Editörler : StMngr
«78910111213141516171819

Mertk180120
Aday Memur
07 Ağustos 2024 21:12

Araştırma Görevliliği değerli bir meslek değil midir hocam? Araştırma Görevlisi de işini layıkıyla yaparak onur düşürücü şeylere maruz kalmamalıdır diye düşünüyorum hocam.
akademicperson, 2 yıl önce

33a için evet ama 50d'li Araştırma Görevlilerin durumu farklı, 50d Arşa. Gör.'leri isterlerse iki kez üs tüste TİK'ten bırakırlar gene şutlarlar. Fakat onun dışında şöyle izah edeyim. Size gerçekten bir işlem yapmak isteyen varsa, size resmi görev verir ve EBYS'den tebliğ eder. Onun haricinde amaç korkutmadır ve en fazla ilkinde uyarı verilir. İkincisinde 1/30 tutarında maaşta kesinti olur. İstersen kabul edersin, istemezsen mahkemeye itiraz edersin. EBYS'den tebliğ edildiği halde sınav gözetmenlik görevine gitmeyen Araş. Gör.'ne bu cezalar verildiğini gördüm. Sonrasında ben EBYS'ye bakmıyorum deyip, İdari dava açıp, resmi olarak tebliğ edilmemiştir kararıyla, bu uyarı ve 1/30 (bir günlük maaş kesintisi) maaştan kesme cezasını geri çektireni gördüm. Yani bu kadar da rahatlık yanlış ama adamı olana bir şey yapılamıyor. Zaten bu sebepten idarecilerde artık işin peşini bırakıyor çünkü diğer çalışma arkadaşları da haliyle o kişiyi örnek gösterip, önce onu üniversiteye getirtin diye homurdanmaya başlıyorlar. Bana kalırsa, abartıya kaçmadan karşılıklı olarak iki tarafında birbirini idare etmesi gerekiyor. Tabi bazı idareci arkadaşlarda şöyle bir durum oluşuyor. İdari görevi sebebiyle 8-5 üniversite bulunmak zorunda oluyor. Madem ben geliyorum, herkes gelecek tavrı takınabiliyor. Bu düşünce şekli de yanlış. Sen idari görev aldın diye hiçbir idari görevi olmayan kişiden 8-5 okula gelmesini beklemek saçma. Sen kendin idari görevi kabul etmeden bunları düşüneceksin. Bu arada bunları yazdım diye yanlış anlaşılma olmasın, yeri geliyor sabah 5'de üniversiteye geldiğimiz oluyor. Yeri geliyor, deneyler için 48 okulda kaldığımız oluyor. Evde olduğumuzda da gece 3'e kadar çalıştığımızda oluyor. Akademisyenlik böyle bir şey, buna itirazımız yok ama gereksiz yere, "masanda veya odanda niye yoktun!" diye baskılama mantığına karşıyız.

08 Ağustos 2024 12:59

Aksini kimse iddia etmedi zaten. Şahsen ben de uzun süre Arş. Gör. görevini ifa ettim. Benim demek istediğim 33a ve 50d araştırma görevlilerinin durumunda farklılık var. 33a Araş. Gör. kadrosu eğitime bağlı değil isterse bu kadroyla emekli bile olabilir ama 50d kadrosu lisansüstü eğitime bağlı ve lisansüstü eğitiminiz devam edemezseniz örneğin üst üste 2 TİK'de kalırsanız, doktora ile beraber Araş. Gör. kadronuz da düşer. Bu durumda 50d kadrosu olanlar diğer hocalarla daha iyi geçinmeli tavsiyesinde bulunuyorum.

Mertk180120, 2 yıl önce
Araştırma Görevliliği değerli bir meslek değil midir hocam? Araştırma Görevlisi de işini layıkıyla yaparak onur düşürücü şeylere maruz kalmamalıdır diye düşünüyorum hocam.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
08 Ağustos 2024 13:22

Bir 50/d'li olarak üzülerek katılıyorum. akademide en büyük mobbingi 50dliler çeker. çünkü kadro pamuk ipliğine bağlı.

geçen yıl 50dlilerin hepsine 33aya geçme şansı verildi ve hiçbir şartta aranmadı (2017'de çıkan 33a geçiş kanununda okullara bırakılmıştı ve bazı okullar ciddi yayın şartları koymuştu o zaman) ama bu sefer hiçbir şart aranmadan direkt geçiş oldu ve binlerce 50dli arş gör rahatlıkla 33alı oldu, şimdi bunlar ister lisansüstü yapsın ister yapmasın emekliliğe kadar kadro garanti gibiyken 50dli arş görlerin tepesinde demoklesin kılıcı gibi kovulma tehlikesi var.

geçen sene çok ümitliydik mevcut 50dliler 33a alınacak ve 50d maddesi kaldırılacak, yeni alımlarda 33a dan yapılacaktı, 50d tarihe karışıyordu ne güzel.... ilk taslak böyleydi sonra yök ve rektörler 50d kalkmasın yoksa istediğimiz gibi at koşturamayız, arş görler çalışmaz yatarlar dediler diye sadece mevcutları 33a geçirdiler, şubat 2023'ten sonra atanan herkes 50d atanmaya devam ediyor ve 33a geçme hakları yok. 50d sorunu da devam ediyor, hiçbir şekilde çözülmüş değil. bir kaç sene sonra gene 50dli birikmesi olunca gene isyan başlayacak. şimdilerde kimsenin sesi çıkmıyor çünkü arş görlerin çok büyük bir kısmı 33alı sadece 1.5 yıldır 50d alınıyor ve bizlerin sayısı da çok düşük. tekrar eskisi gibi 50dli sayısı artacak ki yine 33a çıksın.

akademicperson, 2 yıl önce

Aksini kimse iddia etmedi zaten. Şahsen ben de uzun süre Arş. Gör. görevini ifa ettim. Benim demek istediğim 33a ve 50d araştırma görevlilerinin durumunda farklılık var. 33a Araş. Gör. kadrosu eğitime bağlı değil isterse bu kadroyla emekli bile olabilir ama 50d kadrosu lisansüstü eğitime bağlı ve lisansüstü eğitiminiz devam edemezseniz örneğin üst üste 2 TİK'de kalırsanız, doktora ile beraber Araş. Gör. kadronuz da düşer. Bu durumda 50d kadrosu olanlar diğer hocalarla daha iyi geçinmeli tavsiyesinde bulunuyorum.

Mertk180120
Aday Memur
14 Ağustos 2024 22:51

Araştırma görevliliği maaşları sizce de piyasaya göre düşük değil mi değerli hocalarım? öyle insanlar öyle maaşlara çalışıyorlarki maaş barışı dengesi bozulmuş gibime geliyor?.. siz ne dersiniz hocalarım?

corolesque
Aday Memur
14 Ağustos 2024 23:06

Bazıları 200 bini hak ediyor, bazısı 0. Kime akademik zam?

15 Ağustos 2024 15:45

Seçimden seçime 33a ya geçiriyorlar zaten hocam merak etmeyin önünüzdeki seçimde gene geçirirler
arastirmagorevlisiii, 2 yıl önce

Bir 50/d'li olarak üzülerek katılıyorum. akademide en büyük mobbingi 50dliler çeker. çünkü kadro pamuk ipliğine bağlı.

geçen yıl 50dlilerin hepsine 33aya geçme şansı verildi ve hiçbir şartta aranmadı (2017'de çıkan 33a geçiş kanununda okullara bırakılmıştı ve bazı okullar ciddi yayın şartları koymuştu o zaman) ama bu sefer hiçbir şart aranmadan direkt geçiş oldu ve binlerce 50dli arş gör rahatlıkla 33alı oldu, şimdi bunlar ister lisansüstü yapsın ister yapmasın emekliliğe kadar kadro garanti gibiyken 50dli arş görlerin tepesinde demoklesin kılıcı gibi kovulma tehlikesi var.

geçen sene çok ümitliydik mevcut 50dliler 33a alınacak ve 50d maddesi kaldırılacak, yeni alımlarda 33a dan yapılacaktı, 50d tarihe karışıyordu ne güzel.... ilk taslak böyleydi sonra yök ve rektörler 50d kalkmasın yoksa istediğimiz gibi at koşturamayız, arş görler çalışmaz yatarlar dediler diye sadece mevcutları 33a geçirdiler, şubat 2023'ten sonra atanan herkes 50d atanmaya devam ediyor ve 33a geçme hakları yok. 50d sorunu da devam ediyor, hiçbir şekilde çözülmüş değil. bir kaç sene sonra gene 50dli birikmesi olunca gene isyan başlayacak. şimdilerde kimsenin sesi çıkmıyor çünkü arş görlerin çok büyük bir kısmı 33alı sadece 1.5 yıldır 50d alınıyor ve bizlerin sayısı da çok düşük. tekrar eskisi gibi 50dli sayısı artacak ki yine 33a çıksın.

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
15 Ağustos 2024 16:16

Pek ümitli değilim hocam ama inşallah olur.

Mahmut Çelik, 2 yıl önce
Seçimden seçime 33a ya geçiriyorlar zaten hocam merak etmeyin önünüzdeki seçimde gene geçirirler

gecakademisyen
Şube Müdürü
17 Ağustos 2024 11:15

Dr. Öğr. Üyesi araştırma görevlisinden sadece 3-5 bin lira fazla alıyor, bu adil mi? Dr. Öğr. Üyesinin ders verme zorunluluğu var. Araştırma görevlisinin yok, 33alı arş. Gör. Daimi kadroda, Dr. Öğr. Üyesi sözleşmeli çalışıyor, bu adil mi?

Bazı arkadaşlar geliştirme ödeneğinin kaldırılması gerektiğini yazmış, bu arkadaşların batıdaki üniversitelerde çalıştıklarını tahmin ediyorum. Bu arkadaşlar Iğdır, Ardahan gibi şehirlerdeki (şehir lafın gelişi, bunlar ancak kasabadır)üniversitelerde bir kaç yıl çalışsınlar, sonra geliştirme ödeneği konusunda fikir beyan etsinler! Uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Taşra üniversitelerindeki çalışma koşullarını çoğu akademisyen bilmediği için atıp tutuyorlar. Ne zamanki batıdaki üniversitelerin çalışma ve araştırma koşulları taşra üniversitelerinde de sağlanır, o zaman geliştirme ödeneğinin kaldırılması tartışılabilir. O zamana kadar da kimse hariçten gazel okumasın.

Mertk180120, 2 yıl önce
Araştırma görevliliği maaşları sizce de piyasaya göre düşük değil mi değerli hocalarım? öyle insanlar öyle maaşlara çalışıyorlarki maaş barışı dengesi bozulmuş gibime geliyor?.. siz ne dersiniz hocalarım?

Mertk180120
Aday Memur
17 Ağustos 2024 11:40

hocam kusura bakmayın ama Türkiye'nin en önde gelen devlet üniversitelerinde ki akademisyenlerin hocaların Muş Iğdır Kars Urfa Şırnak gibi illerdeki hocalardan proflardan daha düşük maaş alması çok saçma.
gecakademisyen, 1 yıl önce

Dr. Öğr. Üyesi araştırma görevlisinden sadece 3-5 bin lira fazla alıyor, bu adil mi? Dr. Öğr. Üyesinin ders verme zorunluluğu var. Araştırma görevlisinin yok, 33alı arş. Gör. Daimi kadroda, Dr. Öğr. Üyesi sözleşmeli çalışıyor, bu adil mi?

Bazı arkadaşlar geliştirme ödeneğinin kaldırılması gerektiğini yazmış, bu arkadaşların batıdaki üniversitelerde çalıştıklarını tahmin ediyorum. Bu arkadaşlar Iğdır, Ardahan gibi şehirlerdeki (şehir lafın gelişi, bunlar ancak kasabadır)üniversitelerde bir kaç yıl çalışsınlar, sonra geliştirme ödeneği konusunda fikir beyan etsinler! Uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Taşra üniversitelerindeki çalışma koşullarını çoğu akademisyen bilmediği için atıp tutuyorlar. Ne zamanki batıdaki üniversitelerin çalışma ve araştırma koşulları taşra üniversitelerinde de sağlanır, o zaman geliştirme ödeneğinin kaldırılması tartışılabilir. O zamana kadar da kimse hariçten gazel okumasın.

gecakademisyen
Şube Müdürü
17 Ağustos 2024 15:06

Bahsettiğiniz durumun düzeltilmesi için doğu illerinde ödenen geliştirme ödeneğinin kaldırması tek çözüm mü? Söylediğim gibi asistan maaşı ile Dr. Öğr. Üyesi maaşı arasında çok az fark var, bunu düzeltmek için asistan maaşları mı düşürsünler? Taşra üniversitelerinde akademisyenler hangi koşullarda çalışıyor bir bilginiz var mı?

Mertk180120, 1 yıl önce
hocam kusura bakmayın ama Türkiye'nin en önde gelen devlet üniversitelerinde ki akademisyenlerin hocaların Muş Iğdır Kars Urfa Şırnak gibi illerdeki hocalardan proflardan daha düşük maaş alması çok saçma.

Mertk180120
Aday Memur
17 Ağustos 2024 15:54

evet hocam bilgim var çok iyi biliyorum taşra üniversitelerinde ki çalışma şartlarını. Türkiye'nin en pahalı şehirlerinde çalışma ve yaşama sartlarina göre çok çok rahat. ayrıca hocam asıl sıkıntı Dr öğr üyesi olsun Aras gör olsun genel olarak akademisyenlerin maaşlarının düşük olmasında bence. öyle insanlar öyle şekilde öyle paralara calisiyorki akademisyen maaşları düşük kalıyor üzücü bir durum açıkçası

Bahsettiğiniz durumun düzeltilmesi için doğu illerinde ödenen geliştirme ödeneğinin kaldırması tek çözüm mü? Söylediğim gibi asistan maaşı ile Dr. Öğr. Üyesi maaşı arasında çok az fark var, bunu düzeltmek için asistan maaşları mı düşürsünler? Taşra üniversitelerinde akademisyenler hangi koşullarda çalışıyor bir bilginiz var mı?

corolesque
Aday Memur
17 Ağustos 2024 16:08

Yahu koskoca akademisyenlersiniz tartıştığınız şeye bak.

Birinde geliştirme ödeneği verilir, diğerinde büyükşehir yardımı.

Yeter ki akademisyen desteklensin, küçük büyük şehir fark etmeksizin bir şekilde desteklenir önemli olan niyet.

Kendi aranızda tartışacağınıza bu hakları talep etseniz ya?!

gecakademisyen
Şube Müdürü
17 Ağustos 2024 18:50

Akademisyenlerin maaşlarının düşük olduğu konusunda sizinle hem fikirim. Taşra üniversitelerindeki çalışma koşulları hakkında bilginiz olduğunu düşünmüyorum. Ben size biraz anlatayım geliştirme ödeneğinin nasıl bir işlevi olduğunu. Çalıştığım üniversite kütüphanesinde alanımla ilgili son derece sınırlı kaynak olduğu için yaptığım/yapacağım çalışmalar için bir çok kaynağı satın almak ya da hafta sonları Ankara veya İstanbul?a gitmek zorundayım, alan veya arşiv araştırması için de bu şehirlere gitmek zorundayım. Üstelik yıllık iznimizden kullanarak, araştırma izni konusunda dekan problem çıkarıyor. Yaşadığım küçük şehirdeki hastanede örn. Romatoloji gibi bazı bölümler olmadığı için, düzenli takip gerektiren bir rahatsızlığınız varsa ya yine uçakla Ankara ve İstanbul?a ya da çevre illere araba ile gitmek zorundasınız. Küçük şehirler sizin düşündüğünüz kadar ucuz değil yeme-içme, günlük alışveriş için harcadığınız para büyük şehirlerle başabaş. 100.000 nüfuslu bir şehirde yaşıyorum, oturulabilir 3+1 bir evin kirası 15-20 bin civarında. Şehirde hiç bir sosyal ve kültürel hayatın olmadığını ise söylememe bile gerek yok. Fakültede yeterli oda olmadığı için ikişerli üçerli odalarda oturuyoruz, akademisyen yemekhanesinin kalitesi büyükşehirlerdeki üniversitelerin öğrenci yemekhanesinin kalitesini bile yakalayamıyor, kampüs içinde veya fakülte kantininde yiyecek uygun bir şeyler bulmanız ihtimal dahilinde değil. Sürekli okula yemek taşımak zorundasınız. Ders yaptığımız sınıflar orta öğretimden beter. İnternet berbat, akıllı tahta, kürsü vb. hak getire. Sınıflarda slay göstermek başlı başına bir mesele. Doğru düzgün bir ulaşım ve servis hizmeti olmadığı için her okula araba ile gitmek zorundasınız. Büyük şehirlerdeki bir umumi tuvalet fakültedeki akademisyen tuvaletinin yanında beş yıldızlı otel kalır vs. vs.

Mertk180120, 1 yıl önce
evet hocam bilgim var çok iyi biliyorum taşra üniversitelerinde ki çalışma şartlarını. Türkiye'nin en pahalı şehirlerinde çalışma ve yaşama sartlarina göre çok çok rahat. ayrıca hocam asıl sıkıntı Dr öğr üyesi olsun Aras gör olsun genel olarak akademisyenlerin maaşlarının düşük olmasında bence. öyle insanlar öyle şekilde öyle paralara calisiyorki akademisyen maaşları düşük kalıyor üzücü bir durum açıkçası

Mertk180120
Aday Memur
17 Ağustos 2024 19:10

estağfurullah hocam ne tartışması naçizane konuşuluyor burada çok haklısınız hocam.
corolesque, 1 yıl önce

Yahu koskoca akademisyenlersiniz tartıştığınız şeye bak.

Birinde geliştirme ödeneği verilir, diğerinde büyükşehir yardımı.

Yeter ki akademisyen desteklensin, küçük büyük şehir fark etmeksizin bir şekilde desteklenir önemli olan niyet.

Kendi aranızda tartışacağınıza bu hakları talep etseniz ya?!

akademisyen 64
Müsteşar Yardımcısı
17 Ağustos 2024 21:26

33a araştırma görevlisi daimi kadrolu değil kadro karşılığı sözleşmelidir, her iki ya da üç yılda bir görev süresi uzatılır. Akademik personel içinde daimi kadrolu olanlar yalnız doçent ve profesörlerdir.

gecakademisyen
Şube Müdürü
18 Ağustos 2024 13:55

Bilgilendirme için teşekkür ederim, bir yorumda daimi kadrolu olduklarına dair bir şeyler yazılmıştı, yanılmışım.

akademisyen 64, 1 yıl önce

33a araştırma görevlisi daimi kadrolu değil kadro karşılığı sözleşmelidir, her iki ya da üç yılda bir görev süresi uzatılır. Akademik personel içinde daimi kadrolu olanlar yalnız doçent ve profesörlerdir.

dokibuha
Aday Memur
19 Ağustos 2024 09:30

hocam iyi günler,

size özel mesaj olarak bir şey sormak istiyorum ama

"Başka bir kullanıcı ile daha önce oturum açtınız, İleti gönderebilmek için lütfen 10 dk. bekleyin."

şeklinde bir uyarı çıkıyor.

Bilgilendirme için teşekkür ederim, bir yorumda daimi kadrolu olduklarına dair bir şeyler yazılmıştı, yanılmışım.

MüallimNaci
Şube Müdürü
19 Ağustos 2024 12:12

Seçimden önce YÖK başkanının akademisyenlere zam müjdesi vardı? bununla ilgili bir gelişme yok mu? Akademisyenlerin durumu içler acısı acil bir zam yapılmalı bu şartlarda akademisyenlerin bilim yapması çok zor.

corolesque
Aday Memur
19 Ağustos 2024 13:23

O açıklamadan sonra bir çok meslek grubu zam aldı neredeyse, bir akademisyenler alamadı.

Adamlar önündeki sarılaşmış 10 yıllık kitaptan, içtiği 3. sınıf dünya kahvesinden kafasını kaldırıp yasal hakkını talep etmekten bile imtina ederken bu gidişle akademik zam değil ancak akademik indirim olur maaşlarda.

MüallimNaci, 1 yıl önce
Seçimden önce YÖK başkanının akademisyenlere zam müjdesi vardı? bununla ilgili bir gelişme yok mu? Akademisyenlerin durumu içler acısı acil bir zam yapılmalı bu şartlarda akademisyenlerin bilim yapması çok zor.

jooper
Aday Memur
15 Eylül 2024 20:36

Hocalar var mı bir gelişme duyum vs? Deprem bölgesi üniversitelere de geliştirme ödeneği iyileştirilmesi yapılacaktı o da yalan oldu sanırım.
Toplam 377 mesaj
«78910111213141516171819

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi