Editörler : E.Kayı Han
«6789101112131415161718

zigzawor2
Memur
05 Ekim 2023 14:15

x2 az, istemişken x4 x5 isteyin isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü.. şakamısınız siz cidden.. x2 miş.. direkt düz hesap 100 bin diyelim..

arastirmagorevlisiii, 2 yıl önce

Talep edilen buydu zaten ama gerçekleşme olasılığını düşük buluyorum ben. Gerçekçi olalım. Kimse şu ortamda akademisyen maaşlarına %100 ek zam vermez. Bir zam alıp alamayacağımız bile belli değil. Bakalım hayırlısı, sonuç ne olacak.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
05 Ekim 2023 14:22

x2 gelmez zaten, olmayacağını bende yazdım. Ama son gelen duyum 8000 tl civarında bir akademik zammın olabileceği yönünde.

Ayrıca vakıflar için böyle kötümser olmayın güya temmuzdaki 8000 tl seyyanenide vermiyolardı çatır çatır ödediler doğru sıkıntılı vakıflar var ama en azından brütten eşitleyenler hayli fazla ve çoğu vakıfta arş gör maaşı 27-28 bandında devlette 30 falan zaten. Arada 2-3 bin tllik farklar var. 30 bin olarak eşitleyen vakıflarda var. Bu zam devlete gelirse bir süre sonra vakıflarda yansıtacaktır. Ben inanmıyorum vakıflar vermez masalına gayette ödüyorlar, dünya para kazanıyorlar bir zahmet ödesinler ki veriyorlar.

zigzawor2, 2 yıl önce

x2 az, istemişken x4 x5 isteyin isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü.. şakamısınız siz cidden.. x2 miş.. direkt düz hesap 100 bin diyelim..

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
05 Ekim 2023 14:23

60 küsür değil brüt o. eğer 8000 tl ek zam verilirse evet arş gör maaşı 56-57 bin tlye gelecek hesap ortada. bu rakam size ütopik gelmesin çünkü zaten biz fazla kazanıyoruz. arş gör maaşı şu an 30-31 bin tl. diyelim sizi haklısınız hiçbir zam verilmedi zaten ocakta %50 zam verilecek ve 45 bin tl maaş olacak zaten.

zigzawor2, 2 yıl önce

ben verilmesin vs demiyorum ki verilmez değil verilemez..Allah aşkına siz hangi ülkede yaşıyorsunuz 3 4 bin emekli zammı için insanlar aylardır oyalanıyorlar ve emekli zamları ocak ayına kaldı yani normal zam alacaklar ek vs zam almayacaklar..hal böyle iken siz cidden zam verileceğini düşünüyorsanız tebrik ederim sizi.. ben 12 bin'i 8 bin lik ilave artışın ocak ayında %50 artarak 12 bin olacagını kastederek yazdım..

ekim ayı ortasından sonra meclise 2024 bütçesi gelecek ve bu süreç 1,5 ay sürecek yani meclise emekli zamları dahil herhangi bir kanun maddesi gelmez, gelemez yıl başına kadar..

yani sizin demeniz ile ocak 2014 te en düşük maaş 60 kusur olacak öylemi.. ayrıca vakıf üniversiteleri şuan kamudaki emsal maaşları veremezken 2 ay sonra 3 katı maaş ödemesi yapacaklar öylemi..cidden iyimserliğinize hayranım..

dumlubaba
Aday Memur
05 Ekim 2023 16:48

Akademik zam olmayacak, ek ders ücretlerinde artışa gidilecek. Sağlam duyum.

any_of_them
Memur
05 Ekim 2023 19:22

haftasonu orman/deniz havası tavsiye ederim. çıkın derin derin nefes alın, sonra hangi mesleği yapıyorsanız yapın dolar cinsinden alınan yurtdışındaki maaşları araştırın. bir aydınlanma oldu mu? olmadıysa boşverin, kuru soğana talim.

bugün kıdemli bir profesör 45bin maaş alıyor (konum Ankara). hepi topu 1600 dolar. doçenti asistanı girmiyorum o konuya. emsallerinin aynısı verilsin (yaklaşık 10bin dolar) demiyoruz, akademisyenler insan gibi yaşasın diyoruz. talep ediyoruz. talep etmezseniz salak yerine konmaya devam edersiniz.

ama bu ülkenin sorunu ne biliyor musun? talep edene önce benzer şartlar altında çalışan salaklar saldırıyor. halbuki kendileri de talep etse, ülkeye belki de bahar gelecek. hakkını arayanlara, hakkını isteyenlere edenlere selam olsun.

zigzawor2, 2 yıl önce

patitent
Şef
05 Ekim 2023 20:44

crab mentality

any_of_them, 2 yıl önce

haftasonu orman/deniz havası tavsiye ederim. çıkın derin derin nefes alın, sonra hangi mesleği yapıyorsanız yapın dolar cinsinden alınan yurtdışındaki maaşları araştırın. bir aydınlanma oldu mu? olmadıysa boşverin, kuru soğana talim.

bugün kıdemli bir profesör 45bin maaş alıyor (konum Ankara). hepi topu 1600 dolar. doçenti asistanı girmiyorum o konuya. emsallerinin aynısı verilsin (yaklaşık 10bin dolar) demiyoruz, akademisyenler insan gibi yaşasın diyoruz. talep ediyoruz. talep etmezseniz salak yerine konmaya devam edersiniz.

ama bu ülkenin sorunu ne biliyor musun? talep edene önce benzer şartlar altında çalışan salaklar saldırıyor. halbuki kendileri de talep etse, ülkeye belki de bahar gelecek. hakkını arayanlara, hakkını isteyenlere edenlere selam olsun.

hcOjp
Memur
05 Ekim 2023 20:54

En azından kendilerini geliştiren akademisyenler için yabancı dil tazminat ve benzeri nitelikler için maaş üzerinden yüzdelik bir ek verilse. Düşünsenize, araştırma görevlisisiniz, doktoranız bitmiş, portfolionuzu yapmışsınız, doçentlik için bile yeterlisiniz ama doktor öğretim üyesi kadronuzu vermiyorlar, derse giriyorsunuz ama ek ders getiriniz yok. Kendinizi geliştirip yabancı dil öğreniyorsanız bunun ek bir teşviki olabilir.

Kendi adıma "Ek dersler isteyenlere verilsin, ben akademik çalışmalarıma bakarım" düşüncesindeyim.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
06 Ekim 2023 16:49

Hükümete yakın bir sendikadan da 8000 tl civarında bir seyyanen zam geleceği haberi sızdı hocalarım :) umutla pazartesini bekleyelim

Pharm
Memur
06 Ekim 2023 17:43

Akademik zam istemiyorum abi ben, vermesin. Sözleşmemi sona erdirmek için yönergelere taklalar attırıyorlar bu sefer. Dolu para kazanıyorsunuz yayınlarınızı artırın baskısı geliyor hep ardından. Sanki yayınları parayla satın aldığımızı sanıyor başımızdakiler

qwertyas
Daire Başkanı
06 Ekim 2023 18:29

verilecek olsa nabız yoklanirdi hocam. Bu kadar devlet sırrı gibi saklanmazdi diye düşünüyorum.

Hükümete yakın bir sendikadan da 8000 tl civarında bir seyyanen zam geleceği haberi sızdı hocalarım :) umutla pazartesini bekleyelim

genegel
Genel Müdür
08 Ekim 2023 21:06

Piyasayı hazırlamak için genelde haber sitelerine sızdırılırdı, akademik açılış yarın ve ben akademisyenlere şu kadar zam yapılacak vs tarzı hiçbir sızıntı haber görmedim, umarım yarına iyi bir iyileştirme gelir. Yarın alamazsak muhtemelen uzun bir süre unutulur gider bu seçim vaadi...

Dr.ButWhat
Aday Memur
08 Ekim 2023 22:43

Yayın yapamıyorsan akademide işin ne? Acaba böyle olduğu için kimse ciddiye almayıp zam vermiyor olabilir mi?
Pharm, 2 yıl önce
Akademik zam istemiyorum abi ben, vermesin. Sözleşmemi sona erdirmek için yönergelere taklalar attırıyorlar bu sefer. Dolu para kazanıyorsunuz yayınlarınızı artırın baskısı geliyor hep ardından. Sanki yayınları parayla satın aldığımızı sanıyor başımızdakiler

Akademik7224
Genel Müdür
09 Ekim 2023 15:03

Akademik zam mümkün değil. 2028 seçimlerinden önce olmayacaktır, göreceksiniz.

Akademik7224
Genel Müdür
09 Ekim 2023 15:16

Dedik, akademik zam hayalden öte değil...

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
09 Ekim 2023 15:48

Hayırlısı olsun demekki üniversitenin güvenlik görevlisinin dr. öğr üyesi ile, yerleri paspaslayan temizlik görevlisinin de araştırma görevlisiyle aynı maaşı alıyor oluşu kimsenin umrunda değil. Ne diyelim bu iğrenç düzende devam böyle....... yazık.

Akademik7224
Genel Müdür
09 Ekim 2023 16:52

Zaten mesele bu, akademikzam hashtagine destek veren akademisyen sayısı o kadar azdıki, ülkenin iyi yıllarında rvini arabasını alan doç ve proflar hiç destek vermiyor, olan yeni akademisyenlere oluyor.

Hayırlısı olsun demekki üniversitenin güvenlik görevlisinin dr. öğr üyesi ile, yerleri paspaslayan temizlik görevlisinin de araştırma görevlisiyle aynı maaşı alıyor oluşu kimsenin umrunda değil. Ne diyelim bu iğrenç düzende devam böyle....... yazık.

qwertyas
Daire Başkanı
09 Ekim 2023 21:41

en azından yuksekogretim tazminatı iki katına çıkar(ortalama 5 bin artis)(bu haliyle başöğretmen tazminatının altında kaldi) ve ekders ucretleri %25 arttirilir diye bekliyordum. olmadi geliştirme ödeneği herkese tavandan verilir diyordum. resmen görmezden gelindi. saati 60 liraya derse girecek kimseyi bulamıyoruz. özellikle kadrolu doçent ve profesörler maas karşılığı derse girmek istemiyor. Ben 30 bin maaş alıp kira vermekle uğraşırken başkası 30+8bin geliştirme ödeneği alıp lojmanda kalacak.

ziemlich
Memur
09 Ekim 2023 22:08

Bilime inanç, saygı ve hürmet bitirilmiştir. Ve maalesef buna kendi meslektaşlarımız çanak tutmuştur.

Drohm
Aday Memur
16 Aralık 2023 11:20

Saygıdeğer hoca arkadaşlarım bizler bu ülkenin nitelikli iş gücünün hocaları akıl danışmanları bilimin aydınlığı ile ülkeyi aydınlığa çıkaracak insanlar değilmiyiz peki neden ekonomik sebeplerimizden dolayı bilimin bu kadar sönük kalmasına ülkenin geriye gitmesine izin veriyoruz .Daha bir kaçyıl önce PROF. arkadaşlarım asgari ücretin 7katını alıyorlardı (güncel 11.402×7 = 79.814₺olması lazımdı Ocakta daha yüksek olur) net ücret alıyorlardı şu an bu rakamın çok çok altında alıyoruz akademideki diğer arkadaşlarım için durum daha kötü diğer meslek gruplarıyla da kendimizi karşılaştırmayacağım çünkü hepsinin hocalarıda danışmanlarıda bilgilendikleri kısımda bizleriz .Bu sebeple hocalarım hakkımızı alana kadar sesimizi daha çok duyurmamız lazım bu forumdan ve twitter gibi diğer sosyal mecralardan daha çok sesimizi duyurmamız,bilimi ve eski saygınlığını geri almamız, sabredip hakkımızı almamız lazım değerli hocalarım.

any_of_them
Memur
16 Aralık 2023 17:49

ülkenin başkentinde, sahipsiz, 3 farklı mühendislik branşının başvurabildiği, tek kriterin ise y.lisans öğrencisi olmak olan asistan ilanı çıktı. 15 başvuru vardı ve öncelikli alan olduğu için ilk 3 giriş sınavına davet edildi. bilin bakalım ne oldu? kimse sınava gelmedi. muhtemelen bu şartlarda asistan maaşı ile yaşanmayacağını düşünmüşlerdir. ilerleyen süreçte daha çok bu şekilde ilan göreceğiz maalesef.

Toplam 354 mesaj
«6789101112131415161718

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi