/gelir artışı ne kadar oldu acaba doktor kadrosundaki çalışanların. Bunu bilmek, konuyu açıklamaya yardımcı olurdu.

Profiterof
Memur
04 Nisan 2023 15:05

Evet buda sadecee ekonomik sebeplerden dolayı artık herkesin sevmediği işi yapmasına sebep oluyor. Bundan 8 sene önce tıp okuduğumuz da (aile ve çevre baskısı) bitiridikten sonra temel tıp bilimlerinde ilerleyebiliyorken burada normal akademisyen maaşından donerle bi tik fazla aldığımızda istemesekte klinik cerrahi seçiyoruz. Bir şeye karşı cevap yargıda bulunurken lütfen vargı kısmını atlamayalım. Doktorlar sadece cerrahlar değil. Yani akademisyen de sadece makale yazıp tıp kazanamayan değil. Kaldıki bu ülkede tıpla aynı puan da hatta daha fazla puanda olan bölümler ve ogrencileri hocaları var. Tıp evet bir çoğundan daha fazla gayret gerektirdigi aşikar ama hepsinden değil. Bu arada doktorlarimiz aldıklarını hak ediyorlar. Orası tartışmasız. Kıyaslama yapmakta doğru degilki hiç bir alanla kıyaslama doğru değil. Sadece akademisyenler genel olarak bir kaç yıl önceki değerinin dibinde saygınlığı bitti. Saygınlığı bitmesinde hem ekonomi hem de liyakatsiz atamalar var. KONU BU DEĞİL TABİ. ADI AKADEMISYEN ISE AKADEMIK ÇALIŞMA YAPABİLECEK ULUSLARARASI OLABİLECEK BIR GELIR SART. BUDA SUAN İÇİN ANCAK 45-50 BIN TL. BIR YURT DISI CIKISI GIRISI KONGRE SEMPOZYUM VB. 3 AYLIK MAASI BULUYORSA KURUM VE CALISANLARI ÇÜRÜMÜŞ DEMEKTİR.

Beste_33, 2 yıl önce

Arkadaşlar doktorlar ile kendinizi bir tutmayım, tıp kazanmakta okumakta kolay birşey değil, bilgisayar başında makale yazmakla akademisyen olursun ama bilgisayar başında doktor olunmaz. Akademisyenler kağıt kalem yazı ile uğraşır doktorlar bizlerin sağlığımıza kavuşması için uğraşıyor. Sağlık herşeyden değerli, farklı bir iş sektörü göstererek maaş karşılaştırması yapılmaz, karşılaştıracaksanız kendi içinizde karşılaştıracaksınız.

Toplam 353 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi